Beste boenmachine

Een boenmachine is erg handig voor het schoonmaken en polijsten van grote oppervlakten. Dit elektrische apparaat wordt vooral gebruikt voor hardhout, marmer, linoleum en tegels. Dit is ideaal want zo hoef je niet zelf meer op je knieën de vloer te boenen, maar laat je dit gewoon doen door het apparaat. Daarnaast krijg je met een boenmachine ook een veel egaler en mooier resultaat dan wanneer je dit zelf met de hand doet.

Iedere vloer heeft nou eenmaal onderhoud nodig, maar zal in de loop van de tijd altijd iets verslijten. Zo kunnen houten vloeren slijten en kunnen tegels hun glans verliezen. Daarbij is het bij een tegelvloer ook zo dat de voegen vuil worden, en deze zijn niet eenvoudig schoon te krijgen. Met een boenmachine kunt u de vloer regelmatig goed onderhouden zodat u altijd kunt genieten van een mooie vloer.

De beste boenmachines op een rijtje:

Afbeelding

Product


Hoover F38PQ boenmachine

Onze beste koop!

Hoover F38PQ

Beste koop boenmachine

óf

Floorboy XL300

Beste boenmachine voor houten vloer

óf

Karcher FP 303

Kärcher FP 303

Beste boenmachine voor parket

óf

Sprintus EEM 13 R

Beste boenmachine voor tegels

óf

Cleanfix FloorMac Deluxe PE300

Beste boenmachine voor betonvloer

óf

Vonroc excentrische poetsmachine

Beste boenmachine voor auto

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Hoover F38PQ

Beste koop boenmachine

óf

Floorboy XL300

Beste boenmachine voor houten vloer

óf

Kärcher FP 303

Beste boenmachine voor parket

Karcher FP 303

óf

Sprintus EEM 13 R

Beste boenmachine voor tegels

óf

Cleanfix FloorMac Deluxe PE300

Beste boenmachine voor betonvloer

óf

Vonroc excentrische poetsmachine

Beste boenmachine voor auto

óf

Er bestaan verschillende boenmachines, niet alleen voor de verschillende soorten vloeren maar ook voor de verschillende oppervlakten. Heb je dit apparaat nodig voor een klein oppervlak, dan kun je hier het beste een machine voor gebruiken met meerdere kleine schijven. Heb je hem echter nodig voor een groot oppervlak, gebruik dan een machine met één grote schijf. Dit zijn het soort boenmachines die je bijvoorbeeld ook in ziekenhuizen en supermarkten ziet. Door de grote schijf maakt hij in één keer een groot stuk schoon, wat veel tijd bespaard.

Welke boenmachine het beste is en welke u het beste kunt gebruiken voor verschillende ondergronden, hebben wij voor u uitgezocht.

Beste koop boenmachine | Hoover F38PQ

De Hoover F38PQ is een klassiek model die ervoor zorgt dat uw harde vloer er weer uit zal komen te zien als een nieuwe vloer. Hij is ideaal voor het intensief reinigen van uw vloer en doordat de voorborstel vibreert is vuil heel makkelijk te verwijderen. Daarnaast beschikt het apparaat ook over een zuigfunctie inclusief filterzak die herbruikbaar is en een inhoud heeft van 4 liter. Ook vuil kan hiermee moeiteloos verwijderd worden. Het vuil wordt vervolgens naar het zuiggedeelte van de machine geleidt.

Het apparaat heeft een 3-in-1 reinigingskop waarmee u een beschermende waslaag op uw vloer toe kunt passen. Dit kan aangebracht worden op alle soorten harde vloeren. Deze laat uw vloer niet alleen glanzen maar zorgt daarnaast ook voor een stukje extra bescherming. Ook heeft hij een rubberen bumper zodat u tijdens het reinigen niet uw meubels per ongeluk beschadigd.

In de verpakking vindt u naast de boenmachine ook nog 3 boenschijven, 3 grijze vilten schijven en 3 witte vilten schijven. De vilten schijven zijn te gebruiken voor het polijsten van uw vloer. Ook wordt er een handleiding meegeleverd waarin precies te lezen staat wat u met deze schijven moet doen. Ook heeft de machine drie verschillende borstels voor uw vloer. Eén voor marmer, één voor parket en één voor wax.

De machine heeft een vermogen van 800 Watt en weegt 8 kilogram. Verder heeft hij een voorlamp, een actieradius en werkbreedte van 5,5 meter en een stalen buis die in hoogte verstelbaar is en tot wel 90 graden kan buigen.

De steel van de machine is vrij kort, waardoor u al snel gebogen staat tijdens het schoonmaken.

Voordelen

 • Brengt een waslaag aan op de vloer
 • Rubberen bumpers ter bescherming van het meubilair
 • Zuigfunctie inclusief herbruikbare filterzak

Nadelen

 • Te korte steel
 • Het snoer rolt niet automatisch op

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een boenmachine die ideaal is voor elke harde vloer, dan is de Hoover een juiste keuze. Niet alleen maakt hij de vloer blinkend schoon, maar het zorgt daarnaast ook voor een waslaag die dient als bescherming. Ook de rubberen bumpers zijn zeker een pluspunt, omdat u op die manier zeker weet dat uw meubels niet geraakt zullen worden.

Beste boenmachine voor houten vloer | Floorboy XL300

Heeft u een ontzettend mooie houten vloer maar bent u het zat dat u telkens weer uw vloer met de hand moet onderhouden en reinigen? Door een Floorboy XL300 aan te schaffen is dat gelukkig verleden tijd. Deze roterende machine heeft één schijf maar is wel geschikt voor het reinigen van vloeren in huishoudens.

Aangeraden wordt om deze machine te gebruiken in huishoudens met een oppervlakte tot 100 vierkante meter. Is het tijd om uw houten vloer in de was of de olie te zetten, dan kunt u dit apparaat hier prima voor gebruiken. Ook wanneer u een stenen vloer heeft die gepolijst moet worden kunt u dit apparaat inschakelen.

Doordat de machine beschikt over één schijf bereikt u een ontzettend egale verdeling; deze is met de hand vrijwel niet mogelijk. Daarnaast zijn er verschillende pads beschikbaar die allen voor een andere handeling ingezet kunnen worden. Deze worden echter niet meegeleverd en zullen dus apart besteld moeten worden.

Standaard meegeleverd wordt de aandrijfplaat, al is deze ook los te bestellen. De verschillende pads worden niet meegeleverd. Er zijn pads verkrijgbaar voor het inboenen, inwrijven, droogwrijven en strippen van was en olie. Daarnaast zijn er ook gaasschijven verkrijgbaar voor het polijsten. De machine weegt 14 kilogram en heeft een snoerlengte van 6 meter.

De benodigde pads worden niet meegeleverd.

Voordelen

 • Licht opruwen en polijsten is mogelijk
 • Heeft één grote schijf voor een egale verdeling
 • Geschikt voor kleine huishoudens

Nadelen

 • Is erg zwaar
 • Heeft geen dispenser
 • Wordt zonder pads geleverd

Conclusie

De Floorboy XL300 is ideaal wanneer u een houten vloer heeft. Doordat het ook mogelijk is met dit apparaat de vloer enkel licht op te ruwen of te polijsten bent u hier niet heel lang mee bezig. Een nadeel is dat de pads los gekocht dienen te worden echter, zijn er wel veel verschillende pads voor verkrijgbaar. Het apparaat is echter niet enkel te gebruiken voor uw houten vloer, maar kan ook gebruikt worden voor het polijsten van een stenen vloer of voor het schrobben van uw terras.


Beste boenmachine voor parket | Kärcher FP 303

De FP 303 van Kärcher is de ideale boenmachine voor huishoudens waar parket in ligt. Het apparaat zorgt er moeiteloos voor dat uw vloer schoon blijft, en uiteraard in topconditie.

Daarnaast zorgen de meegeleverde pads ervoor dat uw vloer blijft glanzen. Ook heeft hij een zuigfunctie met een vermogen van 600 Watt, die ervoor zorgt dat al het stof dat op de grond te vinden is direct verdwijnt. Dit komt vervolgens terecht in de filterzak die een inhoud heeft van 4 liter.

De FP 303 heeft een snoer van 7 meter lang die makkelijk op te bergen is aan de haak die aan de boenmachine bevestigd zit. Ook heeft hij een handvat en wielen, zodat u niet hoeft te sjouwen met het apparaat.

De boenmachine heeft een actieradius van 7 meter, een vermogen van 600 Watt en weegt ruim 6 kilogram. Dit is echter geen probleem omdat u de machine rollend kunt verplaatsen. Doordat de boenmachine vrij licht is kan het zijn dat er te weinig druk op de vloer komt. Hierdoor is hij wellicht minder geschikt voor sterk vervuilde vloeren.

Bij te zwaar werk kan de machine uitvallen doordat hij aan de lichte kant is.

Voordelen

 • Ideaal voor parketvloeren
 • Inclusief pads om te polijsten
 • Makkelijk verplaatsbaar door middel van de wielen en het handvat

Nadelen

 • Minder geschikt voor sterk vervuilde vloeren
 • Snoer is niet automatisch oprolbaar

Conclusie

Voor uw parketvloer is deze boenmachine ideaal, zeker wanneer uw vloer niet sterk vervuild is. Het apparaat is met zijn 6 kilogram al niet heel zwaar, maar door de wielen en het handvat hoeft u deze niet op te tillen om hem te verplaatsen. De zuigfunctie is handig omdat u hierdoor niet eerst grondig de vloer hoeft te zuigen.


Beste boenmachine voor tegels | Sprintus EEM 13 R

Heeft u thuis een tegelvloer of bent u op zoek naar een boenmachine dat geschikt is voor uw badkamer, toilet of terras? Dan is de EEM 13 R van Sprintus de ideale boenmachine.

Deze excentrische machine heeft één schijf waardoor hij ook goed gebruikt kan worden in kleine ruimtes, hoeken en nissen. Dit maakt hem dus zeker geschikt voor het boenen van de vloer in uw toilet, badkamer, washok of wellicht zelfs een spa-ruimte of het terras.

Anders dan andere boenmachines is het feit dat deze machine daarnaast ook gebruikt kan worden voor het schoonmaken van tapijten en trappen.

De machine zorgt voor een goede reiniging maar ook de geleiding gaat veilig en zonder problemen. Verder heeft het apparaat grote rubberen wielen waardoor er geen sporen op uw vloer achterblijven. Ook worden er accessoires meegeleverd waarmee u moeiteloos de verschillende tegelvloeren kunt reinigen, maar ook parketvloeren en tapijten.

De boenmachine heeft een vermogen van 250 Watt en is ruim 12 kilogram. Verder is hij in hoogte verstelbaar, heeft hij een snoerlengte van 6 meter en een borstelsnelheid van 150 toeren per minuut.

Natuurstenenvloer

Heeft u een natuurstenenvloer? Ook dan is het uiteraard mogelijk deze boenmachine te gebruiken. Wel is het hierbij belangrijk dat u goed naar uw vloer kijkt. Heeft u leisteen of kwartsiet, of een andere steen met een ruw oppervlak? Zorg er dan voor dat u een borstel aanschaft die hier geschikt voor is. Bij andere natuursteenvloeren kunt u gewoon het groene schrobpad gebruiken.

Heeft een vermogen van slechts 250 Watt.

Voordelen

 • Geschikt voor kleine ruimtes, hoeken en nissen
 • Bij uitstek geschikt voor stenen vloeren, badkamers en toiletten
 • Inclusief compleet accessoirespakket

Nadelen

 • Heeft een laag vermogen van slechts 250 Watt
 • Weegt ruim 12 kilogram

Conclusie

Wanneer u tegels in uw woning heeft liggen, of graag de badkamer of het toilet eens onder handen wilt nemen is deze boenmachine ideaal. Omdat hij geschikt is voor kleine ruimtes, maar ook zeker omdat hij erg geschikt is voor ruimtes zoals de badkamer. Let alleen wel goed op wanneer u een natuurstenenvloer heeft. Hier dient u vaak een aparte borstel voor te bestellen.


Beste boenmachine voor betonvloer | Cleanfix FloorMac Deluxe PE300

De FloorMac Deluxe is ontwikkeld voor het reinigen en onderhouden van kleine tot middelgrote oppervlakken. Daarnaast is hij ook ideaal voor het reinigen van trappen. Niet alleen maakt hem dat uitermate geschikt voor betonvloeren, maar ook voor natuursteen, leisteen, plavuizen, parket en kunststofvloeren.

De boenmachine beschikt over een polijstfunctie, maar ook heeft hij een schuurfunctie. Dit zorgt ervoor dat hij erg breed inzetbaar is in uw huishouden. Ook is de machine in hoogte verstelbaar, zodat u ook ergonomisch te werk kunt gaan.

Verder heeft hij een vermogen van 290 Watt, weegt hij 13 kilogram, maakt hij 1450 oscillerende bewegingen per minuut en heeft hij een snoerlengte van 7,5 meter.

Wanneer u deze boenmachine besteld komen daar nog een aantal fijne accessoires bij. Zo wordt hij geleverd inclusief een padhouder, een boenpad en microvezel pad, een tank met tankhouder, 1 liter Floorreiniger en 500 milliliter Clean & Polish.

Wordt geleverd inclusief een aantal fijne accessoires.

Voordelen

 • Speciaal ontwikkeld voor kleine tot middelgrote oppervlakken
 • Borstel beweegt oscillerend in plaats van roterend
 • Inclusief pads en schoonmaakmiddel

Nadelen

 • Vermogen van maar 290 Watt
 • Geen zuigfunctie

Conclusie

Doordat deze boenmachine speciaal ontworpen is voor het onderhouden en reinigen van kleine tot middelgrote oppervlakken is hij ideaal voor het gebruik binnenshuis. Uw betonvloer kan in zijn geheel gereinigd worden, ook in de kleinste hoeken, doordat de FloorMac Deluxe beschikt over één schijf. Daarnaast helpen alle accessoires die erbij geleverd worden hier zeker aan mee. Naast zijn vrij hoge gewicht is ook het lage vermogen een nadeel. Echter maken de 1450 oscillerende bewegingen per minuut dit wel weer goed.


Beste boenmachine voor auto | Vonroc excentrische poetsmachine

Bent u op zoek naar een boenmachine voor de auto? Dan kunt u het beste kiezen voor de poetsmachine van Vonroc.

Deze kleine boenmachine heeft een uitslag van 21 millimeter wat ervoor zorgt dat u snel en veilig uw auto kunt polijsten. Dit komt omdat de lak van de auto hiermee niet wordt opgewarmd.

Een groot voordeel van deze machine is dat de elektronica zorgt voor een constante snelheid, en dus niet afhankelijk is van uw kracht. Ook wanneer het zwaar werk is blijft de snelheid dus stabiel waardoor u een gelijkmatige kwaliteit krijgt zonder glansverschil. Er zijn 6 verschillende snelheidsstanden, dus u kunt dit zelf heel eenvoudig aanpassen waar nodig. Deze snelheden variëren van 1400 tot en met 4800 per minuut.

De machine is voor zowel uw auto als uw boot te gebruiken om hem te poetsen en te polijsten. Ook voor het verwijderen van krassen en het wegpoetsen van oxidaties is de machine geschikt. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden voor het aanbrengen van de was en het laten glimmen van de lak. Bang voor nieuwe krassen hoeft u overigens niet te zijn; om de 4 meter lange kabel zit rubber zodat er geen krassen kunnen ontstaan.

De poetsmachine wordt standaard geleverd met 4 verschillende schijven om te polijsten, een steunschijf, een inbussleutel voor het verwisselen van de steunschijf en een speciale opbergtas.

Het vermogen van de machine is 1050 Watt, met een maximaal toerental van 4800 per minuut. Verder heeft hij een snoerlengte van 4 meter en weegt het apparaat slechts 2,7 kilogram.

Een rustige start dankzij de softstart electronics waardoor schoonmaakproducten niet verloren gaan.

Voordelen

 • 6 verschillende snelheden
 • Constante snelheid door elektronica
 • Rubberen kabel voorkomt nieuwe krassen
 • Zeer lage warmteontwikkeling

Nadelen

 • Snoerlengte van 4 meter iets aan de krappe kant
 • Nieuwe pads plaatsen kan iets lastiger gaan

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een boenmachine voor de auto die ervoor zorgt dat uw auto weer glimt, goed schoon is én geen zichtbare krassen meer heeft, is dit een goede keuze. Dat de snelheid aan te passen is, is zeker een voordeel evenals de softstart electronics. Hierdoor voorkomt u dat het schoonmaakproduct dat u op de machine heeft geplaatst er door de snelheid direct afgeblazen wordt. Ook de rubberen kabel is een voordeel, omdat er zo veel minder snel nieuwe krassen op uw auto terecht zullen komen tijdens het polijsten.


Koopgids

Nu u de verschillende boenmachines hebt bekeken wilt u natuurlijk ook graag weten welke machine er het beste bij u past. Om daar achter te komen is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal belangrijke punten. Door hier goed naar te kijken weet u al snel welke boenmachine u het beste voor uw woning aan kunt schaffen.

Vandaar dat wij deze koopgids voor u hebben samengesteld. In deze koopgids vindt u een aantal punten die belangrijk kunnen zijn bij het maken van uw keuze. Door uw punten op te schrijven weet u waar u naar moet zoeken en kunt u meer gericht op zoek gaan naar de beste boenmachine.

De vloer

Wat ons betreft het belangrijkste om rekening mee te houden. Want, als u vloerbedekking thuis heeft is het aanbod in boenmachines erg klein. Maar ook wanneer u bijvoorbeeld laminaat heeft liggen of juist natuursteen, doet u er goed aan te kijken naar welke boenmachines hiervoor geschikt zijn. Zo is het in het geval van natuursteen het geval dat daar vaak een aparte borstel voor aanwezig is.

Zuigfunctie

Ook zijn er een aantal machines verkrijgbaar die een zogeheten zuigfunctie hebben. Dit houdt in dat zij naast schoonmaken, waxen en polijsten ook uw vloer schoon kunnen zuigen. Echter is dit niet te vergelijken met een goedwerkende stofzuiger, maar het is fijn als de functie aanwezig is. Het kan u namelijk wel veel tijd en energie besparen wanneer er niet genoeg vuil op de grond ligt om eerst te zuigen. Wanneer u een boenmachine met zuigfunctie heeft, kan dit in één keer gedaan worden.

Schijven

Vaak is het zo dat, wanneer een machine één grote schijf heeft, hij het meest geschikt is voor het behandelen van grote oppervlakken. Een machine met meerdere kleine schijven is daarentegen juist geschikt voor kleine tot middelgrote oppervlakken. Kijk hier ook goed naar wanneer u een machine aan wilt schaffen. Bij sommige machines wordt er overigens wel één schijf gebruikt, maar is hij ook gewoon in een huishouden met een klein oppervlak te gebruiken.

Gewicht

Kunt u of mag u niet te zwaar tillen, dan is het goed om te kijken naar het gewicht van de machine. De meeste boenmachines hebben namelijk geen wieltjes, deze zouden dus opgetild moeten worden.

Snoerlengte

De snoerlengte van een machine kan ook van belang zijn, zeker wanneer u een vrij ruime woning heeft. Niets zo vervelend als een kort snoer waardoor u telkens van stopcontact moet wisselen.

Oscillerend of roterend

Nu is dit niet het belangrijkste punt om op te letten, maar voor sommige mensen kan het wel bepalend zijn in hun keuze. Er zijn boenmachines die oscillerend werken, maar ook roterend komt vaak voor. Oscillerend betekent dat de plaat op en neer beweegt, net zoals bij een trilplaat, en roterend houdt in dat de borstels ronddraaiende bewegingen maken om de vloer schoon te krijgen.