Dyson stofzuiger

Dyson stofzuiger
Dyson Cyclone v10 motorhead

Het begint sterk op een echte hype te lijken, de snoerloze Dyson Cyclone stofzuigers worden steeds populairder. Heeft u al van het trendy designmerk Dyson gehoord en bent u nieuwsgierig geworden? Of overweegt u om er zelf eentje aan te schaffen? U bent er dan snel bij, onze complimenten. Misschien hebben familieleden al zo'n high tech apparaat of was het een onderwerp van gesprek in uw vriendenkring?

Het uiterlijk, maar zeker ook het technisch gedeelte van de Dyson stofzuigers, is bijzonder interessant. De aanschafprijs van deze draadloze stofzuigers is hoog, maar toch worden ze veel gekocht. Wilt u weten of de Dyson Cyclone stofzuigers uw geld ook waard zijn? Op die vraag en meer krijgt u antwoord, want we hebben voor u alle snoerloze stofzuigers van Dyson scherp onder de loep genomen. Wij kijken kritisch maar objectief en hebben alle types en modellen van Dyson voor u uitgetest.

Op deze pagina vindt u een gecategoriseerde selectie van de beste robotstofzuigers. Ga direct naar:

ProductToepassing  
1. Dyson Cyclone V10 MotorheadBeste koop Dyson zonder snoer Bestel direct!
2. Dyson V8 Absolute 2017Beste koop Dyson voor faire prijs Bestel direct!
3. Dyson V7 Motorhead ExtraBeste koop Dyson onder de € 350,- Bestel direct!

Als het gaat om innovaties op het gebied van schoonmaken is klesto.nl van de partij. Hierbij hebben we de beste koop Dyson zonder snoer, de Dyson Cyclone V10 Motorhead voor u geselecteerd. Bovendien vertellen we u natuurlijk precies de voordelen maar ook de nadelen van deze stofzuiger. Ook twee goedkopere alternatieven zetten we voor u op een rijtje, de V8 Absolute 2017 en de Dyson V7 Motorhead. Overweegt u om één van deze high tech stofzuigers met ongekende zuigkracht aan te schaffen of wilt u gewoon meer weten over de snoerloze Dyson? Na ongeveer 10 minuten lezen bent u weer volledig op de hoogte. Klesto.nl adviseert u goed en actueel, zoals u van ons gewend bent.

Dyson Cyclone V10 Motorhead (Beste Dyson zonder snoer)

De beste koop van Dyson, de draadloze V10 Motorhead lijkt nog het meest op een ruimtepistool uit een Sciencefiction film. Met zijn rood gekleurde steel, blauwe accenten en zijn zilverkleurige hangreep waant u zich even een superheld uit de ruimte. Pas wanneer u gaat stofzuigen merkt u eigenlijk waar het bij deze snoerloze stofzuiger om gaat: pure zuigkracht. De makkelijke hanteerbaarheid, de aparte vorm en het bijzonder lichte gewicht geven bij het stofzuigen een heel ander gevoel. Het gaat licht, gemakkelijk en snel. Geen gezeur met snoeren en een te korte slang of steel. U komt overal bij, ook op hoge plinten en hoeken gaat het stofzuigen moeiteloos. U richt de draadloze stofzuiger als het ware op het vuil, in plaats van er overheen te wrijven. Zullen we de Dyson V10 Motorhead samen eens helemaal doorlichten? Oké, hier gaan we.

Hoe werkt de Dyson V10 Motorhead?

DysonDe stofzuiger van de in Engeland gevestigde stofzuigerfabrikant Dyson heeft 3 standen die door middel van een schuifknop op het apparaat zijn in te stellen: normaal, hoog en max.(turbo) Bovendien past de snoerloze stofzuiger zijn zuigkracht ook nog automatisch aan.

Ruim 60 minuten lang kunt u in de normale stand doorgaan met stofzuigen. Daarna moet de huishoudhulp op de lader, die bevestigd aan een muur, tevens de vaste opbergplek is van de stofzuiger. Na 3,5 uur opladen is de V10 Motorhead weer helemaal gebruiksklaar.

Technische hoogstandjes

Het inwendige van de DysonV10 heeft meerdere technische hoogstandjes. Exclusief ontwikkeld en gepatenteerd door de fabrikant Dyson maakt dit deze stofzuiger uniek. Hierdoor hebben de concurrenten vooralsnog het nakijken. Een voorbeeld daarvan zijn de 2 Tier Radial™ cyclonen. Met 14 cyclonen claimt Dyson zelfs om pollen maar ook bacteriën op te kunnen zuigen. Heeft u snel last van huisstof of allergieën? De Motorhead V10 zuivert de ingezogen en de uitgeblazen lucht bijzonder grondig.

Ergonomisch zuigsysteem

Met zijn ergonomisch ontwerp bevindt de stofbak zich in één rechte lijn met de stang en de motor. Hierdoor wordt 99,97 % van alle stof en stofdeeltjes opgezogen. Het stofbakje van 0,54 liter kan handig en hygiënisch met één klik worden geleegd. Het stofbakje geeft bovendien aan wanneer het vol is en geleegd moet worden. De draadloze stofzuiger is voorzien van een afwasbaar Hepa filter en is met zijn 2,5 kg een echte lichtgewich

De V10 motor geïntroduceerd bij het grote publiek

Vanaf de introductie (of beter gezegd de lancering) van de Dyson V10 motor in maart 2018 is de trend gezet. Wereldwijd maakte het uitbrengen van deze stofzuigermotor de tongen los. Duizenden draadloze stofzuigers zijn sinds de introductie dan ook al verkocht. De claim van de producent dat de stofzuigers met snoer niet veel langer geproduceerd gaan worden, nemen we voor kennisgeving aan. Bij Klesto.nl denken we daar, gezien de prijs, iets genuanceerder over maar de toon is wel gezet.

Bijzonderheden van de V10 motor

Dyson stofzuiger
V10 Motor

De Dyson V10 Motorhead oogt niet alleen geavanceerd, maar is dat ook. De V10 motor van de beste koop draadloze stofzuiger is qua techniek en uithoudingsvermogen revolutionair. De kleine en lichte digitale motor, met een vermogen van 525 Watt, geeft de stofzuiger een ongekende zuigkracht. Zo krachtig dat volgens de fabrikant een toerental van 125.000 omwentelingen per minuut wordt gehaald. Zegt u dat niet veel? Dat geeft niets want niet iedereen is even technisch en hieronder leggen we het haarfijn uit.

Toeren per minuut wat zijn dat?

Alle motoren, klein of groot, maken een x-aantal omwentelingen ofwel toeren per minuut.
Ter vergelijking: een normale auto haalt gemiddeld 6500 toeren per minuut en de turbine van een vliegtuigmotor ongeveer 40.000. De Dyson V10 Motorhead is met 125.000 omwentelingen per minuut dan ook de eerste draadloze stofzuiger die zich kan meten met willekeurig welke stofzuiger met een snoer. Een flinke prestatie en dat wil behoorlijk wat zeggen over de verbeteringen. Want het gebrek aan zuigkracht was altijd het punt waarom wij nooit echt warm liepen voor draadloze stofzuigers. De tijden zijn veranderd want de Dyson V10 Motorhead voldoet snoerloos aan alle vereisten van een goede tapijtstofzuiger met snoer.

Wat kunt u ermee doen?

Met de Dyson V10 Motorhead kunt u alles wat u van een goede tapijtstofzuiger mag verwachten maar dan met het snoerloos gemak. Met zijn mechanisch meebewegende vuilborstel zuigt de Motorhead alle stof en vuil op, zonder dat u lang of meerdere malen op één plek hoeft te wrijven. Met de bijgeleverde accessoires is de V10 Motorhead bijzonder compleet. De dunne zuigmond geeft u ook in dunne kieren of naden voldoende zuigkracht. Een handig duo accessoire, namelijk de verschuifbare opzetborstel annex tuit, haalt hardnekkige vlekken zo weg en neemt de zijkanten en hoeken gemakkelijk mee.

Twee in één, dat is Dyson

Dyson kruimeldief
Dyson kruimeldief

Een aparte kruimeldief heeft u met de accustofzuiger niet meer nodig. Want de Dyson Motorhead is eigenlijk twee in één. Met(weer) een handig kliksysteem is de steelstofzuiger namelijk simpel de veranderen in een kruimeldief. Ook als kruimeldief heeft de Motorhead een flinke zuigkracht. Deze gemakkelijke ombouw functie is trouwens bij alle recente draadloze stofzuigers van Dyson aanwezig.

De levensduur van Dyson V10

De Dyson V10 serie is nog te nieuw om iets te kunnen zeggen over de levensduur van het apparaat. Volgens de geldende normen hoort u met een stofzuiger gemiddeld zo'n 500 uur te kunnen stofzuigen. Uitgaande van 1,5 uur stofzuigen per week, komt dat neer op een levensduur van ongeveer 6 jaar. De enige test die momenteel hiervoor gedaan is, geeft voor Dyson 1000 draaiuren van de motor aan. De fabrieksgarantie op alle draadloze stofzuigers en kruimeldieven van Dyson is standaard 2 jaar. Op stofzuigers met snoer geeft Dyson verbazingwekkend genoeg wel 5 jaar fabrieksgarantie. We wachten dus af.
Bekijk de motortest hier

Nadelen van de Dyson V10 Motorhead

Het geluid dat de Dyson V10 Motorhead produceert, is 87 dB. Hiermee gaat de Dyson over de maximale geluidgrens die gesteld word aan stofzuigers met snoer. Dit is namelijk 80 dB Dat de draadloze V10 dit geluid alleen produceert in de turbostand doet daar niets aan af.

De V10 Motorhead heeft 3 standen waarvan je er één, de max ofwel turbostand, maar ongeveer 7 minuten onafgebroken kan gebruiken. Daarna is de accu leeg en moet de stofzuiger dus voor 3,5 uur op de lader. Dat is dus wel een beetje kort, want tenzij u Speedy Gonzalez bent, krijgt u in 7 minuten een complete woning niet echt gestofzuigd. Voor hardnekkig vuil en echt hoogpolig tapijt heeft u de turbostand wel af en toe nodig. In de reguliere stand gaat de Motorhead 60 minuten mee.

Dyson V10 Motorhead te duur?

De prijs van de beste koop stofzuiger 2018 Dyson V10 Motorhead ligt, op dit moment, boven de € 500,– en dat is natuurlijk niet niets. Dat de prijs zo hoog is vinden wij, en u waarschijnlijk ook, best jammer. Begrijpelijk is het natuurlijk wel, gezien de geavanceerde techniek en de perfecte werking van het apparaat. Maar is deze draadloze stofzuiger echt uw geld waard? Ook die vraag willen we u graag helpen beantwoorden.

Een zakelijke afweging

Of u iets koopt of niet is natuurlijk een afweging die u zelf moet maken. Tenslotte heeft u voor uw geld gewerkt. Goede huishoudelijke apparatuur is natuurlijk wel heel prettig om te hebben. Het verlicht uw taken in huis en kan dus ook uw levensvreugde aanzienlijk verhogen. Het beste kunnen we dit dus gewoon zakelijk bekijken. We gaan voor het al dan niet kopen van de Dyson V10 Motorhead een afweging maken en we baseren ons op uw persoonlijke situatie. Doet u mee?

Hoe vaak stofzuigt u?

De V10 Motorhead is ergonomisch, praktisch en de beste snoerloze stofzuiger die op dit moment te koop is. Heeft u huisdieren? Heeft u tapijt in uw woning? Stofzuigt u (bijna) iedere dag? Is uw antwoord op één of meerdere van deze drie vragen een ja dan gaan we verder. Want het feit dat u überhaupt een krachtige stofzuiger nodig heeft en waarschijnlijk ook al in uw bezit heeft is belangrijk bij onze afweging. Maar er is nog meer van belang voor een verantwoorde beslissing.

Meer dan 15 minuten stofzuigen?

Hoe lang doet u erover om uw woning (of kantoor) te stofzuigen? Met andere woorden, hoe groot is het oppervlakte dat u regelmatig onder handen neemt? Bent u namelijk voor uw woning tussen de 15 en 30 minuten(of nog langer) bezig dan is een gemakkelijk bedienbare en handzame stofzuiger een absolute pre. Wordt het al wat duidelijker voor u? Wacht nog even met beslissen want er komt nog meer.

Hoeken of trappen

Dyson V10 Motorhead

Ook de vorm van uw ruimtes speelt natuurlijk een rol bij het bepalen of de Dyson V10 Motorhead voor u het aankoopbedrag waard is. Heeft u woning veel hoeken of nissen? Moet u regelmatig van stopcontact wisselen om alle hoeken of kamers met uw huidige stofzuiger te bereiken? Snoerloos is dan best heel prettig. Of heeft uw woning zelfs meerdere verdiepingen en sleept u dan met uw stofzuiger de trappen op? De snoerloze Dyson is dan met zijn lichte gewicht(2.5 kg) wel ideaal. Heeft u het voorgaande gelezen en zijn veel of zelfs al deze situaties op u van toepassing? Dan komen we dichtbij de conclusie, maar nog niet helemaal.

Geld of gemak?

Het gaat bij grote uitgaven voor huishoudelijke apparatuur namelijk ook over uw persoonlijke manier van leven. Uw levensstijl speelt een rol. Heeft u liever € 500,- extra spaargeld op de bank en bent u bereid om daarvoor dagelijks zwaar werk te verrichten? Of betaald u liever iets meer en gaat u voor het gemak van een dure draadloze stofzuiger zoals de beste koop Dyson V10 Motorhead? De beslissing laten wij aan u over.
U kunt er trouwens ook een nachtje over slapen en ons advies artikel morgen gewoon nog een keertje nalezen.

Specificaties Dyson V10 Motorhead

De afmetingen van de Motorhead zijn 25,6 cm bij 25 cm en 12,6 cm met een stang van 124,1 cm. Het gewicht is 2,5 kg inclusief accessoires. Het stofbakje is 0,54 liter en heeft een indicator met een signaal wanneer het bijna vol is. De stofzuiger heeft een hoge kwaliteit afwasbaar Hepa filter en is uitgerust met cyclonen voor vuilafscheiding. De motor heeft een vermogen van 525 watt en een voltage van 29,4 Volt. De Motorhead kan 60 minuten non stop stofzuigen en moet daarna 2,5 uur op de lader. Het geluidniveau is 87 Decibel bij maximaal gebruik.

Wat zit er in de doos?

De draadloze stofzuiger is bij aankoop compleet en gebruiksklaar. In de doos vindt u de stofzuiger inclusief de motorische zuigborstel. Ook de oplader met muurbevestiging wordt meegeleverd. Verder krijgt u de dunne kierenzuigmond en het duo-accessoire voor hoeken en het borstelen van naden.
Weetje: als u de Dyson V10 Motorhead uitpakt staat de schakelaar altijd in de maximale (turbo) stand.

Wat vinden de mensen van de V10 Motorhead?

De ervaringen van gebruikers met de Dyson V10 Motorhead zijn over het algemeen zeer positief. Meerdere lezers van onze site voor onpartijdige reviews, gaven de beste koop draadloze stofzuiger van Dyson een 8 of een 9. Bij de beoordelingen ging het om het gebruiksgemak, de hanteerbaarheid en de zuigkracht.

Een paar citaten:

‘Wij zijn volledig tevreden met onze aankoop. Met één hond en twee katten gebruiken wij de Motorhead dagelijks met veel plezier. Schoner dan nu kan het niet worden. Duur maar zeker het geld waard'

‘Wij hebben net de Motorhead aangeschaft en zijn helemaal om. Geen stof of vuil meer bij ons thuis en geen gedoe met slepen of vastzittende stofzuigers. In één woord heerlijk!'

‘Als man ben ik nooit een fan geweest van stofzuigen maar met de Dyson Motorhead hoort het nu helemaal bij mijn taken. Mijn vrouw kan ondertussen tv kijken, met het volume op 17 door de herrie.'

Opvallende overeenkomsten in de beoordelingen

Wat in de beoordelingen vooral opvalt is het noemen van de hoge prijs in combinatie met zeer lovende kritieken. Ook het geluid van de motor wordt in bijna iedere review over de Dyson Cyclone V10 genoemd. Deze punten hadden we ook al bij de nadelen vermeld. Wat we in een review lazen spreekt duidelijke taal: ‘Met de 60 minuten kom ik ruimschoots uit. Ik gebruik de Motorhead dagelijks en hij is nog nooit leeg geweest. Ik vond hem duur maar ben blij dat ik het gedaan heb. De twee weken return-garantie gaf me vertrouwen. Van het geluid heb ik niet veel last maar misschien anderen wel. Mijn oude stofzuiger heb ik lachend weggedaan.

Drie verschillende uitvoeringen.

De Dyson Cyclone V10 is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Hiermee zette Dyson reuze stappen vooruit want de kritische consument wil kunnen kiezen. De keuze in draadloze stofzuigers verklaard ook(ten dele) de populariteit van de Cyclone stofzuiger serie van Dyson. Onze beste koop is de Cyclone V10 Motorhead. Maar ook de Cyclone V10 Fluffy en de Cyclone V10 Absolute uit dezelfde serie zijn vrijwel overal te koop en vormen redelijke alternatieven. Hier komen we strakjes nog op terug. De opvallenste verschillen zitten hem trouwens in de hoeveelheid borstels en meegeleverde accessoires. Vergis u dus niet in het type want het kan soms een beetje verwarrend lijken.

Eigenlijk zijn er geen punten die zo slecht zijn om de koop te verpesten. Het geluidsniveau is met 87 db. wel erg hoog en wanneer er in de turbo stand wordt gezogen is de accu na 7 minuutjes al leeg. Als laatste minpunt ontbreekt de parketborstel.
Conclusie
Naast enkele minpuntjes is deze Dyson een ware revolutie. Een compact, technisch hoogstandje die gemiddeld zo'n 6 jaar mee gaat. Met dit soort producten maken we grote stappen richting een efficiëntere toekomst. Tumbs up.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Een extreem krachtige V10 motor zuigt harder dan ooit
 • Door het lichte gewicht zuigt u makkelijk zowel de bovenverdieping als de begane grond
 • Allergie-geschikt door de fijne HEPA 13-filter
Nadelen
 • Tijdens het stofzuigen kunt u geen rustig gesprek voeren door het harde geluid
 • De turbo stand kan maar 7 minuten onafgebroken gebruikt worden
 • De Dyson wordt zonder parketborstel geleverd

Alternatieven voor de Dyson V10 Motorhead

De beste koop snoerloze stofzuiger wordt je niet zomaar. Toch hebben we ook een aantal alternatieven voor u geselecteerd. De fabrikant Dyson heeft namelijk ruim 25 stofzuigers in zijn assortiment waarvan meer dan 10 zonder snoer. Bij iedere nieuw model dat uitkomt zijn er natuurlijk verbeteringen doorgevoerd, maar ook gaat de prijs vaak omhoog. Daarom is het nooit verkeerd om altijd een open oog te hebben voor de voorgaande modellen. Vaak heeft u dan een tip top apparaat voor een aantrekkelijke prijs. In het geval van de beste koop Dyson van 2018 zonder snoer gaat dit ook op. Geeft u niet zoveel om het laatste model en hoeft u niet altijd het nieuwste van het nieuwste? Of wilt u gewoon iets minder geld uitgeven? Lees dan rustig door.


Beste koop Dyson voor een faire prijs

Ook voor een lagere aanschafprijs hebben wij voor u een beste keus Dyson. De voorgangers van de Dyson V10 Cyclone serie zijn de draadloze stofzuigers uit de V7- en de V8 series. We selecteren daarbij natuurlijk wel op stofzuigers die geschikt zijn voor alle ondergronden en ook dierenharen moeiteloos kunnen opzuigen. Als beste koop onder de € 500,- is er de nu al klassieke Dyson V8 Absolute. Ook hebben we de beste koop onder de € 350,- voor u geselecteerd: de opnieuw in productie genomen V7 Motorhead Extra. Het prijsverschil is mooi meegenomen, want op zichzelf zijn dit ook prachtige en praktische snoerloze stofzuigers. Wilt u deze twee alternatieven bekijken? U zult zien dat het hier zeker niet om tweede keus gaat.

Beste koop onder de € 500,- de V8 Absolute 2017

Dyson stofzuiger V8
Dyson V8 Absolute

Qua uiterlijk is de V8 een echte Dyson. Uitgevoerd in zilver met een gele stang en futuristische blauwe en rode accenten is de V8 Absolute dan ook een blikvanger. Ook technisch voldoet de V8 nog prima aan de eisen van deze tijd. De snoerloze stofzuiger is uitgerust met een krachtige motor en haalt daarmee 110.000 toeren per minuut. Voor de filtering zijn er 15 stuks van de gepatenteerde 2 Tier Radial™ cyclonen, een Hepa filter en ook nog een extra motorfilter. Hierdoor is deze draadloze stofzuiger (net als de V10 Motorhead) volledig luchtdicht. De snoerloze stofzuiger is qua zuivering geschikt voor mensen met allergieën.

De V8 Absolute in het gebruik

De draadloze Dyson V8 heeft twee standen die te bedienen zijn door een schuifknop aan de bovenkant van het apparaat. De normale stand en de turbo stand voor hardnekkig vuil of stof. In de normale stand kunt u maximaal 40 minuten non-stop stofzuigen en in de turbo stand ongeveer 5 minuten. Als u de gemotoriseerde zuigmond gebruikt moet u rekenen op  20 tot 30 minuten stofzuigen. Hierna moet de draadloze V8 Absolute op de lader en is weer gebruiksklaar na 5 uur opladen.

Het oplaadstation kunt u aan de muur bevestigen en ook als vaste bewaarplek gebruiken. Het voordeel hiervan is dat de V8 Absolute dan na ieder gebruik automatisch wordt opgeladen. Ook de V8 Absolute heeft de praktische twee in één functie om met een simpele klik te transformeren in een kruimeldief. Handig voor in de auto of om de computertafel even stofvrij te maken.

Specificaties Dyson V8 Absolute 2017

De stofzuiger heeft een gewicht van 2,63 kg en de afmetingen zijn 25 cm bij 21 cm met een steel van 1.24 meter. De motor heeft een vermogen van 400 Watt en een voltage van 22.8 Volt. Het geluidsniveau is 4 decibel lager dan de V10 serie, namelijk 82 decibel. Het stofbakje is 0,54 liter en ook de V8 Absolute is uitgerust met een afwasbaar Hepa filter. De Dyson V8 Absolute word geleverd met een carry-in 2 jaar fabrieksgarantie. Carry-in garantie wil zeggen dat de stofzuiger gratis gerepareerd word maar dat u  zelf voor het vervoer moet zorgen en betalen.

Kruimeldief Dyson
Dyson V8 2-in-1

Wat zit er in de doos?

De Dyson V8 Absolute 2017 wordt gebruiksklaar geleverd, compleet met de mechanische zuigborstel en het laadstation. Bovendien krijgt u bij uw aankoop de volgende extra accessoires:

 • Parketborstel
 • Turboborstel
 • Kierenzuigmond
 • Meubelborstel
 • Gemotoriseerde miniborstel
 • Extra zachte afstofborstel
 • Gebruiksaanwijzing

Wat zeggen andere gebruikers van de Dyson V8 Absolute?

De beoordeling van de gebruikers is zeer positief. De gebruiksduur van 30 tot 40 minuten is voldoende. De schoonmaakresultaten van de V8 Absolute 2017 zijn beoordeeld van goed tot uitstekend. Ook het gebruiksgemak scoort een ruime voldoende.

Een citaat: ‘ Mijn woning van 115 m² stofzuig ik met gemak. Ook de gang pak ik mee en met de kleine zuigmond is ook de bank met losse kussens zo gedaan. Wat mij betreft een absolute 10 op het rapport'

Een citaat: ‘Superhandig apparaat' en daarmee is ook volgens ons alles gezegd.

Net als de Dyson V10 maakt ook de V8veel geluid. Ook is het broertje van de V10 snel leeg als de turbo stand gebruikt wordt. Hierna duurt het opladen 5 uur. Daarnaast moet je de knop constant ingedrukt houden.
Conclusie
Goedkoper dan de V10, en met de krachtige motor kunt u 40 minuten aan één stuk zuigen. Inclusief parketborstel, roterende miniborstel en een kwaliteit filter voor stof-allergie. Geen koopje maar een goede keus.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Meegeleverde parketborstel voorkomt krassen
 • Door de turbo borstel ook geschikt voor laag- en hoogpolig tapijt
 • De roterende miniborstel maakt de Dyson uiterst geschikt als kruimeldief
 • Geschikt voor mensen met allergieën door de HEPA 13-filter
Nadelen
 • De batterij van de V8 Absolute is zeer snel leeg bij het stofzuigen in de turbo stand
 • De oplaadtijd van deze snoerloze stofzuiger is met 5 uur behoorlijk lang.
 • Tijdens het stofzuigen met de Dyson V8 Absolute 2017 moet je continue een knop ingedrukt houden.
 • Redelijk zwaar

Beste koop Dyson onder de € 350,- de V7 Motorhead Extra

Dyson V7
Dyson V7 Motorhead extra

De Dyson V7 Motorhead was op veel plaatsen snel uitverkocht en is onder andere daarom opnieuw in productie genomen. Niet voor niets is dit model een van de best verkochte snoerloze stofzuigers van Dyson. Qua uiterlijk pas deze draadloze stofzuiger prima bij het futuristische assortiment: zilver met een paarse stang en de bekende rode accenten. De zuigmond heeft een zelfstandige aandrijving en de V7 Motorhead is qua prestaties geschikt voor alle soorten vloeren.

De V7 Motorhead Extra in het gebruik

De V7 motor levert bij het stofzuigen nog steeds een prima prestatie want ook dierenharen worden adequaat opgezogen. De draadloze stofzuiger past zijn zuigkracht automatisch aan en de machine heeft twee standen. Deze kunt u instellen met een schuifknop op het handvat: gewoon of turbo voor extra zuigkracht. De V7 Motorhead is goed voor 30 minuten stofzuigen in de normale stand en ongeveer 5 minuten in de turbo stand. Hierna moet de stofzuiger opladen en is na 3,5 uur weer volledig gebruiksklaar. Ook de V7 Motorhead Extra is twee in één. Met een handig kliksysteem veranderd u de stofzuiger moeiteloos in een kruimeldief.

Specificaties Dyson V7 Motorhead Extra

De afmetingen van de V7 Motorhead Extra zijn 21 cm bij 25 cm met een lengte van 1,24 meter. De stang zelf heeft een lengte van 72,2 cm en is niet verstelbaar. De draadloze V7 weegt 2,4 kg. De motor heeft een vermogen van 350 watt, een voltage van 22,5 Volt en geeft een maximaal geluid van 85 decibel. Het stofbakje is 0.5 liter en geeft een signaal als hij geleegd moet worden.

Wat zit er in de doos?

Koopt u de Dyson V7 Motorhead Extra dan is deze draadloze stofzuiger helemaal klaar voor gebruik. Het oplaadstation en een losse oplaadkabel worden meegeleverd. In de doos vindt u ook de stang en de turbozuigmond. Bovendien krijgt u de kierenzuiger, de borstel voor hardnekkiger vuil en het handige combinatie accessoire voor hoeken en naden erbij.

Wat zeggen andere gebruikers?

De beoordelingen van de V7 Motorhead Extra zijn overwegend positief met hier en daar een enkele teleurgestelde gebruiker. Over het algemeen voldoet de V7 aan de verwachtingen en wordt veel gebruikt om ‘eventjes' te stofzuigen. Citaat gebruiker: ‘Ik heb de V7 al ruim een jaar en hij bevalt goed. Hij was eigenlijk te duur voor mij maar ik heb er geen spijt van. Mijn huis is echt schoon en hij is zeer gemakkelijk en licht te bedienen. Een echte aanrader wat mij betreft.' Een andere gebruiker: ‘Duur en goed. Mijn volgende wordt de V10 en ik verheug mij er nu al op.' Bij alle reviews die we lazen waren de gebruikers tevreden over de prestaties en de prijs-kwaliteit verhouding. De gebruiksduur van de draadloze V7 werd als net voldoende of krap beoordeeld.

Helaas beschikt de Dyson V7 niet over een HEPA filter. Niet voor mensen met een stofallergie dus. Hiernaast produceert ook deze stofzuiger een hoop herrie en is de accu snel leeg.
Conclusie:
Deze Dyson staat niet op nummer 1. Laat dat duidelijk zijn. Toch verdient de V7 een podiumplek door zijn kwaliteit/prijs verhouding. De zuigkracht is goed en zijn compacte afmetingen zorgen voor een makkelijke opberging. Toch gebruiken de meeste mensen dit apparaat als extra hulp en niet als vaste stofzuiger door de beperkte gebruikstijd. Uw keuze.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • ”Goedkoop”
 • Uitstekende zuigkracht
 • Ook de V7 beschikt over een turbo-zuigmond
Nadelen
 • Het geluidniveau van de V7 Motorhead Extra is met 85 decibel aan de hoge kant
 • De gebruiksduur van 30 minuten is krapjes
 • Deze draadloze stofzuiger heeft geen Hepa filter

Achtergrondinformatie over Dyson

Over Dyson draadloze stofzuigers wordt er de laatste tijd veel gesproken en nog veel meer geschreven. Het merk is in Engeland, waar het ook gevestigd is, de meest gebruikte (en verkochte) stofzuiger. De eerste stofzuiger van Dyson rolde in 1993 uit de fabriek in Manchester en pas recent(in 2015) is deze stofzuigerfabrikant begonnen met de productie van draadloze stofzuigers.

De ontwikkeling en vooruitgang van de nu al bekende V-motor is snel gegaan. Na de V6 en de V7 met 20 minuten gebruiksduur, de V8 met 40 minuten gebruiksduur zijn we nu bij de V10, die een vol uur gebruikt kan worden. De lange gebruiksduur in combinatie met grote zuigkracht maakt deze stofzuigers geschikt voor normaal huishoudelijk gebruik. Want hierdoor zijn de snoerloze stofzuigers van Dyson qua prestaties gelijkwaardig geworden aan stofzuigers met snoer.

Veel plezier met uw beste koop Dyson

Zolang de innovaties aan Dyson en andere merken snoerloze stofzuigers doorgaan houden wij u op de hoogte. Voor eerlijke informatie en deskundige tips over huishoudelijke apparatuur kunt u altijd op klesto.nl rekenen. Wij hopen dat u met onze reportage over de beste koop Dyson uw perfecte draadloze stofzuiger aanschaft. Uiteraard wensen wij u alvast veel plezier met uw nieuwe aankoop. Bent u er toch nog niet helemaal uit en wilt u meer weten over andere stofzuigers? Kijk dan eens naar onze andere artikelen over alle beste stofzuigers.