Princess Deluxe 339000 review

De Princess Deluxe 33900

Topklasse robotstofzuiger voor een 'klein' prijsje


Ook het bekende merk Princess is in de wereld van robotstofzuigers gesprongen, en heeft een kwalitatieve robot ontworpen die bij veel gebruikers in de smaak valt; de Princess Deluxe 339000. Deze robot is voorzien van een eenvoudig navigatiesysteem waarmee hij verschillende plekken en objecten herkent en hierdoor vermeerdert in gebruiksgemak.


De robot is bestuurbaar via een simpele App, en heeft nog meer andere handige functies waardoor zijn prijs- en kwaliteitverhouding goed overeenkomt. Je leest in dit artikel alles over de voor- en nadelen van dit apparaat. Bovendien bekijken we ook de ervaringen van andere gebruikers, en bespreken we eventuele alternatieven voor de Deluxe robotstofzuiger.

Voordelen

De Princess Deluxe robotstofzuiger heeft aardig wat pluspunten waardoor het een goed product is. Zoals de meeste stofzuigers is het voorzien van trapdetectie, sensoren zodat hij niet tegen objecten aanbotst, en rijdt hij zelfstandig terug naar zijn laadstation als de batterij opgeladen moet worden. Andere pluspunten van de Deluxe robotstofzuiger zijn…

Verschillende schoonmaakprogramma’s

De robot heeft verschillende standen waar je uit kunt kiezen, namelijk; Normaal, Randen, Spot, Stil, en Max. De normale modus zorgt voor een algemene reiniging.

De randenmodus geeft de randen van de ruimte extra aandacht, en de spot modus komt erg handig van pas als er een specifieke plek vies is geworden. Verder heeft het ook nog een stille modus en een max modus. 

Princess Deluxe 339000 standen

De stille modus maakt het huis schoon met minder zuigkracht waardoor hij veel stiller is in zijn werk. Deze stand is handig voor in de nacht of op momenten dat je liever hebt dat het stil is.

De max modus zorgt juist voor extra power, en maakt gebruik van twee maal zoveel zuigkracht waardoor je huis op de beste manier wordt gereinigd.

Princess Deluxe 339000 onderkant

Twee opzetstukken voor zuigmond en twee hoekborstels

De robot heeft twee opzetstukken voor de zuigmond, één met een draaiende borstel en één zonder. Het opzetstuk met borstel is handig voor een huis met dieren, want hij neemt haren beter mee. Het opzetstuk zonder borstel is geschikt voor grof vuil zoals kruimels en zand. Deze functie zie je weinig terug bij robotstofzuigers, maar komt vooral in een huis met veel dieren zeer goed van pas.

Verder heeft het ook twee zijborstels waardoor randjes netjes schoongeveegd worden, en ook hoeken redelijk goed schoon raken.

Bedienbaar via de App en Alexa

Je kunt de robot bedienen via de App als je niet thuis bent, en hierdoor is hij geschikt voor mensen die vaak de deur uit zijn. Je kunt het apparaat via de App taken toewijzen en een schoonmaakschema inprogrammeren. Via deze App worden ook nieuwe functies automatisch geinstalleerd, en kan het er dus alleen maar beter op worden met deze robot. Als je geen zin hebt om de telefoon erbij te pakken, kan je het de robot ook gewoon zeggen via Alexa’s spraakbesturing.

HEPA filter 

De luchtuitstoot wordt afgevoerd langs twee verschillende filters. Het eerste filter houdt grof vuil en stof tegen. Het tweede filter is een HEPA filter. Een HEPA filter is een zeer efficiënt filter dat zelfs het fijnste stof tegenhoudt, en er dus voor zorgt dat het schone lucht uitblaast zonder fijne stofdeeltjes daarin. Hierdoor is het een geschikt apparaat voor mensen met luchtwegklachten of een allergie.

Extra accessoires 

Je zult in de toekomst extra accessoires nodig hebben zoals zijborstels en nieuwe HEPA filters. De zijborstels kunnen na langdurig gebruik wat vervormen en daardoor de prestaties verminderen. 

Princess Deluxe 339000 accessoires

Ze moeten dus eens in de zoveel tijd vervangen worden. Ook het HEPA filter moet logischerwijs af en toe vervangen worden zoals dat het geval is bij alle stofzuigers. Deze accessoires krijg je op voorhand al meegeleverd, en dat is fijn.

Nadelen 

De Princess Deluxe 339000 heeft wat belangrijke minpunten die de kwaliteit ervan kunnen verminderen.

Moeite met hoge tapijten 

Alhoewel Princess aangeeft dat de robot over verhogingen van 2 cm kan rijden, heeft de stofzuiger wel moeite met hoogpolige tapijten. Als de haren van het tapijt lang zijn, komt hij hierin klem te zitten en stopt hij met functioneren. Dit is natuurlijk erg lastig als je niet thuis bent. Je verwacht een schoon huis, maar treft een stofzuiger aan die het grootste gedeelte niet heeft schoongemaakt omdat hij vast is gelopen op het tapijt. Als je een hoogpolig tapijt hebt, zal je dus beter voor een andere robotstofzuiger kiezen.

Geen virtuele muren 

Alhoewel de robot wel een navigatiesysteem heeft, kan je geen virtuele muren aanwijzen. Je krijgt wel een magneetstrip meegeleverd van 1 meter, maar het gebruiksgemak daarvan is lang niet zo goed als dat van virtuele muren. Door het instellen van virtuele muren kan je ruimtes afbakenen zodat de robot daar niet komt. Als je dat niet hebt, rijdt de robot zelfs de tuin in als hij daar de mogelijkheid toe heeft, en dat stel je natuurlijk niet op prijs.

Ervaringen

De ervaringen van andere gebruikers zijn over het algemeen erg positief, maar er schijnen wat algemene minpunten door waardoor deze robot niet voor iedereen geschikt is. Zoals gezegd loopt de robot vast op hoogpolige tapijten, maar zelfs normale tapijten kunnen soms een val zijn voor deze stofzuiger.

Drempels en verhogingen zijn ook lastig voor dit apparaat, en het kan soms voorkomen dat hij met zijn wielen in de lucht vast blijft haken op een voorwerp waar andere robotstofzuigers over het algemeen geen moeite mee hebben zoals kleine drempels of licht verhoogde objecten.

Een ander minpunt is het feit dat de App niet bij iedereen naar behoren werkt. Met een iPhone gaat het goed, maar met telefoons van Samsung ontstaan er vaker problemen waardoor de App niet goed geïnstalleerd kan worden.

Behalve deze minpunten zijn gebruikers erg te spreken over de robot. Hij maakt goed schoon, heeft een logisch schoonmaakpatroon, en zorgt voor een stofvrije vloer. Als de App goed geïnstalleerd kan worden, werkt deze naar behoren en is het eenvoudig in gebruik. De robot is makkelijk te installeren, zuigt grondig, en is erg gebruiksvriendelijk, en dus voor velen een goede aankoop.

Alternatieven

De iRobot Roomba 671 en de Ecovacs Deebot 605 zijn beiden robotstofzuigers uit de basisklasse die evengoed werk verrichten als de Deluxe.

iRobot Roomba 671

iRobot Roomba 671


De Roomba 671 is een soortgelijke robotstofzuiger met een simpel navigatiesysteem waardoor hij systematisch te werk gaat. Hij is net als de Deluxe bedienbaar via een App en via spraakbesturing. Wel is hij niet bestuurbaar via Alexa maar via Google Assistant. De Roomba 671 heeft ongeveer dezelfde minpunten als de Deluxe. Hij loopt vast op bepaalde objecten zoals hoge tapijten en stoelpoten, en stopt er dan gewoonweg mee.


Je kan geen virtuele muren plaatsen, en ook een schoonmaakschema instellen is niet mogelijk wat bij de Deluxe wel het geval is. Wel herkent deze robot extra vervuilde gebieden door een detectiesysteem, en zal hij deze dus extra reinigen. Je betaalt iets meer voor de Roomba 671, dus de vraag is of je het zijn extra prijs waard vindt.


Ecovacs Deebot 605

Ecovacs Deebot 605


De Deebot 605 van Ecovacs komt zowel in prijs als beoordelingen van gebruikers erg overeen met de Deluxe robot. Ook hier komen weer dezelfde problemen naar voren dat de robot makkelijk in tapijten of specifieke items blijft haken zoals stoelpoten en kabels. De robot is net als de Deluxe te bedienen via een App en Alexa spraakbesturing, en als extraatje ook via een afstandsbediening.


De Deebot verdient extra punten door zijn dweilfunctie. De dweilfunctie is echter geen vervanging voor een handmatige dweilbeurt, maar het is wel fijn als er af en toe een vochtige doek over de vloer gehaald wordt zodat het huis lekker fris ruikt, en wellicht kan je hierdoor het handmatige dweilen een paar daagjes extra uitstellen.

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken robotstofzuigers en over de beste robotstofzuiger. Overweegt u de aanschaf van een ander huishoudelijk apparaat? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs. 

Bekijk alle robots op Coolblue