Beste kruimeldief

Voor kleine klusjes zoals het keyboard van de computer, de hondenmand of het stofzuigen van de auto is een kruimeldief ideaal. Snoerloos, compact en tegelijkertijd behoorlijk krachtig is de kruimeldief bezig aan een comeback.

De eerste generaties van deze kleine crimineeltjes waren namelijk meer als gadget geschikt. Gebrek aan zuigkracht en een korte gebruiksduur waren standaard en hierdoor eindigde menig kruimeldief voortijdig bij het vuilnis.

Bosch kruimeldief

De fabrikanten van kwaliteit stofzuigers hebben echter het gat in de markt ontdekt en nemen de productie van hoogwaardige kruimeldieven nu uiterst serieus. Ook stofzuigers met een geïntegreerde kruimeldief doen het goed en zijn bovendien prijstechnisch behoorlijk interessant.

Klesto is zoals altijd geïnteresseerd en actief bij innovaties op het gebied van schoonmaken. Als onafhankelijke partij volgen wij voor onze lezers de laatste ontwikkelingen in huishoudelijke apparatuur. Overweegt u de aanschaf van een kruimelzuiger? U bent niet alleen, want veel van onze lezers hebben namelijk belangstelling getoond voor de nieuwste generatie kruimeldieven.

Op deze pagina vindt u een gecategoriseerde selectie van de beste robotstofzuigers. Ga direct naar:

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

Dyson V7 Trigger

Beste koop kruimeldief

Princess 332757 Tiger Compact

Beste kruimeldief onder de €100,-

Bosch Readyy'y BBH22042

Bosch Readyy'y BBh22042

Beste kruimeldief met steel

Dyson V6 Top Dog

Dyson V6 Top Dog

Beste kruimeldief voor dierenharen

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Dyson V7 Trigger

Beste koop kruimeldief

Dyson V7 Trigger

 Princess 332757 Tiger Compact

Beste kruimeldief onder de €100,-

Princess kruimeldief

Bosch Readyy'y BBh22042

Beste kruimeldief met steel

Bosch Readyy'y BBH22042

Dyson V6 Top Dog

Beste kruimeldief voor dierenharen

Dyson V6 Top Dog

Beste koop kruimeldief (Dyson V7 Trigger)

De Dyson V7 Trigger heeft uiterlijk iets weg van een stukje speelgoed, maar de werking en zuigkracht is verre van kinderachtig. Door zijn compacte formaat en zilveren uitvoering met rode accenten is ook deze kruimeldief duidelijk herkenbaar als een echte Dyson.

De beste koop heeft dan ook alles wat u van een hoge kwaliteit apparaat mag en kan verwachten. Er is over nagedacht en dat uit zich in alle facetten zoals de hygiëne, het gebruiksgemak en natuurlijk de prestaties. Zullen we deze kruimeldief eens helemaal doorlichten? Oké, we beginnen meteen.

De techniek van de V7 Trigger

Technisch voldoet de kruimelzuiger aan alle verwachtingen. Door de (recent) opnieuw aangepastedigitale V7 motor wordt maar liefst 100 Air watts aan zuigkracht moeiteloos gehaald. Met behulp van pulstechniek en een neodymiummagneet komt de Trigger aan een extreem hoog toerental van 110.000 omwentelingen per minuut. Wilt u meer weten over de gewone snoerloze Dyson stofzuigers en de betekenis van TPM ? Ga dan naar onze pagina over de beste Dyson stofzuigers.

Geschikt voor mensen met allergie

Door de constructie in combinatie met de nu al befaamde 2 Tier Radial™ cyclonen, een patent van Dyson zelf, is de machine volledig luchtdicht (vacuüm). Hierdoor wordt de opgezogen lucht gereguleerd en zelfs de fijnste stofdeeltjes verwijderd. Heeft u last van allergie? Stofdeeltjes tot aan 0,5 micron worden door de 15 aanwezige cyclonen gefilterd. Voor mensen met stof of huisvuil allergieën is deze machine dan ook prima geschikt.

De accu, gebruiksduur en oplaadtijd

De kruimeldief is voorzien van een accu met 6 cellen. Deze nikkel-kobalt-aluminium-accu, zoals Dyson de accu officieel noemt, heeft een lange levensduur. De accu levert een hoog vermogen en is goed voor ruim 30 minuten non-stop zuigkracht. Is de accu bijna leeg? Dan geeft deze machine dit zelf aan via een signaal.

Na volledig gebruik moet de V7 Trigger 3,5 uur opladen om weer helemaal gebruiksklaar te zijn. Technisch en qua prestaties zit het allemaal prima met deze machine. Maar wilt u vooral gemak en is een simpele bediening belangrijk voor u? Laten we dan maar snel verder gaan. We zijn klaar met de techniek en gaan door met de test. Vanaf hier bekijken we de beste koop van 2018 vanuit de praktijk.

Hoe is de Dyson V7 Trigger in het gebruik?

Met zijn compacte formaat van 14 cm bij 20 cm en 40 cm lengte is de beste koop een handzaam apparaat. Door zijn zeer lichte gewicht (het apparaat weegt 1,23 kg) is de kruimeldief, ook als u niet zo sterk bent, makkelijk om mee te werken.

De kruimeldief heeft een handbediening en een veiligheidsknop oftewel dodemansknop. Aan of uitzetten doet u door middel het indrukken van een (rode)knop in de handgreep. Deze knop is door zijn plaatsing geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. Dit knopje fungeert als aan en uit knop en tijdens het zuigen houdt u deze knop continue ingedrukt met uw wijsvinger.

Door sommige gebruikers wordt dit als een (licht)nadeel ervaren maar met de knop voorkomt u dat de batterij onnodig snel opraakt. De naam Trigger (trekker in het Engels) is natuurlijk ook bedacht naar aanleiding van deze trekker-achtige knop. Laat u de trekker los? Dan stopt de V7 Trigger met zuigen.

Turbo of gewone zuigkracht?

De kruimeldief heeft de beschikking over twee verschillende standen. De zuigkracht kunt u zelf regelen met een schuifknop aan de bovenkant van het apparaat. Standaard is de gewone zuigkracht en die is voldoende om goed te kunnen reinigen.

Wilt u dieper reinigen en heeft u behoefte aan net ietsje meer? Met de turbostand beschikt u zelfs over extreme zuigkracht. In deze stand gaat de batterij wel snel leeg. Na ongeveer 7 minuten gebruik van de turbostand moet de V7 Trigger al op de lader.

Auto stofzuigen?

Het goed kunnen stofzuigen van de auto heeft voor veel gebruikers van een kruimeldief prioriteit. Gebruikt u de kruimelzuiger ook in de auto? Volgens officiële schattingen gebruikt 88 % van de bezitters hun kruimeldief zelfs voornamelijk in de auto.

Dyson V7 Trigger

Met zijn handige accessoires zoals de minizuigmond en de kierenzuiger is de V7 Trigger dan ook prima geschikt voor kleine ruimtes. Ook tussen de stoelen en in de deurpanelen kunt u moeiteloos schoonmaken.

Hebben de kinderen iets gemorst, heeft u last van aangekoekt vuil of zijn er veel dierenharen op uw achterbank? Met de gemotoriseerde mini-zuigborstel wordt ook dierenhaar en hardnekkig vuil moeiteloos verwijderd.

Wat vinden andere gebruikers?

Wat andere gebruikers vinden van de Dyson V7 Trigger is overwegend positief. De kruimeldief voldoet aan de verwachtingen en wordt door veel dierenbezitters dagelijks gebruikt.

Reviews van anderen:

‘Even de bank stofzuigen of de kattenmand doen gaat heerlijk en moeiteloos'

‘Bij ons is de Trigger nog nooit leeg geweest, een heerlijk apparaat en superhandig voor de zaadjes rond onze vogelkooi'

Voor dames en heren

De V7 Trigger wordt zowel door dames als door heren gebruikt en dus ook beoordeeld. ‘Mijn vrouw stapt uit voor de boodschappen en ondertussen stofzuig ik de auto, past dan ook prima tussen de vele positieve commentaren. Over de (relatief)hoge aanschafprijs wordt opmerkelijk weinig commentaargegeven. Misschien omdat een kruimeldief vaak dagelijks gebruikt wordt of toch nog een beetje gezien als een luxe artikel? Hoe dan ook, uit de vele reviews constateren we een grote tevredenheid over de kleine snoerloze huishoudhulp.

Specificaties van de Dyson V7 Trigger

De kruimeldief weegt 1.23 kg en heeft compacte afmetingen: 14,4 cm bij 20,6 cm met een lengte van 40,9 cm. De motor heeft een vermogen van 350 watt en maakt een maximaal geluid van 85 decibel.Filtering vindt plaats via 15 cyclonen (2 Tier Radial™ cyclones) die zorg dragen voor een filtering tot aan 0,5 micron en de machine is voorzien van een nikkel-kobalt-aluminium-accu.

Met een volle batterij kan er 30 minuten gezogen worden waarna de huishoudhulp 3,5 uur moet opladen. Het stofbakje heeft een formaat van 0.54 liter en is met één druk op de knop te ledigen. U hoeft dus geen stof of vuil met uw handen aan te raken.

Wat zit er in de doos?

De V7 Trigger wordt gebruiksklaar geleverd inclusief de gemotoriseerde miniborstel. Uiteraard zit ook de oplader in de doos en twee accessoires: de kierenzuigmond en de reliëfborstel. Ook de gebruiksaanwijzing zit erbij en de Dyson kruimeldief wordt afgeleverd met 5 jaar carry-in fabrieksgarantie.

De maximale geluidproductie van 85 Decibel is voor sommige mensen te hoog. Ook het snel opraken van de accu bij het gebruik van de turbo modus en de lange oplaadtijd wordt als nadeel gezien. Ook het ingedrukt houden van de ‘trekker‘ tijdens het zuigen zien mensen als een nadeel. Dit wordt trouwens door anderen dan weer juist als karakteristiek van dit specifieke type Dyson gezien.

Voordelen

 • Geschikt voor dierenharen
 • Makkelijk legen van stofbak
 • Accu blijft krachtig

Nadelen

 • Maakt veel lawaai
 • Geen opberghouder / dockingstation
 • Prijzig

Conclusie

Al heeft de V7 dan een wat hoge geluidproductie, dit doet niet af van de uitermate goede prestaties. De zuigkracht is enorm en zijn lichte gewicht en compacte formaat maken dit tot de beste koop kruimeldief.

Beste kruimeldief onder de € 100,- (Princess 332757 Turbo Tiger Compact)

Princess scoort met het uiterlijk, de prijs en de prestaties van de Turbo Tiger. Het apparaat oogt retro en doet denken aan de vintage stofzuigers van pak hem beet de jaren 50 en 60.

De kleur van het apparaat zelf is zilverachtig tegen wit aan en alle accessoires zoals de slang, de opzetstukjes en ook het snoer zijn zwart.


Het snoer? Ja, u leest het goed, deze kruimeldief heeft namelijk (nog steeds) een snoer en bevestigt daarmee de uitzondering op de regel. Dat kruimeldieven meestal snoerloos zijn en dus gebonden aan een maximale gebruikersduur is bij de beste kruimeldief onder de € 100,- dus niet van belang. Dit komt natuurlijk de zuigkracht ten goede en ook opladen hoeft u dus niet te doen. De beste uit de test is bovendien wel heel ruim onder honderd euro.

Technisch gedeelte en prestaties

De handstofzuiger is bijzonder klein en licht met een formaat van 13 cm bij 29 cm en een gewicht van maar 1,8 kg. De mini Princess heeft een zakloze stofbak van 0,5 liter en is voorzien van een drievoudige luchtfiltering. De motor van 610 watt is geschikt voor het opzuigen van hardnekkig vuil en ook dierenharen pakt de machine vrij goed mee. De motor is voorzien van een afwasbaar motorfilter.

Actieradius van de mini Princess

Het bereik is voor de meeste woonkamers voldoende en met een snoer van 5 meter kunt u binnenshuis redelijk uit de voeten. Voor het stofzuigen van de auto heeft u wel een verlengsnoer nodig. Ook voor het schoonmaken van moeilijke hoekjes, trappen en matjes is de handstofzuiger geschikt. Hiervoor zijn de accessoires handig en voldoen prima.

De Princess 332757 in het gebruik

De handstofzuiger is simpel te bedienen en heeft geen poespas. Er is op het apparaat een duidelijk zichtbare (zwarte)schuifknop en die bevindt zich op de handgreep. Hiermee zet u de machine aan en uit. Door het kleine formaat en de schouderriem is de minidief gemakkelijk te dragen en merkt u nauwelijks dat er een snoer aan zit. De actieradius is iets meer dan 6 meter met slang en zonder slang 5 meter.

Stofbak legen Turbo Tiger Compact

Het stofbakje van uw kruimeldief dient u regelmatig te legen, het liefst na ieder gebruik. Haal hiervoor eerst de stekker uit het stopcontact. Aan de zijkant van het apparaat zit een zwarte ontgrendelingsknop waarmee u het stofcompartiment los kunt klikken. Heeft u de stroom al weggehaald? Goed, want bij Klesto willen we u graag veilig en gezond zien.

Na het legen van de stofbak kun u ook het motorfilter gemakkelijk losmaken(kliksysteem), even afspoelen onder de kraan en laten drogen. Terugzetten gaat ook weer met een klik en voor de rest wijst het apparaat zichzelf.

Accessoires en schoonmaak

De twee bijgeleverde borstels passen op de slang maar ook rechtstreeks op het apparaat zelf. Wilt u trouwens meer weten over het onderhoud en het schoonmaken van uw stofzuiger, stofbak en filters? Dan kunt u hier meer informatie over vinden op onze pagina stofzuiger schoonmaken.  De levensduur van uw apparatuur kunt u zelf aanmerkelijk verlengen. Maar nu gaan we even terug naar de beste koop kruimeldief onder de € 100,- de Princess Turbo Tiger Compact. We gaan de nadelen, de specificaties en de meningen van andere gebruikers bespreken. Gaat u mee?

Wat zeggen andere gebruikers?

De kleine kruimeldief met snoer bevalt de meeste kopers prima.
Men beoordeeld het apparaat voor wat het waard is en over het algemeen zijn de kopers tevreden. Het geluid dat de machine produceert, wordt wel als enige minpunt vaker genoemd. Enkele citaten van gebruikers:

‘Wij stofzuigen dagelijks de bank en de vloermatten. Onze kat rent weg tijdens het zuigen dus ook de mand krijgt een beurt. Heerlijk apparaat en voor weinig geld een echte aanrader.'

Ook als weggevertje is de kleine crimineel van Princess populair.

‘De Turbo Tiger cadeau gedaan aan mijn zus, ze was superblij. De eerste die jarig wordt krijgt er ook eentje.'

Wat vinden wij van Klesto ervan?

Deze huishoudhulp is wat ons betreft zijn geld waard. Voor beginnende huishoudens of kleine klusjes zoals een bureau of het stofzuigen van de bank is het een prima apparaatje. We twijfelen over de levensduur en de kwaliteit maar vinden dat er voor deze voordelige handstofzuiger zeker liefhebbers zijn.

In het segment van goedkope kruimeldieven voldoet de kruimeldief met snoer prima, zelfs in vergelijking met apparaten die ruim twee keer zo duur zijn in aanschaf. Vandaar ook onze keuze voor de Princess 332757 Turbo Tiger Compact als beste koop onder de € 100,-.

Specificaties Princess 332757 Turbo Tiger Compact

De motor heeft een vermogen van 610 watt bij een voltage van 230 Volt. Het maximale geluid van de handstofzuiger is 69 decibel. De lengte van het snoer is 5 meter en de machine heeft een handige draagriem. De afmetingen zijn 13 cm bij 29 cm en de flexibele slang is daarbij niet meegerekend. De Tiger heeft een stofbak van 0,5 liter en is voorzien van inwendige drievoudige filtering en een afwasbaar motorfilter. De draagbare stofzuiger wordt afgeleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Wat zit er in de doos?

De Turbo Tiger Compact handstofzuiger wordt gebruiksklaar en inclusief slang verkocht. Bovendien krijgt u er de draagriem en nog eens 3 verschillende opzetborstels bij. In de doos vindt u ook de gebruiksaanwijzing.

Hoewel volgens de fabrikant Princess het aantal decibellen maximaal 69 Decibel is, hebben we gemerkt dat het apparaat vrij veel geluid maakt tijdens het gebruik. Zijn er nog meer nadelen? Voor nog geen € 30,- gaan wij verder niet zeuren.

Voordelen

 • Drie borstels voor verschillende toepassingen
 • Voldoende zuigkracht
 • Snoer, dus nooit een lege accu

Nadelen

 • Snoer
 • Redelijk veel lawaai

Conclusie

De kleine, compacte en bovenal erg goedkope kruimeldief doet zijn werk uitstekend en word door ons met een ruime voldoende beoordeeld.

Beste kruimeldief met steel (Bosch Readyy BBH22042)

De steelstofzuigers annex kruimeldieven uit de Readyy'y serie staan garant voor Duitse degelijkheid. Geen poespas of verwarrende accessoires. Gewoon simpel los- en vastklikken en u bent klaar voor gebruik. Bovendien is de beste keus kruimeldief met steel ook qua prijs een goede middenklasser.

Het uiterlijk van deze snoerloze machines oogt door de keuze uit verschillende kleuren zoals wit, blauw, bruin of zilver aantrekkelijk en modern. Tegelijkertijd werkt dat een beetje verwarrend omdat er toch behoorlijke verschillen zijn in de specificaties. 

De gebruiksduur varieert tussen de 30 en 45 minuten en ook de zuigkracht verschilt aanzienlijk. Wij kozen als beste uit de vele types Readyy'y voor de BBH22042.


Wit of blauw?

De beste koop kruimeldief met steel is leverbaar in wit of blauw (type nummer BBH22041 en BBH22042) en hebben beide dezelfde specificaties. Deze behoorlijk krachtige machine is zowel als stofzuiger en als kruimeldief geschikt voor dierenharen. De stofzuiger heeft een mechanische borstel. Door het elektrisch meebewegen van de borstel worden haren en hardnekkig vuil goed weggezogen en de snoerloze Bosch is geschikt voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt.

Hoe werkt de BBH22042?

Er zijn op deze machine twee standen en die zijn gemakkelijk te bedienen via een schuifknop op de (vastgeklikte)kruimeldief. De reguliere stand voldoet prima voor de dagelijkse werkzaamheden en voor hardnekkig vuil kunt u de turbo-stand gebruiken. De gebruikersduur is in de normale stand ruim 40 minuten en daarmee is deze snoerloze stofzuiger geschikt voor de meeste huishoudens.

In de turbo-stand gaat de accu heel kort mee, 5 minuten is wel het maximum. Door de handige vaste parkeerpositie kunt u het apparaat rechtop laten staan tijdens het opladen en de machine is weer gebruiksklaar na 12 uur. De Bosch BBH22042 heeft een afwasbaar stoffilter en een zakloze stofbak. Door middel van een indicator geeft het apparaat zelf aan wanneer het stofbakje geleegd moet worden.

Kruimeldief annex stofzuiger

Met de Readyy'y BBH22042 haalt u gelijk twee apparaten in huis, want u heeft met uw aankoop zowel een volwaardige stofzuiger als een kruimeldief in uw bezit. Met een simpel kliksysteem op de steel koppelt u de kruimeldief gemakkelijk en moeiteloos los. Ook als zelfstandige kruimeldief beschikt de machine over een behoorlijke zuigkracht. Het voordeel van de twee in één kruimeldief is natuurlijk vooral de veelzijdigheid in gebruik.

Auto, bureau of plintjes?

Let u bij uw keuze ook op de details? Met de mini stofzuiger kunt u prima de lastige hoekjes en moeilijke plekjes bereiken. De kruimeldief heeft namelijk een uitschuifbare kierenzuigmond. Hierdoor zuigt u dus ook gemakkelijk tussen de stoelen van uw auto of in de hoekjes van uw bureau.

Bosch kruimeldief

Ook tussen de plintjes in uw woning kunt u zuigen zonder hiervoor apart hulpstukken te moeten verwisselen. De beste kruimeldief met steel is hierdoor bijzonder gebruiksvriendelijk en simpel te bedienen.

Wat vinden andere gebruikers?

De beoordelingen voor de BBH22041-42 zijn overwegend positief. De prijs- kwaliteitsverhouding voor de steelstofzuiger is prima en ook de geïntegreerde kruimeldief oogt veel lof. Als nadeel wordt ook in de meeste reviews de lange oplaadtijd en het harde geluid vaak gemeld. (70% van de beoordelingen noemt dit als punt) Sommige mensen vinden het formaat van het stofbakje (0,3 liter) ook net iets te klein. Doordat onze beste koop kruimelzuiger qua prijs een echte middenklasser is zijn er vrij veel beoordelingen gegeven. Waarschijnlijk is de Bosch Readyy'y BBH22042 zelfs de kruimeldief met de meeste beoordelingen van 2018.

Wat vinden wij van de Bosch Readyy'y BBH22042?

Qua prestaties en gebruiksgemak is de Bosch Readyy'y BBH22042-41 met recht de beste keus kruimeldief met steel. Wilt u weten wat wij er nog meer van vinden, persoonlijk? Als we heel eerlijk zijn vinden we bij Klesto de naam en nummers van de Readyy'y serie niet praktisch. Het kan zelfs verwarrend zijn voor de kopers.

Wij beoordelen keukenapparatuur op verschillende punten en gebruikerservaringen zijn daar één van. Bij Klesto houden we van commentaren en reviews maar ook kritiek vinden wij prima. Wilt u ook een beoordeling geven? Stuur dan gerust een mailje. Wij stellen uw mening op prijs.

Specificaties Bosch Readyy'y (BBH22042 en 41)

De twee in één huishoudhulp weegt 3 kg en is 26,5 cm bij 13,5 cm en 116 cm in de lengte. Het geluid dat de stofzuiger produceert is 80 decibel en u kunt ruim 40 minuten non-stop zuigen in de gewone stand. Hierna moet de machine maar liefst 12 uur op de lader om weer gebruiksklaar te zijn. De stofzuiger is voorzien van een milieuvriendelijke Nikkel-metaal hydride accu van 20,4 Volt. De accu is verwisselbaar.Het opvangbakje voor vuil en stof heeft een inhoud van 0,3 liter en heeft een vol indicator met signaal. Het apparaat heeft een afwasbaar filter dat geschikt is voor hergebruik. Koopt u deze steelstofzuiger annex kruimeldief dan krijgt u van Bosch twee jaar volledige fabrieksgarantie.

Wat zit er in de doos?

De Bosch Readyy'y BBH22041-42 wordt gebruiksklaar verkocht en heeft geen losse accessoires. Het oplaadsnoer en de gebruiksaanwijzing zitten in de doos.

De twee in één stofzuiger heeft een behoorlijke geluidproductie. In de turbostand produceert de snoerloze stofzuiger maar liefst 80 decibel. In deze turbostand kunt u de machine maar 5 minuutjes gebruiken. Ook de lange oplaadtijd van 12 uur is best behoorlijk en vereist dus bij dagelijks gebruik absoluut de nodige planning

Voordelen

 • veelzijdig in gebruik 
 • Geschikt voor dierenharen dankzij de draaiende borstels
 • Met een accuspanning van 20,4 volt is deze stofzuiger krachtiger dan andere in deze prijsklasse

Nadelen

 • Maakt veel lawaai
 • Lange oplaadtijd (12 tot 16 uur)
 • Kleine stofopvangbak

Conclusie

De Bosch kruimeldief met steel is naast zijn erg lange oplaadtijd en hoge geluidproductie de beste koop. Dat vinden niet alleen wij, maar honderden mensen zoals u.

Beste kruimeldief voor dierenharen (Dyson V6 Top Dog)

De dierenhaar specialist onder de kruimelzuigers is het kleine broertje van de V7 Trigger. Ook qua uiterlijk hebben de twee veel gemeen want ook de Dyson V6 Top Dog ziet er revolutionair uit.

Met zijn zilveren grip en ronde fel gele basis en cirkel op de bovenkant komt het ontwerp echt naar voren. Hierdoor vallen vooral de knalrode trekker en schuifclip extra op.

Ook de Top Dog lijkt op een high-tech stukje speelgoed. Vergist u zich daarin niet, want schijn bedriegt. De prestaties waar het dierenharen betreft zijn bijzonder serieus.

Met zijn digitale V6 motor met pulstechnologie en neodymium-magneet beschikt deze kleine krachtpatser over een bijzondere zuigkracht. Zelfs in vergelijking met andere, speciaal voor huisdieren gemaakte kruimeldieven voldoet deze machine aan alle eisen. Wilt u hier meer van weten? Wij ook en daarom lichten we samen met u de Dyson V6 Top Dog helemaal door. Gaat u mee?

De techniek van de Top Dog

Stofzuigerproducent Dyson staat zo ondertussen bekend om zijn geavanceerde techniek en innovaties op het gebied van stofzuigers. We gaan er bij de beste kruimeldief voor dierenharen van 2018 dan ook niet al te lang over uitweiden. Kort maar krachtig bezit de machine 2 Tier Radial™ cyclonen en met deze cyclonen zuivert de machine de lucht van alle stofdeeltjes tot aan 0,5 micron. Ook voor mensen met allergieën is de Top Dog een prima machine.

Het stofreservoir van 0,4 liter is met één click hygiënisch te legen en de machine is goed voor ruim 20 minuten stofzuigen. Na een oplaadtijd van 3,5 uur is de machine weer klaar voor gebruik. Zullen we vergaan met de bediening?

De bediening van de Top Dog

Als aan en uit knop bij de beste koop kruimeldief voor dierenharen gebruikt u de rode ‘trekker' in het handvat. Deze trekker houdt u met uw wijsvinger ingedrukt tijdens het stofzuigen. Bent u rechts- of linkshandig? Het handvat van het apparaat en ook alle andere kruimeldieven uit deze serie, is zowel voor rechts- als linkshandigen geschikt.

De kleine crimineel heeft twee zuigsterktes die u kunt instellen met een schuifknop aan de bovenkant van het apparaat. De normale stand voldoet bij dagelijks gebruik prima. U kunt met deze snoerloze mini Dyson dan ook moeiteloos vuil, haren en stof opzuigen. Langdurig wrijven of forceren is door de automatisch meebewegende borstel niet nodig.

Hardnekkig vuil

Is er iets aangekoekt of wilt u even wat meer power? Dan is de turbo-boost een optie. Door de gemotoriseerde miniborstel wordt ook hardnekkig vuil trouwens gemakkelijk verwijderd. Heeft uw woning, auto-interieur of bureau lastige plekken? Voor hoekjes en kieren is er de speciale kierenzuiger of één van de combinatie accessoires naar keuze. Deze klikt u simpel en met één beweging vast op het apparaat.

Gebruikerstijd met led indicatie

Ruim 20 minuten non-stop stofzuigen wordt bij de beste koop voor dierenharen gegarandeerd. De kruimeldief zuigt trouwens tot in de laatste minuut met volle kracht door. Is uw batterij bijna leeg? Eenled lampje geeft dat dan aan u door. Dit lampje gaat trouwens ook aan als er iets anders aan de hand is. Een handige diagnose bij problemen zoals een volle stofbak of een loszittend filter.

Wat vinden andere gebruikers ervan?

Andere kopers van deze V6 Top Dog zijn over het algemeen zeer tevreden met hun mini huishoudhulp. Het mooie ontwerp en de zuigkracht worden vaak specifiek genoemd en ook gewaardeerd. Enkele citaten uit de vele recensies spreken voor zich:

‘Handig, mooi en efficiënt. Wij gaan ervoor en sparen nu al voor de V7!' 

‘Klein, licht en onze bank is snel weer volledig haarvrij, zonder al te veel moeite'

Ons diefje zuigt erg hard maar dat hoor je ook wel. Of ik hem zou aanraden? Ja, zeker wel.'

Wat vinden wij ervan?

Qua prijs en prestaties voldoet ook deze Kruimeldief helemaal aan onze verwachtingen.

Hierdoor hebben we aan dit apparaat de voorkeur gegeven boven andere merken en zelfs speciaal voor huisdieren ontworpen kruimeldieven. 

De herrie nemen we dan maar op de koop toe. 

Dyson V6 Top Dog dierenharen

Perfect voor dierenharen

Wist u trouwens dat de producent hier wellicht binnenkort iets aan gaat doen? Wij houden u dan ook zeker op de hoogte. Tot het zover is staan wij achter de beste keus kruimeldief van 2018 voor dierenharen, de Dyson V6 Trigger+.

Specificaties van de Dyson V6 Top Dog

De kruimeldief is 38,5 cm in de lengte en 14,4 cm bij 20,6 cm bij het handvat. Het gewicht is 1,57 kg. Het geluid dat de V6 produceert is maximaal 87 Decibel. De motor heeft een stroomverbruik van 350 wat en heeft een zuigkracht voor de normale stand van 28 Air watts en bij de turbo stand 100 Air Watt. De batterij is gemaakt van Lithium Nickel Manganese Cobalt Oxide(LiNMC), heeft 21,6 V en de kruimeldief kan hiermee 20 minuten non-stop gebruikt worden. De oplaadtijd bedraagt 3,5 uur. De vuilafscheiding is cyclonisch en het stofbakje (zakloos) is 0,4 liter groot. De Top Dog heeft een afwasbaar (voor)motor filter.

Wat zit er in de doos?

De Dyson wordt kant en klaar verkocht en kan dus meteen worden gebruikt.
In de doos bevindt zich ook de gemotoriseerde miniborstel, de kierenzuigmond en de reliëfborstel. Ook de oplader en de gebruiksaanwijzing zitten erbij. De beste koop kruimeldief voor dierenharen wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Het geluid van 87 Decibel is een nadeel in het gebruik en oordopjes zijn geen overbodige luxe. De korte gebruiksduur van 6 minuten bij de boost-stand is ook een minpunt van deze mini stofzuiger.

Conclusie

De Dyson V6 Top Dog is ondanks zijn 87 Decibel aan herrie een licht, efficiënt en mooi apparaat. Vooral voor dierenharen is deze handige zuiger een geweldige uitvinding.

Feiten en weetjes over de kruimeldief

De allereerste ‘kruimeldief', de rolveger, is uitgevonden in 1872 en bestond uit een machine om vuil en stof op te vegen. Met kleine rollende borsteltjes veegde dit apparaatje stof in een reservoir. Deze rolveger word gezien als de voorloper van de kruimelzuiger en ze worden nog steeds verkocht, zowel elektrisch als met een accu. Heeft u er nog eentje staan, op zolder of in de schuur? Bewaar hem goed, want ze worden misschien geld waard. De hedendaagse kruimeldief is natuurlijk allang niet meer wat het vroeger was. De tijden van het kleine snoerloze apparaatje, voornamelijk geschikt om broodkruimeltjes mee op de zuigen, zijn allang voorbij.

De kruimeldief op de maan

Wist u dat de kruimeldief eigenlijk is uitgevonden en ontwikkeld voor gebruik in de ruimte? Bij verschillende ruimtevaartprojecten van de NASA bleek dat er dringend behoefte was aan draadloze apparatuur. Bij bezoeken aan de maan hadden astronauten de beschikking nodig over apparaten met een accu. Speciaal ontwikkeld voor het nemen van steen en stofmonsters op een grotere afstand van het ruimteschip ontstond zo (onder andere) onze huidige kruimeldief.

Draadloze apparatuur

Dankzij de samenwerking tussen gereedschappenfabrikant Black & Decker en de NASA tussen 1963 en 1972 genieten we nu van een keur aan draadloze apparatuur en gereedschap. Terecht bracht Black & Decker dan ook in 1979 de allereerste kruimeldief op de markt en scoorde hiermee een absolute en wereldwijde hit. Van deze Dustbuster werden er in 15 jaar tijd maar liefst 100 miljoen exemplaren verkocht. Hierna werd het stil wat betreft de kruimelzuiger. Tot aan 2006 gebeurde er namelijk niet veel.

De tweede generatie kruimeldief

Pas als het Britse Dyson in het najaar van 2006 uitkomt met een kruimelzuiger, de geel met grijs gekleurde DC16 van 1,5 kg komt er weer een beetje beweging in de markt. Mondjesmaat weliswaar maar toch. Ook de tussenvorm, de handstofzuiger die qua afmetingen tussen de kruimeldief en de stofzuiger instaat, werd weer door meerdere fabrikanten geproduceerd. De handstofzuiger werd, door de aanwezigheid van een auto laadsnoer (via de aanstekerplug) vooral door autobezitters gekocht.

De huidige generatie kruimeldieven

Waar al deze ontwikkelingen naartoe hebben geleid heeft u, met het lezen van dit hele artikel natuurlijk al helemaal door. Wat kruimeldieven betreft bent u weer volledig op de hoogte. Mogen wij u trouwens bedanken voor uw tijd en aandacht? We hopen dat u door het lezen van het complete artikel over de beste koop kruimeldief van 2018 uw keuze heeft kunnen bepalen. Wij wensen u succes bij de aanschaf en veel plezier met de perfecte kruimeldief voor uw persoonlijke situatie. Heeft u een vraag over kruimeldieven of een ander huishoudelijk product? Wilt u ons iets vertellen of heeft u een verzoekje? U mag altijd een mailtje sturen. Bij Klesto bent u belangrijk.

Bronnen:
kruimeldief is uitgevonden op de maan.