Dyson kruimeldief

​Je dagelijkse schoonmaakklusjes in huis is iets wat je zo snel mogelijk wilt afronden en het liefst met een goede portie plezier. Om dat te bereiken heb je goed geschut nodig. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de kruimelzuigers van Dyson. Deze krachtige apparaten zijn het juiste wapen tegen stof en vuil in en rondom het huis door hun veelzijdigheid en goede prestaties.

Alle steelstofzuigers van Dyson hebben een kruimeldief inbegrepen. Als je echter niet zit te wachten op de aankoop van een gehele steelstofzuiger kan je ook enkel de kruimelzuiger van Dyson aanschaffen. Deze kruimelzuiger, genaamd V7 Trigger Pro is één van de beste kruimelzuigers op de markt, en daarom zeker een kijkje waard. We bekijken daarom de belangrijkste kenmerken, en voor- en nadelen van deze kruimelzuiger. 

Afbeelding

Product


Dyson V7 Trigger

Onze beste koop!

Dyson V7 Trigger

De beste kruimeldief

óf

Dyson V8 Absolute

Dyson V8 Absolute

Beste Dyson kruimeldief met steel

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Productnaam 1

Toepassing 1

Clean Air Optima CA-707

Productnaam 2

Toepassing 2

Clean Air Optima CA-707

Productnaam 3

Toepassing 3

Clean Air Optima CA-707

Productnaam 4

Toepassing 4

Clean Air Optima CA-707

Productnaam 5

Toepassing 5

Clean Air Optima CA-707

Om je ook een overzicht te geven van de voordelen van een kruimeldief met steel van Dyson bekijken we ook de Dyson V8 Absolute, en dan weet jij straks met deze informatie precies of dit apparaat een goede keuze is voor jou, en zo ja, welk apparaat het beste bij jouw situatie past. 

Beste Dyson kruimeldief | Dyson V7 Trigger

​Wat je allemaal kunt met een Dyson kruimeldief? Daar zou je haast een boek over kunnen schrijven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij gaan het echter niet zo lang maken, en leggen je bondig de belangrijke punten van dit handige apparaat uit.

Specificaties en uiterlijk

De Dyson V7 Trigger heeft een komisch maar strak uiterlijk wat je een beetje doet denken aan sciencefiction. Wellicht als je goed in je rol komt dat dit helpt tijdens je schoonmaakklusjes daar je door huis zal kunnen rennen als Superman en dus het huis binnen no time weer tiptop schoon is.

Ook het gewicht van de V7 Trigger helpt hierbij aangezien het maar 1,71 kg weegt en dus licht in de hand ligt. De V7 Trigger heeft een stofreservoir van 0,54 l dat eenvoudig te legen is op een zodanige manier dat je je geen stof aan je handen krijgt, en ook hier bespaar je dus weer wat van je tijd.

Werking en bediening

De V7 is eenvoudig te bedienen door middel van de triggerknop welke je ingedrukt houdt tijdens het gebruik ervan. Dit heeft als voordeel dat het apparaat geen onnodige energie verbruikt en dus de accu minder snel leeg raakt. Op de momenten dat je de strijd aan gaat tegen hardnekkig vuil en dus wel wat extra power kunt gebruiken, kan je de Max modus inschakelen. Verder zijn de accessoires van de V7 Trigger eenvoudig te verwisselen door één klik dus zelfs een kind kan de was doen.

Technische mogelijkheden

De V7 Trigger heeft een zuigkracht van 21 AW en in Max-modus zelfs een zuigkracht van 100 AW dat vergelijken is met de zuigkracht van een stofzuiger. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel andere kruimeldieven die vaak een zwakke zuigkracht vertonen en daardoor niet voor de juiste resultaten zorgen. Een ander groot voordeel van de V7 is dat het een gebruiksduur heeft van 30 minuten.

Op de dagen dat je dus geen zin hebt om je Supermanpak aan te trekken, is het niet erg als je er wat langer over doet. Als de accu eenmaal leeg is, kan je deze eenvoudig opladen door middel van de oplader. Een volledige oplading van de accu duurt 3,5 uur, maar je kunt het apparaat natuurlijk ook eerder er even bij pakken als dat nodig zou zijn.

Wat zit er in de doos?

De Dyson V7 Trigger Pro bestaat uit een mooi pakket van verschillende onderdelen waar je blij van wordt. Natuurlijk de kruimeldief zelf, maar ook verschillende andere accessoires waardoor het gebruik van dit apparaat zo veelzijdig is. Zo heeft het een gemotoriseerde miniborstel dat je doet denken aan het systeem van een vloerzuigmond. Een groot pluspunt aan deze miniborstel is dat het haren en ander vuil zonder moeite opneemt.

Een nadeel aan de miniborstel is dat dierenharen en lang haar kan ophopen in de borstel, en je dit af en toe handmatig moet verwijderen als je hier last van hebt in huis.

De miniborstel is geschikt voor tal van doeleinden waaronder het schoonzuigen van meubels, trappen, maar ook in de auto is dit onderdeel een geweldig hulpstuk.

Verder krijg je een kierenzuiger en een combinatie-accessoire meegeleverd. Het combinatie-accessoire is op twee manieren te gebruiken; met borstel of zonder borstel, en is daardoor ook weer erg veelzijdig. 

Minpunten 

De V7 Trigger heeft wat nadelen ten opzichte van zijn grotere broer V8 Absolute. Eén van de belangrijke nadelen is het feit dat het geen oplaadstation heeft zoals alle andere kruimelzuigers mét steel van Dyson. Het oplaadstation is erg handig om de kruimelzuiger in te plaatsen als het niet in gebruik is, en ook heeft het een opbergmogelijkheid voor de verschillende accessoires. Dit is dus iets wat echt wel mist aan de V7 Trigger. Een ander nadeel aan dit model is dat de accuduur niet duidelijk wordt aangegeven. Het apparaat kan eigenlijk elk moment uitvallen terwijl je net lekker bezig bent met schoonmaken, en dat is jammer. De V8 daarentegen heeft wel een duidelijke aanduiding waardoor je tijdens gebruik en opladen ziet hoe vol de accu is. Een ander nadeel is de korte accuduur in Max modus waar je rekening mee moet houden als je deze in werking hebt. Zoals gezegd heeft dit apparaat normaal een accuduur van 30 minuten. In de Max-modus is dit enkel 6 minuten, dus het is opschieten geblazen als je het apparaat in deze stand hebt staan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Voordelen

 • Krachtige zuigkracht
 • Licht in gewicht
 • 30 minuten zuigkracht
 • Max modus voor extra zuigkracht

Nadelen

 • Geen oplaadstation
 • Korte accuduur op max modus
 • Geen duidelijke aanduiding accuduur
 • Prijzig

Conclusie

​Helaas zijn er op dit moment aardig wat kruimeldieven op de markt die slecht presteren. Dit zorgt ervoor dat een groot deel van de kopers uiteindelijk het apparaat bij het vuilnis zet en zonder kruimelzuiger blijft, en dat is zonde. Om jezelf een miskoop te besparen is de V7 Trigger dus een goede keuze, want deze kruimelzuiger zorgt wél voor de juiste prestaties en dus is het een goede hulp tijdens je dagelijkse schoonmaakklusjes. Als je op zoek bent naar extra informatie over deze handige kruimeldief, dan kun je ook hier een kijkje nemen.


Beste Dyson kruimeldief met steel | Dyson V8 Absolute

​Als je nou benieuwd bent naar een kruimeldief van Dyson en je ook qua stofzuiger graag wilt upgraden, dan is een kruimelzuiger met steel van Dyson geen slecht idee. Alle steelstofzuigers van Dyson zorgen voor goede resultaten, maar hoe hoger het nummer van het model, des te beter de prestaties worden.

Wel wordt natuurlijk ook de prijs daardoor steeds hoger, en dus hebben we in deze review gekozen voor de V8 Absolute.

Deze steelstofzuiger bevat veel voordelen, waaronder betere prestaties en een verhoogd gebruiksgemak vergeleken met de V7 serie, maar je betaald er geen mega groot bedrag voor zoals je dat voor de V11 bijvoorbeeld wel zou doen. Daarom kiezen nog steeds veel mensen voor dit model. Je geniet namelijk van een langere accuduur en betere prestaties, maar bespaart jezelf de aanschaf van een duur apparaat. 

Ook hier bekijken we weer bondig de belangrijke kenmerken, wat er in de doos zit, en de plus- en minpunten van dit apparaat. 

Specificaties en uiterlijk

Ook de V8 Absolute is geschikt voor superhelden die graag met goed geschut het huis schoonmaken. Het heeft een modern uiterlijk door zijn zilver/oranje kleur gecombineerd met blauwe en rode accenten. Tot de belangrijkste specificaties van dit model van Dyson behoort zijn langere accuduur. Je kunt namelijk 40 minuten lang stofzuigen zonder onderbrekingen, en dit zorgt logischerwijs voor een verhoogd gebruiksgemak.

Het apparaat heeft met steel een gewicht van 2,63 kg en voelt daardoor licht aan in de hand. Verder heeft het een stofreservoir van 0,54l dat voorzien is van een praktisch systeem waardoor je het kunt legen zonder last van rondvliegend stof en vieze vingers.

Werking en bediening

Deze V8 Absolute is eenvoudig te bedienen door de triggerknop. Deze vind je op de handgreep en dien je ingedrukt te houden als je het apparaat in werking wilt laten. Eén van de grote voordelen van dit systeem is dat de batterij niet onnodig leeg gaat.

Door het ergonomische ontwerp van de handgreep in combinatie met de soepele werking van de triggerknop is dit geen moeilijke opgave en zal het van nature gaan terwijl je aan het stofzuigen bent. Verder vind je op de handgreep ook de knop voor de Max modus, en het reservoir is zoals gezegd eenvoudig te legen door één klik.

Je ziet dus dat het een simpel maar goedwerkend systeem bevat, en dat is positief want niemand zit natuurlijk te wachten op een gecompliceerd apparaat. 

Technische bediening

De V8 Absolute heeft net als de V7 een zuigkracht van 21 AW. In Max modus heeft het echter een hogere zuigkracht van 115 AW en dus ga je met dit model erop vooruit. Wel is de oplaadtijd van de accu langer. Daar de V7 Trigger in 3,5 uur alweer volledig opgeladen was, doet de V8 er 5 uur over. Maar dat is ook niet meer dan logisch aangezien de accuduur daardoor ook met 25% is verhoogd.  

Wat zit er in de doos

Aangekomen bij wat er precies in de doos zit, stuiten we op een groot voordeel dat we misten bij de V7 Trigger Pro; het oplaadstation. Dit oplaadstation is erg handig want het zorgt voor een vast plekje in huis voor de stofzuiger alsook de verschillende accessoires die je vaker gebruikt. Behalve dat krijg je bij dit apparaat twee verschillende vloerzuigmonden; een direct aangedreven vloerzuigmond (geschikt voor tapijt en vloerbedekking) en een vloerzuigmond met zachte rollers (geschikt voor houten en delicate vloeren).

Ook krijg je een mooi pakket aan accessoires dat het gebruiksgemak van de kruimelzuiger aanzienlijk verhoogd; een gemotoriseerde miniborstel, kierenzuiger, combinatie-accessoire zoals bij de V7 Trigger, en tevens een zachte afstofborstel dat een geweldig goed hulpstuk is in het schoonmaken van delicate items in huis, plinten en lamellen. 

Minpunten

Het is natuurlijk onze taak om je te informeren over alle minpunten van een apparaat zodat je een goed beeld krijgt over wat je ongeveer kunt verwachten van het product. Maar met alle eerlijkheid kunnen we zeggen dat de Dyson V8 erg weinig minpunten bevat.

Je mist wat luxe kenmerken die de V10 en V11 serie bijvoorbeeld wél zouden hebben, maar dat gemis scheelt je wel weer een paar honderden euro’s die je vast liever ergens anders aan besteedt. Dit is dan ook de reden dat de V8 Absolute tot de best beoordeelde steelstofzuigers behoort. 

Verder zijn er wat kleine puntjes hier en daar aangezien de Dyson steelstofzuigers het level van perfectie nog niet bereikt hebben. Dit zijn onder andere het geluidsniveau (82 dB, wat normaal is voor een stofzuiger), het feit dat je de triggerknop ingedrukt moet houden, en de korte accuduur in de Max modus (7 min). Ook het feit dat de luchtstroom bij het handvat wordt uitgeblazen is voor sommige kopers storend, maar dit is een minpuntje dat je bij elke steelstofzuiger of kruimelzuiger ziet.

De Dyson V8 Absolute maakt redelijk wat herrie 

Voordelen

 • 40 minuten accuduur
 • Max modus
 • Verschillende accessoires
 • Stofreservoir eenvoudig te legen

Nadelen

 • Korte accuduur in max modus
 • Geluid (82 dB)
 • Uitgaande luchtstroom bij handvat

Conclusie

Zoals je ziet is de V8 Absolute niet enkel een kruimeldief maar een complete steelstofzuiger met verschillende handige functies en kenmerken. Het is een duurzaam en kwalitatief apparaat waar menig mens erg tevreden over is. Door zijn sterke zuigkracht en goede wendbaarheid kom je eenvoudig op moeilijk bereikbare plekjes. Heerlijk is het dat je tijdens het stofzuigen je geen zorgen hoeft te maken om een snoer of de zoektocht naar een stopcontact en voor de kleine dagelijkse klusjes pak je de kruimeldief zonder steel er snel even bij. De verschillende accessoires zijn makkelijk te bevestigen door één klik, en ook het stofreservoir heb je in mum van tijd weer leeg. Kortom, veel kwaliteit en voordeel met deze V8 Absolute. 


Tot slot,

Nu je meer weet over deze twee modellen van Dyson heb je een beter beeld over de mogelijkheden die er zijn als het gaat om kruimeldieven van Dyson. Als je geen steelstofzuiger nodig hebt is de V7 logischerwijs een betere keuze aangezien je dan weer wat geld bespaart. Maar als een kwalitatieve steelstofzuiger niet zal misstaan in jouw assortiment aan huishoudelijke apparaten dan raden we de V8 Absolute ten zeerste aan.

Dit is ook een goed moment voor ons om nog even aan te geven dat alle V8 modellen ongeveer dezelfde basiskenmerken hebben, maar vooral verschillen qua accessoires. Als een V8 steelstofzuiger op jouw verlanglijstje staat is het daarom aangeraden om een kijkje te nemen bij de verschillende modellen zodat je optimaal kunt profiteren van de accessoires die meegeleverd worden bij de steelstofzuiger. Is je interesse voor de steelstofzuigers van Dyson gewekt en wil je meer weten over de verschillende modellen? Dan vind je hier een uitgebreid artikel waarin we de verschillende steelstofzuigers van Dyson bespreken zodat je er een goed beeld over krijgt. Als je enkel op zoek bent naar extra informatie over verschillende kruimelzuigers dan kan je ook een kijkje nemen bij ons interessante artikel over de beste kruimelzuigers van deze tijd.