Solis

Het Zwitserse Solis (opgericht in 1908) fabriceert huishoudelijke apparatuur voor het topsegment van de markt. Kwaliteit en tijdloos design zijn de kenmerken van dit internationaal bekende merk.

Met vestigingen in meer dan 40 landen is de Solis Group een stabiel bedrijf. De apparatuur uit de Zwitserse fabrieken omvat verschillende categorieën. Uiteraard zijn de keukenapparaten zoals blenders, foodprocessors en de, ook in Nederland populaire, citruspersen volledig Swiss Made.

Vacuümmachines en klimaatapparatuur zoals ventilatoren en luchtbevochtigers zijn een andere activiteit van Solis. Het bedrijf maakt ook nog espressomachines en is verrassend groot op het gebied van stijltangen en haardrogers. De föhnen van Solis, vooral de krachtige Swiss Perfection, worden zowel thuis als door haar professionals(kappers) veel gebruikt.

Ook op innovatief gebied is Solis actief. Uitvindingen door Solis zijn onder andere de eerste volledig automatische espressomachine voor thuis (1985) en de eerste haardroger met geïntegreerde ionentechnologie(2002).

Om het plaatje compleet te maken noemen we even het elektrische kussen. Nu vraagt u zich misschien af wat dat ermee te maken heeft? Dat zit zo, de oprichter van Solis, Dr. W. Schaufelberger was een natuurkunde specialist en leed aan reuma. Om zijn pijn te verlichten ontwikkelde hij een elektrisch warmtekussen. Om zijn uitvinding in productie te nemen en te kunnen verkopen richtte hij een bedrijf op.

U raadt het zeker al? Zo is Solis, waar op dit moment honderden mensen werken, dus ontstaan. In 1983 werd het bedrijf overgenomen door een andere Zwitser, Willi A. Nauer. Hij richtte zich vooral zeer succesvol op de export. De directeur stoel werd in 2013 doorgegeven aan zijn toen 35-jarige zoon Thomas Nauer, die nog steeds de leiding heeft van de Solis Group.