Philips strijkijzer

Voor u dit artikel begint te lezen willen we graag iets tegen u zeggen. Dit artikel gaat over de beste 2 strijkijzers van Philips. Een Philips strijkijzer is altijd erg goed geweest en ze worden steeds beter. De beste 2 zijn dan ook perfect, maar hier hangt als vanzelfsprekend een prijskaartje aan. Als u op zoek bent naar een uitstekend product en heeft u hier het geld voor over, lees dan gerust verder maar als u liever kijkt naar een ijzer wat echt bij u past kijk dan eens op onze pagina over de beste strijkijzers van 2018. Daar vindt u een gecategoriseerde selectie van strijkijzers voor verschillende doeleinden. Ga hier naar het artikel over de beste strijkijzers.

Philips bestaat al erg lang. Een professioneel bedrijf met veel ervaring op het gebied van huishoudelijke producten. Ook op het gebied van strijkijzers dus.

Philips strijkijzers zijn ideaal voor verschillende situaties. Ook Philips heeft twee verschillende soorten strijksystemen namelijk stoomgenerators en stoomstrijkers. Stoomgeneratoren zijn ideaal voor het snelle strijken van grotere hoeveelheden en zijn perfect voor gezinnen. Dit komt vooral door het grote waterreservoir wat met een slang is bevestigd aan het strijkijzer.

Stoomstrijkijzers zijn ideaal voor snelheid en precisie door het ingebouwde waterreservoir. Geweldig dus voor het snelle strijken.

Hieronder ziet u welke typen we in dit artikel gaan beschrijven:

Beste Philips stoomstrijkijzer

Philips bied een enorm breed assortiment aan. Dit maakt het lastig om te zeggen wat nou echt het beste stroomstrijkijzer van Philips is. Wat we merken is dat de producten van Philips steeds betere specificaties krijgen en dat deze producten ook boven in hun assortiment staan. We hebben echter wel al de producten onder de loep genomen en met elkaar vergeleken.

We vergelijken ten eerste op vermogen. In principe is dit altijd 2400 watt. Daarna kijken we naar het waterreservoir. Hoeveel liter past hierin. Vervolgens kijken we naar het aantal bar. Hoeveel power zit er in het apparaat en is deze geschikt voor dikke kledingstoffen. Hiernavolgend komt het gewicht aan de orde. Sommige mensen hebben gespierde armen en doen over een gewicht van 2 kilo niet moeilijk. De meeste mensen die met een strijkijzer overweg moeten weten te gaan blijven echter toch vrouwen dus is een licht apparaat het meest geschikt. En ja, mannen zouden dit misschien vaker moeten doen.

Dan kijken we naar het belangrijkste punt. Wat ons betreft het belangrijkste punt. Namelijk de stoomstoot. Eerder hadden de stoomstrijkijzers een stoomstoot van 150 gram per minuut. Het door ons als best geselecteerde ijzer heeft een stroomstoot van 260 gram per minuut. Dit is ruim 100 gram meer, en u kunt begrijpen dat irritante kreukels hierdoor een stuk makkelijker weg worden gestreken.

Ook de continue stoom vinden wij belangrijk. Hoe meer stoom, hoe fijner het strijken, hoe sneller u klaar bent. Hiernaast beschikken sommige strijkijzers van Philips over een speciale functie om schroeiplekken tegen te gaan. Ook hier is naar gekeken, en als laatste werdt gekeken naar de mogelijkheid om alle soorten kleding te strijken zonder iets aan te hoeven passen. Een hele toer, maar we zijn er uitgekomen.

Philips Azur Elite GC5037/80

Stoomstrijkijzer Philips
Philips Azur Elite GC5037/80

Zoals we al zeiden gaan we voor het beste. Philips geeft ons gelijk. Zelf vinden ze dat de Azur hun slimste en meest krachtige stoomstrijkijzer is. We zullen de Philips Azur Elite per onderdeel bespreken en proberen uit te leggen waarom u voor dit ijzer zou moeten kiezen.

Gegarandeerd geen brandpieken dankzij intelligente stoomafgifte

Philips gebruikt een nieuwe technologie wat zij de OptimalTEMP-technologie noemen. Uiterst effectief want door deze technologie krijgt u geen brandplekken meer in uw kleding door onoplettendheid. Van spijkerbroeken tot een zijden sjaaltje tot kasjmier, u kunt in een streep door strijken. Uiterst effectief, efficiënt en blijmakend dus…

Over stoom en een uiterst handige stoom modus

Zoals wij al aangaven vinden we de stoomstoot en de continue stoomproductie een van de belangrijkste factoren in het vergelijken van strijkijzers. Natuurlijk gaat dit in combinaties met de andere specificaties. De Philips Azur Elite steekt met kop en schouders boven zijn soortgelijke uit. Een continue stoomproductie van 70 gram per minuut wat bij de vergelijkbare types ongeveer 50 gram is. Dit is een heel verschil. Tenminste, als u veel strijkervaring heeft. Daarnaast beschikt dit vlaggenschip over een stoomstoot van 260 gram per minuut. Gemiddeld 40 gram meer als de overige Philips ijzers. Buiten dit beschikt de Azur ook over een speciale turbostoompomp die wel tot 50% meer stoom door de stof duwt. Over de stoom zijn wij dan ook erg tevreden. Om nog maar te zijgen over de technologische hoogstandjes die Philips heeft toegevoegd.

Bij de Philips Azur Elite kunt u kiezen uit verschillen stoom programma's. Er zijn 4 verchillende programma's namelijk:

 • DynamiQ, automatisch de juiste hoeveelheid stoom precies wanneer u die nodig heeft. Dit komt omdat Philips de meest geavanceerde bewegingscensor in de Azur Elite heeft gestopt. Door deze slimme technologie weet uw ijzer precies hoe het beweegt en of het stil staat
 • MAX, continue krachtige stoom waardoor u afrekent met hardnekkige kreukels
 • IONIC, diepe en krachtige stoomstoten voor hygiënischer resultaat met het strijken van uw kleding
 • OFF, we nemen aan dat het ijzer dan in de kast staat

Speciale SteamGlide Advanced-zoolplaat

Ook qua koolplaten heeft Philips steeds iets anders. Bij de meeste strijkijzers van Philips wordt een T-ionicGlide zool gebruikt maar bij dit ijzer werdt het een SteamGlide Advanced. Voor ultieme strijkprestaties is dit een ware prestatie. Het roestvrijstaal, waar de voet van is gemaakt, is twee keer zo hard als een normale aluminium voet. Uiterst krasbestendig dus en door de speciale 6-laagse coating met titaniumlaag strijkt u uw wasgoed alsof u een paling over het aanrecht glijdt. Nee, we overdrijven niet.

Snelle kalkverwijdering

Tegenwoordig zijn bijna alle stoomstrijkijzers uitgerust met een anti-kalksysteem. Dit is fijn, want kalk sloopt je ijzer. Bij de nieuwe Azur Elite is dit systeem doeltreffend en uiterst praktisch. De nieuwe technologie verzamelt tot 5 keer meer kalk in de houder en in minder dan 20 seconde heeft u uw kalkhouder geleegd. Jarenlang strijkplezier. Met hetzelfde ijzer.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Geen brandplekken door OptimalTEMP-technologie
 • Extra grote stoomproductie
 • De turbostoompomp zorgt voor 50% meer ‘stoomduwkracht'
 • Uiterst efficiënte, automatische programma's
 • Extreem gladde zoolplaat voor het supergladde strijken
 • Supersnel anti-kalksysteem
Nadelen
 • De stoom komt niet tot in de tip van de strijkzool, in tegenstelling tot vergelijkbare modellen
 • Het waterreservoir is tijdens het gebruik niet bij te vullen dus u zult het strijken even moeten onderbreken

Beste Philips stoomgenerator

Zoals we aan het begin van dit artikel zeiden zijn stoomgeneratoren ideaal voor het snelle strijken van grotere hoeveelheden en zijn ze perfect voor gezinnen. Dit komt vooral door het grote waterreservoir wat met een slang is bevestigd aan het strijkijzer. Hierdoor kunt u uren strijken en bergen wasgoed weg werken. MAAR, wat is nou de beste stoomgenerator voor U? We hebben net als bij de stoomstrijkijzer vergeleken op de verschillende specificaties zoals stoom, watercapaciteit, technologie, enzovoorts.

PerfectCare Elite GC9642/60

Stoomgenerator Philips
Philips PerfectCare GC9642

De PerfectCare Elite gaat voor optimaal gebruiksgemak. Krachtige stoom voor het snelste strijkwerk met een ultralicht strijkijzer. Dat lijkt ons een perfecte combinatie. Waarom de Elite?

Groot afneembaar waterreservoir

Het is altijd erg vervelend als u uw werk moet onderbreken om het water bij te vullen en daarna te moeten wachten op de  opwarmtijd. Bij de Philips Azur kunt u tijdens het strijken gewoon bijvullen. Het reservoir heeft een inhoud van 1,8 liter. Dit is ongeveer 2 uur strijken zonder uw reservoir bij te vullen. Uitstekend dus.

Geen brandplekken, door de perfecte, automatische, OptimalTEMP-technologie

Zoals we bij het stoomstrijkijzer al zeiden is dit echt een geweldig technisch hoogstandje. Letterlijk ALLE soorten stoffen strijken zonder maar iets te hoeven aanpassen. Textiel, zijde, spijkerbroeken, alles.

Meest harde en beste glijdende zoolplaat

De Philips PerfectCare is voorzien van dezelfde zoolplaat als het beste stoomstootijzer namelijk de T-iconic Glide. Deze zool glijdt zo soepel over uw kleding dat u totaal geen moeite hoeft te doen. Natuurlijk is dit erg fijn maar het is ook makkelijk dat deze harde zool krasbestendig is door het harde aluminium met een extra titanium laag. Hiernaast is de zool zo ontworpen dat de stoomgaatjes zorgen voor een nog betere stoomverdeling en verwijdering van hardnekkige kreukels.

Indrukwekkende stoomgegevens

Een druk van 7,2 bar, een stoomstoot van maximaal 500 gram per minuut en een constante stoom van 145 gram per minuut. Indrukwekkend in vergelijking met andere modellen. Gemiddeld is de stoomstoot 350 gram. De Philips PerfectCare geeft dus 150 gram extra. Een rendabele toevoeging. Dikkere materialen worden dus eenvoudig glad gestreken.

Ergonomisch en slim design

Volgens ons een prachtig design wat goed past bij een gemiddeld interieur maar dat is smaken verschillen. Het is echter wel een praktisch design. Als eerste een veilige en stevige draagvergrendeling. Het strijkijzer kan eenvoudig vast worden geklikt aan de standaard/generator. Hierdoor kan de hete zool niet worden aangeraakt en kunt u hem eenvoudig verplaatsten. Als tweede is het strijkijzer zelf erg licht in vergelijking met andere modellen. Met een gewicht van 0,8 kilo is hij erg makkelijk te hanteren.

Ontkalken

Het is belangrijk dat er regelmatig ontkalkt wordt. Dit zorgt ervoor dat uw strijkijzer langer meegaat en de allerbeste stoomprestaties behoudt. Philips' Easy De-Calc Plus functie voorkomt kalkaanslag op een ideale manier. Het apparaat laat u op tijd weten doormiddel van een lampje en een piepje wanneer het nodig is om te ontkalken. U verwijdert simpel de Easy De-Calc knop, verzamelt het vieze water en gooit het weg. That easy, that simple.

Automatisch uitschakelen

Op zich is dit natuurlijk een mooie functie. Bij de oudere strijkijzers zou het tenminste ideaal wezen om zo te voorkomen dat uw strijkplank verbrand. Bij de nieuwe OptimalTEMP-technologie is het juist een beetje vervelend. U kunt uw ijzer namelijk gerust op de strijkplank zetten zonder enig gevaar. Daarnaast is het vervelend als u bijvoorbeeld even naar de wc moet u daarna 2 minuten moet wachten op het opwarmen van uw strijkijzer.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Groot afneembaar waterreservoir van 1,8 liter
 • Krachtige stoomprestaties
 • Geen brandplekken door OptimalTEMP-technologie
 • Ergonomisch design en lichtgewicht
 • Easy ontkalken door Easy De-Calc technologie
Nadelen
 • Prijzig
 • De automatische uitschakeling is vervelend.
 • 2 minuten opwarmtijd.

Toch meer informatie nodig? We hebben nog meer strijkijzers onderzocht. Bekijk deze hier.