LG robotstofzuiger

Op het gebied van de robotstofzuiger probeert LG de markt te veroveren. Gaan ze daar in slagen? Zijn de vierkante LG robotstofzuigers goed genoeg om de concurrentie aan te gaan met grootheden zoals Neato Botvac, iRobot of zelfs Blaupunkt? Met steeds geavanceerdere zuigkracht, slimme navigatiesystemen, apps en computerintegratie is de opmars van de LG robotstofzuiger in volle gang.

De recente ontwikkeling van ruimtebewaking via de dweilrobot en uw smartphone, compleet met camerabewaking en stil alarm haalde de kranten. LG is innovatief bezig. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de LG robotstofzuigers? Klesto.nl heeft alle stofzuigrobots en dweilrobots van de Life’s Good producent uitgebreid onderzocht.

LG Hom-Bot
ProductLG VR9647PS Hom-BotLG VR9627PG Hom-Bot
ToepassingZorgt voor een schoon huis en camerabewakingVoor dierenliefhebbers en allergie patiënten
Bekijk op:

We letten daarbij op gebruiksgemak, mogelijkheden en (vooral) schoonmaak resultaten.

Want, stofzuigen de automatische stofzuigers van LG wel goed schoon en is de prijs in verhouding met de prestaties? Op al deze vragen krijgt u hier antwoord. Wilt u gewoon iets meer weten over het merk LG of overweegt u de aanschaf van een ultramoderne LG Hom-Bot robotstofzuiger? Bij onze test hebben we uiteraard ook de nieuwste LG Hom-Bot, de LG VR9647PS grondig uitgeprobeerd.

Kunnen we ons alarm wegdoen en gewoon de automatische stofzuiger ons huis laten beveiligen? Of zijn sommige van de mogelijkheden die de LG robotstofzuigers ons bieden wel trendy maar niet zo nuttig? Over LG, het merk en de aparte robotlijn(CLOi-serie) krijgt u hier volop informatie.

Iedereen die een schoonmaakapparaat wil aanschaffen heeft daar natuurlijk zijn of haar persoonlijke reden voor. Heeft u belangstelling voor de beste micron filters vanwege een stofallergie van uzelf of een huisgenoot? Of wilt u vooral een LG robotstofzuiger voor het verwijderen van hondenharen en kattenharen? Welke dweilrobot voor het stofzuigen van dierenharen en mensen met allergieën het beste is, vertellen we u natuurlijk ook. In ons onderzoek benoemen we daarbij de voordelen maar ook de nadelen van de LG robotstofzuigers. Met onze handige tips en het laatste nieuws over LG maken we deze test helemaal af. Gaat u mee?

De beste LG robotstofzuiger (LG VR9647PS)

LG VR9647PS Hom-Bot
LG VR9647PS Hom-Bot

De met veel publiciteit geïntroduceerde LG VR9647PS is duur en onopvallend mooi. Met zijn donkere kleur grijs tegen zilver aan en vierkante vorm met ronde hoeken, is de Hom-Bot VR9647PS ergonomisch en ziet er bijzonder geavanceerd uit. Maar is hij dat ook?

Daarop is het antwoord ja. De techniek staat in het geval van de LG VR9647PS voor niets, letterlijk. De robotstofzuiger zit vol met snufjes en innovaties. Wilt u alles weten over de techniek van deze dure huishoudhulp? Oké, hier komt ie. De Hom-Bot heeft WIFI, waardoor hij vanaf iedere locatie bediend kan worden. Dit doet u via uw smartphone en de meegeleverde SmartThinq app.

Als extra feature is de LG VR9647PS uitgerust met meerdere camera’s. Had u deze opties ook al gezien bij andere stofzuigrobots? Daar heeft u helemaal gelijk in maar er is een duidelijk en uniek extraatje aan de LG Hom-Bot. De robotzuiger heeft namelijk veel meer dan alleen de meekijk-optie waarbij u realtime kunt zien wat er in uw huis gebeurt. Dit is natuurlijk vooral handig om te zien waar de robotzuiger gebleven is met zijn taken en in principe hiervoor ontworpen.

Home-View

LG heeft hier nu ook de mogelijkheid van bewegingsdetectie aan toegevoegd. Bent u niet thuis en beweegt er iets of iemand in het zicht van uw robot? Dan krijgt u daarvan een alarmbericht compleet met 5 foto’s. U ziet op de foto’s meteen wat er aan de hand is en kunt bijpassende actie ondernemen. Ook kunt u de automatische stofzuiger video’s laten maken en deze weer online ontvangen als eventueel bewijsmateriaal.

Vindt u dit een bijzonder nuttige functie of denkt u leuk, maar niet echt nodig? Het zit bij de aankoop inbegrepen en u kunt ervoor kiezen om de Home-View en de Home Guard al dan niet aan te zetten op uw robot. De LG VR9647PS blijft natuurlijk wel een robotstofzuiger. Eentje die vooral moet doen waarvoor u hem heeft gekocht: uw woning of kantoor schoonmaken.

Hoe goed stofzuigt de LG VR9647PS?

LG Hom-Bot
LG VR9647PS Hom-Bot

Het automatisch schoonmaken doet de Hom-Bot prima. De VR9647PS kan ruim 1,5 uur non stop schoonmaken (100 minuten) voordat hij voor 3 uur op de lader moet. Is uw woning nog niet helemaal gedaan en is de batterij leeg? Dan keert de machine zelfstandig terug naar zijn laadstation om op te laden en hervat hier met een volle batterij zijn taken. De navigatie is trouwens ook bijzonder geavanceerd.

Kent u de verhalen van de in kringetjes rondrijdende huisrobot?

Bij de LG VR9647PS is verdwalen uitgesloten. De Hom-Bot maakt bij de eerste schoonmaakronde foto’s van uw ruimtes en onthoudt deze. Onthoudt deze? Jawel, u leest het goed, de ingebouwde software heeft een geheugen voor de vorm en inrichting van uw ruimtes en slaat de plaats waar uw meubels staan op in zijn geheugen.

Bij het eigenlijke navigeren baseert de stofzuiger zich op uw plafond en scant dit met de(recent verbeterde) HOM-BOT SQUARE Dual Eye 2.0™ camera. In combinatie met de Smart Mapping functie en de nodige bots- en afgrond-sensoren plus anti-vastloop functie is aan de navigatie behoorlijk aandacht besteed. Wist u dat de LG VR9647PS verschillende schoonmaak routes kan volgen?

Er is de spiraal, de zigzag en de stukje voor stukje (cell by cell) methode. Ook kunt u de Hom-Bot opdracht geven om een gedeelte van uw woning onder handen te nemen. Heeft u ergens iets gemorst of ziet u op een bepaalde plek wat zand of vuil? Met het My Space programma zal de LG VR9647PS twee keer deze (virtueel)afgebakende plek schoonmaken.

Wat denkt u ervan? Qua techniek is de robot zonder meer compleet. Nu komen we meteen bij het volgende belangrijke punt: hoe goed stofzuigt de LG Hombot? Dat wilden we bij klesto.nl ook weten en op deze vraag hebben we het antwoord. De LG VR9647PS is geschikt voor alle ondergronden en met de Smart Inverter Motor™ in staat om behoorlijk krachtig en bovendien grondig te reinigen.

Nog meer opties van de LG VR9647PS

Door zijn grote zuigmond aan de voorzijde onder het apparaat kan de vierkante VR9647PS samen met de meebewegende borsteltjes goed uit de voeten. Ook de hoeken en plintjes worden prima meegenomen. Het (vervangbare)doekje onder het apparaat geeft een frisse finishing touch.

Bent u slechtziend of heeft u een fysieke beperking waardoor stofzuigen voor u moeilijk gaat of onmogelijk is?

De VR9647PS geeft tijdens zijn stofzuigronde een melding van de voortgang via gesproken teksten. U krijgt dus met regelmaat mondeling verslag (120 verschillende meldingen) van uw Hombot. De LG VR9647PS spreekt 7 talen waaronder Nederlands. Vindt u dat allemaal een beetje vermoeiend of heeft u dit niet echt nodig? U kunt de spraakoptie ook gewoon uitzetten.

Nog even een belangrijk puntje, want ook voor het legen van de stofbak zijn de spraakmogelijkheden van de Hom-Bot handig. Is uw stofbak bijna vol? Dan hoort u dit van het apparaat zelf. De stofbak heeft een capaciteit van 0,6 liter en is gemakkelijk via de bovenkant uit het apparaat te halen en te legen.

De voordelen en nadelen van de LG VR9647PS Hom-Bot

Natuurlijk krijgt u zoals afgesproken alle voordelen en nadelen van de Robotstofzuigers van LG. Wij waren over de LG VR9647PS Hom-Bot wel tevreden. Het apparaat is duur maar daarvoor krijg je ook veel terug. De schoonmaak gaat zowel in bijzijn als afwezigheid prima en we je hoort de motor nauwelijks. De LG VR9647PS Hom-Bot is een goede en veelzijdige koop. Wilt u alle voordelen en nadelen van de robotzuiger even op een rijtje zien?

Conclusie:
De LG VR9647PS is een hoogwaardige robotstofzuiger met alle functies aan boord. Duur maar het is het waard. Tumbs up.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Mooi ontwerp
  • Goede kwaliteit
  • Stille motor met 10 jaar garantie
  • Makkelijke bediening
  • Ruimtebewaking met alarmfunctie
Nadelen
  • Duur in aanschaf
  • Niet alle opties zijn nodig
  • Heeft 3 uur nodig om volledig op te laden
  • Iets te hoog voor onder sommige meubels (8,9 cm)

De beste LG robotstofzuiger voor dierenharen (LG VR9627PG)

Zoals beloofd geven we ook nog een nuttige kooptip oftewel aanbeveling. Voor mensen met stofallergie en eigenaren van huisdieren kan een goede robotstofzuiger een echte uitkomst zijn. Als beste LG robotstofzuiger voor dierenharen en kortharig tapijt is de LG VR9627PG Hom-Bot geselecteerd. Heeft u huisdieren of allergieën? Dit model is voorzien van meegeleverde borstels voor dierenharen en een hoge kwaliteit HEPA-filter.

We hebben de VR9627PG robotstofzuiger uitvoerig getest op gebruiksgemak en prestaties. De goudkleurige vierkante Hom-Bot heeft bijna dezelfde mogelijkheden als de LG VR9647PS Hom-Bot met uitzondering van de camera en video opties. Ook de VR9627PG is stil (69 dB) en bedienbaar via de app of de afstandsbediening. Let u net als wij op de centjes? Daar is niets mis mee als de kwaliteit maar in orde is. De beste LG Hom-Bot voor dierenharen en allergieën is een flink stuk goedkoper dan zijn grote broer. Alhoewel minder snel en iets minder krachtig scoort de LG VR9627PG op het gebied van schoonmaak resultaten toch een ruime voldoende.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com


De robots hebben de toekomst (en het nu)

Heeft u zelf al één of meerdere apparaten van LG in huis? Dan kunnen we elkaar de hand geven, want ook hier zie ik in één oogopslag al 2 apparaten met de twee bekende letters en het knipoogje.

Heeft u niets van LG in huis?

Dan bent u de uitzondering die de regel bevestigd. Het van oorsprong Zuid Koreaans bedrijf is namelijk wereldwijd goed voor de verkoop van miljarden elektronische producten. Met de recente lancering van het eerste robot winkelwagentje kwam LG onlangs ook nog eens internationaal groot in het nieuws.

In Nederland wordt huishoudelijke apparatuur en witgoed van LG, door de redelijk goede kwaliteit, veel gekocht. Het is moeilijk voor te stellen, maar in alle landen, steden en dus praktisch in ieder huis, is LG wel te vinden.

Komen daar binnenkort de nodige robotstofzuigers bij?

Als het aan LG ligt dan komen er niet alleen een robot stofzuiger bij u in dienst maar ook een robot butler en een robot portier.

Gaat u regelmatig op reis met het vliegtuig? Dan kunt u binnenkort wel eens verbaasd staan. Tijdens een van de grootste vakbeurzen voor huishoudelijke apparatuur lanceerde LG namelijk verschillende vliegveld robots. Deze speciaal ontworpen robots zijn gemaakt om u te helpen bij het inchecken en te begeleiden op de luchthaven. Komt u toevallig wel eens op Seoel Incheon International Airport? Let dan goed op, het vliegveld van Seoel is bij de bagageafhandeling bijna volledig bemand met robots.

De Hom-Bot robotstofzuigers van LG

De robotstofzuigers van LG worden sinds een aantal jaren verkocht onder de naam Hom-Bot en de reclame van de fabrikant focust daarbij op de stille werking van deze automatische stofzuigers. Is het geluid van een stofzuiger voor u ook vaak een irritatie? Dan zal de Hom-Bot u waarschijnlijk aangenaam verrassen. De geluidsproductie is, zeker als het over het schoonmaken van gladde vloeren gaat, bijzonder laag.

De maximale geluidsproductie alle recente Hom-Bot modellen is 70 decibel en in vergelijking met veel andere merken is dat absoluut stil. Vindt u het fijn om gewoon naar de tv te kijken terwijl de robot uw huis stofzuigt? Met de ‘smart quiet bots’ is dat dus heel goed mogelijk. Door hun stille werking maar ook op het gebied van snelheid scoort LG. Tot zover is dus alles prima, de huishoudrobots zijn stil en snel. Maar hoe zit het met de schoonmaak resultaten?

”De maximale geluidsproductie alle recente Hom-Bot modellen is 70 decibel”

Over de stofzuigresultaten van onder andere LG komen er tegenstrijdige berichten binnen. De reviews van (onbekende) gebruikers die veelal onder de producten kunnen worden geplaatst waren soms ronduit negatief. Sommige hiervan kunnen wat klesto.nl betreft wel met een flinke korrel zout genomen worden. Het zou beter zijn als alleen de echte kopers van een artikel een recensie mogen plaatsen.

Het nut en de onzin van reviews

Heeft u ze ook wel eens gelezen? Van die vage en negatieve commentaren onder bepaalde producten? Vooral als een product net uit is en dus nieuw, valt het op. Bij sommige recensenten rijst trouwens ook de vraag hoeveel robotstofzuigers, stoomstrijkijzers en blenders ze wel niet hebben. Gezien het aantal geschreven reviews vaak meerdere en alleen al dat maakt bepaalde reviews vrij ongeloofwaardig. Was dat u ook al opgevallen of had u hier niet zo op gelet?

Hoe dan ook, los van deze onzin reviews, is het systeem van klantbeoordeling uiteraard wel prettig. Om uzelf een indruk te vormen pikt u natuurlijk de realistische en behulpzame beoordelingen er wel uit. Een aankoop uitsluitend baseren op de beoordelingen lijkt niet verstandig, maar als een extra hulpmiddel zijn ze soms zeker nuttig.

Als het gaat over schoonmaak resultaten scoort de Hom-Bot ook behoorlijk. Na een aantal recente verbeteringen aan het ontwerp, de navigatie en de zuigkracht kan LG meevaren in het bootje. Er zijn momenteel 12 verschillende Hom-Bots in productie waarvan er 7 in Nederland worden verkocht. Omdat de verschillende type namen, specificaties en nummers van LG in bijvoorbeeld Amerika afwijken van Europa, hielden we ons bij dit artikel aan de in Nederland verkrijgbare modellen.

Weet u voldoende om uw ideale LG Hom-Bot te kopen? Of wilt u alles nog eventjes laten bezinken en misschien ook nog wat verder kijken? Bij grote en dure aankopen is dat heel begrijpelijk. Twijfelt u tussen de verschillende merken en wilt u de beste modellen van andere fabrikanten even bekijken? Onze eerdere onderzoeken van robotstofzuiger merken zoals de Neato, iRobot, Dirt Devil, Ecovacs en Blaupunkt vindt u bovenin de menubalk.

Maakt het merk u niet zoveel uit?

Ook ons grote onderzoek naar de beste robotstofzuiger van 2018 komt dan mooi van pas. Hier noemen we zeer gedetailleerd en overzichtelijk de beste robotstofzuigers voor verschillende toepassingen.

Want uw persoonlijke situatie bepaald wat voor u de beste robotstofzuiger is.

Mogen we u trouwens bedanken voor uw tijd en aandacht? We zijn alweer aan het einde van ons artikel over Lucky Goldstar, het huidige LG. Heeft u een vraag, een verzoek of wilt u ons iets laten weten? Neem dan gerust contact met ons op. Bij klesto.nl maken we ons sterk voor onafhankelijke reviews van huishoudelijke apparatuur. We zijn bij onze onderzoeken kritisch en altijd zoveel mogelijk actueel. Dat u daarbij simpel en voordelig de juiste aankoop kunt doen is voor ons belangrijk.

Wilt u altijd op de hoogte zijn? De laatste ontwikkelingen van huishoudelijke apparatuur kunt u gewoon via de mail ontvangen.
Geef u (gratis) op voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen als eerste.

Bekijk de LG Hom-Bots op Bol.com: