Beste multicooker

Een multicooker is een apparaat waarmee u niet alleen kunt koken, maar ook kunt bakken, stomen, braden, stoven en in sommige gevallen zelfs soep klaar kunt maken. Dit alles doet u slechts met één apparaat terwijl u hier normaal gesproken meerdere pannen voor nodig hebt.

Heeft u niet veel ruimte in uw keuken, dan is de multicooker ideaal om aan te schaffen omdat u geen andere pannen meer nodig heeft. Daarnaast bespaart het u ook veel tijd omdat u tijdens het bereiden van het eten niets hoeft door te roeren of het vlees om moet draaien. Daarnaast is het vaak ook mogelijk de multicooker te gebruiken als slowcooker, bijvoorbeeld wanneer u sukadelappen klaar wilt maken, of een stoofpot dat lang op moet staan.

De beste multicookers op een rijtje:

Afbeelding

Product


Aigostar Mi 30IAU

Onze beste koop!

Aigostar Mi 30IAU

Beste koop multicooker

óf

Bosch MUC11W12

Bosch MUC11W12

Beste multicooker met sous-vide functie

óf

Crock-Pot Express

Crock-Pot Express

Beste multicooker met sauteerfunctie

óf

Esparanza Multicooker

Esparanza Multicooker

Beste goedkope multicooker

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Aigostar Mi 30IAU

Beste koop multicooker

Aigostar Mi 30IAU

óf

Bosch MUC11W12

Beste multicooker met sous-vide functie

Bosch MUC11W12

óf

Crock-Pot Express

Beste multicooker met sauteerfunctie

Crock-Pot Express

óf

Esparanza Multicooker

Beste goedkope multicooker

Esparanza Multicooker

óf

Doordat er veel verschillende multicookers te vinden zijn kan het goed zijn dat u niet weet welke u het beste aan kunt schaffen. Daarom hebben wij dit voor u uitgezocht en hieronder in een handig overzicht gezet. Hierin ziet u verschillende apparaten en vertellen wij u wat u er allemaal mee kunt doen.

Beste koop multicooker | Aigostar Mi 30IAU

Wanneer u houdt van lekker eten, maar geen tijd heeft om uren in de keuken te staan, of gewoon niet zo van koken houdt, is deze multicooker van Aigostar zeker een goede aanschaf.

Dit elegante apparaat met RVS behuizing is stofbestendig en staat mooi in elke keuken.

Ook beschikt hij over nieuwe micro- en hoge druk kooktechnologie waarmee hij alle voedingsstoffen uit de ingrediënten kan halen zodat uw eten nog smaakvoller is.

Ook beschikt hij over een kookplaat dat 360 graden kan draaien waardoor het eten gelijkmatig klaargemaakt wordt. De cooker heeft ook 9 soorten beveiligingssystemen zodat u altijd op een veilige manier kunt koken. U kunt hierbij denken aan een antiblokkeersysteem, een temperatuurbeveiliging, dekselbeveiliging en een beveiliging tegen het overstromen. Ook zijn er 15 voorgeprogrammeerde functies aanwezig waaruit u kunt kiezen.

De multicooker is een ontzettend handig apparaat omdat het klaarmaken van uw maaltijd veel sneller en makkelijker gaat. U kiest het juiste programma uit en vervolgens kunt u hem heel eenvoudig aanzetten en de cooker doet de rest voor u. Binnen een paar minuten heeft u uw ontbijt, lunch of diner op tafel staan. Maar ook wanneer u een hele drukke dag heeft en daardoor geen tijd heeft om te koken kunt u de cooker gebruiken. Stop alle benodigde ingrediënten in de cooker, stel het juiste programma in en zet de timer aan voordat u van huis gaat. Wanneer u na het werk thuiskomt staat er een verse maaltijd in de cooker op u te wachten.

De binnenpan heeft een XL formaat van maar liefst 5,5 liter en is gemaakt van 4-laags metaal. Ook beschikt hij over een antiaanbaklaag zodat uw maaltijd niet aan kunnen branden, en hij vele malen makkelijker schoon te maken is. Ook is er een warmhoudfunctie aanwezig die automatisch inschakelt nadat het gerecht klaar is, zodat uw eten op temperatuur blijft.

De multicooker heeft een vermogen van 1000 Watt, weegt bijna 7 kilo en heeft een capaciteit van 5,5 liter. Verder is hij voorzien van een geïsoleerde handgreep, antislipvoetjes, antiaanbaklaag, een uitneembare binnenpan en een indicatielampje. De verschillende onderdelen mogen in de vaatwasser en de cooker wordt geleverd met maatbeker, soeplepel en rijstlepel.

Beschikt over 15 kookprogramma’s en 9 beveiligingssystemen.

Voordelen

 • Heeft een inhoud van 5,5 liter
 • Beschikt over een timer
 • Inclusief warmhoudfunctie

Nadelen

 • Handleiding is niet heel duidelijk

Conclusie

Een erg fijne multicooker dat door de verschillende programma’s voor vrijwel elk gerecht geschikt is. Ook de vele beveiligingssystemen geven een geruststellend gevoel. Door de timer kunt u het apparaat op ieder gewenst moment zijn werk laten doen, en met de warmhoudfunctie blijft uw gerecht op temperatuur. Het enige nadeel is dat de handleiding niet duidelijk is, echter is deze wel in het Nederlands online te vinden.


Beste multicooker met sous-vide functie | Bosch MUC11W12

Heeft u liever een multicooker met meer functies, dan is de cooker van Bosch een uitstekend idee. Deze multicooker zorgt ervoor dat het koken voor u een stuk makkelijker zou gaan. Hij beschikt over maar liefst 48 verschillende kookprogramma’s die u in staat stellen op veel manieren gerechten klaar te maken.

Zo kunt u er onder andere mee bakken en koken, maar ook braden, stomen en sous-vide. Al deze programma’s hebben een vooraf ingesteld niveau stoomdruk zodat u altijd een gezond en lekker resultaat heeft.

Daarnaast is er voor deze cooker ook een app beschikbaar waarin u meer dan 300 internationale recepten vindt die allemaal eenvoudig in de cooker te bereiden zijn. Niet alleen hoofdgerechten maar ook ontbijt, lunch en cakes.

U kunt ook uw eigen recepten toevoegen door hiervoor de tijd en temperatuur in te stellen. Zo heeft u altijd de juiste informatie bij de hand wanneer u uw eigen gerecht klaar wilt maken. Met de timer is het mogelijk het apparaat zo in te stellen dat het eten op een bepaald tijdstip klaar is, en door middel van de warmhoudfunctie blijft uw gerecht op temperatuur.

De cooker is eenvoudig schoon te maken en zowel de kom als het stoominzetstuk zijn vaatwasser bestendig. Ook beschikt de kom over een antiaanbaklaag, heeft de cooker een koele buitenwand en antislipvoetjes. Aan het eind van het programma zal hij automatisch uitschakelen en daarnaast zit er kinderbeveiliging op zodat de cooker niet zomaar open kan gaan.

De cooker heeft een inhoud van 5 liter en een vermogen van 900 Watt. Verder weegt hij 6 kilogram en heeft hij een maximale temperatuur van 160 graden. Ook is er een indicatielampje aanwezig.

Geschikt voor het hele gezin dankzij de grote kom.

Voordelen

 • Beschikt over 48 automatische programma’s
 • De timer is eenvoudig vooraf in te stellen
 • Inclusief app met 300+ gerechten

Nadelen

 • Heeft geen geïsoleerde handgreep
 • Geen mogelijkheid om het snoer op te bergen

Conclusie

Deze multicooker heeft niet alleen erg veel programma’s maar daarnaast ook nog een app waar u veel verschillende internationale gerechten kunt vinden. Alle programma’s zijn eenvoudig in te stellen en door middel van de timer kunt u alles in de ochtend al instellen om ervoor te zorgen dat u ’s avonds het eten klaar heeft.


Beste multicooker met sauteerfunctie | Crock-Pot Express

De Crock-Pot staat bekend om het slowcooken, echter deze variant is gemaakt om het eten snel klaar te hebben waardoor hij in feite een multicooker is.

Net als een snelkookpan werkt de Crock-Pot met luchtdruk zodat gerechten die normaal gesproken een lange bereidingstijd nodig hebben, nu snel klaar zullen zijn. In de Express Pot bereidt u alle gerechten in minder dan een uur, ook een stoofpot, spareribs of een hele kip.

Doordat de deksel met druk is afgesloten wordt alle lucht uit de pan gehaald waardoor de sappen en kruiden sneller in de ingrediënten zullen trekken. Daarnaast heeft de Pot 8 snelkookfuncties die voorgeprogrammeerd zijn, voor allerlei verschillende gerechten.

Ook beschikt hij over een slowcook-functie waarbij u zelf bepaalt hoe lang de Pot moet koken. En wilt u vlees bereiden met een knapperige kortst, dan kunt u hiervoor de sauteerfunctie gebruiken. Liever groenten of vis stomen, dan kan dat met de stoomfunctie. Zodra uw gerecht klaar is zal het apparaat automatisch overschakelen op de warmhoudfunctie.

De Crock-Pot heeft een diameter van 35 centimeter, een inhoud van 5,7 liter, weegt 7 kilogram en heeft een vermogen van 840 Watt. Hij is voorzien van een geïsoleerde handgreep, antislipvoetjes en een uitneembare binnenpan met antiaanbaklaag. Ook is er een indicatielampje aanwezig en mogen de verschillende onderdelen allemaal in de vaatwasser.

Inclusief sauteer-, stoom- en warmhoudfunctie.

Voordelen

 • Beschikt over 8 voorgeprogrammeerde snelkookfuncties
 • Ook te gebruiken als slowcooker

Nadelen

 • De geur van gerechten gaat in het rubber trekken
 • Vrij groot voor een kleine keuken

Conclusie

Een erg fijne pan waarmee u snel gerechten klaar kunt maken maar er ook voor kunt kiezen de slowcookfunctie te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk het vlees te sauteren, groente en vis te stomen en wordt uw eten na het bereiden warm gehouden totdat u het opdient. Het nadeel is echter wel dat heel sterke etensgeuren in het rubber gaat trekken. Daarnaast dient u wel rekening te houden met de grootte, zeker wanneer u een vrij kleine keuken heeft.


Beste goedkope multicooker | Esparanza Multicooker

Wilt u graag een multicooker aanschaffen, maar heeft u hier niet veel budget voor? Dan is deze goedkope multicooker van Esparanza wellicht een goed idee. Deze multicooker vervangt vrijwel al uw pannen in huis want u kunt hier mee frituren, koken, stomen en bakken.

Door middel van het makkelijke LCD scherm kunt u heel eenvoudig de verschillende programma’s instellen en de kooktijd aanpassen. Dit alles zorgt ervoor dat u al uw gerechten sneller en gezonder klaar kunt maken zonder dat u daar zelf veel voor hoeft te doen.

De cooker heeft een inhoud van 5 liter en een vermogen van 860 Watt. Hij heeft een diameter van 25,5 centimeter en weegt 3 kilogram. De tijdsduur is verstelbaar en in te stellen tussen de 10 minuten en 24 uur. Bij de cooker worden een stoommand, rijstschep, pollepel en een maatbeker meegeleverd.

Hij beschikt over een warmhoudfunctie, een geïsoleerde handgreep, antislipvoetjes en een uitneembare binnenpan. De onderdelen dienen wel met de hand schoongemaakt te worden want deze mogen niet in de vaatwasser.

De kooktijd voor de verschillende gerechten is eenvoudig aan te passen.

Voordelen

 • Geschikt voor frituren, koken, stomen en bakken
 • Heeft 11 programmeerbare functies

Nadelen

 • De handleiding is niet optimaal
 • Onderdelen mogen niet in de vaatwasser

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope multicooker is dit een uitstekende optie. Er zijn verschillende functies beschikbaar waarmee u vrijwel ieder gerecht eenvoudig klaar kunt maken. Ook de warmhoudfunctie is ideaal omdat dit ervoor zorgt dat uw gerecht op temperatuur blijft. Wel is de handleiding vrij onduidelijk en moeten de onderdelen met de hand schoongemaakt worden; deze mogen namelijk niet in de vaatwasser.


Koopgids

Zoals u heeft kunnen zien zijn er veel verschillende multicookers verkrijgbaar, de één wat meer uitgebreid dan de ander. De kans is dan ook aanwezig dat u niet goed weet welke cooker voor uw huishouden het beste werkt. Daarom hebben wij deze koopgids voor u samengesteld. Hierin vindt u de belangrijkste punten voor een multicooker en kunt u eenvoudig zien wat voor u belangrijk is. Door bij uzelf na te gaan wat voor u de beste keuze is, zal u al snel op een geschikte multicooker uitkomen.

Het formaat

Wanneer u een kleine keuken heeft is het formaat van de multicooker erg belangrijk. Neemt hij veel ruimte in, dan kunt u hem wellicht niet kwijt. Dit geldt niet alleen voor het gewicht, maar ook voor de diameter.

Het vermogen

Het vermogen geeft aan hoe snel het apparaat kan werken. Daarnaast is het ook verstandig om het vermogen na te kijken wanneer u de cooker bijvoorbeeld mee wilt nemen naar de camping. Daar heeft u toegang tot maximaal 1380 Watt, waardoor u hier goed op moet letten.

De inhoud

Ook de inhoud van de pan zegt veel over hoeveel u hiermee kunt. Heeft u een groot gezin, dan heeft u niks aan een kleine cooker. De meeste multicookers hebben een inhoud van rond de 5 liter, waarmee u prima een gerecht klaar kunt maken voor uw hele gezin.

Aantal programma’s

Wil u graag ruime keuze hebben, dan doet u er goed aan een multicooker aan te schaffen met veel verschillende programma’s. Er zijn cookers verkrijgbaar met meer dan 40 programma’s maar ook met 12 programma’s. Daarnaast is het zo dat u vaak zelf ook de mogelijkheid hebt om de temperatuur en de tijd in te schakelen voor een bepaald gerecht, zodat u helemaal geen programma nodig heeft.

Timer

Met de timer kunt u eenvoudig instellen wanneer u wilt dat het apparaat begint met het bereiden van uw gerecht. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld in de ochtend al het eten klaarzet en wilt dat dit klaar is wanneer u uit uw werk komt.

Extra functies

Extra functies zijn bijvoorbeeld de sauteerfunctie, de sous-vide en de slowcooker functie. Dit vindt u niet standaard op elk apparaat, maar er zijn wel verschillende cookers waarbij deze opties mogelijk zijn.

Temperatuur

Als u een programma gebruikt zit daar een standaard temperatuur bij ingesteld, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Wanneer u echter zelf een tijd en temperatuur in wilt stellen is het wel fijn wanneer de temperatuur goed ingesteld kan worden.

Het onderhoud

Bij de meeste multicookers is het mogelijk de verschillende onderdelen in de vaatwasser te doen, zodat u dit niet met de hand hoeft af te wassen. Echter zijn er ook cookers verkrijgbaar waarbij dit niet mogelijk is.