Beste naaimachine

 
 
 

De naaimachine is al lang niet meer wat het vroeger was. Wanneer u vroeger kleding wilde herstellen of vermaken moest dit vrijwel altijd met de hand gedaan worden. Dit met als gevolg zere handen en uren werk. Tegenwoordig zijn de meeste naaimachines elektrisch, wat het werk een stuk aangenamer maakt.

Ook zien we steeds vaker dat een naaimachine beschikt over een scherm waarop u heel eenvoudig af kunt lezen welke opties er op dat moment zijn ingesteld. Tevens kunt u via dat scherm ook andere steken instellen, evenals de snelheid en andere opties. Dit zorgt ervoor dat u sneller kunt werken, maar ook nauwkeuriger. Het is immers allemaal duidelijker af te lezen dan voorheen.

Ook zijn er naaimachines waarmee u ook andere creatieve werkzaamheden uit kunt voeren, zoals borduren en quilten. Er zijn voor deze opties dan ook veel verschillende steken en alfabetten beschikbaar, zodat u telkens weer nieuwe dingen kunt ontwerpen.

De beste naaimachines op een rijtje:

Afbeelding

ProductBrother FS40

Onze beste koop!

Brother FS40

Beste koop naaimachine 

óf

Dorina 323

Dorina 323

Beste goedkope naaimachine

óf

Tristar SM-6000

Tristar SM-6000

Beste naaimachine voor beginners

óf

L-Tech Mini Handnaaimachine

L-Tech Mini Handnaaimachine

Beste naaimachine voor kleine reparaties

óf

Brother Innov-is F410

Brother Innov-is F410

Beste naaimachine met borduurfunctie

óf

Singer HD 4423

Singer HD 4423

Beste naaimachine voor zware stoffen

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Brother FS40

Beste koop naaimachine 

Brother FS40

óf

Dorina 323

Beste goedkope naaimachine

Dorina 323

óf

Tristar SM-6000

Beste naaimachine voor beginners

Tristar SM-6000

óf

L-Tech Mini Handnaaimachine

Beste naaimachine voor kleine reparaties

L-Tech Mini Handnaaimachine

óf

Brother Innov-is F410

Beste naaimachine met borduurfunctie

Brother Innov-is F410

óf

Singer HD 4423

Beste naaimachine voor zware stoffen

Singer HD 4423

óf

Maar wat is nou de juiste machine voor u? Grote kans dat u dit niet weet, omdat het aanbod zo groot is. U wilt natuurlijk een goed apparaat die doet wat hij hoort te doen zonder irritaties of gebreken. Daarom hebben wij voor u de beste naaimachines uitgezocht en in een handig overzicht geplaatst. Op die manier kunt u precies zien welke machine voor u wel of niet geschikt is.


 
 
 
 
 
 

Beste koop naaimachine  | Brother FS40

Bent u op zoek naar een naaimachine die van alle gemakken is voorzien en computergestuurd is? Dan is de Brother FS40 waar u wellicht naar op zoek bent. Deze naaimachine is erg veelzijdig en van topkwaliteit. Ondanks het feit dat hij computergestuurd is, is hij ook nog steeds zeer betaalbaar, wat hem uiteraard aantrekkelijker maakt.

De naaimachine beschikt over een erg sterke elektronische motor en heeft maar liefst 40 verschillende steken. Niet alleen de standaard steken, maar ook zomen, elastische-, decoratieve- en siersteken. Daarnaast beschikt hij ook nog eens over vijf mooie automatische 1-fase knoopsgatfuncties.

Verder geniet u bij deze naaimachine van een groot LCD-scherm, een snelheidsregelaar en draadsnijder, erg sterke daglicht verlichting en kunt u de positie van uw naald aanpassen. Ook is er een 7 puntstransporteur aanwezig, evenals een vrije arm en een vergrendelknop voor achteruit en versteviging. De spanningsregeling bedient u handmatig en de steeklengte en -breedte zijn regelbaar van 5 tot 7 millimeter.

Brother FS40

De machine is wit van kleur en weegt zes kilogram. Verder is hij volledig elektrisch en heeft hij een vermogen van 65 Watt. Het apparaat is geschikt voor onder andere dunne stoffen, gordijnen en denim en wordt geleverd met veel extra’s. Zo krijgt u er een tweelingnaald bij, evenals een kwast, tornmesje, knoopaanzet- en knoopsgatenvoet, blindzoom-, overlock-, rits- en zigzagvoet, een opbergbak, spoeltjes, naalden en een beschermhoes.

Heeft geen regelbare naaivoetdruk.

Voordelen

 • Groot LCD-scherm
 • Daglicht verlichting
 • 40 verschillende steken

Nadelen

 • Snelheid niet elektronisch regelbaar
 • Geen geheugenfunctie
 

Conclusie

De Brother FS40 is een erg veelzijdige, elektrische naaimachine met een mooi en duidelijk LCD-scherm. De machine beschikt over 40 verschillende steken en komt met veel accessoires. Ook is er een instructie-dvd aanwezig zodat u precies kunt zien wat u allemaal kunt doen met deze veelzijdige naaimachine.

 
 
 
 
 
 

Beste goedkope naaimachine  | Dorina 323

De Dorina 323 is een elektrische naaimachine gemaakt van goede kwaliteit en beschikt over een eenvoudige bediening. Ook is hij makkelijk te verplaatsen doordat hij een geïntegreerde handgreep heeft. 

De vrije arm heeft een geïntegreerde accessoire-box die erg uitgebreid is. Zo vindt u hierin accessoires voor het naaien van ritsen en knoopsgaten, maar ook accessoires voor stopwerk, het aannaaien van knopen en meer.

U heeft met deze machine de keuze uit 23 nuttige- en siersteken en geniet daarnaast van een optimaal naairesultaat door de juiste steekvorming. Met de decoratieve steken kunt u uw creativiteit de vrije loop laten gaan en de vele geïntegreerde elastische steken helpen u eenvoudig bij moeilijke stoffen.

De steekkeuze bepaalt u door middel van de draaiknop die zich aan de zijkant bevindt. Verder beschikt het apparaat over een 4-fase knoopsgat, een automatische spoelstop, ledverlichting, een elektronische aansturing van de motor, een traploze instelling van zowel de steeklengte, steekbreedte als draadspanning en is het voor u mogelijk te naaien met een tweelingnaald.

Dorina 323

Het apparaat is wit van kleur, heeft een vermogen van 70 Watt, weegt zes kilogram, en is geschikt voor onder andere dunne stoffen, denim en gordijnen. De snelheid is elektronisch regelbaar en ook de draadinrijger is automatisch. De voetdruk is regelbaar en de machine wordt geleverd met snoer, voetpedaal, accessoires en een stofhoes.

Het voetpedaal wordt als erg licht ervaren.

Voordelen

 • Goedkope naaimachine
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Tweelingnaald mogelijk

Nadelen

 • Handleiding is in het Duits
 

Conclusie

De Dorina 323 is een goedkope naaimachine die eenvoudig in gebruik is en redelijk licht is, wat hem ideaal maakt voor beginners. Met de verschillende steken kunt u vele kanten op gaan en uw creativiteit de vrije loop laten gaan. Het nadeel is echter wel dat de handleiding in het Duits is, al is deze online wel in het Nederlands te krijgen.

 
 
 
 
 
 

Beste naaimachine voor beginners | Tristar SM-6000

Weet u nog niet zo goed of naaien met de naaimachine wel iets voor u is, dan doet u er goed aan te beginnen met een simpele naaimachine. De Tristar SM-6000 is perfect voor beginners, maar ook voor jonge meiden vanaf een jaar of 12 die graag hun kwaliteiten willen ontdekken. De naaimachine is klein en licht zodat hij makkelijk mee te nemen is. Daarnaast is ook de bediening eenvoudig zodat het voor een beginner niet te lastig is.

De machine beschikt over tien ingebouwde patronen, en met de vrije arm kunt u zonder moeite mouwen en broekspijpen naaien. Wel is het zo dat, door het kleine formaat, de naaimachine niet geschikt is voor heel intensief gebruik. Echter voor lichte herstelwerkzaamheden aan kleden en het oefenen met de machine is deze bij uitstek geschikt.

De eenvoudige bediening zorgt ervoor dat met name beginners er snel mee overweg kunnen. U selecteert één van de ingebouwde patronen met de draaiknop zodat u bijvoorbeeld kunt oefenen met de zigzagsteek of een rechte steek. Het inrijgen van de draad gaat snel en makkelijk door middel van het inrijgsysteem. Een spoel opwinden gaat ook gemakkelijk dankzij de spoelopwindas en dankzij de dubbele naald is het zelfs mogelijk twee steken tegelijk te naaien zodat u niet nog eens over de naad heen hoeft te gaan. Ook is er een knop aanwezig om achterwaarts te kunnen steken.

Tristar SM-6000

Het apparaat is wit van kleur en weegt slechts drie kilogram. Hij heeft een vermogen van 9 Watt en werkt mechanisch. Hij is vooral geschikt voor dunne stoffen, niet voor gordijnen of andere zware stoffen, en beschikt over een 1-fase knoopsgat.

Niet geschikt voor erg intensief gebruik.

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Ingebouwde patronen
 • Simpel in gebruik

Nadelen

 • Niet voor gevorderden
 • Geen variabele steekbreedte en -lengte
 • Niet voor zware en stugge stoffen
 

Conclusie

Wanneer u graag een naaimachine wilt gaan gebruiken maar u bent hier nog volkomen nieuw in, is de Tristar SM-6000 een geschikte naaimachine om mee te starten. Doordat hij klein en lichtgewicht is, is hij geschikt voor beginners. Ook de ingebouwde patronen en verschillende handelingen zijn makkelijk uit te voeren. Echter kunt u hiermee geen zware en stugge stoffen naaien, en zijn de steekbreedte en -lengte niet in te stellen.

 
 
 
 

Beste naaimachine voor kleine reparaties  | L-Tech Mini Handnaaimachine

 
 

Bent u op zoek naar een naaimachine die perfect is voor kleine reparaties aan uw kleding, maar die niet direct veel ruimte in beslag neemt? Dan is de Mini Handnaaimachine van L-Tech wellicht de oplossing voor u. Deze compacte naaimachine kunt u eenvoudig in de la leggen wanneer u deze niet nodig heeft, en neemt vrijwel geen ruimte in beslag.

Het apparaat is makkelijk en divers in gebruik, en u kunt er dan ook verschillende stoffen mee repareren. Of er nou een winkelhaak in de spijkerbroek van uw kind zit, een scheur in uw jurk of een naad die loslaat; u kunt het hiermee snel en eenvoudig repareren. Ook het inkorten van kledingstukken of gordijnen is hiermee mogelijk, wat ideaal is want zo hoeft u geen dure naaimachine aan te schaffen.

De naaimachine werkt op vier AA-batterijen. Deze worden echter niet meegeleverd en zou u dus zelf aan moeten schaffen. Bij het apparaat ontvangt u ook de handleiding. Deze is in het Engels, maar legt u wel op een simpele manier uit hoe u de machine moet gebruiken.

Niet geschikt voor grote kledingreparaties.

Voordelen

 • Compact op te bergen
 • Simpel in gebruik
 • Eenvoudig kleine reparaties uitvoeren

Nadelen

 • Werkt op batterijen
 • Geen extra opties
 • Niet geschikt voor zware stoffen
 

Conclusie

De Mini Handnaaimachine van L-Tech is een prima machine voor het uitvoeren van kleine reparaties. Met 120 steken per minuut is hij redelijk snel voor een handnaaimachine en u kunt er dan ook verschillende reparaties mee uitvoeren, van winkelhaken repareren tot het inkorten van gordijnen. Wel werkt hij op vier AA-batterijen en is hij niet geschikt voor zware stoffen.

 
 
 
 

Beste naaimachine met borduurfunctie | Brother Innov-is F410

 
 

Wilt u graag een naaimachine waar u ook mee kunt quilten en borduren? Dan kan de Brother Innov-is F410 u uitkomst bieden. Deze gebruiksvriendelijke naaimachine is niet alleen geschikt voor gevorderden maar ook zeker voor beginners, omdat hij erg eenvoudig te gebruiken is. Het is dan ook mogelijk alle stofsoorten te naaien en te borduren zonder problemen met deze moderne machine.

U geniet niet alleen van een kwaliteitsmachine, maar ook van een veelzijdig stekenaanbod van 100 naaisteken en 4 alfabetten, 7 knoopsgaten, draadinrijgsysteem, vrije arm, verlichting en een duidelijk LCD-scherm. Ook is er een schuifknop aanwezig waarmee u de snelheid kunt regelen wanneer dit nodig is.

Verder is de naaivoetdruk instelbaar en zijn de spoel en spoelwindmechanisme snel verwisselbaar. De draadknipfunctie gaat volledig automatisch en de machine heeft een Square Feed Drive System. Op deze manier kunt u de mooiste creaties naaien, borduren of quilten zonder dat u daar problemen aan ondervindt.

Brother Innov-is F410

De naaimachine is wit met blauw gekleurd en weegt 7 kilogram. Hij heeft een vermogen van 55 Watt en is volledig elektrisch. Hij is geschikt voor alle stofsoorten en wordt geleverd met pedaal, snoer, handleiding, accessoires en een beschermkoffer.

Aanschuiftafel wordt niet meegeleverd.

Voordelen

 • LCD-scherm
 • Verschillende alfabetten

Nadelen

 • Heeft geen automatische bovenspanning
 • Geen onderdraadsensor aanwezig
 

Conclusie

De Brother Innov-is F410 is een mooi en duidelijke machine waar u niet alleen mee kunt naaien, maar ook mee kunt borduren en quilten. Met 100 verschillende steken en 4 verschillende alfabetten heeft u genoeg keuze, en door het duidelijke LCD-scherm en de verlichting gaat het werken een stuk makkelijker. Deze naaimachine is overigens niet alleen voor gevorderden, want door het eenvoudige gebruiken kunnen ook beginners hier mee aan de slag.

 
 
 
 

Beste naaimachine voor zware stoffen  | Singer HD 4423

 
 

De Singer HD 4423 is een heel uitgebreide naaimachine waar u veel plezier aan zal beleven. Doordat het apparaat erg uitgebreid is, is hij wel minder geschikt voor een beginner. Uiteraard kunt u dit eenvoudig voor uzelf bepalen, en eventueel verder onderzoek doen naar de werkzaamheden van het apparaat. De naaimachine wordt geleverd met een digitale handleiding in het Nederlands, hierin staat ook beschreven hoe alle verschillende functies werken.

Het apparaat beschikt over 23 verschillende steekpatronen en heeft een hoge naaisnelheid van 1100 steken per minuut. Verder beschikt de naaimachine over horizontale draadtoevoer, klik voetjes, een regelbare persvoetdruk, regelbare steeklengte en -breedte en een volautomatisch 1-fase knoopsgat.

Wat ook erg fijn is aan deze machine is dat hij een vrije arm heeft met ingebouwde opbergruimte voor uw accessoires, hij voorzien is van een extra hoge persvoet lift, automatische naaldinrijger en een top drop-in bobbin system. Ook beschikt hij over een metalen naaiplaat en een heavy duty metalen frame. Door zijn vorm heeft u zelfs de mogelijkheid hem in te bouwen in bijvoorbeeld uw naaitafel of ander meubel.

Singer HD 4423

De naaimachine heeft een lichtgrijze kleur en weegt acht kilogram. Verder heeft hij een vermogen van 105 Watt en is hij geschikt voor het dunne stoffen, denim en gordijnen. De machine wordt geleverd inclusief voetpedaal, kabel, verschillende accessoires en een stofhoes.

Beschikt niet over geheugenfunctie.

Voordelen

 • 23 verschillende steken
 • Erg uitgebreide naaimachine
 • Extra hoge naaisnelheid

Nadelen

 • Wellicht niet geschikt voor beginners
 • Handleiding digitaal te verkrijgen
 

Conclusie

De Singer HD 4423 is een erg uitgebreide naaimachine met 23 verschillende steken. Hierdoor is hij wellicht niet geschikt voor beginners, omdat er veel mogelijkheden zijn. De machine heeft een erg hoge naaisnelheid van maar liefst 1100 steken per minuut en is geschikt voor dunne stoffen, denim en gordijnen.

 
 

Koopgids

Zoals u heeft kunnen zien zijn er veel verschillende naaimachines verkrijgbaar tegenwoordig. Waar vroeger alles met de hand gedaan werd, gaat dit tegenwoordig vrijwel altijd automatisch. Het kan voor u dan ook verwarrend zijn te bepalen welk apparaat voor u het meest geschikt is. Wij hebben dan ook deze koopgids voor u samengesteld, zodat u door middel van de verschillende punten eenvoudig uw keuze kunt maken.

Dorina 323

Elektrisch of handmatig

Dit punt is wellicht niet voor iedereen een optie om over na te denken, want een elektrische naaimachine werkt sneller, nauwkeuriger en efficiënter. Echter wanneer u hem enkel nodig heeft voor af en toe een kleine reparatie, kunt u net zo goed een kleine handmatige machine aanschaffen. Deze neemt dan ook niet zoveel ruimte in beslag als een grote naaimachine.

Aantal steken

Het aantal steken kan voor sommigen een goed punt zijn om over na te denken, zeker wanneer u veel verschillende creaties maakt of bewerkt. In principe heeft u genoeg aan een aantal verschillende steken, maar wanneer u bijvoorbeeld ook wilt quilten of borduren is het fijn een ruimere keuze te hebben.

Gewicht en vermogen

Het gewicht en vermogen kan belangrijk zijn. Zeker wanneer de naaimachine nog weleens verplaatst moet worden is het fijn als hij niet te zwaar is. Het vermogen is vooral van belang als u graag heeft dat hij snel kan werken.

Beginners of gevorderden

Bent u een beginner, dan doet u er goed aan een naaimachine uit te kiezen die niet te ingewikkeld is. Echter wanneer u een gevorderde bent, kunt u zich gaan irriteren aan een beginners-naaimachine, omdat deze vaak erg eenvoudig werken en beperkt zijn in de extra functies.

Naaisnelheid

Met de naaisnelheid worden het aantal steken per minuut bedoeld. Des te meer steken per minuut het apparaat aan kan, hoe sneller hij is. Wilt u graag een machine die werkt op uw tempo, dan doet u er goed aan een machine uit te kiezen met een hoge snelheid of één waarbij de snelheid aanpasbaar is.

Geschikte stoffen

Een erg belangrijk punt wanneer u met verschillende stoffen werkt. Niet iedere naaimachine kan met hele zware stoffen werken. Heeft u thuis zware gordijnen hangen, en moeten deze ingekort of hersteld worden? Kies dan een machine uit die ook zware stoffen kan verdragen. Gaat u met een naaimachine aan de slag die dat niet kan, dan loopt u het risico dat uw gordijnen of machine kapotgaat.

Aanwezigheid scherm

Er komen steeds meer naaimachines op de markt die voorzien zijn van een LCD-scherm. Dit is erg fijn, want u kunt dan door middel van de tiptoetsen de juiste steek invoeren, maar ook de snelheden aanpassen. Tevens kunt u op het scherm aflezen welke opties er op dat moment ingesteld staan.

Extra functies

De extra functies zijn bijvoorbeeld de functie om ook te kunnen borduren of quilten, het aantal aanwezige alfabetten en andere functies. Denkt u hierbij aan een snelheidsregelaar, draadinrijgsysteem, draadknipfunctie, verschillende voeten en ga zo maar verder.