Beste strijksysteem

 
 
 
 

Bent u op zoek naar een professionele oplossing voor het strijken? Of wil je echt het allerbeste hebben voor in huis? Dan biedt een strijksysteem uitkomst. Een strijksysteem maakt strijken gemakkelijk en snel. Er worden verschillende soorten strijksystemen aangeboden en de prijzen variëren van een paar honderd euro tot bijna 2000 euro. Maar wat is nu het beste strijksysteem en welke past het beste bij uw specifieke voorkeuren?

De beste strijksystemen op een rijtje:

Afbeelding

ProductOnze beste koop!

Laurastar S

Beste koop strijksysteem

                  óf

Miele B3847 - FashionMaster

óf

Miele B3312 - FashionMaster

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Laurastar S

Beste koop strijksysteem 

Miele B3847 - FashionMaster

Miele B3312 - FashionMaster

Een strijksysteem is van nature natuurlijk altijd een grote investering. Maar u krijgt ook veel waar voor uw geld. Een strijksysteem is een apparaat met verschillende elementen, zoals een plank, een strijkijzer en een stoomgenerator. Allen hebben ze een eigen functie en bepaalde kenmerken. Met een strijksysteem kunt u een kledingstuk kwalitatief gladstrijken, het vuil van bepaalde stoffen verwijderen en het oppervlak reinigen.

We hebben de beste strijksystemen in verschillende categorieën voor u op een rijtje gezet. We hebben daarbij gelet op de bediening, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitsverhouding. In dit artikel staan achtereenvolgens de beste strijksysteem en twee hoogwaardige strijksystemen van het merk Miele. Per product benoemen we de verschillende kenmerken, de voordelen en natuurlijk ook de nadelen. Zo krijgt u een volledig en eerlijk beeld. Zo wordt het makkelijker voor u om een keuze te maken.

Er is veel keuze qua strijksystemen, maar welke past nu het beste bij u? Bedenk van tevoren goed welke eisen en voorkeuren u heeft qua strijksysteem.

Met onze duidelijke koopgids, leuke tips en handige informatie krijgt u snel een goed beeld over een strijksysteem. Zo weet u op welke aspecten dient op te letten bij het uitkiezen van een goede strijksysteem. Geniet van uw ontdekkingsreis op het gebied van beste strijksystemen van 2020?


 
 
 
 
 
 
 
 

Beste strijksysteem - Laurastar S

 

De Laurastar S is op dit moment het meest verkochte strijksysteem. Gaat u strijken met de Laurastar S, dan is het apparaat binnen 3 minuten opgewarmd en klaar om te gebruiken.

Zelfs de meest hardnekkige kreuken strijkt u moeiteloos uit al uw kleding. Ook wat kwetsbare kleding kunt u zonder problemen strijken met dit strijksysteem.


Waterreservoir

Raakt het waterreservoir leeg terwijl u strijkt? Dat is geen probleem, het bijvullen van dit reservoir gaat met de Laurastar S vrij gemakkelijk. Het reservoir is namelijk afneembaar. Hierdoor is het reservoir ook wat gemakkelijker te reinigen.

Gemakkelijk opbergen

Het strijksysteem Laurastar S is na gebruik makkelijk en snel op te bergen. Het systeem is inklapbaar en voorzien van wieltjes. Sjouwen met uw strijkplank behoort dus tot het verleden. En dat is maar goed ook, dit strijksysteem is behoorlijk aan de zware kant.

Aparte opbergruimte

De strijkplank zelf is voorzien van een aparte opbergruimte voor de strijkbout. Deze is hittebestendig zodat u uw strijkijzer veilig kunt opbergen na het gebruik. Ook wanneer deze nog heet is.

Stevige prijs

Gaat u voor de aanschaf van dit strijksysteem dan dient u diep in de buidel te tasten. De Laurastar S is behoorlijk aan de prijs en zal dus niet voor iedereen betaalbaar zijn.

Ontkalken

Aan ontkalken ontkomt u niet, zeker als u in gebieden met wat harder water woont zult u dat regelmatig moeten doen. Ontkalken zal de levensduur van u strijksysteem zeker verlengen. Een puntje van aandacht bij dit strijksysteem is dat de ontkalkingscartridges regelmatig vervangen moeten worden.

Automatisch uitschakelen

Dit strijksysteem is voorzien van een automatisch uitschakelfunctie. Gebruikt u een tijdje de Laurastar niet, dan schakelt deze zich vanzelf. Wel zo veilig, en het scheelt natuurlijk energiekosten.

 

De hoge prijs kan voor veel particulieren een belemmering zijn om dit systeem toch aan te schaffen.

Voordelen

 • Strijken is een fluitje van een cent, zelfs de meest stugge stoffen
 • Zeer gebruikersvriendelijk
 • Waterreservoir is afneembaar
 • Voorzien van wieltjes om gemakkelijker verplaatst te kunnen worden

Nadelen

 • Behoorlijk aan de prijs
 • Het systeem is behoorlijk zwaar om te verplaatsen
 • Ontkalkingscartridges moeten regelmatig worden vervangen

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar de beste strijksysteem dan is de Laurastar S een uitstekende keuze. De Laurastar S is een zeer gebruikersvriendelijk systeem. De Laurastar S is het topproduct onder de strijksystemen. Het strijken van stugge en stevige stoffen is voor dit systeem een fluitje van een cent. Zelfs de meer kwetsbare kledingstukken strijkt u moeiteloos met dit strijksysteem. Het is voorzien van een afneembaar waterreservoir en door de wieltjes kunt u het gemakkelijk verplaatsen. Daarentegen is het wel stevig geprijsd en is het systeem behoorlijk zwaar om te verplaatsen. Let er ook op dat u de ontkalkingscartridges regelmatig vervangt. 

 
 
 
 

Miele strijksystemen

Het wereldbekende merk Miele heeft, naast andere diversie huishoudelijke apparatuur, ook een zeer ruime keuze uit diverse strijksystemen. Alle systemen van Miele zijn voorzien van diverse innovatie functies die het strijken voor u een stuk aangenamer kunnen maken. Zo zijn alle strijksystemen voorzien van het eerder besproken afzuig- en blaassysteem, waardoor het strijken van de meest kwetsbare kleding probleemloos zal gaan. En alle strijkplanken van deze strijksystemen zijn, dankzij een ingebouwde gasdrukveer, traploos voor u op de juiste werkhoogte te brengen. Zo kunt u op een meer comfortabele manier uw strijk wegwerken en behoort rugpijn wat dat betreft definitief tot het verleden.

Wilt u een Miele strijksysteem, dan zult u zien dat de keuze uit de Miele strijksystemen  enorm is. Ieder Miele strijksysteem heeft, naast de basis functies, ook weer zijn eigen specifieke functies. Maar wat is voor u nu de juiste keuze? Om voor u de keuze wat gemakkelijker te maken hebben wij de twee beste Miele strijksystemen voor u op een rijtje gezet, met alle voor- en nadelen.  De reviews van klesto.nl zijn altijd helder en onpartijdig, zo weet u zeker dat u bij klesto.nl altijd de juiste keuze maakt.

 
 

De Miele B3847 - FashionMaster 

De Miele B 3847 – FashionMaster is een strijksysteem dat een professioneel resultaat belooft voor al uw te strijken kleding. 

Het strijkijzer, en dan specifiek de zool, van de FashionMaster is voorzien van zogenaamde honingraatstructuur waarbij de stoom door kleine buisjes in deze honingraat snel over de hele strijkzool wordt verdeeld. Op die manier verloopt het strijken een stuk soepeler en gemakkelijker.

Opblaasfunctie

Ook dit strijksysteem is voorzien van een opblaasfunctie. Op die manier kunt u zorgen voor een luchtkussen tussen het te strijken textiel en de strijkplank zelf. Zo kunnen de meer kwetsbare stoffen toch in vorm worden gebracht en hoeft u niet bang te zijn voor de doordruk van eventuele naden in de stoffen.

Memory functie

De Miele B 3847 is voorzien van een memory functie. Deze functie zorgt ervoor dat, zodra u de stoomfunctie gebruikt, de instelling zo staat zoals u deze de vorige keer hebt gebruikt. Tevens zorgt de stoomtoets op de strijkijzer zelf dat u op die manier ook de blaas- of afzuigfunctie kunt aanzetten.

4 bar

Het stoomsysteem van de FashionMaster is een zeer krachtig stoomsysteem van maar liefst 4 bar. Zeer krachtig dus en op die manier is het strijken van stuggere stoffen een fluitje van een cent.

Ontkalken

Dit strijksysteem is voorzien van een geautomatiseerd ontkalksysteem. U heeft niet zelf bij te houden wanneer uw strijksysteem ontkalkt dient te worden. U stelt eenmalig de hardheid van het water dat u gebruikt in. Is dat eenmaal gedaan dan geeft het systeem zelf aan wanneer het weer tijd is om te ontkalken.

Veiligheid voor alles

Bij Miele staat veiligheid duidelijk voorop. Wordt het strijkijzer drie minuten lang niet door u gebruikt, dan schakelt deze zich vanzelf uit. Gaat u weer verder met strijken, dan gaat deze weer automatisch aan zodra u hiermee beweegt. Gebruikt u het strijkijzer langer dan een kwartier niet, dan zal deze zichzelf volledig uitschakelen. Geen kans dus meer op ongelukken, wel zo veilig.

Dure reparaties

Sommige gebruikers gaven aan dat zij wel regelmatig reparaties moesten laten uitvoeren aan dit strijksysteem. Die reparaties bleken vaak duur uit te vallen doordat sommige onderdelen van dit strijksysteem wel wat aan de prijzige kant bleken te zijn.

 

De Miele B 3847 is een strijksysteem dat duur is in de aanschaf en ook wat betreft eventuele reparaties wat duurder kan uitvallen.

Voordelen

 • Het strijkijzer schakelt automatisch uit als u het een kwartier niet gebruikt
 • Strijkt gemakkelijk door de honingraatstructuur van de strijkzool
 • Voorzien van een automatisch ontkalksysteem

Nadelen

 • Niet goedkoop in de aanschaf
 • Dure reparaties
 

Conclusie

De Miele B 3847 – FashionMaster is een strijksysteem dat strijken een stuk professioneler maakt. Of het nu gaat om wat stuggere stof of kwetsbare kleding, voor de FashionMaster is dat geen probleem. Het strijkijzer schakelt automatisch uit wanneer u het kwartier niet hebt gebruikt. Door de honingraatstructuur strijkt het gemakkelijk en het apparaat is voorzien van een automatisch ontkalksysteem. De hoge prijs van het strijksysteem en de, wanneer relevant, hoge reparatiekosten dient u wel mee te nemen in uw overweging dit systeem aan te schaffen.

 
 
 
 
 
 

Miele B 3312 - FashionMaster 

De Miele B 3312 – FashionMaster heeft een stoomdruk van 3,5 bar en de, bekende, strijkzool met de honingraatstructuur waardoor strijken en stuk gemakkelijker gaat dan bij ‘gewone’ strijkijzers.

Het strijksysteem is voorzien van het 1-2-liftsysteem waardoor u moeiteloos het systeem in een handomdraai opzet of, wanneer u klaar bent, inklapt en opbergt. Dit strijksysteem kan zelfs hangende kleding strijken door middel van de ‘steamer’.

Aanzuigsysteem

Ook dit strijksysteem is voorzien van een zogenaamde aanzuigfunctie. Deze aanzuigfunctie zorgt ervoor dat de te strijken kleding op de strijkplank blijft liggen en niet verschuift. Daarnaast dringt de stoom dan diep in de kleding door en wordt de opbouw van condenswater op die manier gereduceerd.


Traploos instelbare hoogte

De hoogte van de strijkplank is traploos en exact in te stellen. Door de ingebouwde gasdrukveer kunt u de strijkplank op de, voor u, perfecte werkhoogte brengen. Zo werkt u altijd comfortabel.

Druppelstop

Het strijkijzer van dit strijksysteem is voorzien van een druppelstop. Geen nadruppel van water zodra u even stopt met gebruik van het systeem. Ook is het systeem voorzien van een waterinhoudindicator zodat u tijdig weet wanneer u het reservoir dient bij te vullen.

Snel en gemakkelijk op te stellen

Ook dit Miele strijksysteem is voorzien van het gepatenteerde 1-2-liftsysteem. Op die manier klapt u eenvoudig en snel het systeem uit en kunt u direct aan slag.

Automatisch uitschakelen

Net als alle andere Miele strijksystemen, schakelt ook de Miele B 3312 – FashionMaster uit zodra deze enkelen minuten niet wordt gebruikt. Gebruikt u het strijkijzer weer binnen enkele minuten, dan schakelt deze zichzelf weer in.

Ontkalken

Dit strijksysteem waarschuwt u automatisch op het moment dat u het apparaat dient te ontkalken. Gebruikt u het strijksysteem voor de allereerste keer, dan dient u eenmalig de waterhardheid in te stellen. Automatisch wordt u dan aan de juiste ontkalkingsyclus herinnert door middel van het display. U start deze door simpelweg een druk op de knop. Ontkalkingsmiddel toevoegen en daarna start het programma volledig automatisch.

 

Dit strijksysteem van Miele is, net als eigenlijk alle andere strijksysteem, duur in de aanschaf. Het strijksysteem verplaatsen is, door het gewicht, een fysiek nogal zware klus. Het is dan ook aan te raden het een vaste plek in uw huis te geven.

Voordelen

 • Traploos instelbare hoogte voor comfortabel werken. 
 • Aanzuigfunctie zorgt ervoor dat de kleding op de strijkplank blijft liggen. 
 • Schakelt automatisch uit als u het strijkijzer een tijd niet gebruikt. 
 • Eenvoudig en volledig automatisch ontkalken.

Nadelen

 • Nogal prijzig in de aanschaf.
 • Zwaar om te verplaatsen, dus met opbergen kan dat lastig zijn.
 • Niet echt mobiel.
 

Conclusie

De Miele B 3312 – FashionMaster  is een strijksysteem dat van alle gemakken is voorzien. U zet het systeem eenvoudig en snel op, en wanneer u klaar bent klapt u deze gemakkelijk in om hem op te bergen. De hoogte is exact en traploos in te stellen, en ook het strijken zelf gaat moeiteloos en probleemloos. Is de hoge prijs voor u geen probleem, dan is de aanschaf van dit strijksysteem zeker het overwegen waard.

 
 
 

Koopgids met tips

Hoewel het voor niemand een hobby is, een misschien enkeling daargelaten, heeft ook u ongetwijfeld een strijkplank en een strijkijzer in huis staan. Strijkt u regelmatig uw kleding of de kleding Maar heeft u weleens gehoord van een strijksysteem? Als u strijken als een lastig en bijzonder vervelend klusje ziet, dan is de aanschaf van een strijksysteem misschien voor u wel een overweging.

Strijken met een strijksysteem is echt en fluitje van een cent, en u zult zien dat u die stapel te strijken wasgoed snel heeft weggewerkt. Zeker als u een groot huisgezin is dat wel iets om bij de keuze van een strijksysteem in het achterhoofd te houden.

De keuze die u heeft uit de diverse strijksystemen is echt enorm. En hoe weet u nu zeker dat u voor uw situatie de juiste keuze maakt? Een strijksysteem is sowieso een wat kostbare investering en dan verwacht u, natuurlijk, wel dat het systeem perfect voldoet aan uw wensen en eisen. Om het u wat gemakkelijker te maken hebben we deze koopgids voor u opgesteld. 

Wat is een strijksysteem? 

Een strijksysteem is niet te vergelijken met een strijkplank. Wat dat betreft is de evolutie van het strijkijzer en, die hoort erbij, de strijkplank, hart gegaan in de afgelopen decennia. Waar onze (groot)ouders nog de strijk deden met alleen een (hete) strijkbout en, soms, een beetje water, hebben we nu de beschikking over complete strijksystemen.

Eigenlijk is een strijksysteem een strijkplank en een stoomgenerator in een enkel apparaat. Een strijksysteem zorgt ervoor dat het strijken van kleding een fluitje van een cent is. De strijkplank van het strijksysteem is voorzien van een ingebouwde stoomgenerator en een aanzuig- en blaassysteem. Een strijksysteem zorgt ervoor dat valse plooien en de doordruk van naden in je kleding tot het verleden zullen gaan behoren.

Met een strijksysteem strijkt u zeer krachtig en snel uw strijkgoed weg. Heeft u een groot huisgezin waarin regelmatig strijken tot een van de dagelijkse routines behoort dan is een strijksysteem het overweg waard. Of strijk u veel kwetsbare kleding? Ook dan is een geavanceerd strijksysteem voor u zeker het overwegen waard.

Hoe werkt een strijksysteem? 

Een strijksysteem werkt als volgt, het aanzuigsysteem zal ervoor zorgen dat uw te strijken kleding goed op uw strijkplank blijft liggen en niet zal verschuiven. De blaasfunctie gebruikt wanneer u wat meer kwetsbare kleding moet strijken. Het vormt als het ware een luchtkussen tussen de plank en het strijkijzer zelf. De meest kwetsbare kleding kan hierdoor gewoon worden gestreken. U stoomt dan de stof gelijk droog zonder het risico te lopen deze te beschadigen. Ook het strijken van de dikkere textielsoorten, zoals bijvoorbeeld overgordijnen of spijkerbroeken, gaat met een strijksysteem moeiteloos. Alle vouwen en kreukels strijkt u zonder moeite weg.

Verschillende soorten strijksystemen

Er zijn verschillende soorten strijksystemen. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken, functionaliteiten, voor- en nadelen.

 • De premiumklasse strijksystemen zijn multifunctioneel en professioneel. Ze worden gebruikt om grote hoeveelheden kleding glad te strijken. Ze zijn ideaal voor professioneel gebruik, zoals in een hotel of atelier. Er hangt een hoog prijskaartje aan dit soort strijksysteem. Dit strijksysteem heeft een bijzonder krachtige stoomgenerator. Het strijkwerk wordt snel en kwalitatief gedaan.
 • De middenklasse of classic beschikken over alle noodzakelijke functies. Ze zijn klein, gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen. Ook hiervoor geldt dat de stoomgenerator zeer krachtig is en het werkoppervlak groot is.
 • De economy klasse strijksystemen hebben een beperkt aantal functies. Ze hebben een minder krachtige stoomgenerator. Bij sommige modellen zit er geen strijkplank bij. Het voordeel is dat het lager geprijsd is en een goede optie is voor thuisgebruik. Maar ook voor dit type strijksysteem geldt dat het strijkproces van hoge kwaliteit is en comfortabel geschiedt. U kunt er veel tijd en moeite mee besparen. Deze modellen zijn licht van gewicht, eenvoudig te verplaatsen, kunnen een kleine berg strijkgoed aan en zijn vrij compact.

Waar dient u verder op te letten bij een strijksysteem?

Om te beginnen met het meest basale, het waterreservoir. Heeft het systeem waar u interesse in heeft een afneembaar waterreservoir? Dat maakt het in ieder geval gemakkelijker om water bij te vullen. U hoeft dan niet te sjouwen met kannen of gieters en kunt het reservoir gewoon onder kraan bijvullen. Ook is het schoonhouden van het reservoir een stuk eenvoudiger zodra deze neembaar is.

Kwaliteit en materiaal

De kwaliteit van het apparaat, van welk materiaal het is gemaakt en hoe het in elkaar is gezet, is natuurlijk ook erg belangrijk. Een hoog kwaliteit product maakt het eenvoudiger om te strijken en geeft de machines een langere levensduur. De kwaliteit bepaalt uiteindelijk ook de prijs. De goedkope machines zijn minder precies, kunnen minder grote hoeveelheden strijkwerk aan, gaan vaak sneller stuk en zijn minder precies. 

Verplaatsbaar strijksysteem

Het grootste nadeel van een strijksysteem is dat het wel een zwaar systeem is. Veel onderdelen zijn met elkaar verbonden, waardoor het niet eenvoudig is om bijvoorbeeld de trap op en neer te gaan. Sommige modellen wegen wel 19 kg, niet echt een lichtgewicht dus. Hebt u geen vaste plek voor het strijksysteem, zorg er dan voor dat het apparaat op wieltjes staat. Zo kunt u het systeem alsnog gemakkelijk verplaatsen.

Garantie

Nog een belangrijk punt om te overwegen bij uw aankoop is de garantie die door de fabrikant wordt geboden. Bij de betere A-merken ontvangt u meestal enkele jaren garantie. Vooral als het gaat om de aankoop van een strijksysteem, wat een forse investering is, is de garantie belangrijk. 

Automatisch uitschakelen

Daarnaast is het wellicht handig als het betreffende strijkijzer automatisch uitschakelt zodra u deze even niet gebruikt. Een stuk veiliger en, natuurlijk, ook zuiniger. Overigens zijn de meeste strijksystemen van zichzelf nu eenmaal wat groter en ook een stuk zwaarder. Als u een strijksysteem wilt aanschaffen, dan is het wellicht een idee om te kijken of het systeem makkelijk te verplaatsen is. Heeft u bijvoorbeeld geen vaste plek voor uw strijksysteem, dan is een strijksysteem op wieltjes een stuk eenvoudiger te verplaatsen. Het bespaart u een hoop sjouwen en op den duur pijn in uw rug.

Het maken van de juiste keuze

Zoals u hebt kunnen lezen, zijn er een behoorlijk aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. En zo zijn er een heleboel verschillende strijksystemen, van een enkele zeer geavanceerde strijkbout, tot een compleet systeem geïntegreerd in de strijkplank zelf. Wij van klesto.nl hebben in ieder geval de beste strijksystemen voor u op een rijtje gezet, zodat u op een gemakkelijke en goed doordachte manier uw keuze kunt maken. Welke keuze u ook maakt, met behulp van de onafhankelijk reviews van klesto.nl maakt u altijd de juiste keuze. Hopelijk hebben wij u van alle informatie voorzien om een weloverwogen besluit te maken en de beste strijksysteem voor u te kopen.