iRobot


In 1990 werd Irobot opgericht door een aantal robotdeskundigen van het Massachusetts Institute of Technology, een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor zich in Bedford, Massachusetts bevindt, maakt robots voor huishoudelijk gebruik, maar eveneens maakt het robots voor gebruik bij defensie en veiligheidsdiensten.

Robots voor huiselijk gebruik zijn er in verschillende varianten. Zo heeft Irobot de keuze uit robots voor diverse huishoudelijke taken van grasmaaien tot stofzuigen, schrobben en dweilen. In de periode van 2003 tot en met 2014, verkocht Irobot meer dan 13 miljoen robots die het huishouden voor sommige mensen iets gemakkelijker maakten.

De robots die Irobot levert aan defensie en veiligheidsdiensten zijn er voornamelijk op gericht om explosieven onschadelijk te maken bij gevaarlijke opsporings- en verkenningsmissies.
De laatste 10 jaar laat het bedrijf een enorme groei zien. In 10 jaar tijd werd de omzet verdubbeld, en buiten de Verenigde Staten wordt de markt van Irobot steeds groter. Het Franse Robopolis werd eind juli 2017 overgenomen en hiermee verstevigt Irobot zijn positie op de Europese markt dan ook weer behoorlijk mee.

We hebben de volgende producten van Irobot beschreven:

Beste iRobot robotstofzuiger 2018

iRobot Roomba E5

iRobot Roomba s9 Plus

iRobot Roomba 605

iRobot Roomba 671

iRobot Roomba 960