Princess

Princess logoPrincess is een bekende producent van kleine elektronische apparatuur. Dit van oorsprong Nederlands merk, Princess Household Appliances, is opgericht in 1994 door Aad Ouborg. Het indertijd in Breda gevestigde bedrijf was eigenlijk vanaf dag één al succesvol. De aparte marketing en verkoopstrategie van Ouborg liet Princess in korte tijd groeien naar ongekende hoogten.

Princess had al snel vertegenwoordiging in 75 landen en dus een grote afzetmarkt. Princess deed het, door de combinatie van moderne technieken, een lage prijs en vooral de luxe uitstraling van de producten ook internationaal prima. Opvallend was ook de overname van Princess die werd afgerond in 2010.

Met behoud van alle rechten om de merknaam Princess te mogen voeren maakte Aad Ouborg eind 2009 opnieuw een bijzonder goede deal. Princess Household Appliances werd voor 10 miljoen verkocht aan het Duitse elektronicaconcern WMF. Het lukte de Duitsers echter niet om de successen van Ouborg voort te zetten.

Al 3 jaar later, in 2013 werd Princess alweer verkocht en was voor 10,5 miljoen weer terug op Nederlandse bodem. Princess is tot op dit moment onderdeel van een overkoepelend bedrijf, Smartwares Home Essentials. Deze Smartware Groep uit Tilburg heeft maar liefst 7 merken in bezit.

Van deze zogenoemde dochterondernemingen zijn Princess en Tristar voor ons de bekendste. Eigenaren van Smartware zijn onder meer H2 Equity Partners, NPM Capital en ABN Amro Participaties. Het bedrijf is goed voor een jaaromzet van meer dan 350 miljoen.

Een kleintje is Princess dus bepaald niet en er staat een sterk bedrijf achter het uitgebreide assortiment huishoudelijke apparatuur. Princess fabriceerde in 2018 meer dan 180 verschillende producten en wordt verkocht in 63 landen wereldwijd.

Ondertussen is ook Ouborg nog steeds actief onder de naam Princess. Samen met zijn ondertussen volwassen kinderen beheert hij de Ouborg Group. Hierin bevinden zich weer holdings zoals Princess Entertainment, Princess Hotels en Ouborg Monumenten Vastgoed.

De kinderen Ouborg hebben zelf ook qua zakelijk talent het een en ander in huis. Onder de naam Princess Sportsgear en Princess Traveller begonnen Tim en Florentine Ouborg met de verkoop van innovatieve koffers. De visie van pa wordt daarin nog steeds gevolgd.

De Princess koffers zijn betaalbaar en te verkrijgen voor bedragen tussen de € 39,- en € 150,-. Daarbij hebben de koffers inderdaad heel praktische en vernieuwende mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan handige compartimenten, een ingebouwde weegschaal, muziek en een telefoon annex laptop oplader.

Princess Traveller, waar onlangs ook dochter Nikki de gelederen kwam versterken, won in korte tijd prestigieuze internationale prijzen waaronder de Red Dot Design Award en de German Design Award. Ook de Nederlandse atleten pikken een graantje mee van het succes van Princess Traveller. Alle NOC*NSF deelnemers aan Olympische en Paralympische spelen reizen naar hun bestemming met originele Princess koffers.

Wellicht dat we bij klesto.nl ook aandacht zullen besteden aan de vooruitstrevende koffers en reis attributen van Princess Traveller. De lezers van onze reviews houden van reizen en innovaties. Voor nu gaan we eventjes terug naar de bekendste Princess, die van de huishoudelijke apparatuur.

Princess Household Appliances van de Smartware Groep maakt kleine huishoudelijke elektronica. Hierbij vallen de keukenhulpjes zoals foodprocessors, sapcentrifuges, staafmixers en slowjuicers ons natuurlijk extra op. Inderdaad zijn ze niet duur en zien ze er, op het eerste gezicht goed uit. Er is natuurlijk wel vaak een keerzijde aan goedkope apparatuur. Een lange levensduur is bij kunststof vaak niet vanzelfsprekend. Toch zijn er bij Princess ook best goede koopjes te vinden. Bij verschillende onafhankelijke onderzoeken naar huishoudelijke apparatuur, waaronder de beste citruspers van 2019 en het grote broodrooster onderzoek vielen al apparaten van Princess in de prijzen.

Heeft u op het moment belangstelling voor een slowjuicer? Ook de beste slowjuicer onder de € 100,- bij onze grote slowjuicer test van 2019 is een keukenprinsesje uit Tilburg. Een behoorlijke prestatie, want de keukenmachines van tientallen merken zijn daarbij onderzocht.

U weet nu het nodige over het merk Princess, de geschiedenis en de opvallende successen van oprichter Ouborg. Voor onze lezers is bij de aankoop van keukenrobots vooral een goede prijs kwaliteitsverhouding belangrijk. Halen we iets goeds in huis als we een Princess keukenmachine kopen? Voor klesto.nl dus een logische stap om ook het complete assortiment van de Princess slowjuicers te onderzoeken.

Bekijk de Princess slowjuicers