Beste robotstofzuiger

Wat is er nu idealer dan een draadloze stofzuiger die uw woning of bedrijfsruimte uit zichzelf schoonmaakt? Juist, weinig tot niets en daarom denken wij, bij Klesto.nl, dat u hierover ook beslist geïnformeerd wilt worden. De innovatie van de robotstofzuiger heeft namelijk het punt bereikt waarop iedereen, dus ook u en ik, er gebruik van kunnen maken. Heerlijk, want na het eenmalig instellen doet het apparaat alles zelf. U hoeft er niet eens thuis voor te zijn.

Wat is de beste robotstofzuiger?

De beste robotstofzuiger voor bijna elke situatie is de Neato Botvac D7. Een alleskunner die maar liefst 500m2 zuig. Elke situatie verdient zijn eigen robot. Er is dus niet persé een ‘beste’ robotstofzuiger in het algemeen. Daarom hebben een selectie van 5 robotstofzuigers voor verschillende situaties opgesteld.

Op deze pagina vindt u een gecategoriseerde selectie van de beste robotstofzuigers. Ga direct naar:

De beste robotstofzuigers van het moment:

Neato Botvac D7 Connected

Onze beste koop!

Neato Botvac D7 Connected

Alleskunner die maar liefst 500m2 zuigt

óf

Robotstofzuiger Miele

Miele Scout RX1

Beste robot voor tapijten tot 2 centimeter hoogte

óf

IRobot Roomba 960

iRobot Roomba 960

Beste robot met app, zuigt terwijl u werkt

óf

Ecovacs robotstofzuiger

Ecovacs Deebot OZMO 930

Beste robot met dweilfunctie

óf

IRobot Roomba 605

iRobot Roomba 605

Beste onder de €200,-

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Neato Botvac D7 Connected

Beste robot voor tapijten tot 2 centimeter hoogte

Neato Botvac D7 Connected

 Miele Scout RX1

Beste robot voor tapijten tot 2 centimeter hoogte

Robotstofzuiger Miele

iRobot Roomba 960

Beste robot met app, zuigt terwijl u werkt

IRobot Roomba 960

Ecovacs Deebot OZMO930

Beste robot met dweilfunctie

Ecovacs Deebot OZMO930

iRobot Roomba 605

Beste onder de €200. Doet wat hij moet doen

IRobot Roomba 605

Sommige automatische stofzuigers kunt u bovendien via een app met uw smartphone of laptop bedienen en zelfs meekijken op afstand is via ingebouwde camera's een optie. Er zitten echter behoorlijke verschillen in de werking, de functies en de kosten van de draadloze stofzuigers. De prijzen lopen uiteen van € 100,- tot meer dan € 1000,- en er zijn wifibots, robotstofzuigers voor tapijt en zelfs speciale dweilrobots.

Vindt u het een beetje lastig om uit te zoeken welke robotstofzuiger voor u het meeste geschikt is? Begrijpelijk, want ook het doel waarvoor u de robotstofzuiger wilt gebruiken bepaalt, voor een belangrijk deel, welke robotstofzuiger voor u het beste is.

Wilt u een robotstofzuiger kopen voor het opzuigen van dierenharen of fijne stofdeeltjes? Of gaat het u vooral om het stofzuigen van tegels of parketvloer? Misschien wilt u de robotstofzuiger ook voornamelijk voor de plekjes waar u moeite mee heeft zoals onder uw meubels?

Wij hebben het voor u gemakkelijk gemaakt. Met onze top 5 beste robotstofzuigers voor verschillende toepassingen kunt u zich snel, deskundig en handig oriënteren. Alle apparaten zijn uitvoerig getest op onder andere het schoonmaak resultaat, het gebruiksgemak, de prijs-kwaliteit verhouding en de functionaliteit. Wilt u weten wat de beste robotstofzuiger is voor uw persoonlijke wensen? Welkom bij de beste robotstofzuiger van 2018.

Beste koop robotstofzuiger voor grote ruimtes (Neato Botvac D7 Connected)

Voor de beste koop en het schoonmaken van grote ruimtes kwam de Neato Botvac D7 Connected als beste naar voren. Met een volle accu is deze krachtpatser goed voor het reinigen van maar liefst 500 m² vloeroppervlakte. Hij is geschikt voor zowel tapijt als harde vloeren en gebruikt een systematisch systeem van zuigen.

Voor de afgebakende plekken in uw woning maakt het apparaat gebruik van lasertechniek. 

Hij kan zichzelf opladen, dit duurt 1,5 uur en hervat daarna het programma precies waar hij het heeft onderbroken. Met een vermogen van 45 wat is deze winnaar goed voorzien. De zuigkracht is vergelijkbaar met een normale stofzuiger en ook honden- en kattenharen worden zorgvuldig opgezogen.

Specificaties en uiterlijk

De D7 uit de serie Botvac van Neato is ergonomisch. Aan één zijde rond en aan de andere kant vierkant. Hierdoor pakt hij dus ook keurig alle hoeken mee tijdens het stofzuigen. 

Neato Botvac D7 specs

De stofzuiger heeft de keuze uit twee verschillende borstels: de combo voor dierenharen en de spiraal voor extra grondig schoonmaken. Het formaat van het opvangbakje is ruim.

Met een inhoud van 0,7 liter is de opvangbak de grootste die op dit moment beschikbaar is en ook hiermee komt de D7 tegemoet aan de wensen van de gebruikers. De draadloze stofzuiger is voorzien van een gemakkelijk te reinigen microfilter met extra scherm. Het filter zuivert de uitgeblazen lucht tot en met 0,3 micron stofdeeltjes.

De afmetingen van de buitenkant van het apparaat zijn 31,9 bij 33,6 cm en de hoogte is 10 cm. Met deze afmetingen is de D7 dus toch nog behoorlijk compact en met een gewicht van 3,5 kg is het apparaat ook relatief licht.

Bedieningsgemak van de robot stofzuiger

Voor de bediening van deze draadloze stofzuiger hoeft u geen professor te zijn. U kunt hem bedienen vanaf het apparaat zelf of via uw smartphone zijn instructies geven. Van tevoren instellen of real time terwijl u erbij bent? 

Dat bepaalt u helemaal zelf. U kunt als u niet thuis bent met uw tablet of smartphone ook gemakkelijk bekijken waar de robot al is geweest of hem aan het werk zetten.

Neato Botvac D7 bericht functie

De Neato Botvac D7 Connected is voorzien van een app waarmee u bovendien virtuele grenzen kunt aanbrengen binnen de oppervlakte(uw gang, woon- of slaapkamer) die u wilt laten stofzuigen. Dit werkt heel gemakkelijk met een plattegrondje van al uw kamers. U hoeft dus geen strips meer aan te brengen of spullen van de vloer te halen.

De technische mogelijkheden

De beste koop robotstofzuiger voor grote ruimtes heeft veel opties en digitale voorzieningen waardoor hij in functionaliteit niet snel zal verouderen. Onder andere doordat het apparaat is uitgerust met een handige USB-ingang. 

Met deze USB-ingang of via de ingebouwde wifi kunt u dus altijd de software updaten. Hiermee bewijst de fabrikant Neato alweer zijn vooruitstrevende instelling.

De ontwikkelingen aan de techniek en de functies van deze robotstofzuiger heeft zijn hoogtepunt namelijk nog lang niet bereikt. De stofzuigrobot is uitgerust met zeer complete sensoren

Neato Botvac D7 sensors

Om drempels te herkennen, om diepte te herkennen en om botsingen te voorkomen heeft de huisrobot botssensoren, afgrondsensoren en afstandsensoren. Hiermee wordt zowel schade aan uw meubels als aan het apparaat voorkomen.

Ook een anti vastloop functie is aanwezig op het apparaat. De draadloze stofzuiger beschikt over twee schoonmaak programma's. U kunt kiezen voor de Eco-stand, waarbij uw vloeren energiezuinig, langdurig en stil worden gereinigd. Er is ook de Turbo-stand voor extra zuigkracht en een zeer grondige(diepte) reiniging. Bovendien past de Neato Botvac D7 Connected zichzelf automatisch aan al naar gelang de ondergrond.

Wat zit er in de doos?

De beste robotstofzuiger voor grote ruimtes wordt geleverd met twee filters, een borstel set, een magneetstrip, een filter schoonmaak set en het dockingsstation. Uiteraard krijgt u bij aankoop van de Neato Botvac D7 Connected ook de gebruiksaanwijzing erbij.

De robot heeft een hoogte van 10 centimeter wat hoger is dan gemiddeld. Door deze hoogte rijd hij helaas niet onder alle meubels door.

Voordelen

 • Zuigt maar liefst 500 m2
 • Automatisch herstarten na opladen
 • Eenvoudige besturing via smartphone
 • Plaats virtuele muren zodat de robot niet bij uw huisdier komt 

Nadelen

 • Door de hoogte van 10 centimeter, rijdt de robotstofzuiger niet onder lage meubels door.

Conclusie

De Neato Botvac D7 Connected is een echte alleskunner met alle opties aan boord die maar liefst 500m2 schoonmaakt zonder te stoppen. Wel is hij iets te hoog en is het een van de duurste robots. 


Meer lezen? Bekijk de uitgebreide review.

Beste robot stofzuiger voor tapijt (Miele Scout RX1)

Tapijt is altijd al een heikel punt geweest voor stofzuigers. Niet voor niets bestaan er dan ook onder de reguliere stofzuigers gespecialiseerde tapijtstofzuigers. Ook op het gebied van de automatische stofzuigers bestaan er speciale uitvoeringen die voldoen aan de eisen van tapijtreiniging.

Extra zuigkracht in combinatie met borstels is namelijk vaak nodig voor dik tapijt. Voor de combinatie tapijt en dierharen moet de werking uiteraard afdoende zijn. 

Vanzelfsprekend verwachten we van onze geteste draadloze stofzuigers wel een brandschoon resultaat.

Heeft u langharig of kortharig tapijt? Uw vloerbedekking heeft natuurlijk wel nog steeds uw persoonlijke aandacht nodig, al was het maar ter controle. 

Wilt u weten of de Miele Scout RX1goed genoeg stofzuigt om uw tapijt ook echt schoon te krijgen? 

Miele Scout RX1 borstels

Het antwoord is bij de RX1 een volmondig ja. 

De stofzuiger heeft voldoende zuigkracht voor het reinigen van langharig en kortharig tapijt en beschikt bovendien over drie zelfstandig draaiende borstels.

De accu is goed voor 2 uur non stop stofzuigen en de RX1 is met een volledig opgeladen accu in staat om 150 m² vloeroppervlak te reinigen. Hierna laad de robotstofzuiger zichzelf op en hervat de werkzaamheden ook weer zelfstandig. Het opladen duurt ongeveer 2 uur.

Specificaties en uiterlijk

Zoals de meeste robotstofzuigers gespecialiseerd in tapijt, is ook de RX1 helemaal rond. Het apparaat is strak en ergonomisch qua ontwerp. De RX1 is verkrijgbaar in twee verschillende kleurencombinaties. Uitgevoerd in de kleuren zwart met zilver oogt het apparaat bijzonder modern. Houdt u meer van kleurige apparaten? Het zilver van de bovenkant is ook verkrijgbaar in diep rood. Een kwestie van uw persoonlijke voorkeur.

Het apparaat zelf is vooral vrij compact. De diameter is 35 cm en hij is 8,8 cm hoog hoewel u voor de zekerheid beter van 9 cm kunt uitgaan. Het gewicht is 2,87 kg en al zuigende is de Miele Scout RX1 vrij stil namelijk 60 decibel.

Werking en bediening van de Miele Scout RX1

De robotstofzuiger is rechtstreeks te bedienen maar kan ook worden ingesteld. Een handige timer geeft u de mogelijkheid om te plannen, zowel periodiek als eenmalig.

De RX1 beschikt over vier verschillende programma's

Miele Scout RX1 bediening

Alle programma's zijn vrij gemakkelijk in te stellen. Dit kunt u doen op het display van de lader of met de bijgeleverde afstandsbediening. ‘Automatisch' oftewel standaard is het programma waarbij de Miele Scout RX1 gewoon de ruimte systematisch zuigt.

‘Hoeken' is het programma waarbij extra aandacht wordt besteed aan de hoeken.

Dan is er de ‘Spot' stand, voor als er iets gevallen is. De Miele Scout RX1 zuigt met dit programma dan systematisch en alleen op een klein oppervlakte van 1,8 bij 1,8 meter.

Als laatste heeft de machine een ‘Turbo' stand. Hierbij wordt de snelheid van de stofzuiger verdubbeld. Dat betekend dus dat met dit turbo programma alle ruimtes twee keer zo snel worden schoongemaakt. De vraag is dan natuurlijk wel waarom deze ‘Turbo' stand niet gewoon de standaard is? Wellicht gaat de ‘Turbo' stand ten koste van de (energie)zuinigheid of maakt de robot dan ietsje minder degelijk schoon? In ieder geval kunt u de robot met de ‘Turbo' stand nog eventjes snel laten stofzuigen als haast geboden is.

 De technische mogelijkheden

Het apparaat beschikt aan de voorkant over 7 optische sensoren die voorkomen dat er botsingen ontstaan met uw meubels. Bescherming van uw meubels en het apparaat is daardoor gegarandeerd. Tot aan vlak voor uw meubels wordt er nog wel keurig gezogen.

Ook heeft de draadloze stofzuiger aan de onderkant 3 sensoren om te voorkomen dat het apparaat van de trap valt. Ook voor het nemen van drempels bewijzen deze, in totaal dus 10 sensoren, zeker hun nut.

Tot aan 2 cm hoogte verschil zijn losse tapijten en drempels door het apparaat gemakkelijk te overbruggen. Navigatie van de machine vindt plaats door middel van een locatie bepaling met de ingebouwde camera en een gyrosensor. 

De software van de Miele Scout RX1 is geavanceerd en staat garant voor een betrouwbare navigatie en plaatsbepaling.

De stofzuiger los van de robot

De Miele Scout RX1 heeft 3 roterende borstels. Aan de buitenzijde zijn deze borstels vrij lang. Hiermee wordt het bereik met name in de hoekjes vergroot. De twee buitenste borstels verplaatsen stof en vuil naar het centrum van de machine. Vanaf daar wordt alles dan ook netjes opgezogen. Met behulp van een ventilator geeft de middelste borstel ook bij dieper vuil afdoende weerwoord.

De zuigresultaten van de Miele Scout RX1 geven weinig tot geen verschil met een regulier apparaat. Doordat de RX1 flink zuigt, kunt u het opvangbakje het beste na iedere klus legen en schoonmaken. Tegelijkertijd ziet u dan ook wat de RX1 zoal uit uw huis haalt. 

Miele Scout RX1 werking

U hoeft daarvan niet te schrikken want opgeruimt staat netjes en het stof is dankzij uw robot dan ook echt weg.

Het uitblaasfilter dat standaard in de Miele Scout RX1 zit is een Hepa Aircleanfilter. Door middel van een gekleurde tijd-strip kunt u zelf gemakkelijk controleren wanneer het filter aan vervanging toe is. U krijgt bovendien trouwens bij de aankoop van de robotstofzuiger ook gratis een tweede filter meegeleverd.

Wilt u niet dat de automatische stofzuiger uw hele woonkamer doet, of heeft u zogenaamde no-go zones? De draadloze stofzuiger reageert ook op magneetstrips. Deze zijn bedoelt om plaatsen waar u de robot niet wilt laten zuigen af te bakenen. Met een simpele afbakening hoeft u dus geen snoeren meer te verplaatsen. De robotstofzuiger stopt waar u dat wilt.

Wat zit er in de doos?

De Miele Scout RX1 wordt plug en play geleverd inclusief dockingsstation en afstandbediening. De beste robotstofzuiger voor tapijten is als u hem koopt dan ook helemaal gebruiksklaar. Bovendien krijgt u bij uw aankoop 2 Hepa filters en 2(roterende) zij borstels.

De Scout RX1 beschikt helaas niet over een draaiende borstel. Hierdoor kunnen haren vast gaan klitten.

Voordelen

 • Zuigt tapijten tot maar liefst 2 centimeter hoogte
 • U kunt rustig slapen of tv-kijken wanneer de robot zijn werk doet door de lage 56 decibel geluidproductie
 • Door de extra lange zijborstels komt de robot in alle hoeken

Nadelen

 • Geen app-bediening. Instellen via de knoppen
 • De robot heeft helaas geen draaiende borstel. Hierdoor kunnen haren vast gaan zitten en moet u dit af en toe controleren

Conclusie

Zeer geschikt voor uw tapijt. Hij zuigt tapijten tot 2 centimeter hoogte wat u bij geen andere robot tegen zult komen. De robot leert zelf de weg en wordt naarmate het gebruik steeds efficiënter.

Beste robotstofzuiger met app (iRobot Roomba 960)

Wilt u de nieuwste ontwikkelingen en innovaties met uw robotstofzuiger op de voet volgen? Met een app heeft uw robotstofzuiger een streepje voor als u het belangrijk vindt om bij te blijven. Want door de ingebouwde wifi ontvanger en de app beschikt ook dit type robotstofzuiger over de mogelijkheid om de software regelmatig bij te werken.

Zodra er een nieuwe optie of uitbreiding beschikbaar komt, kunt u deze verbeteringen dan ook gelijk, via de wifi, zelf in uw apparaat installeren of updaten. 

Deze optie in combinatie met een gemakkelijke bediening via smartphone of tablet en een of meerdere ingebouwde camera's is ideaal. Dit verklaard dan ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een robotstofzuiger met app.

De beste robotstofzuiger met app van 2018 is de iRobot Roomba 960 en deze compacte machine is goed voor het grondig schoonmaken van 185 m² vloer. Voor het schoonhouden van tegels, laag tapijt en voor houten vloeren is de iRobot Roomba 960 uitstekend geschikt. Ook het opzuigen van honden- en kattenharen doet deze robot prima. Het apparaat is wel vrij duur in aanschaf maar dat is dan ook gelijk het enige minpunt. Heeft u het budget beschikbaar? Dan is de iRobot Roomba 960 voor mensen met of zonder huisdieren de beste koop stofzuiger met app.

Prestaties van de Roomba 960

De prestaties van een stofzuigrobot zijn uiteraard belangrijk. De Roomba 960 scoort ook hierbij bijzonder hoog. We hebben de huishoudhulp langdurig getest met verschillende soorten vuil. Voor het opzuigen van stof, haren, zand en modder voldoet de machine 100 % aan de verwachtingen. Ook op verschillende gladde ondergronden en laagpolig tapijt hebben we alleen maar positieve ervaringen.

Drempels met een maximale hoogte van 1,6 cm vormen voor deze draadloze stofzuiger geen obstakel. Voor echt hoogpolig tapijt is deze stofzuiger minder geschikt, daarvoor kunt u beter de beste robotstofzuiger voor tapijt aanschaffen. De Roomba 960 werkt zelfstandig en is uitgerust met drie borstels. Hij kan 75 minuten stofzuigen en zichzelf opladen. Ook hervat de robotstofzuiger zijn opgedragen taak na 3 uur laadtijd weer precies op de plaats waar hij die, voor het opladen, had onderbroken.

Specificaties en uiterlijk

De 960 is volledig rond en alleen leverbaar in zwart met zilver.

De diameter bedraagt 35 cm, de hoogte is 9,1 cm en de Roomba 960 weegt 3,9 kg. De kleine automatische stofzuiger is uitgerust met bumpers, afgrond detectie en botssensoren.

iRobot Roomba 960 sensoren

Het opgezogen vuil word opgevangen in een stofbak van 0,6 liter en geeft u automatisch via een signaal door wanneer deze door u geleegd moet worden. Als uitblaasfilter maakt de 960 gebruik van een hoge kwaliteit Hepa filter.

Werking en bediening van de iRobot Roomba 960

De automatische stofzuigerrobot is te bedienen door middel van een grote knop op de robot zelf en uiteraard door de app via wifi met uw smartphone of pc.

Deze automatische stofzuiger past zichzelf aan, dus bij verschillende ondergronden hoeft u niets meer bij te stellen.

Er zijn vier programma's: Auto, Spot, Edge en Schedule. Door de aanwezigheid van sensors in combinatie met een speciaal gepatenteerd vuil detectie systeem(Dirt Detect Technology) blijft er trouwens nooit vuil achter. Want hiermee constateert de draadloze stofzuiger zelf of het stofzuigen voldoende is geweest om alle stof en vuil ook echt te verwijderen. Ligt er ergens bijzonder veel stof? Dan zuigt de machine uit zichzelf harder en grondiger en desnoods overnieuw.

Via een handig plattegrondje van al uw ruimtes kunt u gemakkelijk zien waar al ‘gedaan is' en ook hoe lang de Roomba 960 hierover gedaan heeft. Als leuk extraatje kunt u een berichtje krijgen(als u dat wilt) zodra de robot zijn geplande taken heeft volbracht.

Onder kasten, salontafels, banken of bedden zuigt de robotzuiger uiteraard ook. Door zijn geringe hoogte kan hij dat ook makkelijk doen.

Met de bijgeleverde virtuele muur, de Dual Mode Virtual Wall Barrier kunt u een onzichtbare muur van maximaal 3 meter plaatsen. Dit is handig om bijvoorbeeld een bepaalde ruimtes voor de stofzuigrobot af te schermen. Met dit apparaatje kunt u ook een virtuele cirkel creëren met een diameter van maximaal 1.20 m. 

IRobot stofzuiger

IRobot virtuele muur

Bijvoorbeeld rond een stekkerdoos, hondenmand of siervaas kan dit erg praktisch zijn.


Het kleine apparaatje werkt trouwens op alle stofzuigers in de iRobot Roomba serie vanaf het type 500 tot en met de laatste 900 uitvoering.


iRobot Roomba 960 nogo zone

De iRobot Roomba 960 versus de 980

De ontwikkelingen met huishoudelijke robotstofzuigers volgen elkaar zoals gezegd snel op.

Het in 1990 opgerichte iRobot is een Amerikaanse fabrikant die regelmatig innovaties doorvoert. De automatische stofzuigers uit de Roomba serie (400 tot 980) zijn in de afgelopen jaren dan ook danig verbeterd. Vraagt u zich af wat de verschillen zijn tussen de 960(beste robotstofzuiger met app 2018) en de nog recentere 980 uit dezelfde serie van iRobot Roomba? Ook over deze verschillen informeren we u graag.

iRobot Roomba 960
iRobot Roomba 980

De IRobot Roomba 980 kan 45 minuten langer stofzuigen dan de 960. De 980 is bruin met zilver en voor de rest is het uiterlijk vrijwel identiek. De 980 heeft een iets sterkere motor dan de 960 en is dus voor hoogpolig tapijt wat beter toegerust. Er is ook een speciale tapijt boost optie op het apparaat en u krijgt bij aankoop twee in plaats van één virtuele muur-unit.

De 980 maakt ook meer geluid, het duurt vrij lang om hem op te laden en hij is een flink stuk duurder, in de meeste winkels rond de 900,- €. Uiteraard zijn zowel de 960 en de 980 automatische stofzuigers met app beiden goed en degelijk.

Wat betreft alle geteste opties en mogelijkheden in combinatie met de gemakkelijke bediening en de prijs kan er uiteraard maar één de beste koop zijn. De beste robotstofzuiger met app is de iRobot Roomba 960.

Wat zit er in de doos?

De 960 wordt compleet geleverd met dockingsstation, voedingskabel, een virtuele muur unit op batterijen (AA zijn los erbij verpakt) en de gebruiksaanwijzing. Bovendien krijgt u bij uw aankoop een extra filter (Hepa) en een extra zijborstel gratis. De fabrieksgarantie van het apparaat is 2 jaar geldig.

De Roomba 960 maakt iets meer geluid als gemiddeld en zuigt de hoekjes net niet helemaal schoon. Daarnaast is het een vrij dure aankoop.

Voordelen

 • Dankzij de draaiende borstel zuigt deze robot uitstekend
 • Wanneer de robot leeg is rijd deze automatisch naar zijn oplaadstation
 • Zuigt steeds efficiënter
 • Gaat wanneer opgeladen automatisch verder waar hij gebleven was

Nadelen

 • Door de ronde vorm komt deze robot wel in de hoeken maar reinigt de kleinste hoekjes net niet volledig
 • Prijzig

Conclusie

Een robot op afstandsbediening met een uitstekende zuigkracht die snel en gemakkelijk is geïnstalleerd. Simpel gezegd, als u thuis komt is uw woonkamer stof- en haar vrij.


Meer lezen? Bekijk de uitgebreide review.

Beste robot stofzuiger met dweilfunctie (Ecovacs Deebot OZMO930)

Wilt u een automatische huishoudhulp om niet alleen uw ruimtes te stofzuigen maar ook om te dweilen? Ook dat behoort bij de mogelijkheden van de draadloze stofzuiger.

Het apparaat is geschikt voor alle vloersoorten en dus te gebruiken op harde vloeren en laagpolig en hoogpolig tapijt. 

Deze huishoudrobot bepaalt bovendien helemaal zelfstandig wat de beste reinigingsmethode is voor uw vloer.

De machine bezit een geavanceerd vloerdetectie systeem. Op dikker tapijt zuigt hij harder en op tegels of houten vloeren dweilt hij uit zichzelf. Bovendien kunt u via de app bepaalde gedeelten van uw vloeren extra aandacht laten geven. Bijvoorbeeld plaatsen die veel belopen worden zoals de gang of het toilet krijgen dan regelmatiger een ‘beurt'.

De OZMO930 is uitgerust met een elektronische waterpomp en heeft een eigen waterreservoir. De watertank kan 450 ml water bevatten. Voor de veiligheid heeft de draadloze stofzuiger sensoren om de watertoevoer of het systeem van dweilen te wijzigen of te onderbreken. 

Ecovacs Deebot OZMO930 dweilen

Voor het opzuigen van dierenharen, stof en vuil scoort de OZMO930 een ruime voldoende. De dweilrobot kan 110 minuten (1,40 uur) non stop schoonmaken en is daarbij goed voor 120 m2 vloeroppervlakte. De dweilrobot laad zichzelf op en hervat de werkzaamheden na een oplaadtijd van 4 uur.


Bediening en functies

Op de robotstofzuiger zelf zit maar één knop. Deze knop is voor het automatisch programma.

Ecovacs Deebot OZMO930 bediening

Voor de uitgebreide bediening van alle functies heeft deze dweilrobot een app. Hiermee kunt u met uw smartphone of tablet het apparaat gemakkelijk bedienen en ook een uitgebreid schoonmaakschema instellen. Via een handige locatie plattegrond kunt u zelf virtuele muren en afbakeningen plaatsen. Ook kunt u via de app de tijden instellen waarop u wilt dat de draadloze stofzuiger zijn schoonmaakcyclus begint.

De bediening via de app geeft zowel tekst met spraak(audio) als visueel en is dus geschikt voor slechtzienden en slechthorenden. Ook tijdens het schoonmaken zelf praat de robot. U krijgt van uw dweilrobot gesproken meldingen over de voortgang van de werkzaamheden of als een taak is volbracht.

De schoonmaakmethode is systematisch door middel van laser en de robot slaat een map van uw ruimtes op in zijn geheugen. U vult zelf het waterreservoir met water of een sopje en de robot dweilt of zuigt al naar gelang uw wensen.

De robot heeft aan de bovenkant een stevig handvat waardoor het verplaatsen, bijvoorbeeld als uw woning meerdere verdiepingen heeft, gemakkelijk wordt.

Specificaties en uiterlijk.

De dweilrobot is rond, met een diameter van 35,2 cm. De hoogte is 10,2 cm en het gewicht is 4,6 kg.De kleur van de machine is een combinatie van mat en glanzend zwart en op de machine zit een kleine ronde verhoging met een blauwe rand die goed zichtbaar is als de draadloze stofzuiger aan het werk is.

De Ecovacs Deebot OZMO930 beschikt over verschillende (infarood)sensoren. Van de trap vallen is er door de afgrondsensoren niet meer bij en ook het botsen tegen meubels of deuren wordt door de speciale botssensoren en afstand sensoren voorkomen.

De maximale hoogte van drempels die de dweilrobot kan overbruggen is 1,5 centimeter. De draadloze dweil en stofzuiger heeft bovendien een antiblokkeersysteem zodat vastzitten ook niet voorkomt.

De machine is uitgerust met een dubbel stoffilter (microfilter) en het geluid dat in de hoogste stand geproduceerd wordt, is 65 decibel. Dit is dus het maximale geluid want de Ecovacs Deebot OZMO930 is door ons team en verschillende andere gebruikers juist beoordeeld als een vrij stille stofzuigrobot. De capaciteit van de stofbak is 450 milliliter.

Wat zit in de doos?

De Deebot OZMO 930 wordt gebruiksklaar geleverd met de watertank, 2 wasbare microvezel schoonmaakdoekjes, 4 zij-borstels, 2 midden-borstels, 2 stoffilters, een zuigmond zonder borstel en een borstelreiniger. Uiteraard ontvangt u ook de gebruiksaanwijzing en het oplaadstation. De beste robotstofzuiger met dweilfunctie wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Wat zit in de doos van de robotstofzuiger?

De Deebot OZMO 930 wordt gebruiksklaar geleverd met de watertank, 2 wasbare microvezel schoonmaakdoekjes, 4 zij-borstels, 2 midden-borstels, 2 stoffilters, een zuigmond zonder borstel en een borstelreiniger.

Uiteraard ontvangt u ook de gebruiksaanwijzing en het oplaadstation. De beste robotstofzuiger met dweilfunctie wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Ecovacs Deebot OZMO930 in de doos

De Deebot heeft een prijskaartje en heeft soms moeite met drempels en hoogpolig tapijt. Hiernaast zult u toch eens in de zoveel tijd uw huis zelf moeten schrobben.

Voordelen

 • Door het geavanceerde vloerdetectiesysteem weet de robot wanneer deze moet zuigen of dweilen
 • Zeer makkelijk programmeerbaar via smartphone

Nadelen

 • Los liggende kabels zijn een probleem voor deze robot
 • Bij de opstart heeft de robot moeite om het huis volledig in kaart te brengen
 • Door de ronde vorm komt deze robot wel in de hoeken maar reinigt de kleinste hoekjes net niet volledig

Conclusie

De bot is erg makkelijk te installeren en doordat het een plattegrond maakt van uw huis legt hij een mooi parcours af. De reiniging is een ruime voldoende.


Meer lezen? Bekijk de uitgebreide review.

Beste robotstofzuiger onder de 200€ (iRobot Roomba 605)

Ook voor de kleinere beurs zijn er robotstofzuigers beschikbaar. Een goede koop op het gebied van draadloze stofzuigers is uiteraard ook voor mensen met een beperkt budget van belang.

Daarom besteden we ook onze aandacht aan de beste robotstofzuiger voor (relatief)weinig geld.

De prijzen voor een goedkope robotstofzuiger beginnen rond de € 100,- en lopen op tot zo'n € 250,- en dit hebben we als richtlijn genomen. 

Eerlijkheidshalve kan er gezegd worden dat veel van deze low budget huisrobots eerder een gadget zijn dan een volwaardige automatische stofzuiger.

Er zitten echter ook in de lagere prijsklasse al een paar behoorlijk goede draadloze stofzuigers in het assortiment. Wilt u een goedkope maar volwaardige robotstofzuiger om uit te proberen of om uw huishoudelijke taken te verlichten? Onze keuze voor de beste koop is gevallen op de Irobot Roomba 605.

Functionaliteit en werking

De iRobot Roomba 605 is geschikt voor zowel gladde vloeren als kortharig tapijt. Het is een echte stofzuiger in de zin dat hij stof, vuil en dierenharen behoorlijk goed opzuigt. Met zijn zuigmond en draaiende borstels neemt hij ook de hoeken redelijk goed mee. 

iRobot Roomba 605 afgronddetectie

De budget robot is uitgerust met  afgrond- en botssensoren. (zie afbeelding) Ook een anti vastloop functie ontbreekt niet. Drempels tot 2 cm hoogte zijn voor het apparaat geen probleem.

De stofzuigprogramma's worden systematisch uitgevoerd en de robot onthoudt zelf waar hij is geweest. Ook kunt u voor afbakening van bepaalde plekken of ruimtes in uw woning gebruik maken van een virtuele muur.

Bediening en functies

De robotzuiger is te bedienen via het apparaat zelf en heeft zijn eigen dockingsstation waar hij ook naar terugkeert om zichzelf op te laten. Het opladen duurt 3 uur. Hierna hervat hij (helaas) niet uit zichzelf zijn taken dus u moet hem dan zelf opnieuw op pad sturen.

De iRobot Roomba 605 heeft een grote ronde knop met 2 standen. Drukt u op de stand ‘Clean' dan begint de stofzuiger zijn normale stofzuigronde. Boven de grote knop vindt u ‘Spot'. Deze stand is bedoelt om een beperkte ruimte schoon te maken, bijvoorbeeld als er iets gevallen is. Ook kunt u met een druk op de onderkant van de knop de robot terugsturen naar zijn dockingsstation.

Uiterlijk en specificaties

De Roomba 605 is rond met een diameter van 34 centimeter en een hoogte van 9,1 centimeter. Hij weegt 3,6 kg en heeft een opvangcapaciteit van 0,5 liter. De stofzuigrobot beschikt over een uitblaasfilter van microvezels.

De automatische huishoudhulp ziet er modern uit en is uitgevoerd in wit met zwart hard kunststof. 

De budget stofzuigrobot is in staat om 90 m² vloer te stofzuigen en produceert daarbij een geluid van 61 decibel. 

De robotzuiger kan 90 minuten non stop stofzuigen. U krijgt bij aankoop van deze robot 2 jaar ‘carry in garantie'. Dat houdt in dat de robot wel gratis wordt gerepareerd maar dat u zelf voor de vervoerskosten of de kosten voor het opsturen moet betalen.

Bijzonderheden over de iRobot Roomba 605

Voor veel mensen is deze stofzuiger de eerste kennismaking met het fenomeen robotstofzuiger. De functionaliteit in combinatie met de prijs speelt daarbij uiteraard een rol. Wij vonden deze robotzuiger voldoende scoren op het gebied van schoonmaken en vooral het feit dat de robotzuiger zich aanpast aan de hoeveelheid vuil vonden we prettig. Jammer was de vrij luide motor.

De iRobot Roomba 605 is hard op weg een populair instapmodel te worden. Zoekt u een basic robotstofzuiger, niet te duur en toch functioneel? De beste koop robotstofzuiger onder de 200,- € is de iRobot Roomba 605

Wat zit er in de doos?

De iRobot Roomba 605 wordt compleet geleverd met een dockingsstation, een zijborstel en de gebruiksaanwijzing. U kunt uw nieuwe stofzuiger gelijk gebruiken.

De Roomba 605 heeft geen timer en is dus niet van te voren te programmeren. Hiernaast is de 600 serie minder uitgebreid dan de 800 of 900 serie.

Voordelen

 • Dankzij de draaiende borstel zuigt deze robot ook dierenharen
 • Rijd automatisch terug naar het oplaadstation

Nadelen

 • Na opladen begint de stofzuiger niet automatisch zelf

Conclusie

Niet zomaar een gadget maar een volwaardige robotstofzuiger die alles doet wat je van een robotstofzuiger kunt verwachten. Een uitstekende keuze wanneer u niet teveel geld kwijt wilt maar toch een kwalitatief goede zuiger zoekt.


Meer lezen? Bekijk de uitgebreide review.


Koopgids en algemene informatie

Eigenlijk is het verbazingwekkend dat de robotstofzuiger pas zo recent aantrekkelijk en bruikbaar is voor de consument. Maar als u het vergelijkt met de ontwikkeling van de ‘gewone' stofzuiger is het toch niet zo verwonderlijk. De stofzuiger is uitgevonden in omstreeks 1900 en pas ruim 30 jaar later werd de stofzuiger, ook wel vacuümzuiger genoemd, populair. Tegenwoordig hebben de meeste huishoudens er een of zelfs meerdere in huis.

Voor de robotstofzuiger is het nog lang niet zover. Dat heeft uiteraard ook veel te maken met de betaalbaarheid. Bij iedere nieuwe uitvinding is er namelijk altijd sprake van een periode van impasse. Hoe nuttig of revolutionair een uitvinding ook is, doordat de ontwikkeling en uitvoeringen nog duur zijn, wachten veel consumenten af. Hierdoor blijft het dus duur, want om een product betaalbaar te maken is massaproductie nodig.

Het lijkt erop dat het nu snel de goede kant uitgaat, want er zijn al automatische stofzuigers beschikbaar vanaf € 100,- Gelukkig nemen grote merken zoals Miele, Philips en LG hun verantwoordelijkheid om door te gaan met de (kostbare)ontwikkeling van de robotstofzuiger.

De stofzuiger revolutie zet door

De stofzuiger hoort, samen met de wasmachine vandaag de dag tot de standaard apparatuur die in een woning worden gebruikt. Eigenlijk behoren deze twee machines tot basisuitrusting van een woning. Kunt u nu, anno 2018 nog zonder stofzuiger? Kunt u zich zelfs wel voorstellen hoe zwaar en bewerkelijk het zou zijn om tapijten en vloeren handmatig, dus zonder apparatuur, te reinigen? Hoogstwaarschijnlijk niet en daarmee bent u heus niet de enige.

Maar kunt u zich voorstellen dat de volgende generatie zich af zou kunnen vragen hoe het mogelijk was dat u uren per maand spendeerde om uw woning schoon te maken? Dat wordt nu wel heel snel de realiteit. De robotstofzuiger en ook de robotdweil staan op het punt om het begrip stofzuigen voorgoed te veranderen.

Stofzuigen zonder erbij na te denken

Wij zijn als kind natuurlijk al opgevoed met de stofzuiger. Even stofzuigen is in een woning gewoon standaard. Dat doet u mogelijk ook helemaal zonder er nog bij of over na te denken. Stofzuigt u dagelijks? Dan zit u waarschijnlijk boven het gemiddelde. Gemiddeld spenderen Nederlanders al stofzuigend wekelijks één a anderhalf uur van hun tijd. Stofzuigen is natuurlijk geen straf, het kan ontspannend zijn en is bovendien goed voor uw conditie. De beloning is ook gelijk zichtbaar en vooral merkbaar: een schoon en stofvrij huis. Maar niet voor iedereen is de uitvoering van huishoudelijke taken hetzelfde of zelfs mogelijk.

Huisdieren, beperkingen of allergieën?

Voor velen van ons kan een goede robothulp veel betekenen. Bent u bijvoorbeeld slecht ter been of heeft u andere beperkingen waardoor stofzuigen voor u iets moeilijker of zelfs niet mogelijk is? Heeft u misschien huisdieren waardoor uw woning echt snel vervuild of heeft u last van huisstof allergieën? Dat zijn stuk voor stuk natuurlijk ultieme redenen waarbij een automatische stofzuiger bijzonder goed uit zou komen. Het bezit van een huishoudrobot is in veel van deze gevallen een echte uitkomst. Door het kleine en handzame formaat van de moderne robotstofzuiger kan de machine bovendien alle plekjes in huis bereiken en schoonmaken. Onder de kasten, onder het bed en in de moeilijke hoekjes.

Voor drukke mensen een uitkomst

Heeft u het vrij druk en bent u weinig thuis? Ook als het hebben van een drukke baan een rol speelt bij uw beslissing om een automatische stofzuiger te kopen biedt de robot veel voordelen. Het feit dat u niet thuis hoeft te zijn om de robot zijn taken uit te laten voeren is ideaal voor hardwerkende mensen. Het gegeven dat taken niet blijven liggen bij uw afwezigheid, maar gewoon doorgaan, is uiteraard een van de grootse voordelen. Het bezitten van een automatische stofzuiger bespaart u kostbare tijd. Bovendien is het ook echt heerlijk dat u na een drukke dag in huis niet veel meer hoeft te doen. Bij uw thuiskomst in een automatisch gestofzuigde of zelfs gedweilde woning kunt u meteen ontspannen.

Vervangt de robotzuiger uw stofzuiger?

Deze vraag kunnen we heel simpel beantwoorden met nee. Nu op dit moment vervangt de robotstofzuiger uw handmatige stofzuiger in ieder geval niet volledig. U zult altijd zelf nog na moeten lopen of uw woning echt schoon is en desnoods sommige plekjes ook even persoonlijk moeten stofzuigen. Daarom is het niet verstandig om uw stofzuiger alvast weg te doen.

Op termijn gaan we echter hier wel naartoe en zal de draadloze stofzuiger de meeste ruimtes in uw huis of kantoor voor zijn rekening gaan nemen. In ieder geval wat het stofzuigen maar ook het dweilen van de vloeren betreft, wint de robot dan ook zeer snel terrein. Voor bijvoorbeeld uw auto, uw toetsenbord maar ook de muren en de plintjes blijft een ‘gewone' stofzuiger waarschijnlijk ook in de toekomst nodig.

Ook de naden van uw bankstel stofzuigt u natuurlijk zelf en voor het afstoffen van meubels zoals kasten en planken is de robot (helaas) niet toegerust. Wat niet is kan nog komen en zoals al eerder gezegd staan de ontwikkelingen niet stil. Gelukkig maar, want het hebben van een robot vergemakkelijkt uw huishoudelijke taken absoluut. Het scheelt u ook behoorlijk wat tijd en inspanning. Hierdoor is de basis van een schone woning al gelegd en kunt u zelf zorgen voor de finishing touch.

Hoe bepaalt u wat voor u de beste koop is?

We hebben nu al uitgebreid de verschillende redenen benoemd waarom en voor wie de robotstofzuiger voordelen bied. Nu gaat het er natuurlijk om welke van de beschikbare automatische stofzuigers voor u persoonlijk de beste koop is. Om dat te bepalen hebben we gekeken naar de ondergrond waarop de verschillende draadloze stofzuigers het beste functioneren.

De vloerbedekking en de grootte van uw huis is in veel gevallen namelijk bepalend voor uw beste keuze. Ook de wijze van bediening kan belangrijk zijn bij het bepalen van uw keuze. Alle fabrikanten van robotstofzuigers willen natuurlijk graag dat u vooral hun product aanschaft maar zo werkt het niet. Bovendien zijn er per merk ook nog eens veel verschillende types verkrijgbaar.

Met onze beste robotstofzuiger 2018 bent u met het bepalen van uw keuze binnen 10 minuten klaar. 

Degelijk, onderbouwd en economisch zoals u bij Klesto.nl gewend bent. Onze lezers willen uiteraard graag een schoon huis. De beste apparatuur op huishoudelijk gebied testen we daarom graag voor u en dit zullen wij ook blijven doen. Wij hopen dat u met onze hulp de perfecte draadloze stofzuiger in huis haalt en daar ook jarenlang plezier van heeft.

Tips, trucs en weetjes

De robot-testrit
De eerste keer dat u uw nieuwe robotstofzuiger gebruikt moet u altijd aanwezig zijn. Hiermee voorkomt u dat uw mooie dure apparaat uw woonkamer gaat veranderen in een doorkijkwoning. Uw gordijnen en snoeren dient u veilig te stellen. Is de test stofzuigbeurt met uw nieuwe aanwinst geslaagd? Dan kunt u de robotstofzuiger hierna ook zijn werk laten doen in uw afwezigheid.

Vulbakje steeds leger?
Raakt het vulbakje van uw robotstofzuiger steeds minder vol en zou de robotstofzuiger misschien niet meer zo goed zijn werk doen? Let op, want de conclusie dat uw automatische hulp in de huishouding minder goed zuigt kan voorbarig zijn. Een mogelijkheid is namelijk dat het vuil en stof in uw woning door regelmatig stofzuigen aanzienlijk verminderd is. En wat er niet is kan natuurlijk ook niet opgezogen worden.

De robotstofzuiger en uw huisdieren
Een van de belangrijkste redenen voor het aanschaffen van een draadloze stofzuiger is het opzuigen van dierenharen. Is uw huisdier een beetje bang voor geluiden? Dat hoeft in dit geval niet echt een nadeel te zijn. Laat het dier wel op een leuke manier wennen aan het apparaat, uiteraard in uw bijzijn. Honden en katten hebben een instinct om achter bewegende dieren en dingen aan te rennen. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat uw woonkamer veranderd in een jachtterrein als u niet thuis bent. Blijft uw viervoeter zich ongemakkelijk voelen met de robot? U kunt ook de ruimtes waarin uw huisdier zich bevindt en bijvoorbeeld de poezen- of hondenmand omgeven met een virtuele muur.

Robotstofzuigers voor bedrijven
De robotstofzuiger is in het bedrijfsleven al een zeer gewaardeerde ‘medewerker'. Met name voor het periodiek schoonmaken van kantoren en hotelkamers is de huishoudrobot natuurlijk zeer geschikt. In Amerika maar ook in Azië wordt zelfs al bij de inrichting van hotelkamers rekening gehouden met de stofzuigrobot. Reist u veel of gaat u binnenkort op vakantie? Voordat u incheckt bij uw hotel is de kans namelijk groot dat uw hotelkamer gereinigd is door een echte professionele ‘çleaning robot'. Sommige high-tech hotels maken trouwens ook voor de roomservice al gebruik van robots. Maar die toepassingen staan nog echt in de kinderschoenen.

Handige woordenlijst met uitleg over de betekenis

Gyrosensor:
Een gyrosensor ofwel gyroscoop is een systeem waarbij afstand, beweging en diepte digitaal wordt opgemeten zodat apparaten zich daaraan kunnen aanpassen. Vooral bij telefoons en in militaire toepassingen wordt dit systeem gebruikt.
Kijkt u wel eens foto's op uw smartphone en houdt u dan het apparaat andersom voor een groter beeld? Dat is de werking van en gyrosensor.

Virtuele grenzen of lijnen:
Met virtuele grenzen, muren of lijnen wordt hetzelfde bedoelt. In bijna iedere omschrijving en gebruiksaanwijzing van de robotstofzuiger komt u dit woord tegen en het is duidelijk een modewoord aan het worden. Het gaat hier allemaal om een onzichtbare barrière. Door middel van een digitaal signaal of een toepassing in de software van het apparaat creëert u simpelweg een onzichtbare grens voor uw schoonmaakhulp.

Magneetstrip:
De magneetstrip creëert een, ook voor u, zichtbare grens voor uw stofzuigrobot. U plakt of legt deze strip op of onder de vloer en de robot gaat er niet overheen. Simpel en afdoende.

App:
Het woord App bestaat nog niet zo lang is de afkorting van applicatie oftewel toepassing. Ook een modewoord dus, net zoals de woorden virtueel en digitaal. Het woord ‘App' wordt tegenwoordig eigenlijk gebruikt ter vervanging van het woord programma, software of toepassing. Een app kun je updaten en aanschaffen via een app store. Met een app op een smartphone, computer of robotstofzuiger wordt dus gewoon de zelfstandig werkende software bedoelt.

Hepa filter:
Hepa is een hoge kwaliteit stofzuigerfilter dat 99.9 % van alle stofdeeltjes tegenhoud en de naam Hepa staat garant voor een goede filtering. Dit soort filters zijn dus bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Uiteraard dient u voor een goede werking ook dit filter regelmatig schoon te maken en indien nodig te vervangen.

Microfilter:
Een microfilter in stofzuigers geeft door de bijbehorende cijfers aan in hoeverre de uitgeblazen stofdeeltjes zijn gezuiverd. Bijvoorbeeld tot aan het formaat van 0,3 of 0,4 micrometer. Het filter zuivert de uitgeblazen lucht van stofdeeltjes, allergenen en bacteriën. Regelmatig schoonmaken en eventueel vervangen blijft nodig.

Virtuele muur:
Zie Virtuele grenzen of lijnen.

Bekijk alle robots op Coolblue

Bekijk individuele reviews van de volgende stofzuigers: