Beste robotstofzuiger

Wat is er nu idealer dan een draadloze stofzuiger die uw woning of bedrijfsruimte uit zichzelf schoonmaakt? Juist, weinig tot niets en daarom denken wij, bij Klesto.nl, dat u hierover ook beslist geïnformeerd wilt worden. De innovatie van de robotstofzuiger heeft namelijk het punt bereikt waarop iedereen, dus ook u en ik, er gebruik van kunnen maken. Heerlijk, want na het eenmalig instellen doet het apparaat alles zelf. U hoeft er niet eens thuis voor te zijn.

Wat is de beste robotstofzuiger?

De beste robotstofzuiger voor bijna elke situatie is de Neato Botvac D7. Een alleskunner die maar liefst 500m2 zuig. Elke situatie verdient zijn eigen robot. Er is dus niet persé een ‘beste’ robotstofzuiger in het algemeen. Daarom hebben een selectie van 5 robotstofzuigers voor verschillende situaties opgesteld.

Op deze pagina vindt u een gecategoriseerde selectie van de beste robotstofzuigers. Ga direct naar:

De beste robotstofzuigers van het moment:

iRobot Roomba i7 Plus

Onze beste koop!

iRobot Roomba i7+

Alleskunner met automatisch leegstation

óf

Blaupunkt Bluebot XBoost

Beste robot voor tapijten tot 2 centimeter hoogte

óf

iRobot Roomba 976

iRobot Roomba 976

Beste robot met app, zuigt terwijl u werkt

óf

Ecovacs Deebot OZMO 950 onderkant

Ecovacs Deebot OZMO 950

Beste robot met dweilfunctie

óf

Eufy Robovac 35C

Eufy Robovac 35C

Beste onder de €200,- 

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

iRobot Roomba i7+

Beste robot met automatisch leegstation

iRobot Roomba i7 Plus

óf

 Blaupunkt Bluebot XBoost

Beste robot voor tapijten 

óf

iRobot Roomba 976

Beste robot met app, zuigt terwijl u werkt

iRobot Roomba 976

óf

Ecovacs Deebot OZMO 950

Beste robot met dweilfunctie

Ecovacs Deebot Ozmo 950

óf

Eufy RoboVac 35C

Beste onder de €200. Doet wat hij moet doen

Eufy Robovac 35C

óf

Sommige automatische stofzuigers kunt u bovendien via een app met uw smartphone of laptop bedienen en zelfs meekijken op afstand is via ingebouwde camera's een optie. Er zitten echter behoorlijke verschillen in de werking, de functies en de kosten van de draadloze stofzuigers. De prijzen lopen uiteen van € 100,- tot meer dan € 1000,- en er zijn wifibots, robotstofzuigers voor tapijt en zelfs speciale dweilrobots.

Vindt u het een beetje lastig om uit te zoeken welke robotstofzuiger voor u het meeste geschikt is? Begrijpelijk, want ook het doel waarvoor u de robotstofzuiger wilt gebruiken bepaalt, voor een belangrijk deel, welke robotstofzuiger voor u het beste is.

Wilt u een robotstofzuiger kopen voor het opzuigen van dierenharen of fijne stofdeeltjes? Of gaat het u vooral om het stofzuigen van tegels of parketvloer? Misschien wilt u de robotstofzuiger ook voornamelijk voor de plekjes waar u moeite mee heeft zoals onder uw meubels?

Wij hebben het voor u gemakkelijk gemaakt. Met onze top 5 beste robotstofzuigers voor verschillende toepassingen kunt u zich snel, deskundig en handig oriënteren. Alle apparaten zijn uitvoerig getest op onder andere het schoonmaak resultaat, het gebruiksgemak, de prijs-kwaliteit verhouding en de functionaliteit. Wilt u weten wat de beste robotstofzuiger is voor uw persoonlijke wensen? Welkom bij de beste robotstofzuiger van 2018.

Beste koop robotstofzuiger met automatisch leegstation (iRobot Roomba i7+)

De iRobot Roomba i7 Plus is met recht onze beste koop als het gaat om robotstofzuigers. Deze stofzuiger zorgt er namelijk voor dat u minder werk hoeft te doen als het gaat om het schoonhouden van de vloer. Op een goede, systematische wijze maakt hij de vloer schoon waarbij hij geen enkele hoek overslaat dankzij het goedwerkende navigatiesysteem.

Een groot voordeel hierbij is dat hij zelf zijn opvangbak leegt bij het laadstation, wat ervoor zorgt dat u hier vrijwel geen omkijken naar heeft. En zijn er gebieden waar hij niet hoeft te komen, dan kan dit met de Virtual Wall eenvoudig afgebakend worden. Daarnaast hoeft u niet bang te zijn dat hij van de trap af valt dankzij de Cliff Detect functie.

Deze robotstofzuiger is geschikt voor meerdere vloertypen waaronder tapijt en laminaat, en ook katten- of hondenharen zijn geen enkel probleem. Met een volle accu kan hij 75 minuten lang doorgaan. Is de accu leeg, dan zal hij vanzelf naar het laadstation gaan om weer op te laden. Dit duurt maximaal twee uur en hij zal daarna het programma weer hervatten.

iRobot Roomba i7+

Specificaties en uiterlijk

De iRobot Roomba i7 Plus is ergonomisch en zorgt ervoor dat hij alle hoeken en kieren schoonmaakt. Dit doet hij door middel van de dubbele rubberen borstels. Deze nemen het vuil aanzienlijk beter op dan normale borstels. Ook is er een speciaal filtersysteem aanwezig waardoor allergenen, schimmels en pollen opgevangen worden in de opvangbak zodat u hier geen last van heeft.

Doordat de stofzuiger beschikt over zijborstels kan hij alle hoeken en kieren meepakken. U hoeft er dus niet bang voor te zijn dat er bepaalde stukken van de kamer niet schoongemaakt worden. Dankzij de Halo-modus zal hij bovendien voorwerpen en objecten vermijden.

Het opvangreservoir heeft een inhoud van 0,4 liter en een Hepa luchtfilter. Doordat de stofzuiger beschikt over automatische vuilafvoer heeft u minder omkijken naar het legen van het reservoir. Deze stofzuiger kan tot wel 15 volle stofzakken afvoeren.

De afmetingen van deze stofzuiger zijn 9,2 x 39 x 49 centimeter en hij weegt 5,2 kilogram. Hierdoor is hij vrij compact waardoor hij niet veel ruimte in beslag zal nemen, en is hij ook eenvoudig op te tillen wanneer u hem voor bijvoorbeeld de bovenverdieping nodig hebt.


Bedieningsgemak van de robot stofzuiger

De i7 Plus is erg eenvoudig te bedienen door middel van een app op uw smartphone. Hierop kunt u precies zien waar hij op dat moment mee bezig is, maar is het ook mogelijk taken toe te wijzen aan het apparaat. Daarnaast is het mogelijk virtuele grenzen in te stellen of een schoonmaakschema aan te maken voor de hele week.


iRobot Roomba i7+ Google home
Ook is het mogelijk de stofzuiger te besturen door middel van spraakbesturing. Dit is mogelijk met Amazon Alexa of via Google Home.

De technische mogelijkheden

Deze robotstofzuiger beschikt over een aantal sensoren die erg belangrijk zijn. Zo herkennen zij de verschillende drempels in uw woning, kunnen ze diepte herkennen om op die manier objecten te vermijden en botsingen te voorkomen én kunt u door middel van de Cliff Detect functie aangeven waar de trappen zich in uw woning bevinden. 

De Dual Mode Virtual Wall zorgt ervoor dat er controle is als het gaat om de plekken waar de robot wel of juist niet moet schoonmaken. Dit beperkt de robot tot kamers waar hij wel mag schoonmaken. Ook keert hij uit zichzelf terug naar het laadstation wanneer hij bijna leeg is, om zichzelf weer op te laden. Op het moment dat hij weer helemaal vol is, zal hij verder gaan met het programma.

Wat zit er in de doos?

De beste robotstofzuiger voor grote ruimtes wordt geleverd met twee filters, een borstel set, een magneetstrip, een filter schoonmaak set en het dockingsstation. Uiteraard krijgt u bij aankoop van de Neato Botvac D7 Connected ook de gebruiksaanwijzing erbij.

iRobot Roomba i7+ in de doos

De robotstofzuiger heeft een geluidsniveau van 66 decibel. Dit maakt dat hij meer geluid maakt dan andere robotstofzuigers.

Voordelen

 • Voorzien van zijborstels
 • De robotstofzuiger laadt zichzelf op
 • Automatisch vuilafvoer systeem

Nadelen

 • Heeft speciale stofzakken nodig
 • Laadstation is groter door stofbak
 • Kan niet 's nachts gebruikt worden

Conclusie

De iRobot Roomba i7 Plus zorgt ervoor dat uw woning efficiënt en systematisch schoon wordt gemaakt. Wanneer hij bijna leeg is zal hij vanzelf naar het laadstation gaan, en het programma weer voortzetten op het moment dat hij vol is. Dankzij het automatische vuilafvoer systeem heeft u geen omkijk naar het legen van de stofzakken, echter zorgt dit er wel voor dat het laadstation groter is dan de stations bij andere robotstofzuigers.


Meer lezen? Bekijk de uitgebreide review.

 
 
 
 
 
 

Beste robot stofzuiger voor tapijt (Blaupunkt Bluebot XBoost)

 

Tapijten zijn vaak extra lastig voor stofzuigers. Een tapijt reinigen vraagt namelijk om extra zuigkracht en om specifieke borstels. Daarom bestaan er onder de reguliere stofzuigers gespecialiseerde tapijtstofzuigers. Gelukkig geldt tegenwoordig hetzelfde voor automatische stofzuigers. U kunt nu dus ook robotstofzuigers kopen met speciale uitvoeringen die uiterst geschikt zijn om uw tapijt mee te reinigen. 

Vanzelfsprekend verwachten we van onze geteste draadloze stofzuigers wel een brandschoon resultaat. 

Heeft u langharig of kortharig tapijt? Uw vloerbedekking heeft natuurlijk wel nog steeds uw persoonlijke aandacht nodig, al was het maar ter controle. 

Bent u benieuwd of de Blaupunkt Bluebot XBoost genoeg stofzuigt om uw tapijt ook echt schoon te krijgen?

Ja, dat kan deze stofzuiger zeker. Deze automatisch stofzuiger heeft voldoende zuigkracht voor het reinigen van een kortharig en langharig tapijt.

Dankzij de goede accu kunt u tot bijna drie uur non-stop stofzuigen. Houdt u de robot constant in de gaten tijdens het stofzuigen, dan zal dit de schoonmaaktijd ook nog eens aanzienlijk verminderen. Hierna laadt de robotstofzuiger zichzelf op en hervat de werkzaamheden ook weer zelfstandig. Het opladen duurt ongeveer 5 uur.

Specificaties en uiterlijk

De Blaupunkt Bluebot XBoost BPK-VCBB1XB is een 3-in-1 robotstofzuiger. U geeft de robot door middel van een app, afstands- of stembediening de opdracht om uw vloer te stofzuigen, te vegen of te dweilen. Met de app kunt u eenvoudig de voortgang volgen en een schoonmaakrooster instellen. U hoeft dus niet elke dag de robot aan te zetten, maar stelt de werkzaamheden eenvoudig van tevoren in. Dankzij de handige microvezeldoek haalt de robotstofzuiger alle fijnstoffen van de vloer.  

 

Door de Turbo Power-functie in te schakelen is het apparaat in staat het meest hardnekkige vuil schoon te maken. Daarnaast rekent hij hardnekkig af met dierenharen uit een laagpolig tapijt dankzij de zuigmond met ronddraaiende borstels. En als de accu leeg is, dan rijdt het automatisch terug naar het laadstation

Werking en bediening van de Blaupunkt Bluebot XBoost

 

Met de Blaupunkt Bluebot Xboost kunt u dus uw vloer laten stofzuigen of dweilen wanneer u maar wilt. Om te kunnen dweilen, vult u het waterreservoir met water en een schoonmaakmiddel. De robot beschikt over een speciale HEPA-filter, waardoor dit apparaat ook zeer geschikt is voor mensen met een stofallergie.

Zoals eerder vermeld, u kunt de stofzuiger eenvoudig bedienen met een app, de afstandsbediening of via een touch display. Het is zelfs mogelijk om het via Alexa of Google Assistant via spraakbesturing te bedienen. U kunt het werk laten uitvoeren door middel van een schoonmaakschema of u kunt robotstofzuiger direct naar een specifieke plek in huis sturen, de robot maakt alles snel, gemakkelijk en gelijk schoon

De stofzuiger zal eerst zigzaggend door de ruimte gaan. Zodra het apparaat detecteert dat hij op een bepaalde plek nog niet is geweest, rijdt het daarheen om dat gedeelte ook te stofzuigen of te dweilen. Dit proces herhaalt zich zolang totdat de hele kamer is gedaan. 

Als de robot klaar is met de eerste ronde, schakelt het over naar de tweede stand om de randen van de kamer schoon te maken. Komt het apparaat tijdens deze stand een nieuwe gedeelte tegen, dan schakelt het terug naar de eerste stand en gaat opnieuw de ruimte zigzaggend stofzuigen. Zodra de hele kamer inclusief de randen is gedaan, rijdt de stofzuiger terug naar het laadstation om zichzelf op te laden. Het schoonmaakschema wordt hervat als de batterij is opgeladen.

De Bluebot XBOOST heeft verschillende schoonmaakstanden. Deze stelt u eenvoudig in via de app, de afstandsbediening, of het touch-screen. U heeft de keuze uit de automatische stand, een stand voor randen, een stand voor een kamer of een “spot” reiniging. Door de extra dweilfunctie wordt uw kamer glanzend schoon. En door de zuigmond met ronddraaiende borstels haalt de Bluebot Xboost dierenharen en ander vuil moeiteloos uit het tapijt. 

Dankzij het slanke ontwerp van slechts 7.6cm komt deze krachtpatser met gemak onder de meeste banken, stoelen, bedden of ander meubilair. 

 

De technische mogelijkheden

De stofzuiger beschikt over een handige valsensor, zodat het apparaat bijvoorbeeld niet van de trap kan vallen. Daarnaast is de stofzuiger voorzien van een magneetstrip waarmee u een bepaald gebied kunt afbakenen. 

Ook zit er een sensor in, waardoor het apparaat goed kan detecteren of het in de buurt van een object komt. Zo wordt een botsing voorkomen.   

Dankzij de slimme kaarttechnologie, GPS en gyroscoopnavigatie kan de Bleubot goed bepalen welke plekken al zijn schoongemaakt. 

De roterende V-vorm borstelkop is ideaal voor het opzuigen van dierenharen en het reinigen van harde vloeren en tapijt. De stofzuiger heeft een langere levensduur en een sterkere aanzuiging door de borstelloze BLDC-motor

Met de krachtige Li-ion batterij kan de Blaupunkt Bluebot Xboost tot wel twee uur lang non-stop zijn werk doen. Daarna laadt het apparaat zichzelf weer snel op. 

De robotstofzuiger is dankzij een geluidsniveau van 55-59 db stiller dan een gewone stofzuiger. 

Deze stofzuiger beschikt over een duaal filtersysteem. Het combineert een primair filter met een HEPA filter. Hierdoor maakt de stofzuiger niet alleen de vloeren vrij van stof, haren van huisdieren en overig vuil, maar het filtert ook de lucht in huis. Hierdoor is er minder kans op allergische reacties. Dit is erg fijn voor mensen met allergieën.

Door middel van een gekleurde tijd-strip kunt u zelf gemakkelijk controleren wanneer het filter aan vervanging toe is. U krijgt bovendien bij de aankoop van de robotstofzuiger ook gratis een tweede filter meegeleverd.

Met één druk op de knop kunt u de tapijtfunctie van de Blaupunkt Bluebot Xboost inschakelen. De stofzuiger heeft een een zuigkrachtregeling met lage, middelhoge en hoge stand. Is dit niet genoeg? Dan kunt u ook kiezen voor de Turbo zuigfunctie. 

De geharde glazen anti kras deksel ziet er niet alleen fraai uit maar het biedt ook een uitstekende bescherming tegen krassen. 

Wat zit er in de doos?

De krachtige robotstofzuiger wordt standaard geleverd met veel accessoires. Bij aankoop krijgt u de volgende onderdelen erbij: het laadstation en adapter, de afstandsbediening, zijborstels, dweil pad, een primair filter + HEPA filter, een magnetische strip en ook een V-vorm borstelzuigkop bij. Daarnaast ontvangt u een flyers met instructies voor de  app, zodat u precies weet hoe u het apparaat middels de app kunt bedienen. 

 
 

De Blaupunkt Bluebot Xboos heeft een navigatie via GPS is minder nauwkeurig dan via lasers.

Voordelen

 • U kunt rustig slapen of tv-kijken wanneer de robot zijn werk doet door de lage 55-59 decibel geluidproductie
 • Eenvoudige bediening via de BlueBot app, afstandsbediening, touch-screen of stembediening
 • Het heeft een dweilfunctie

Nadelen

 • De robot gaat niet heen en weer met de doek over de grond
 • Navigatie via GPS is minder nauwkeurig dan via lasers.
 • Oplaadtijd van 300 minuten
 

Conclusie

Kortom, deze robotstofzuiger is zeer geschikt om uw tapijt mee te reinigen. Het is een eenvoudig te bedienen robotstofzuiger en doet bijzonder stil zijn schoonmaakwerk. Het nadeel is dat het een lange oplaadtijd heeft van 300 minuten en de navigatie via GPS is minder nauwkeurig dan via lasers. Het fijne aan dit apparaat is dat het ook beschikt over een dweilfunctie. 

Beste robotstofzuiger met app (iRobot Roomba 976)

Wilt u de nieuwste ontwikkelingen en innovaties met uw robotstofzuiger op de voet volgen?

Met een app heeft uw robotstofzuiger een streepje voor als u het belangrijk vindt om bij te blijven. Want door de ingebouwde wifi ontvanger en de app beschikt ook dit type robotstofzuiger over de mogelijkheid om de software regelmatig bij te werken.

Zodra er een nieuwe optie of uitbreiding beschikbaar komt, kunt u deze verbeteringen dan ook gelijk, via de wifi, zelf in uw apparaat installeren of updaten. 

Deze optie in combinatie met een gemakkelijke bediening via smartphone of tablet en een of meerdere ingebouwde camera's is ideaal. Dit verklaard dan ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een robotstofzuiger met app.

De beste robotstofzuiger met app van 2021 is de iRobot Roomba 976 en deze compacte machine is goed voor het grondig schoonmaken van 120 m² vloer per acculading. Voor het schoonhouden van tegels, laag tapijt en voor houten vloeren is de iRobot Roomba 976 uitstekend geschikt. Ook het opzuigen van honden- en kattenharen doet deze robot prima. 

Het apparaat is wel vrij duur in aanschaf maar dat is dan ook gelijk het enige minpunt. Heeft u het budget beschikbaar? Dan is de iRobot Roomba 976 voor mensen met of zonder huisdieren de beste koop stofzuiger met app.

Prestaties van de Roomba 976

De prestaties van een stofzuigrobot zijn uiteraard belangrijk. De Roomba 976 scoort ook hierbij bijzonder hoog. We hebben de huishoudhulp langdurig getest met verschillende soorten vuil. Voor het opzuigen van stof, haren, zand en modder voldoet de machine 100 % aan de verwachtingen. Ook op verschillende gladde ondergronden en laagpolig tapijt hebben we alleen maar positieve ervaringen.

Drempels met een maximale hoogte van 2 cm vormen voor deze draadloze stofzuiger geen obstakel. Voor echt hoogpolig tapijt is deze stofzuiger minder geschikt, daarvoor kunt u beter de beste robotstofzuiger voor tapijt aanschaffen. De Roomba 976 werkt zelfstandig en is uitgerust met drie borstels. Hij kan 75 minuten stofzuigen en zichzelf opladen. Ook hervat de robotstofzuiger zijn opgedragen taak na 3 uur laadtijd weer precies op de plaats waar hij die, voor het opladen, had onderbroken.


Specificaties en uiterlijk

De 976 is volledig rond en alleen leverbaar in zwart met zilver.

De diameter bedraagt 35 cm, de hoogte is 9,1 cm en de Roomba 960 weegt 3,9 kg. De kleine automatische stofzuiger is uitgerust met bumpers, afgrond detectie en botssensoren.

iRobot Roomba 976

Het opgezogen vuil word opgevangen in een stofbak van 0,6 liter en geeft u automatisch via een signaal door wanneer deze door u geleegd moet worden. Als uitblaasfilter maakt de 960 gebruik van een hoge kwaliteit Hepa filter.

Werking en bediening van de iRobot Roomba 976

De automatische stofzuigerrobot is te bedienen door middel van een grote knop op de robot zelf en uiteraard door de app via wifi met uw smartphone of pc.

Deze automatische stofzuiger past zichzelf aan, dus bij verschillende ondergronden hoeft u niets meer bij te stellen.

Er zijn vier programma's: Auto, Spot, Edge en Schedule. 

Door de aanwezigheid van sensors in combinatie met een speciaal gepatenteerd vuil detectie systeem(Dirt Detect Technology) blijft er trouwens nooit vuil achter. Want hiermee constateert de draadloze stofzuiger zelf of het stofzuigen voldoende is geweest om alle stof en vuil ook echt te verwijderen. Ligt er ergens bijzonder veel stof? Dan zuigt de machine uit zichzelf harder en grondiger en desnoods overnieuw.

Via een handig plattegrondje van al uw ruimtes kunt u gemakkelijk zien waar al ‘gedaan is' en ook hoe lang de Roomba 976 hierover gedaan heeft. Als leuk extraatje kunt u een berichtje krijgen(als u dat wilt) zodra de robot zijn geplande taken heeft volbracht.

Onder kasten, salontafels, banken of bedden zuigt de robotzuiger uiteraard ook. Door zijn geringe hoogte kan hij dat ook makkelijk doen.

iRobot Roomba 976 automatisch

Wat zit er in de doos?

De 976 wordt compleet geleverd met dockingsstation, voedingskabel en de gebruiksaanwijzing. Daarnaast krijgt u bij uw aankoop een extra filter (Hepa) en een extra zijborstel gratis. De fabrieksgarantie van het apparaat is 2 jaar geldig.

De Roomba 976 maakt iets meer geluid als gemiddeld en zuigt de hoekjes net niet helemaal schoon. Daarnaast is het een vrij dure aankoop.

Voordelen

 • Dankzij de draaiende borstel zuigt deze robot uitstekend
 • Wanneer de robot leeg is rijd deze automatisch naar zijn oplaadstation
 • Zuigt steeds efficiënter
 • Gaat wanneer opgeladen automatisch verder waar hij gebleven was

Nadelen

 • Door de ronde vorm komt deze robot wel in de hoeken maar reinigt de kleinste hoekjes net niet volledig
 • Prijzig

Conclusie

Een robot op afstandsbediening met een uitstekende zuigkracht die snel en gemakkelijk is geïnstalleerd. Simpel gezegd, als u thuis komt is uw woonkamer stof- en haar vrij.

Beste robot stofzuiger met dweilfunctie (Ecovacs Deebot OZMO 950)

Wilt u een automatische huishoudhulp om niet alleen uw ruimtes te stofzuigen maar ook om te dweilen? Ook dat behoort bij de mogelijkheden van de draadloze stofzuiger.

Het apparaat is geschikt voor alle vloersoorten en dus te gebruiken op harde vloeren en laagpolig en hoogpolig tapijt. 

Deze huishoudrobot bepaalt bovendien helemaal zelfstandig wat de beste reinigingsmethode is voor uw vloer.

De machine bezit een geavanceerd vloerdetectie systeem. Op dikker tapijt zuigt hij harder en op tegels of houten vloeren dweilt hij uit zichzelf. Bovendien kunt u via de app bepaalde gedeelten van uw vloeren extra aandacht laten geven. Bijvoorbeeld plaatsen die veel belopen worden zoals de gang of het toilet krijgen dan regelmatiger een ‘beurt'.

De OZMO 950 is uitgerust met een elektronische waterpomp en heeft een eigen waterreservoir. De watertank kan 430 ml water bevatten. Voor de veiligheid heeft de draadloze stofzuiger sensoren om de watertoevoer of het systeem van dweilen te wijzigen of te onderbreken. 

Ecovacs Deebot OZMO930 dweilen

Voor het opzuigen van dierenharen, stof en vuil scoort de OZMO 950 een ruime voldoende. De dweilrobot kan 200 minuten (3,3 uur) non stop schoonmaken en is daarbij goed voor 120 m2 vloeroppervlakte. De dweilrobot laad zichzelf op en hervat de werkzaamheden na een oplaadtijd van 5 uur.


Bediening en functies

Op de robotstofzuiger zelf zit maar één knop. Deze knop is voor het automatisch programma.

Ecovacs Deebot OZMO930 bediening

Voor de uitgebreide bediening van alle functies heeft deze dweilrobot een app. Hiermee kunt u met uw smartphone of tablet het apparaat gemakkelijk bedienen en ook een uitgebreid schoonmaakschema instellen. Via een handige locatie plattegrond kunt u zelf virtuele muren en afbakeningen plaatsen. Ook kunt u via de app de tijden instellen waarop u wilt dat de draadloze stofzuiger zijn schoonmaakcyclus begint.

De bediening via de app geeft zowel tekst met spraak(audio) als visueel en is dus geschikt voor slechtzienden en slechthorenden. Ook tijdens het schoonmaken zelf praat de robot. U krijgt van uw dweilrobot gesproken meldingen over de voortgang van de werkzaamheden of als een taak is volbracht.

De schoonmaakmethode is systematisch door middel van laser en de robot slaat een map van uw ruimtes op in zijn geheugen. U vult zelf het waterreservoir met water of een sopje en de robot dweilt of zuigt al naar gelang uw wensen.

De robot heeft aan de bovenkant een stevig handvat waardoor het verplaatsen, bijvoorbeeld als uw woning meerdere verdiepingen heeft, gemakkelijk wordt.

Specificaties en uiterlijk.

De dweilrobot is rond, met een diameter van 35 cm. De hoogte is 9,3 cm en het gewicht is 4,5 kg.De kleur van de machine is een combinatie van mat en glanzend zwart en op de machine zit een kleine ronde verhoging met een blauwe rand die goed zichtbaar is als de draadloze stofzuiger aan het werk is.

De Ecovacs Deebot OZMO 950 beschikt over verschillende (infarood)sensoren. Van de trap vallen is er door de afgrondsensoren niet meer bij en ook het botsen tegen meubels of deuren wordt door de speciale botssensoren en afstand sensoren voorkomen.

De maximale hoogte van drempels die de dweilrobot kan overbruggen is 2 centimeter. De draadloze dweil en stofzuiger heeft bovendien een antiblokkeersysteem zodat vastzitten ook niet voorkomt.

De machine is uitgerust met een dubbel stoffilter (microfilter) en het geluid dat in de hoogste stand geproduceerd wordt, is 66 decibel. Dit is dus het maximale geluid want de Ecovacs Deebot OZMO 950 is door ons team en verschillende andere gebruikers juist beoordeeld als een vrij stille stofzuigrobot. De capaciteit van de stofbak is 500 milliliter.

Wat zit in de doos?

De Deebot OZMO 950 wordt gebruiksklaar geleverd met de watertank, 2 wasbare microvezel schoonmaakdoekjes, 4 zij-borstels, een uitwasbaar stoffilter, een zuigmond zonder borstel en een borstelreiniger. Uiteraard ontvangt u ook de gebruiksaanwijzing en het oplaadstation. De beste robotstofzuiger met dweilfunctie wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Wat zit in de doos van de robotstofzuiger?

De Deebot OZMO 950 wordt gebruiksklaar geleverd met de watertank, 2 wasbare microvezel schoonmaakdoekjes, 4 zij-borstels, 2 midden-borstels, 2 stoffilters, een zuigmond zonder borstel en een borstelreiniger.

Ecovacs Deebot OZMO 950 accessoires

Uiteraard ontvangt u ook de gebruiksaanwijzing en het oplaadstation. De beste robotstofzuiger met dweilfunctie wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

De Deebot heeft een prijskaartje en heeft soms moeite met hoogpolig tapijt. Staat niet gelijk aan een fysieke dweilbeurt. 

Voordelen

 • Door het geavanceerde vloerdetectiesysteem weet de robot wanneer deze moet zuigen of dweilen
 • Zeer makkelijk programmeerbaar via smartphone

Nadelen

 • Kleine stofopvang
 • Geen vervanger voor fysieke dweilbeurt
 • Door de ronde vorm komt deze robot wel in de hoeken maar reinigt de kleinste hoekjes net niet volledig

Conclusie

De bot is erg makkelijk te installeren en doordat het een plattegrond maakt van uw huis legt hij een mooi parcours af. De reiniging is een ruime voldoende.

Beste voordelige robotstofzuiger onder de €200,- (Eufy Robovac 35C)

Wanneer u graag een robotstofzuiger aan zou willen schaffen, maar hier niet honderden euro’s voor neer wilt leggen, is het goed te kijken naar een apparaat onder de €200,- zoals de Eufy Robovac 35C.

Het apparaat kunt u eenvoudig bedienen met de EufyHome-app welke beschikbaar is voor zowel iOS als Android. En doordat de app verbinding kan maken met de assistenten van Amazon en Google kunt u de stofzuiger via spraakopdrachten activeren. Daarnaast vindt u in de app ook een tijdschema welke programmeerbaar is, en een ‘Vind Mijn Robot’-knop.

De beste voordelige robotstofzuiger onder de €200,- is dan ook de Eufy Robovac 35C. Het apparaat kan 120 vierkante meter in anderhalf uur voor u stofzuigen, en door zijn hoogte van 7,25 centimeter kan hij moeiteloos onder uw meubels komen. Daarnaast is hij niet alleen geschikt voor tegels, houten vloeren en laminaat, maar kan hij ook overweg met tapijt. De zuigkracht van het apparaat wordt namelijk automatisch verhoogd wanneer hij op een ruwe ondergrond terechtkomt.

Wanneer de accu van de robotstofzuiger leeg is hoeft u hier overigens niets aan te doen; de stofzuiger zal uit zichzelf terugrijden naar het laadstation om daar weer volledig op te laden. Na zes uur is hij vervolgens weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

Prestaties van de Robovac 35C

De prestaties van een robotstofzuiger zijn erg belangrijk, want deze bepalen voor het grootste gedeelte of u het apparaat wel of niet aanschaft. Deze stofzuiger is dan ook uitvoerig getest door ons, op verschillende ondergronden en met verschillende soorten vuil.

Wat betreft de verschillende ondergronden kunnen wij alleen maar positief zijn. Hij pakt het vuil moeiteloos aan, ook wanneer u hoog- of laagpolig tapijt heeft liggen, of een vloerkleed. Ook wat betreft de verschillende soorten vuil doet hij zijn werk goed. Het enige waar u op dient te letten, is dat lange haren verstrikt kunnen raken in de borstels.

Eufy Robovac 35C

Ook drempels tot en met een hoogte van 1,6 centimeter vormen geen enkel probleem voor de stofzuiger, net als het zuigen onder meubels. Doordat de stofzuiger slecht zeven centimeter hoog is kan hij moeiteloos onder de meeste meubels komen. De Robovac werkt volledig zelfstandig en beschikt over een grote borstel aan de voorkant en twee kleinere borstels aan de zijkant.

De stofzuiger kan 100 minuten achter elkaar stofzuigen en rijdt vervolgens zelf naar het laadstation. De oplaadtijd bedraagt 360 minuten, dan is hij volledig opgeladen. De schoonmaakroute voor het apparaat is overigens wel volledig willekeurig, maar 

dat is in dit geval geen nadeel want hij zorgt ervoor dat elke plek goed schoongemaakt wordt.

De robotstofzuiger is rond en volledig zwart, hij is ook niet in een andere kleur leverbaar.

Hij heeft een diameter van 32,5 centimeter, is slechts 7,3 centimeter hoog en weegt 4,3 kilogram. Verder heeft hij een geluidsniveau van 61 dB en heeft het opvangreservoir een inhoud van 0,6 liter. Ook is er een Hepa 11 luchtfilter aanwezig.

Verder is de stofzuiger uitgerust met afgronddetectie, een instelbaar tijdschema, een magneetstrip voor het afbakenen van gebieden, bumper en een anti-vastloopsysteem.

Werking en bediening van de Eufy Robovac 35C

De automatische robotstofzuiger is te bedienen door middel van de bijgeleverde afstandsbediening, maar ook door middel van de beschikbare app, waarbij het ook mogelijk is de stofzuiger aan te sturen met spraakopdrachten via Alexa Amazon of Google Assistant.

Verder past het apparaat zichzelf aan dus u hoeft hem niet bij te stellen bij verschillende ondergronden.

Er zijn drie programma’s beschikbaar: Normaal, Boost IQ waarbij het apparaat zich automatisch aanpast, en Maximaal. Bij dit laatste programma kan hij wel minder lang stofzuigen dan de aangegeven 100 minuten.

Met de magneetstrip kunt u bepaalde gebieden afbakenen wanneer u niet wilt dat de stofzuiger hier schoon gaat maken. Bijvoorbeeld bij een duur beeld, eet- en drinkbakjes van de hond of een stekkerdoos.

Wat zit er in de doos?

De Eufy Robovac 35C wordt geleverd met het dockingsstation, benodigde kabels en de gebruiksaanwijzing. De fabrieksgarantie van het apparaat is 2 jaar geldig.

De app kunt u in de Google Playstore of de Appstore downloaden voor Android en iPhone.

Beschikt niet over een dweilfunctie en maakt willekeurig schoon.

Voordelen

 • Zuigkracht wordt automatisch verhoogd waar nodig
 • Eenvoudige bediening met afstandsbediening of app
 • Rijdt automatisch naar het laadstation wanneer hij leeg is

Nadelen

 • Heeft een willekeurige schoonmaakroute

Conclusie

De Eufy Robovac 35C is eenvoudig in gebruik en te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening of door de app te downloaden. Wanneer u beschikt over een Smart Home apparaat van Amazon of Google kunt u hem ook besturen door middel van spraakopdrachten. Verder is er een tijdschema instelbaar zodat uw woning altijd schoon is op de momenten dat u dat verwacht.


Koopgids en algemene informatie

Eigenlijk is het verbazingwekkend dat de robotstofzuiger pas zo recent aantrekkelijk en bruikbaar is voor de consument. Maar als u het vergelijkt met de ontwikkeling van de ‘gewone' stofzuiger is het toch niet zo verwonderlijk. De stofzuiger is uitgevonden in omstreeks 1900 en pas ruim 30 jaar later werd de stofzuiger, ook wel vacuümzuiger genoemd, populair. Tegenwoordig hebben de meeste huishoudens er een of zelfs meerdere in huis.

Voor de robotstofzuiger is het nog lang niet zover. Dat heeft uiteraard ook veel te maken met de betaalbaarheid. Bij iedere nieuwe uitvinding is er namelijk altijd sprake van een periode van impasse. Hoe nuttig of revolutionair een uitvinding ook is, doordat de ontwikkeling en uitvoeringen nog duur zijn, wachten veel consumenten af. Hierdoor blijft het dus duur, want om een product betaalbaar te maken is massaproductie nodig.

Het lijkt erop dat het nu snel de goede kant uitgaat, want er zijn al automatische stofzuigers beschikbaar vanaf € 100,- Gelukkig nemen grote merken zoals Miele, Philips en LG hun verantwoordelijkheid om door te gaan met de (kostbare)ontwikkeling van de robotstofzuiger.

De stofzuiger revolutie zet door

De stofzuiger hoort, samen met de wasmachine vandaag de dag tot de standaard apparatuur die in een woning worden gebruikt. Eigenlijk behoren deze twee machines tot basisuitrusting van een woning. Kunt u nu, anno 2018 nog zonder stofzuiger? Kunt u zich zelfs wel voorstellen hoe zwaar en bewerkelijk het zou zijn om tapijten en vloeren handmatig, dus zonder apparatuur, te reinigen? Hoogstwaarschijnlijk niet en daarmee bent u heus niet de enige.

Maar kunt u zich voorstellen dat de volgende generatie zich af zou kunnen vragen hoe het mogelijk was dat u uren per maand spendeerde om uw woning schoon te maken? Dat wordt nu wel heel snel de realiteit. De robotstofzuiger en ook de robotdweil staan op het punt om het begrip stofzuigen voorgoed te veranderen.

Stofzuigen zonder erbij na te denken

Wij zijn als kind natuurlijk al opgevoed met de stofzuiger. Even stofzuigen is in een woning gewoon standaard. Dat doet u mogelijk ook helemaal zonder er nog bij of over na te denken. Stofzuigt u dagelijks? Dan zit u waarschijnlijk boven het gemiddelde. Gemiddeld spenderen Nederlanders al stofzuigend wekelijks één a anderhalf uur van hun tijd. Stofzuigen is natuurlijk geen straf, het kan ontspannend zijn en is bovendien goed voor uw conditie. De beloning is ook gelijk zichtbaar en vooral merkbaar: een schoon en stofvrij huis. Maar niet voor iedereen is de uitvoering van huishoudelijke taken hetzelfde of zelfs mogelijk.

Huisdieren, beperkingen of allergieën?

Voor velen van ons kan een goede robothulp veel betekenen. Bent u bijvoorbeeld slecht ter been of heeft u andere beperkingen waardoor stofzuigen voor u iets moeilijker of zelfs niet mogelijk is? Heeft u misschien huisdieren waardoor uw woning echt snel vervuild of heeft u last van huisstof allergieën? Dat zijn stuk voor stuk natuurlijk ultieme redenen waarbij een automatische stofzuiger bijzonder goed uit zou komen. Het bezit van een huishoudrobot is in veel van deze gevallen een echte uitkomst. Door het kleine en handzame formaat van de moderne robotstofzuiger kan de machine bovendien alle plekjes in huis bereiken en schoonmaken. Onder de kasten, onder het bed en in de moeilijke hoekjes.

Voor drukke mensen een uitkomst

Heeft u het vrij druk en bent u weinig thuis? Ook als het hebben van een drukke baan een rol speelt bij uw beslissing om een automatische stofzuiger te kopen biedt de robot veel voordelen. Het feit dat u niet thuis hoeft te zijn om de robot zijn taken uit te laten voeren is ideaal voor hardwerkende mensen. Het gegeven dat taken niet blijven liggen bij uw afwezigheid, maar gewoon doorgaan, is uiteraard een van de grootse voordelen. Het bezitten van een automatische stofzuiger bespaart u kostbare tijd. Bovendien is het ook echt heerlijk dat u na een drukke dag in huis niet veel meer hoeft te doen. Bij uw thuiskomst in een automatisch gestofzuigde of zelfs gedweilde woning kunt u meteen ontspannen.

Vervangt de robotzuiger uw stofzuiger?

Deze vraag kunnen we heel simpel beantwoorden met nee. Nu op dit moment vervangt de robotstofzuiger uw handmatige stofzuiger in ieder geval niet volledig. U zult altijd zelf nog na moeten lopen of uw woning echt schoon is en desnoods sommige plekjes ook even persoonlijk moeten stofzuigen. Daarom is het niet verstandig om uw stofzuiger alvast weg te doen.

Op termijn gaan we echter hier wel naartoe en zal de draadloze stofzuiger de meeste ruimtes in uw huis of kantoor voor zijn rekening gaan nemen. In ieder geval wat het stofzuigen maar ook het dweilen van de vloeren betreft, wint de robot dan ook zeer snel terrein. Voor bijvoorbeeld uw auto, uw toetsenbord maar ook de muren en de plintjes blijft een ‘gewone' stofzuiger waarschijnlijk ook in de toekomst nodig.

Ook de naden van uw bankstel stofzuigt u natuurlijk zelf en voor het afstoffen van meubels zoals kasten en planken is de robot (helaas) niet toegerust. Wat niet is kan nog komen en zoals al eerder gezegd staan de ontwikkelingen niet stil. Gelukkig maar, want het hebben van een robot vergemakkelijkt uw huishoudelijke taken absoluut. Het scheelt u ook behoorlijk wat tijd en inspanning. Hierdoor is de basis van een schone woning al gelegd en kunt u zelf zorgen voor de finishing touch.

Hoe bepaalt u wat voor u de beste koop is?

We hebben nu al uitgebreid de verschillende redenen benoemd waarom en voor wie de robotstofzuiger voordelen bied. Nu gaat het er natuurlijk om welke van de beschikbare automatische stofzuigers voor u persoonlijk de beste koop is. Om dat te bepalen hebben we gekeken naar de ondergrond waarop de verschillende draadloze stofzuigers het beste functioneren.

De vloerbedekking en de grootte van uw huis is in veel gevallen namelijk bepalend voor uw beste keuze. Ook de wijze van bediening kan belangrijk zijn bij het bepalen van uw keuze. Alle fabrikanten van robotstofzuigers willen natuurlijk graag dat u vooral hun product aanschaft maar zo werkt het niet. Bovendien zijn er per merk ook nog eens veel verschillende types verkrijgbaar.

Met onze beste robotstofzuiger 2018 bent u met het bepalen van uw keuze binnen 10 minuten klaar. 

Degelijk, onderbouwd en economisch zoals u bij Klesto.nl gewend bent. Onze lezers willen uiteraard graag een schoon huis. De beste apparatuur op huishoudelijk gebied testen we daarom graag voor u en dit zullen wij ook blijven doen. Wij hopen dat u met onze hulp de perfecte draadloze stofzuiger in huis haalt en daar ook jarenlang plezier van heeft.

Tips, trucs en weetjes

De robot-testrit
De eerste keer dat u uw nieuwe robotstofzuiger gebruikt moet u altijd aanwezig zijn. Hiermee voorkomt u dat uw mooie dure apparaat uw woonkamer gaat veranderen in een doorkijkwoning. Uw gordijnen en snoeren dient u veilig te stellen. Is de test stofzuigbeurt met uw nieuwe aanwinst geslaagd? Dan kunt u de robotstofzuiger hierna ook zijn werk laten doen in uw afwezigheid.

Vulbakje steeds leger?
Raakt het vulbakje van uw robotstofzuiger steeds minder vol en zou de robotstofzuiger misschien niet meer zo goed zijn werk doen? Let op, want de conclusie dat uw automatische hulp in de huishouding minder goed zuigt kan voorbarig zijn. Een mogelijkheid is namelijk dat het vuil en stof in uw woning door regelmatig stofzuigen aanzienlijk verminderd is. En wat er niet is kan natuurlijk ook niet opgezogen worden.

De robotstofzuiger en uw huisdieren
Een van de belangrijkste redenen voor het aanschaffen van een draadloze stofzuiger is het opzuigen van dierenharen. Is uw huisdier een beetje bang voor geluiden? Dat hoeft in dit geval niet echt een nadeel te zijn. Laat het dier wel op een leuke manier wennen aan het apparaat, uiteraard in uw bijzijn. Honden en katten hebben een instinct om achter bewegende dieren en dingen aan te rennen. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat uw woonkamer veranderd in een jachtterrein als u niet thuis bent. Blijft uw viervoeter zich ongemakkelijk voelen met de robot? U kunt ook de ruimtes waarin uw huisdier zich bevindt en bijvoorbeeld de poezen- of hondenmand omgeven met een virtuele muur.

Robotstofzuigers voor bedrijven
De robotstofzuiger is in het bedrijfsleven al een zeer gewaardeerde ‘medewerker'. Met name voor het periodiek schoonmaken van kantoren en hotelkamers is de huishoudrobot natuurlijk zeer geschikt. In Amerika maar ook in Azië wordt zelfs al bij de inrichting van hotelkamers rekening gehouden met de stofzuigrobot. Reist u veel of gaat u binnenkort op vakantie? Voordat u incheckt bij uw hotel is de kans namelijk groot dat uw hotelkamer gereinigd is door een echte professionele ‘çleaning robot'. Sommige high-tech hotels maken trouwens ook voor de roomservice al gebruik van robots. Maar die toepassingen staan nog echt in de kinderschoenen.

Handige woordenlijst met uitleg over de betekenis

Gyrosensor:
Een gyrosensor ofwel gyroscoop is een systeem waarbij afstand, beweging en diepte digitaal wordt opgemeten zodat apparaten zich daaraan kunnen aanpassen. Vooral bij telefoons en in militaire toepassingen wordt dit systeem gebruikt.
Kijkt u wel eens foto's op uw smartphone en houdt u dan het apparaat andersom voor een groter beeld? Dat is de werking van en gyrosensor.

Virtuele grenzen of lijnen:
Met virtuele grenzen, muren of lijnen wordt hetzelfde bedoelt. In bijna iedere omschrijving en gebruiksaanwijzing van de robotstofzuiger komt u dit woord tegen en het is duidelijk een modewoord aan het worden. Het gaat hier allemaal om een onzichtbare barrière. Door middel van een digitaal signaal of een toepassing in de software van het apparaat creëert u simpelweg een onzichtbare grens voor uw schoonmaakhulp.

Magneetstrip:
De magneetstrip creëert een, ook voor u, zichtbare grens voor uw stofzuigrobot. U plakt of legt deze strip op of onder de vloer en de robot gaat er niet overheen. Simpel en afdoende.

App:
Het woord App bestaat nog niet zo lang is de afkorting van applicatie oftewel toepassing. Ook een modewoord dus, net zoals de woorden virtueel en digitaal. Het woord ‘App' wordt tegenwoordig eigenlijk gebruikt ter vervanging van het woord programma, software of toepassing. Een app kun je updaten en aanschaffen via een app store. Met een app op een smartphone, computer of robotstofzuiger wordt dus gewoon de zelfstandig werkende software bedoelt.

Hepa filter:
Hepa is een hoge kwaliteit stofzuigerfilter dat 99.9 % van alle stofdeeltjes tegenhoud en de naam Hepa staat garant voor een goede filtering. Dit soort filters zijn dus bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Uiteraard dient u voor een goede werking ook dit filter regelmatig schoon te maken en indien nodig te vervangen.

Microfilter:
Een microfilter in stofzuigers geeft door de bijbehorende cijfers aan in hoeverre de uitgeblazen stofdeeltjes zijn gezuiverd. Bijvoorbeeld tot aan het formaat van 0,3 of 0,4 micrometer. Het filter zuivert de uitgeblazen lucht van stofdeeltjes, allergenen en bacteriën. Regelmatig schoonmaken en eventueel vervangen blijft nodig.

Virtuele muur:
Zie Virtuele grenzen of lijnen.

Bekijk alle robots op Bol.com

Bekijk individuele reviews van de volgende stofzuigers: