Blaupunkt robotstofzuiger

Soms zijn er van die feiten of gebeurtenissen waarvoor niemand een verklaring heeft, of althans waarvoor de verklaring niet zo gemakkelijk te vinden is. Vooral bij rages of trends speelt dit gegeven. Ook in huishoudelijke apparatuur zijn er trends en verrassingen waarvoor schijnbaar geen verklaring is. De populariteit van de Blaupunkt robotstofzuiger Bluebot XSmart VCBB1XS is er zo een. Out of the blue is deze robotstofzuiger namelijk de meest verkochte automatische stofzuiger onder vele soortgenoten. Frappant, want qua uiterlijk of prestaties heeft de Blaupunkt niet echt in het oog springende details of bijzonderheden.

Vanwaar komen dan de toch wel opzienbarende verkoopcijfers van deze stofzuig- annex dweilrobot? Is het de prijs? Gaat het om de combinatie van zuigen en dweilen of is het de reclame die kopers zo aanspreekt? Op deze vragen krijgt u natuurlijk antwoord en op nog veel meer. Want Klesto zou Klesto ook niet zijn als we deze Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS niet gelijk volledig onder de loep zouden nemen.

Blaupunkt robotstofzuiger
Blaupunkt Bluebot XSmart

Beste Blaupunkt robotstofzuiger – Bluebot XSmart VCBB1XS

Prestaties, voordelen en gebruikerservaringen maar zeker ook de nadelen van de automatische Bluebot komen aan de orde. Bovendien kijken we naar alternatieven met een gelijkwaardige functionaliteit en prijs-kwaliteit verhouding. Ook interessante wetenswaardigheden, informatie en feiten over het merk Blaupunkt vindt u hier.

Overweegt u om de Blaupunkt robotstofzuiger te kopen of wilt u er gewoon meer over weten? Na het lezen van onze uitgebreide test bent u weer volledig op te hoogte. Voor onafhankelijk onderzoek van huishoudelijke apparatuur bent u bij Klesto.nl altijd op de juiste plaats. Zullen we gelijk beginnen met de populairste en best verkochte robotstofzuiger van dit moment? Want we zijn zelf ook best een beetje benieuwd.

Ruime functionaliteit en doelgroep

De Blaupunkt robotstofzuiger oogt vrij gewoontjes. Met zijn ronde vorm, zwarte kleur en 2 zilveren gebogen streepjes aan de bovenkant ziet de Blaupunkt er vooral degelijk uit. Deze degelijkheid wordt nog benadrukt door de, in duidelijke zwarte letters vermelde merknaam op een witte achtergrond. Afgemaakt met de bekende blauwe stip in het midden van het apparaat is het duidelijk dat het hier om een originele Blaupunkt gaat.

De Bluebot is, geheel in lijn met zijn vrij ‘gewone' uiterlijk, een zeer praktische en vooral veelzijdige stofzuigrobot. De automatische combi robot is voor bijna alle ondergronden geschikt. Harde vloeren, kortharig tapijt maar ook langharig tapijt worden door de alleskunner prima gereinigd.

Blaupunkt robotstofzuigerHoudt u van een schoon huis en heeft u één of meerdere huisdieren? De XSmart stofzuigrobot is bijzonder geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Heeft u (snel) last van stof of heeft u allergieën en wilt u daarom liefst iedere dag een gestofzuigde omgeving? Ook voor u is de Duitse alleskunner dan een geschikte keuze.

Uitgerust met een hoge kwaliteit HEPA uitblaasfilter en een extra motorfilter zuivert de Blaupunkt uw woning zelfs van de allerkleinste stofdeeltjes. De robothulp kan zowel droog schoonmaken(stofzuigen) als nat reinigen(dweilen) en doet beide naar volle tevredenheid.

Met zijn geschiktheid voor alle ondergronden, functionaliteit voor mensen met allergieën en zijn vermogen om ook nog dierenharen goed te verwijderen bereikt de Bluebot VCBB1XS een zeer ruime doelgroep. Zullen we kijken over welke techniek de Blaupunkt Bluebot VCBB1XS allemaal beschikt om al onze verwachtingen waar te maken?

De techniek van de Blaupunkt Bluebot combi

De degelijke dweil- en stofzuigrobot van Blaupunkt is qua techniek zeer compleet. De machine beschikt over botssensoren, afgrondsensoren en afstandssensoren. Hiermee wordt vermeden dat de robot uw meubels of zichzelf beschadigt tijdens het schoonmaken of van de trap afvalt met alle gevolgen van dien.

Heeft u veel kabels op de vloer of breekbare spulletjes zoals sier- of bloemenvazen? Probeer uw woning dan preventief robotvriendelijk te maken. Zo min mogelijk obstakels en liever geen losse stroomdraden op uw vloer is altijd het beste. Wilt u zekerheid en gebruikt u de robot vooral als u niet thuis bent? Een ‘vrije' vloer is dan toch wel een must. Er is trouwens wel een anti vastloop functie aanwezig op het apparaat om te verhinderen dat de robot vast komt te zitten achter kabels of randen van bijvoorbeeld tapijt en drempels.

Navigatie en accu

De robot navigeert door uw woning door middel van een systematische map-methode en is voorzien van een Gps-chip. De Blaupunkt robotstofzuiger heeft geen camera's en werkt qua afbakening door middel van een magneetstrip. Wilt u een ruimte afbakenen of voorkomen dan de robotzuiger in een bepaalde hoek van uw woning komt? U plaatst dan de magneetstrip op de grond en uw robot gaat hier niet overheen.

Is de batterij leeg geraakt maar zijn de schoonmaaktaken nog niet (helemaal) volbracht? Na het schoonmaken van ongeveer 180 m² is de accu leeg en keert de robotdweil uit zichzelf terug naar zijn dockingsstation. Na gemiddeld 4 uur aan de lader is de robot weer volledig opgeladen en hervat zijn taken op hetzelfde punt waar hij was gebleven voor de batterij leeg raakte.

Verschillende hulpstukken

De Blaupunkt Bluebot combinatie-robot heeft, om te voldoen aan alle verwachtingen de beschikking over verschillende accessoires en hulpstukken. Deze accessoires worden(gelukkig) bij aankoop meegeleverd. Voor het opzuigen van dierenharen gebruikt u het beste de zuigmond met meebewegende borstels terwijl voor harde ondergronden de gewone(reguliere) zuigmond afdoende is.

Om te dweilen gebruikt de Bluebot een meegeleverde dweil-kit. Deze dweil-kit plaatst u samen met het waterbakje aan de onderzijde van de machine achter de wieltjes. Het waterbakje kunt u naar keuze vullen met gewoon water of met een sopje.

Denkt u bij dweilen gelijk aan een flinke emmer sop en een echte stevige mop? Die vergelijking gaat niet op en kunt u wat een robotdweil betreft ook beter uit uw hoofd zetten.

Wilt u weten wat u zich dan eigenlijk wel mag voorstellen bij een dweilrobot? Het dweilen van de Bluebot XSmart kunt u vergelijken met een vochtig doekje over de vloer halen. Bent u gewend om uw meubels, tafel, plintjes en boxen af te nemen met een licht vochtig doekje? Precies dat doet de Blaupunkt robot, maar dan met uw vloer. Een echt stevige dweilbeurt zit er dus niet in maar in principe is dat ook niet nodig.

Als hulpmiddel is de Blaupunkt Bluebot gewoon multifunctioneel. Bij dagelijks gebruik heeft u hierdoor absoluut een schonere woonomgeving zonder dat u zelf extra werk hoeft te doen. Maar hoe zit het eigenlijk met de bediening? Ook dat hebben we voor u onderzocht. Een simpele en gemakkelijke bediening is voor de meeste van onze lezers cruciaal.

Ingebouwde app of afstandbediening?

De bediening van de Blaupunkt robotstofzuiger kan op drie manieren. U kunt de robot ‘besturen' via uw Android of tablet. Heeft u een moderne smartphone, vanaf iOS 8.0 of voor uw Android een 5.0 besturingssysteem of hoger? Dan kunt u waarschijnlijk prima uit de voeten met de bediening van uw robot. Door de ingebouwde app en de Wifi kunt u dus op afstand opdrachten geven, starten of pauzeren en ook kunt u zien hoever de robot is met de geplande taken.

U kunt de taken ook van tevoren plannen via een schoonmaakschema tot aan 7 dagen. Zodoende kunt u de robot dus volledig automatisch laten werken. Koopt u speciaal een robot om schoon te maken terwijl u weg bent? Dan is de ingebouwde App voor u een prima optie.

Bent u iemand met een (visuele) beperking? De dweil en huisrobot is klaar voor stembesturing. Met de software van Alexa (Amazon) kunt u de robot bedienen via uw stem. Helaas is deze optie alleen nog maar in het Engels beschikbaar, maar stembesturing zal ongetwijfeld de komende jaren ook in het Nederlands mogelijk worden.

En dan is er nog de klassieke afstandbediening. Wilt u de robot toch liever laten schoonmaken in uw bijzijn? Precies zoals u de kanalen van uw TV wisselt zo bedient u net zo gemakkelijk de Blaupunkt robot met de meegeleverde afstandsbediening.

Een fijne bijkomstigheid is de vrij zachte geluidsproductie van de Blaupunkt robotstofzuiger. U kunt dus de robot bedienen vanaf uw bankstel en gewoon naar de televisie blijven kijken terwijl uw schoonmaakrobot aan het werk is.

De nadelen van de Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS

Uiteraard heeft de automatische stofzuiger buiten een heleboel voordelen ook enkele nadelen. Vaak merkt u deze nadelen pas op tijdens het gebruik en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Iedere fabrikant wil natuurlijk graag verkopen en zal daarom de minpuntjes van hun product niet altijd noemen. Wist u dat soms zelfs fabriek specificaties gewoon niet kloppen? In het geval van de automatische Blaupunkt is alles wat de fabrikant beloofd inderdaad waar, met uitzondering van de drempels en de werking van de anti vastloop-functie.

De robot ging bij onze test zelden moeiteloos over drempels, zelfs lagere dan de 2 cm die Blaupunkt toezegt waren al een probleem. Ook bleef de robot redelijk vaak vastzitten in kabels en draden. Wilt u nog meer nadelen horen? Het is soms nodig om een paar keer de opdrachten te herhalen via de app door een slechte connectie en ook had de robot tijdens onze testritten een enkele keer moeite met het vinden van zijn laadstation.

Over het algemeen genomen heeft de dweilrobot een paar gemakkelijk op te lossen nadelen vergeleken met zeer veel voordelen. Toch hebben we alle bekende nadelen voor u benoemd, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het aanschaffen van een geschikte stofzuigrobot voor uw persoonlijke situatie.

De dweilkit bevindt zich aan de achterkant(onderzijde) van het apparaat en neemt hierdoor tijdens het dweilen niet alle hoekjes mee. De lange oplaadtijd(4 uur) om weer volledig gebruiksklaar te zijn is aan de lange kant en daarnaast is de connectie tussen de robot en de app soms zwak. Als laatste minpunt moet het laadstation goed in het zicht staan om vindbaar te zijn voor de robot.

Wat vinden andere gebruikers van de Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS?

De ervaringen van de meeste kopers van de Blaupunkt Bluebot zijn overwegend positief. Vooral mensen met laminaat, tegels en parketvloeren lopen weg met de dubbele functionaliteit. Dweilen en stofzuigen met één robot blijkt voor veel gebruikers ideaal. Ook de goede prijs kwaliteit verhouding wordt in veel beoordelingen genoemd.

Enkele citaten : ‘Een heerlijk apparaatje en zeker het geld waard. Mijn woning laat ik nu dagelijks stofzuigen en dweilen, mijn katten kijken er helemaal niet meer van op.’

Een andere gebruiker: ‘De vloer is na een schoonmaakronde echt stofvrij, haar vrij en schoon. Alleen de hoekjes loop ik, na het dweilen, zelf nog even na.’

Andere gebruikers zijn tevreden maar noemen het niet kunnen dweilen van de hoekjes en het haperen bij drempels als minpunten. Citaat: ‘Handig apparaat en de bediening via de app werkt prima. Maakt weinig geluid maar blijft helaas bij iedere drempel (1 cm) hangen. Als ik niet thuis bent zet hij zichzelf uit en begint nadat ik thuis ben helaas weer van voren af aan en weet niet meer waar hij was gebleven. Voor de rest ben ik zeer tevreden.’

Wat vinden wij van de Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS?

Wij vinden de Blaupunkt Bluebot een veelzijdig apparaat voor regelmatig huishoudelijk gebruik. Het heeft bepaalde minpunten zoals moeite met drempels, het niet kunnen dweilen van hoekjes en kan soms zijn dockingsstation niet zelf vinden. Deze robotstofzuiger is zeker niet perfect maar heeft wel alles aan boord. Voor mensen met huisdieren is de stofzuigrobot zeer nuttig. Voor mensen met allergieën is het HEPA filter bijzonder prettig en het apparaat is praktisch, compact en compleet.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Geschikt voor dierenharen en mensen met allergieën
  • Zuigt op alle soorten vloeren
  • Dweilfunctie (nat doekje)
  • 3 bedieningsmogelijkheden
  • Met 60 decibel relatief stil
Nadelen
  • Komt niet altijd over drempels
  • Blijft redelijk vaak vast zitten in kabels
  • Soms moeite met het vinden van laadstation
  • Redelijk lange oplaadtijd van 4 uur

Uiterlijk en specificaties Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS

De dweil- en stofzuigrobot is rond met een formaat van 35 cm bij 35 cm, heeft een hoogte van 9,5 cm en weegt 3,5 kg. De verkrijgbare kleur is zwart met zilveren accenten en de Blaupunkt is vervaardigd uit hard kunststof.

Met een volle accu (220 Volt) kan de 180 m² vloeroppervlakte non-stop zuigen of dweilen en gaat daarna automatisch voor 4 uur op de lader om weer gebruiksklaar te zijn. Het opvangbakje heeft een capaciteit van 0,5 liter en de robot uitgerust met een HEPA-stoffilter.

Het geluidsniveau tijdens het stofzuigen is 60 decibel maximaal. De combi dweilrobot is geschikt voor harde vloeren, laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt en beschikt over botssensoren, afstandssensoren, afgrond sensoren en een anti-vastloop functie.

Het uitblaasfilter is geschikt voor mensen met allergieën en reinigt de lucht van stofdeeltjes en pollen. De robotstofzuiger is geschikt voor dierenharen en kan zowel droog als nat schoonmaken. Het waterreservoir(ook geschikt voor sop) bevindt zich aan de onderzijde van het apparaat en werkt met een handig kliksysteem. Volgens de fabrikant kan de Blaupunkt Bluebot drempels tot 2 cm overbruggen. (niet altijd zonder moeite)

De bediening vindt plaats via stembesturing, een afstandsbediening of met een app en ingebouwde WIFI. In combinatie met een smartphone(vanaf iOS 8.0) of Android(vanaf 5.0) bediend u de automatische stofzuiger op afstand.

Wat zit er in de doos?

De Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS wordt gebruiksklaar verkocht inclusief docking station. In de doos vindt u dan ook alle accessoires om meteen te beginnen. Voor de duidelijkheid: 4 zijborstels, 2 HEPA-filters, de zuigmond met borstels en de normale zuigmond plus nog een microvezeldoek om te dweilen worden standaard meegeleverd bij uw aankoop.

In de doos vindt u ook de dweil module, de afstandsbediening en de magneetstrip voor het afbakenen van ruimtes. Uiteraard zit ook de gebruiksaanwijzing in de doos. De robotdweil annex robotstofzuiger wordt verkocht met 2 jaar garantie (Carry in)

Alternatieven

Over de alternatieven kunnen we lang of kort praten. Wilt u weten welke robotstofzuiger het beste alternatief is voor de Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS? Bij Klesto.nl houden we van eerlijkheid en duidelijkheid: Er is geen vergelijkbare robot met dezelfde functionaliteit beschikbaar in dezelfde prijsklasse. Dit zit hem vooral in de veelzijdige toepasbaarheid van deze automatische stofzuiger. Hierdoor zult u voor een alternatieve robotstofzuiger moeten kiezen tussen de voor u belangrijkste opties. Dit zou uw type vloer kunnen zijn, de dweiloptie of bijvoorbeeld de geschiktheid voor dierenharen. Is de aanwezigheid van een app of het Hepa filter voor u bijzonder belangrijk?

Uiteraard wilt u kunnen kiezen en ook dat begrijpen we bij Klesto prima. Daarom hebben we in eerdere onderzoeken al de Beste Robot Stofzuigers van 2018 voor u onderzocht en daarbij ook de beste robot met dweilfunctie geselecteerd. Vind u nog niet precies wat u zoekt? Ook verschillende merken zoals Neato(botvac) en Dirt Devil zijn door ons onder de loep genomen. Bent u er nog niet helemaal uit? Een nachtje erover slapen kan helemaal geen kwaad. Morgen leest u alles nog even op uw gemak door en kunt u alsnog een weloverwogen beslissing maken.

Het merk Blaupunkt

Voor de lezers van Klesto.nl die meer willen weten over het merk Blaupunkt en de fabricage van de best verkochte robotstofzuiger hebben we even het een en ander uitgezocht. Met de gigantische keuze aan verschillende merken, soorten en types huishoudelijke apparatuur is een ‘sterk' merk namelijk toch weer echt belangrijk aan het worden.

Bent u merkvast en schaft u meestal dezelfde merken aan? Of wisselt u vaak uw merken af en bent u een echte wandelende consument? Alles heeft zo zijn voors en tegens. Een goed(sterk) merk staat garant voor een constante productkwaliteit en een lange levensduur. Voortdurende innovaties van alle producten en een goede bescherming van de kopers in de vorm van een uitgebreide garantie maken de sterkte en uitstraling van een goed merk compleet.

Bepaalde merknamen zijn dan ook synoniem voor kwaliteit. Ook de reclame speelt een rol bij de keuze van consumenten voor een bepaald merk. Een duur maar bekend merk heeft vaak de voorkeur van consumenten boven goedkoper en onbekend.

Blaupunkt is een sterk en bekend merk en is jarenlang een dochteronderneming geweest van een andere grote witgoedfabrikant, namelijk Bosch. In Duitsland en zeker ook in Europa staan beide merken garant voor ultieme kwaliteit. Opgericht in 1923 onder de naam ‘Ideal-Radiotelefon- und Apparatefabrik GmbH’ als producent van hoofdtelefoons (ook wel koptelefoon of headset genaamd) begon Blaupunkt bij wijze van kwaliteitsmerk een blauwe stip te plaatsen op alle producten. Deze blauwe stip werd het synoniem voor hoge kwaliteit en de naam Blaupunkt (blauwe stip in het Duits) was een feit.

Autoradio's en car-audio zijn het hoofdonderdeel van de productie maar het succesvolle merk is ook door middel van (naam)licenties verantwoordelijk voor een groot assortiment huishoudelijke apparatuur.

Zo, nu weet u weer alles over Blaupunkt en de best verkochte robotstofzuiger. Heeft u nog een vraag of wilt u iets melden? Dan mag u ons altijd een mailtje sturen. Bij Klesto.nl, de meest gelezen site over huishoudelijke apparatuur, stellen we uw mening op prijs. Wij bedanken u dan ook voor uw tijd en aandacht. U heeft ons artikel over de beste Blaupunkt robotstofzuiger helemaal uit gelezen. We hopen dan ook dat u, met onze informatie, de juiste robotstofzuiger kunt uitkiezen en wensen u alvast veel plezier met uw beste koop.