Braun strijkijzer

Strijken is een klus die maar al te vaak wordt uitgesteld. De was stapelt zich op tot een berg waar je niet meer over kunt kijken. Toch kun je van dit huishoudelijk taakje leren houden, want met het juiste strijkijzer wordt strijken een makkie. Wij hebben voor jou alvast de beste Braun strijkijzers van 2018 geselecteerd. Enerzijds presenteren we de Braun Carestyle 3 Easy Removable voor het strijken van veel was. Voor iemand met iets minder wasgoed en liever kiest voor een compact model en iets, is de Braun TexStyle 9 de beste koop. Vind het ideale toestel voor jouw strijkprofiel!

Ga direct naar de volgende artikelen:

Beste Braun stoomgenerator (Braun Carestyle 3 Easy Removable)

Braun stoomgenerator
Braun Carestyle 3

Heb je een groot gezin en stapels strijk? Of misschien klus je wel bij en strijk je af en toe een extra wasmand voor de buurt? Dan is het absoluut handig om een strijkijzer met stoomgenerator te hebben zoals de Braun Carestyle 3 Easy Removable.

De producent Braun ontwikkelde een toestel waarmee je als gebruiker dankzij nieuwe technieken sneller strijkt, alle soorten kledingstukken met één enkele instelling kunt behandelen én je niet telkens water hoeft bij te vullen voor de stoomgenerator.

Voor deze kwalitatieve Braun stoomgenerator Carestyle 3 hoef je ook niet te diep in de buidel te tasten. Dit strijkijzer geeft je de beste kwaliteit met een zeer schappelijk prijskaartje!

Voordelen Braun Carestyle 3 Easy Removable:

Groot waterreservoir

De Braun Carestyle 3 Easy Removable heeft binnen zijn prijsklasse een meer dan gemiddeld groot waterreservoir dat tot 2 liter water kan gevuld worden. Dit laat je toe langer te strijken zonder regelmatig op en af naar de kraan te hoeven lopen en je dus veel tijd bespaart.

Afneembaar reservoir

Daarnaast is het waterreservoir afneembaar. Dit is best wel uniek binnen dit type van stoomstrijkijzers. Je kunt dus makkelijk het reservoir bijvullen aan je kraan. Je hoeft niet meer met kannen of flessen aan de slag. Je vermijdt hierdoor druppen op de vloer en dus extra werk!

Eloxal 3D strijkzool

Braun ontwikkelde een speciale strijkzool, namelijk de Eloxal 3D strijkzool, die toelaat veel vlotter te strijken over knopen, zakken of ritsen. De top én de voet van het strijkijzer staan lichtjes naar boven gebogen waardoor je makkelijk over obstakels glijdt.

Alle stoffen in één instelling

Braun Carestyle 3

Jij controleert de stoomuitstoot van het toestel, dit zorgt ervoor dat je dus alle types stof in één instelling kunt strijken. De strijkzool van de Braun Carestyle 3 Easy Removable wordt nooit extreem heet en is dus geschikt voor elk type stof. Heb je een linnen broek of denim vestje vast? Geen probleem, gebruik de stoomknop binnen dezelfde instelling en je gaat makkelijk door de kreuken heen. Het strijkijzer heeft een automatische temperatuurschakelaar voor een vlotte strijk.

Ergonomisch

Het strijkijzer zelf is heel licht en weegt amper 1,1 kg. Sommige toestellen wegen tot drie keer meer. Zeker als je veel strijkt zal dit verschil in gewicht een groot verschil in fysieke belasting betekenen. Je zult langer en comfortabeler aan je strijkplank kunnen blijven staan zonder rug- of nekklachten.

Grote stoomuitstoot

Het toestel stoot 120 gram stoom per minuut uit bij een normaal verbruik en 340 gram wanneer je een extra stoomstoot geeft. De stoomuitstoot helpt je vlotter bij het strijken. Hoe hoger de stoomuitstoot, hoe beter je hardnekkige kreuken kunt aanpakken.

Veilig opbergsysteem

Je bergt de Braun Carestyle 3 Easy Removable veilig op dankzij een kliksysteem dat ingebouwd zit in het waterreservoir. Braun noemt dit systeem het Easy Lock system dat ervoor zorgt dat het toestel veilig en vlot kan worden opgeborgen.

De Braun Carestyle 3 Easy Removable heeft geen optie om automatisch te ontkalken. Hiernaast duurt het 2 minuten voor het toestel op temperatuur is waar andere toestellen sneller opwarmen.

Ervaringen met de Braun Carestyle 3 Easy Removable

Gebruikers zijn zeer tevreden over het afneembare waterreservoir dat meer vrijheid biedt en een vlottere aanvulling van water. Uiteraard wordt ook de Eloxal 3D strijkzool als positief ervaren omdat deze toelaat vlotjes over alle obstakels heen te strijken.

De prijs-kwaliteitverhouding vinden gebruikers bij de beste in de markt. Een relatief goedkoop toestel met een grote capaciteit en gebruiksgemak dat als zeer kwalitatief wordt ervaren.

Conclusie:
De Braun Carestyle 3 Easy Removable is een licht en wendbaar apparaat met automatische stofherkenning. Ook is het waterreservoir voldoende groot. Voor ons een ruime voldoende.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue

Alternatieven voor de Braun Carestyle 3 Easy Removable

Als alternatieven voor de Braun Carestyle 3 Easy Removable kunnen we twee toestellen naar voor schuiven binnen dezelfde prijscategorie. De Domo DO7088S heeft ook een handig afneembaar waterreservoir dat weliswaar iets kleiner is in capaciteit. Het strijkijzer heeft een sterke stoomstoot maar vraagt nog een manuele aanpassing van het programma bij het strijken van verschillende stoffen. Bekijk op Bol.com

Ook de Philips PerfectCare Compact GC7831/20 kan als een waardig alternatief worden beschouwd. Het toestel heeft geen afneembaar waterreservoir en ook de grootte van het reservoir is amper anderhalve liter. Toch werkt deze stoomgenerator ook met een hoge stoomcapaciteit. Het heeft tevens een automatisch programma waardoor je in slechts één instelling al je verschillende kledingstukken kunt strijken. Bekijk op Bol.com


Beste Braun stoomstrijkijzer (Braun TexStyle 9)

Braun strijkijzer
Braun TexStyle 9

Voor wie houdt van het klassieke stoomstrijkijzer ontwikkelde Braun zijn TexStyle 9 toestel. Met zijn krachtige stoomuitstoot gaat dit toestel door alle hardnekkige kreuken in je kledij als een mes door boter.

Het strijkijzer biedt een automatische temperatuurinstelling en dankzij zijn speciaal ontwikkelde strijkzool kun je zowel een voor- als achterwaarts over al je kledij strijken. Braun brengt weer plezier in je strijkwerk!

Voordelen Braun TexStyle 9

ICare technologie

Ook het stoomstrijkijzer Braun TexStyle 9 is uitgerust met de speciaal ontwikkelde ICare technologie. Deze laat je toe om alle soorten stoffen na elkaar te strijken zonder je temperatuurinstellingen te moeten regelen. Vanaf nu kun je dus gewoon strijken zonder op voorhand je was te hoeven sorteren.

Eloxal 3D strijkzool

Braun Eloxal 3D strijkzool

Het toestel is net zoals de Braun Carestyle 3 Easy Removable uitgerust met de Eloxal 3D strijkzool. Dankzij het design van deze strijkzool kun je makkelijk voor- en achterwaarts over je kledij strijken zonder te haperen. Hemdzakken, knopen of parels vormen geen obstakel voor dit strijkijzer. Braun inspireerde zich op het ontwerp van een snowboard voor deze strijkzool. Cool.

Krasbestendig

De strijkzool bestaat uit maar liefst zes verschillende lagen, waarbij de bovenste, zichtbare laag een speciale coating tegen krassen heeft ondergaan. Krassen in je strijkzool zouden je kledij kunnen beschadigen. Scheuren of haperingen kan je  dus perfect vermijden dankzij deze krasbestendige strijkzool.

Controleer de stoom

De Braun TexStyle 9 laat je toe de stoom zeer gericht te gebruiken via drie stoomprogramma's. Enerzijds kies je gewoon voor variabele stoom waarbij jij de stoomafgifte regelt met behulp van de stoomknop. Je kunt ook een turbostoom toepassen voor zeer hardnekkige kreuken in je kledij. De precisiepunt laat je toe zeer gericht stoom door de top van het strijkijzer te laten lopen op specifieke punten. Denk maar aan een kraag van een hemd of boord van een tafelkleed.

Energiezuinig

Dankzij een automatische schakelaar gaat het strijkijzer automatisch in non-actief na 8 minuten. Dit scheelt je een groot verschil in energiekosten in vergelijking met een toestel waarbij de thermostaat telkens weer opwarmt. Daarnaast verhoogt dit ook de veiligheid van dit toestel. Je wilt immers geen toestel dat urenlang staat op te warmen omdat jij het bent vergeten uit te schakelen.

Grote wateropening

Na onderzoek bij zijn gebruikers heeft Braun ook besloten de wateropening van zijn toestellen te vergroten. Deze grotere wateropening laat je toe het strijkijzer makkelijk met water te vullen zonder te morsen. Zeker handig voor wanneer je veel water gebruikt bij een strijkbeurt die veel stoom vraagt.

Lang snoer

Het lange snoer laat je toe grote stukken te strijken zonder al te veel te moeten schuiven met je strijkplank. Vaak hebben strijkijzers een relatief kort snoer en moet gebruik gemaakt worden van een verlengkabel. Met een snoer van 2,5 meter kom je al redelijk ver zonder extra hulpstukken.

De Braun TexStyle 9 is relatief zwaar. Hiernaast is het strijkijzer best wel prijzig.

Ervaringen met de Braun TexStyle 9

Gebruikers prijzen de kwaliteit van de gebruikte materialen bij de Braun TexStyle 9. De krasvrije en speciaal ontworpen strijkzool worden hierbij als grote pluspunten vernoemd. Het strijkijzer werkt soepel en geeft stroom af op zeer specifieke plekken.

De bewegingsvrijheid dankzij het lange snoer, wordt als zeer aangenaam ervaren. Blijkbaar zouden zelfs mannen graag aan de slag gaan met de strijk dankzij dit toestel.

Conclusie:
De TexStyle 9 regelt zelf de temperatuur en de kalkverzamelaar spoelt u gemakkelijk af onder de kraan. Hiernaast is het 2 meter lange snoer meer dan voldoende. Los van de prijs is dit een erg goede keuze.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com


Alternatieven voor de Braun TexStyle 9

Ben je op zoek naar een iets goedkoper toestel dan de Braun TexStyle 9, dan kan het Tefal Easygliss FV3930 Stoomstrijkijzer een oplossing voor je bieden. Het toestel is niet zo gespecialiseerd als de Braun TexStyle 9 maar brengt ook kwaliteit voor een lagere prijs. Bekijk op Coolblue.nl

In dezelfde prijsklassen vinden we de Philips Azur Elite GC5037/80 een waardige tegenstander. Dit strijkijzer biedt niet dezelfde verschillen aan stoomprogramma's als de Braun TexStyle 9. Daarnaast biedt het ook een gelijkaardig automatisch programma waardoor je makkelijk verschillende stukken kledij na elkaar kunt strijken zonder de instellingen aan te passen. Het lange snoer en gewicht liggen in lijn met de Braun TexStyle 9.

Ga hier naar de pagina over alle soorten strijkijzers