Miele stofzuiger

Het is zover: uw stofzuiger is kapot of bevalt niet meer en u bent toe aan een nieuwe stofzuiger. Dan komt altijd de vraag welke stofzuiger het beste bij u past. Misschien is uw keuze op een Miele gevallen en wilt u nu weten wat de beste Miele stofzuiger is. Dan hebben wij voor u de beste stofzuiger geselecteerd.

Op deze pagina hebben wij 2 Miele stofzuigers voor u geselecteerd, namelijk de:

Beste Miele stofzuiger met zak

Stofzuiger Miele
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Bent u op zoek naar een goede Miele stofzuiger die geschikt is om zowel harde als zachte vloeren te zuigen? De Miele Complete c3 EcoLine is de beste Miele stofzuiger met zak. Hieronder leest u wat de mogelijkheden en voordelen zijn van dit apparaat.

Miele Complete c3 EcoLine

Voordelen:

Bediening op de voet

Als u zowel harde als zachte vloeren moet schoonmaken is het regelmatig nodig om te wisselen van stand. Soms is het lastig om te moeten bukken; bij rugklachten bij voorbeeld. Bij dit apparaat is hier over nagedacht. U kunt de stand voor harde of zachte vloeren eenvoudig wisselen door met uw voet een knop te bedienen op de zuigmond van het apparaat.

U heeft de benodigde accessoires binnen handbereik

Miele Complete C3 Black Diamond

Als u stofzuigt, heeft u ook vaak één van de borstels nodig. Behalve het schoonmaken van vloeren met de zuigmond, kunt u deze stofzuiger ook gebruiken voor het afnemen van meubels en het weghalen van het stof op plinten en langs randen.

Standaard worden de volgende borstels bij dit product geleverd: een kierenzuigmond, een reliëfborstel, een meubelzuigmond en een combiborstel.

Op het moment dat u een ander hulpstuk nodig hebt, wilt u dit natuurlijk binnen handbereik hebben. En hoe vaak komt het niet voor dat u ze op dat moment niet kunt vinden of nog beneden hebt liggen? Ook hier is een oplossing voor gevonden. Deze onderdelen zitten bij dit product handig opgeborgen onder de kap. Zo heeft u ze altijd binnen handbereik op het moment dat u ze nodig heeft.

Het Air-clean filtersysteem houdt de lucht schoon

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamand beschikt over een air-clean filtersysteem. In het apparaat zijn een motorfilter en een Miele uitblaasfilter ingebouwd.

Als stofzuigerzak wordt gebruik gemaakt van de Miele Hy-Clean stofzuigerzak. Dit houdt in dat dat 99,9% van de fijne stofdeeltjes wordt gefilterd. Na het stofzuigen is de lucht schoner dan er voor. Zo bent u verzekerd van optimale hygiëne. Door dit systeem is deze stofzuiger ook bijzonder geschikt voor mensen met bij voorbeeld chronische longaandoeningen.

Nadelen van de de Miele Complete c3 EcoLine

In vergelijking met andere stofzuigers is dit product duur. Ook producten die als extra bij deze stofzuiger gekocht kunnen worden, zijn duur. Bijvoorbeeld de stofzuigerzakken. En die zijn toch nodig, dus ook als u de stofzuiger eenmaal in huis hebt, zal hij geld blijven kosten.

De stofzuiger is groot en zwaar, het is daarom ook goed om in uw overweging mee te nemen waar u de stofzuiger op wilt ruimen en of het een probleem voor u is om het apparaat regelmatig de trap op en af te moeten sjouwen. Ter compensatie is de stofzuiger gelukkig wel erg wendbaar.

Ervaringen van gebruikers van de Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

Mensen die deze machine gebruiken, ervaren hem als zeer prettig. De zuigkracht wordt beschreven als zeer goed op allerlei soorten vloeren. Verschillende soorten vloeren worden snel schoon door het goede zuigsysteem. Hoewel de stofzuiger wel zwaar is, is hij wel voldoende wendbaar.

Ook het reinigen van kleine hoekjes kan dus prima met deze stofzuiger. Gebruikers vinden het fijn dat er een lang snoer aan de stofzuiger zit, zodat het niet nodig is om steeds van stopcontact te wisselen tijdens het stofzuigen.

Voordelen
 • Zowel harde als zachte vloeren
 • Zeer goede zuigkracht
 • Air-clean filtersysteem voor extra schone lucht
 • Niet meer bukken
 • Lang snoer
Nadelen
 • Prijzig bij aankoop en ook de zakken moet u blijven kopen
 • Zwaar

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Alternatief
De Miele Complete C2 Black Pearl is een alternatief voor de beschreven stofzuiger. Ook deze machine staat bekend om de zeer goede zuigkracht en beschikt over een air-clean filtersysteem. Dit apparaat is wat lichter van gewicht, maar ook de snoerlengte is wat korter. Bekijk hier.


Beste Miele stofzuiger zonder zak

Bent u op zoek naar een krachtige stofzuiger waarmee u zeer hygiënisch kunt werken en die ook de lucht schoon houdt? Of wilt een een stofzuiger die eenvoudig en licht te bedienen is? U hebt besloten dat u een stofzuiger zonder zak wilt en uw voorkeur gaat uit naar een Miele. Er zijn echter tientallen, zo niet honderden stofzuigers van Miele beschikbaar. Daarom helpt Klesto u een handje.

Miele Blizzard CX1 Ecoline Comfort

Miele stofzuiger
Miele Blizzard CX1 Comfort Ecoline

Dit is de beste Miele stofzuiger zonder zak. De zware inspanning en belasting voor uw polsen, armen en rug zijn verleden tijd.

Voordelen:

Ergonomische bediening met de Comfort handgreep

Ook als het stofzuigen u niet meer zo gemakkelijk afgaat, is deze stofzuiger zeer geschikt. Het apparaat beschikt over een ergonomische handgreep; de zogenaamde Comfort handgreep.

Het aansluitpunt van de zuigslang is beweegbaar, waardoor u makkelijk kunt manoeuvreren. Door deze handgreep wordt uw polsgewricht zoveel mogelijk ontlast.

Op de handgreep vindt u tiptoetsen om het apparaat eenvoudig te bedienen. Zo hoeft u niet veel te bukken. Met een druk op de knop kunt u bij voorbeeld de machine aan en uitzetten en het snoer oprollen.

ComfortClean: zeer krachtige zuigtechniek en goede filtering

Door de Vortex-technologie, de goede luchtstroom en de compact zuigmond is de zuigkracht van dit apparaat enorm. De luchtstroom is meer dan 100 kilometer per uur. grove en fijne stofdeeltjes worden in aparte reservoirs opgevangen. Zo wordt uw huis gegarandeerd stofvrij.

Omdat fijnstofdeeltjes de kans niet krijgen om rond te dwarrelen kunt u er ook zeker van zijn dat de lucht in uw huis schoon is.

Makkelijk en snel te reinigen

De grove stofdeeltjes worden opgevangen in het grote stofreservoir. Dit reservoir is eenvoudig te legen met één druk op de knop. Het stof valt dan direct in de afvalbak en u komt zelf niet in aanraking met het vuil. De fijnstofdeeltjes worden opgevangen in het fijnstofreservoir. Dit reservoir reinigt zichzelf zodra het nodig is.

U kunt de ComfortClean functie ook zelf handmatig activeren. Omdat het apparaat altijd op het juiste moment gereinigd wordt, kunt u zeker zijn van een lange levensduur.

Geïntegreerde accessoires

Bij deze stofzuiger worden altijd drie hulpstukken meegeleverd. De meubelzuigmond en de kierenzuiger zijn zijn geïntegreerd in het apparaat. De reliëfborstel kunt u vinden op de Eco Comfort handgreep.

Nadelen van de Miele Blizzard CX1 Ecoline comfort

De stofzuiger is groot en zwaar. Het is daarom moeilijk om er bij voorbeeld een trap mee te zuigen.  Het is een dure uitgave als u dit product aan wilt schaffen. Met een  snoerlengte van 6,5 meter is uw bewegingsvrijheid beperkt. Hierdoor moet u van stopcontact wisselen als u een grotere ruimte schoonmaakt.

Ervaringen van gebruikers van Miele Blizzard CX1 Ecoline comfort

De stofzuiger voldoet aan de verwachting dat hij snel een ruimte schoon kan maken. De parketborstel werkt hierbij heel goed. Zoals in de beschrijving al genoemd wordt, is de stofzuiger eenvoudig en prettig te bedienen. Het ergonomische handvat voldoet aan de verwachtingen en het wordt als erg fijn ervaren om met deze stofzuiger te werken zonder de polsen te veel te belasten.

Het apparaat maakt weinig lawaai. Goed is ook dat er door het filtersysteem geen vieze geurtjes achterblijven. Mensen ervaren het als fijn en hygiënisch dat de machine gereinigd kan worden zonder dat het stof en vuil aangeraakt hoeft te worden.

De stofzuiger is groot en zwaar, maar wel wendbaar en reinigt ook goed in hoekjes en langs kantjes. Hoewel het duur is om deze stofzuiger aan te schaffen, zijn mensen wel blij dat het kopen van dure stofzuigerzakken verleden tijd is.

Voordelen
 • Zeer goede zuigkracht
 • Makkelijk en snel te reinigen
 • Air-clean filtersysteem voor extra schone lucht
 • Unieke bediening op het handvat
Nadelen
 • Dure aankoop
 • Zwaar

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Een alternatief: Miele Blizzard CX1 Red PowerLine
Ook deze stofzuiger beschikt over het unieke filtersysteem, waardoor de lucht in uw huis schoon blijft. Het grove stof en het fijne stof worden apart opgevangen. Het systeem is eenvoudig en hygiënisch te reinigen.

Hiernaast is ook de zuigkracht van de stofzuiger zeer goed. Een verschil met de beschreven stofzuiger is dat de Miele Blizzard CX1 Red PowerLine geen ergonomische handgreep heeft. Bekijk hier.

Hopelijk heeft Klesto u verder kunnen helpen. Bent u er nog niet uit en wilt u iets meer uitleg over de werking van stofzuigers? In onze koopgids leggen wij alles aan u uit.