Vloerreiniger

Een vloerreiniger is in principe een stofzuiger en dweil in één, al neigt het product wel meer naar een dweil. De meeste vloerreinigers kunnen namelijk wel wat stof en vuil opzuigen, maar niet zo effectief als een stofzuiger. De dweil daarentegen, heeft u niet meer nodig wanneer u dit product aanschaft want het is in feite een elektrische dweil. Er zijn verschillende modellen te vinden, met een stekker of werkend op een accu, maar ook de grootte van het waterreservoir kan verschillen. In dit reservoir doe je het water met een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel, dat vaak niet meer dan een dopje is. Ook heeft het apparaat vaak verschillende standen wat handig is voor sterk vervuilde vloeren.

De beste vloerreinigers op een rijtje:

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

Kärcher FC 7 Cordless

Beste koop vloerreiniger

óf

Bissell CrossWave 3in1

Beste vloerreiniger voor laminaat

óf

Bissell 1977N - Vac & Steam

Beste vloerreiniger voor stenen vloer

óf

Kärcher Floor Cleaner FC 5 Premium White

Kärcher FC 5 Premium

Beste vloerreiniger voor pvc

óf

Bissell CrossWave Pet Pro 2225N

Beste vloerreiniger voor tapijt

óf

Kärcher FC 3 Cordless

Beste vloerreiniger voor kurk

óf

Hizero F801 4in1 Draadloos

Beste draadloze vloerreiniger

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kärcher FC 7 Cordless

Beste koop vloerreiniger

Bissell CrossWave 3in1

Beste vloerreiniger voor laminaat

Bissell CrossWave 3in1

Bissell 1977N - Vac & Steam

Beste vloerreiniger voor stenen vloer

Bissell 1977N Vac n Steam

Kärcher FC 5 Premium

Beste vloerreiniger voor pvc

Kärcher Floor Cleaner FC 5 Premium White

Bissell CrossWave Pet Pro 2225N

Beste vloerreiniger voor tapijt

Kärcher FC 3 Cordless

Beste vloerreiniger voor kurk

Hizero F801 4in1 Draadloos

Beste draadloze vloerreiniger

Doordat er veel water wordt gebruikt bij een vloerreiniger, zijn de meesten niet geschikt voor tapijtvloeren en kleden. Een enkele kan dit echter wel. Heeft u daarentegen een harde vloer zoals laminaat, pvc, kurk of een stenen vloer? Dan kunt u het apparaat gewoon gebruiken. Wel is het bij een laminaatvloer verstandig niet teveel water te gebruiken, omdat het laminaat dit dan op kan zuigen.

Welke vloerreiniger nou echt het beste is, en welke u bijvoorbeeld voor een stenen vloer of voor laminaat kunt gebruiken, hebben wij voor u uitgezocht.

Beste koop vloerreiniger | Kärcher FC 7 Cordless

Deze snoerloze vloerreiniger van Kärcher is ideaal om te gebruiken in het huishouden. Niet alleen maakt hij uw vloer blinkend schoon, maar hij vangt daarnaast ook droog en nat alledaags vuil op. Dit betekent voor u dat er niet eerst gezogen hoeft te worden, tenzij er grote stukken vuil of bijvoorbeeld etensresten op de grond liggen. Ook haren van bijvoorbeeld uw hond of kat worden probleemloos opgevangen door het haarfilter. De reiniger beschikt over vier rollen en tegenrotatie, zodat een effectieve en snelle reiniging mogelijk is en het apparaat soepel over uw vloer heen glijdt. De rollers hebben een zelfreinigende functie en pakken het vuil moeiteloos op om het vervolgens te transporteren naar de tank voor het vuile water. Hierdoor blijft er weinig vocht op de grond achter waardoor uw vloer al na 2 minuten droog is.

Bent u het zat om telkens met volle, zware emmers water te moeten sjouwen? Ook dan is een vloerreiniger een uitstekend idee. De Kärcher FC 7 heeft niet alleen een tank voor schoon water, maar ook voor het afvalwater. Op deze manier is er geen contact met het vuile water en gebruikt de reiniger enkel het schone water uit de tank. De rollers van het apparaat worden daarnaast constant bevochtigd met vers water, zodat ook deze schoon zijn. Zowel de rotatiesnelheid als het watertoevoer kunnen aangepast worden maar ook de rollen kunnen worden aangepast aan de vloer. En treft u hardnekkige vlekken op de vloer aan, dan is dit ook geen enkel probleem. De reiniger heeft namelijk een boostfunctie die gebruikt kan worden om hardnekkige vlekken te verwijderen.

De vloerreiniger is draadloos, u hoeft dus niet halverwege het schoonmaken te wisselen van stopcontact. Op een volle accu kunt u het apparaat 45 minuten gebruiken, wat overeenkomt met een oppervlakte van ongeveer 135 vierkante meter. Wanneer de accu leeg is kunt u hem opladen op het bijgeleverde parkeerstation, vervolgens is hij na 4 uur weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik. Ook zijn er op het handvat pictogrammen te vinden die aangeven wanneer de tank voor het vuile water vol is of de tank voor het schone water leeg.

Ook het reinigen van het apparaat is erg eenvoudig, hij beschikt namelijk over een automatische reinigingsfunctie. Het enige dat u hoeft te doen is de functie inschakelen, de tank voor het vuile water schoon te maken en eventuele haren uit de kammen te verwijderen. Hiervoor wordt een speciale borstel meegeleverd. De microvezel rollers van de vloerreiniger kunnen gewoon in de wasmachine, maar let er dan wel op dat u geen wasverzachter gebruikt.

Bij een erg vuile vloer zult u de rollers tussendoor schoon moeten maken en de haren verwijderen.

Voordelen

 • Draadloos
 • Zuigen en dweilen in één
 • Vloer is snel droog
 • 45 minuten werktijd
 • Eenvoudig schoon te maken

Nadelen

 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Tussendoor schoonmaken bij een groot oppervlak

Conclusie

Als u op zoek bent naar een vloerreiniger die doet wat hij hoort te doen maar daarnaast ook het vuil meeneemt en eenvoudig is in zowel gebruik als onderhoud, dan zit u met deze vloerreiniger goed. Hij is draadloos, heeft een redelijke lange werktijd en door de automatische reinigingsfunctie hoeft u na het schoonmaken niet nog het hele apparaat onderhouden.


Beste vloerreiniger voor laminaat | Bissell CrossWave 3in1

Heeft u een laminaatvloer en bent u op zoek naar een goede vloerreiniger, dan is de Bissell CrossWave 3in1 ideaal. Dit apparaat zuigt, dweilt en helpt u daarnaast bij het drogen van de vloer. Dit maakt dat het apparaat ideaal is in een druk gezinsleven. Niet alleen is hij geschikt voor laminaat, maar wanneer u tapijt of een kleed heeft liggen kan deze hiermee ook schoongemaakt worden.

De Bissell CrossWave beschikt over een unieke borstelrol die uw vloer schrobt en wast voor een ontzettend schoon resultaat. Anders dan bij een gewone dweil wordt hierbij niet het vuile water opnieuw gebruikt voor de rest van de vloer omdat het vuile en schone water in aparte tanks zit. Hierdoor weet u zeker dat uw vloer ook echt schoon is, omdat hij alleen met het schone water wordt gereinigd. de tanks zijn allebei eenvoudig te verwijderen zodat ze makkelijk geleegd en gevuld kunnen worden. De vuilwatertank heeft een capaciteit van 0,62 liter en de schoonwatertank van 0.82 liter.

Het apparaat beschikt ook over zogeheten tiptoetsen waarmee je makkelijk kan schakelen tussen een laminaatvloer en tapijt. De borstelrol is verwijderbaar en met het bijgeleverde Easy Clean opbergplateau is het apparaat na gebruik makkelijk te reinigen. Daarnaast heeft hij een Low Profile voet om makkelijk onder meubels schoon te kunnen maken en een draaibare voet zodat er gemakkelijk rond meubels gemanoeuvreerd kan worden.

De vloerreiniger is opzichzelfstaand, heeft een handige draaghendel en een fijne grip met soft touch. Daarnaast is het filter uitwasbaar evenals de stofzuigerzak, de borstel is eenvoudig te verwijderen en er brandt LED verlichting wanneer de sprayhendel wordt ingedrukt. De lengte van het snoer is 7,5 meter en het geluidsniveau is 80 dB.

Enkel geschikt voor laagpolig tapijt en niet voor hoogpolig.

Voordelen

 • Streepvrij schone vloer
 • Unieke borstelrol die schrobt, dweilt en droogt
 • Geschikt voor tapijt en kleden

Nadelen

 • Handleiding is onduidelijk
 • Niet geluidloos
 • Redelijk zwaar

Conclusie

Doordat deze vloerreiniger de vloer nagenoeg droog achterlaat is hij ideaal voor een laminaatvloer. Laminaat zuigt het water namelijk op, en als er teveel water op de vloer blijft liggen is dit funest voor het laminaat. Verder werkt hij streepvrij en zuigt het apparaat de vloer ook. Ook de watertanks zijn groot genoeg en het apparaat is eenvoudig schoon te maken.


Beste vloerreiniger voor stenen vloer | Bissell 1977N - Vac & Steam

Heeft u een stenen vloer, dan wilt u natuurlijk dat deze blinkend schoon is en blijft. Daarnaast ziet u bij een stenen vloer vaak de voegen erg duidelijk zitten, ook deze zouden mooi schoon moeten blijven. Met de Bissell 1977N Vac & Steam is dat vanaf nu geen enkel probleem meer.

Dit multifunctionele apparaat zuigt en stoomt uw vloer, zowel tegelijk als afzonderlijk. Dit kan eenvoudig aangepast worden met de one touch vinger controle dat zich in het handvat bevindt. Door de vloer stomend schoon te maken doodt u vrijwel alle ziektekiemen en bacteriën die er op uw vloer te vinden zijn. Dit maakt dat het apparaat ideaal is in een druk huishouden met kinderen en dieren. Daarnaast heeft de reiniger ook een ingebouwd waterfilter waarmee eventuele onzuiverheden in het water gefilterd kan worden.

Er bevinden zich twee stofzuigerfilters in de reiniger, schuim en geplooid, deze zijn allebei wasbaar. De filters vangen het stof en vuil goed op en zorgen daarnaast ook voor een schone lucht in de kamer. En door middel van de droge tank technologie blijft het droge vuil in de vuiltank en heeft het geen mogelijkheid om bij het vocht van de stoom terecht te komen. De tank is na het gebruik makkelijk te legen door middel van de leeg-knop en eenvoudig schoon te maken.

De vloerreiniger heeft een snoer van 7,5 meter langer en een geluidsniveau van 81dB. De inhoud van de vuilwatertank is 1 liter, van de schoonwatertank is dit 0,4 liter. Verder geeft hij aan wanneer de tank vol zit, heeft het een wasbare stofzuigerzak en bevindt de bediening zich op de handgreep.

Stoomt de vloer in plaats van schrobben of dweilen.

Voordelen

 • Grote vuilwatertank
 • Ingebouwd waterfilter
 • Inclusief geurdisc voor een aangename geur in huis

Nadelen

 • Nat stof wordt niet opgenomen
 • Handvat moet ingeknepen zijn om te stomen

Conclusie

Wilt u uw stenen vloer goed, grondig en snel schoon hebben, inclusief de kieren? Dan is de Bissell 1977N Van & Steam een goede oplossing. Hij heeft grote tanks wat ideaal is, zo hoeft u niet tussendoor de tank te legen voordat u weer verder kunt gaan. Ook zorgt het voor een schone lucht in uw woning en door de bijgeleverde geurdisc ruikt het ook nog eens heerlijk.


Beste vloerreiniger voor pvc | Kärcher FC 5 Premium

Een pvc vloer is erg mooi maar kan ook lastig schoon te houden zijn. Zeker wanneer u kinderen en/of huisdieren heeft is dit een dagelijks terugkerend probleem. Met de Kärcher FC 5 Premium hoef u hier niet meer tegenop te zien.

Dit apparaat biedt u namelijk de mogelijkheid goed te kunnen dweilen zonder dat u daarvoor eerst moet stofzuigen.

Dit kan door middel van de twee-in-één functie waarbij nat en droog vuil tegelijk kan worden opgezogen en gedweild.

e vloerreiniger beschikt over roterende microvezel rollen die automatisch worden bevochtigd, zodat deze altijd fris blijven. Door middel van de zelfreinigende functie worden de rollen direct weer schoongemaakt, doordat het vuile water hier vanaf wordt gezogen. Daarnaast is hij ook erg duurzaam; de reiniger levert een beter prestatie bij een waterverbruik dat tot wel 85% lager is dan bij normale reinigingsmethodes. Ideaal dus, voor zowel dagelijks vuil als ook voor hardnekkige vlekken.

Deze premium uitvoering wordt daarnaast geleverd met een aantal reserverollen en een flesje reinigingsmiddel. Om te voorkomen dat er strepen op uw pvc vloer achterblijven wordt aangeraden gebruik te maken van de aanbevolen schoonmaakproducten.

De reiniger heeft een snoer van 7 meter en een geluidsniveau van 76 dB. De schoonwatertank heeft een inhoud van 0,4 liter, de vuilwatertank van 0,2 liter. Verder bevindt de bediening zich op de handgreep en wordt de reiniger geleverd met een parkeer- en schoonmaak station.

Het aanbevolen reinigingsmiddel is niet overal verkrijgbaar en relatief prijzig.

Voordelen

 • Zuigt en dweilt tegelijk
 • Duurzaam
 • Streeploos schoon bij gebruik van reinigingsmiddel

Nadelen

 • Heeft geen indicator
 • Vuilwatertank is relatief klein

Conclusie

Bent u op zoek naar een reiniger voor uw pvc vloer waarmee u kunt stofzuigen en dweilen, dan is de Kärcher FC 5 premium een goede keuze. Zowel nat als droog stof verwijdert hij moeiteloos en door het automatisch reinigingssysteem voorkomt u dat de rollers met vuil water over uw vloer heen gaan. Voor een streeploos schoon resultaat is het wel aan te raden het aanbevolen schoonmaakmiddel te gebruiken.Beste vloerreiniger voor tapijt | Bissell CrossWave Pet Pro

Heeft u tapijt thuis liggen, of wellicht veel kleden? Dan kan het lastig zijn deze grondig te reinigen. Het is intensief en vaak krijgt u niet het gewenste resultaat. met de Bissell CrossWave Pet Pro vloerreiniger is dat verleden tijd. Dit apparaat zuigt, dweilt en droogt uw vloer moeiteloos schoon, ook wanneer u tapijt of kleden in uw huis heeft liggen.

Door middel van makkelijk te bedienen digitale tiptoetsen kunt u eenvoudig schakelen tussen het schoonmaken van verschillende ondergronden. De multi-surface borstel draait 3000 toeren per minuut en zorgt in combinatie met het innovatieve Febreze Multi-Surface Pet reinigingsmiddel voor een schone vloer. 

Ook beschikt de reiniger over duo-tank technologie, waarbij het schone en vuile water altijd gescheiden zijn. Dit zorgt ervoor dat u niet regelmatig de tank hoeft te legen en dat u daarnaast altijd verzekerd bent van schoon water wanneer u de vloer dweilt. Door middel van de zeef wordt vast vuil en haren apart gehouden van het vocht, zodat de vuilwatertank eenvoudig schoongemaakt kan worden.

De borstelrol is te verwijderen na gebruik zodat deze eenvoudig gereinigd kan worden. Daarnaast wordt er een Easy Clean opbergplateau meegeleverd dat ervoor zorgt dat u het apparaat eenvoudig kan reinigen na gebruik. Ook beschikt de reiniger over een draaibare voet zodat er ook onder de meubels schoongemaakt kan worden.

Het snoer van de vloerreiniger is 7,5 meter lang en hij heeft een geluidsniveau van 76 dB. Verder is er LED verlichting aanwezig bij de sproei-indicatie, een waterdosering trigger, elektronische vingertopbedieningen, een draaghandvat en staat de reiniger zelfstandig. De schoonwatertank heeft een inhoud van 0,82 liter en de vuilbak is 0,62 liter met vlotteruitschakeling. De watertank is verwijderbaar zodat hij eenvoudig geleegd en schoongemaakt kan worden en het filter is wasbaar.

Inclusief vuiltankzeef voor vuil, haar en huisdierenhaar.

Voordelen

 • Variabele instellingen voor vloeren en tapijt
 • Zelfreinigend systeem
 • Filter voor vuil en haar zorgt ervoor dat dit niet bij het water komt

Nadelen

 • Zonder bijgeleverd reinigingsproduct kunnen er strepen ontstaan
 • Met 5,2 kilogram aan de zware kant

Conclusie

Wilt u graag een vloerreiniger gebruiken die ook geschikt is voor kleden en tapijten, dan heeft u vaak niet veel keuze. De Bissell CrossWave Pet Pro is hier erg geschikt voor en zorgt er dan ook voor dat naast uw harde vloeren, ook uw tapijtvloer en uw kleden diep gereinigd worden. Wel is het aan te raden het reinigingsproduct dat wordt meegeleverd te gebruiken om strepen te voorkomen.Beste vloerreiniger voor kurk | Kärcher FC 3 Cordless

Het dweilen van een kurkvloer kan lastig zijn, omdat niet alle vlekken altijd even duidelijk te zien zijn. zo denkt u waarschijnlijk dat uw vloer weer helemaal schoon is, terwijl dit lang niet altijd het geval is. de Kärcher FC 3 voorkomt dit voor u. Deze draadloze vloerreiniger maakt een eenvoudige dweil en emmer totaal overbodig en levert daarnaast een verbeterde reinigingsprestatie van wel 20%.

Ook het dweilen met vervuild water is hierbij verleden tijd, de reiniger krijgt continu schoon water bij de microvezelrollen. Het vuile water wordt tijdens het dweilen van de rollen verwijderd en getransporteerd naar de vulwatertank. Zo bent u er zeker van dat u alleen met schoon water de vloer schoonmaakt.

De reiniger is ook erg duurzaam; voor 60 vierkante meter heeft hij maar 0,6 liter water nodig. Gaat u met een emmer en dweil aan de slag, dan zit u op minimaal 5 tot 10 liter water per dweilbeurt. Doordat er zo weinig water wordt gebruikt tijdens het reinigen van de vloer, is deze ook binnen 2 minuten weer droog.

 Ook is hij snoerloos, wat ideaal is want zo kunt u het hele huis schoonmaken zonder rekening te hoeven houden met de plekken van uw stopcontacten. Als de batterij volledig is opgeladen kunt u hiermee 20 minuten dweilen. Op het aanwezige LED display kunt u exact zien hoeveel tijd u nog heeft. Met de wendbare kop kan hij ook moeiteloos onder meubels en op andere moeilijk bereikbare plekken schoonmaken.

De Kärcher FC 3 weegt maar 2,4 kilogram en heeft een geluidsniveau van 76 dB. De schoonwatertank is 0,4 liter groot en de vuilwatertank 0,1 liter. Verder zit de bediening op de handgreep, wordt de reiniger geleverd met een parkeer- en schoonmaakstation en heeft hij een oplaadtijd van 4 uur.

Dit model kan alleen dweilen, er zit geen zuigfunctie bij.

Voordelen

 • Draadloos
 • Licht in gewicht
 • Erg duurzaam
 • LED display geeft exacte tijd aan

Nadelen

 • Kan maar 20 minuten gebruikt worden
 • Heeft geen zuigfunctie
 • Vuilwatertank is vrij klein

Conclusie

Heeft u een kurkvloer, dan is deze vloerreiniger ideaal. De Kärcher FC 3 verbruikt erg weinig water en zorgt er daarnaast voor dat er vrijwel geen water op de vloer achterblijft. Kurk neemt het water snel op, dus is het belangrijk dat dit niet te nat wordt. Ook dat de reiniger snoerloos is, is ideaal. Minpunt is echter wel dat hij opgeladen maar 20 minuten meegaat. Heeft u een grote woning, dan zou u in etappes de vloer moeten reinigen.


Beste draadloze vloerreiniger | Hizero F801 4in1 Draadloos

Bent u op zoek naar een vloerreiniger maar wilt u wel graag dat deze draadloos is? Dan is de Hizero F801 zeker aan te raden. De reiniger beschikt over dual-cleaning technologie, wat betekent dat hij zowel nat als droog kan reinigen. Vast vuil wordt moeiteloos opgeveegd om vervolgens de vloer geheel te dweilen. Het vaste vuil komt vervolgens in een aparte bak terecht, zodat er geen verstoppingen kunnen ontstaan.

De reiniger wordt geleverd inclusief oplaadstation. Zodra u de reiniger niet nodig heeft zet u hem hierop en wordt hij automatisch opgeladen. Een volledig opgeladen batterij is genoeg voor 60 tot 80 minuten waarin u de reiniger kunt gebruiken. Dit is voldoende voor het gehele huis.

De 4-in-1 functie houdt in dat het apparaat vast vuil opveegt, en uw gehele vloer dweilt maar er daarnaast ook voor zorgt dat uw vloer snel weer droog is.

De laatste functie is de zelfreiniging. De vloerreiniger maakt automatisch de roller schoon elke keer wanneer u de vloer aan het dweilen bent. Zo blijft hij continu schoon en is het voor u niet nodig de roller na gebruik schoon te maken.

De vloerreiniger weegt 3,9 kilogram en heeft een geluidsniveau van 65 dB. De schoonwatertank heeft een inhoud van 0,5 liter, de vuilwatertank van 0,6 liter. Verder zit er bediening op de handgreep en heeft hij een indicatie waarop af te lezen is wanneer de vuilwatertank vol is. In 4 uur tijd is de reiniger volledig opgeladen en deze is vervolgens voor 80 minuten te gebruiken. Hoeveel tijd u nog heeft wordt door middel van LED verlichting aangegeven. Wanneer hij blauw is heeft u nog voldoende tijd, bij rood is de batterij bijna leeg.

Geeft duidelijk aan hoeveel minuten u de reiniger nog kunt gebruiken.

Voordelen

 • Zelfreinigend
 • Draadloos
 • Redelijk stil
 • Batterij gaat lang mee

Nadelen

 • Vrij prijzig
 • Onbekend merk

Conclusie

Deze draadloze vloerreiniger heeft verschillende fijne functies waardoor hij haast perfect is. Het scheelt enorm in de tijd dat u niet eerst hoeft te stofzuigen, maar ook achteraf hoeft u de reiniger eigenlijk niet eens schoon te maken. Wel is het apparaat vrij prijzig, zeker voor een merk dat niet heel groot is.

Koopgids en algemene informatie

Het dweilen zoals wij dat gewend zijn, met een emmer en een mop, verdwijnt langzaam maar zeker. Apparatuur is belangrijk in ons leven en de techniek hiervan wordt steeds geavanceerder. Waar we nu nog aan het sjouwen zijn met zware emmers water, staan we over 10 jaar iedereen toe te kijken die dat dan nog doet.

Een vloerreiniger biedt dan ook echt uitkomst, zeker in ons drukke leven. Naast een baan, het gezin en ons sociale leven is er vrijwel geen tijd om lang met het huishouden bezig te zijn. Heeft u een vloerreiniger met zuigfunctie, dan kunt u zelfs de stofzuiger laten staan. Het enige dat u nog maar hoeft te doen is de vloerreiniger te pakken en u heeft binnen een korte tijd weer een hele schone vloer.

Een groot voordeel van deze reiniger is dat hij alleen maar schrobt en dweilt met schoon water, en daarnaast ook veel intensiever schoonmaakt. Wanneer u een tegelvloer heeft met duidelijke voegen zult u dit verschil dan ook al gauw zien. De voegen krijgen weer zijn originele kleur, en dat terwijl u dacht dat alles schoon was.

Maar ook in het geval van (jonge) kinderen is een vloerreiniger ideaal. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het zal vast weleens gebeuren dat er een beker drinken omvalt. Moet u dan de dweil pakken en de emmer vullen met water, dan bent u minuten verder. In deze minuten kan uw kind al door het drinken zijn gelopen of trekt het drinken langzaam in uw laminaatvloer. Met de vloerreiniger is dit zo weer schoongemaakt en opgedroogd, zodat iedereen weer verder kan.

Koopgids

Deze koopgids is er voor u, om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Als u op zoek bent naar een vloerreiniger zijn er ongetwijfeld een aantal punten waar de reiniger aan moet voldoen. Het is daarom verstandig een lijst te maken met deze punten, zodat u dit duidelijk heeft. Op die manier kunt u gericht op zoek gaan naar de reiniger die het beste bij u past.

Soort vloerreiniger

Het is erg belangrijk dat u de juiste vloerreiniger aanschaft, eentje die geschikt is voor uw vloer. Heeft u bijvoorbeeld tapijt of kleden in huis liggen, dan is niet ieder apparaat hier geschikt voor. Het is dus verstandig hier goed op te letten om een miskoop te voorkomen. Ook wanneer u graag een draadloze variant heeft is het verstandig hier goed op te letten. Er zijn namelijk ook veel reinigers te koop die niet draadloos zijn.

Tankgrootte

De tankgrootte van zowel het vuile water als het schone water verschilt erg per product. Zo zijn er kleine reinigers te koop waarbij de tanks een inhoud hebben van 0,1 liter, maar er zijn ook reinigers met een grote tank van 0,6 liter. Heeft u een grote woning, dan is een vloerreiniger met een grotere tank wellicht handiger om te voorkomen dat u tussendoor telkens de vuiltank moet legen.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van producten wordt steeds belangrijker en gelukkig zijn er ook vloerreinigers die erg duurzaam zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld 60 vierkante meter schoonmaken met maximaal 0,6 liter schoon water.

Geluidsniveau

Bent u overgevoelig voor harde geluiden, heeft u huisdieren die hier niet goed tegen kunnen of jonge kinderen? Dan is het wellicht een goed idee ook naar het geluidsniveau van de verschillende apparaten te kijken. Ook dit kan erg verschillen per merk en zelfs per type.

Zelfreinigend

Hoe fijn is het wanneer u niet nog uitgebreid het apparaat schoon hoeft te maken nadat u net het hele huis heeft gedaan? Sommige vloerreinigers zijn zelfreinigend; dit betekent dat zij de roller automatisch schoonhouden tijdens het dweilen zodat deze niet achteraf nog schoongemaakt hoeft te worden.

Zuigfunctie

De meeste vloerreinigers dweilen en drogen niet alleen uw vloer, maar hebben daarnaast ook een zuigfunctie. Hiermee kan droog vuil opgezogen worden. Ook zijn er apparaten die nat vuil op kunnen zuigen, maar ook etensresten en haren.

Werk- en oplaadtijd

Draadloze vloerreinigers hebben vrijwel altijd 4 uur nodig om volledig opgeladen te zijn. De werktijd kan echter wel erg verschillen. Zo zijn er reinigers te vinden die slechts 20 minuten kunnen werken voordat hij weer opgeladen moet worden, maar zijn er ook reinigers te vinden die 80 minuten aan één stuk door kunnen gaan.

Gewicht

Gemiddeld weegt een vloerreiniger 5 kilogram, wat voor sommigen als zwaar kan worden gezien. Heeft u, om welke reden dan ook, moeite met zware apparaten dan is het verstandig te kijken naar een reiniger die minder zwaar is.

Indicatoren

 Het is fijn te weten wanneer de vuilwatertank vol is, de schoonwatertank leeg is of wanneer het tijd is om het apparaat weer op te laden. Er zijn dan ook reinigers te vinden die een indicator hiervoor hebben zodat u dit precies kunt zien.