Beste steelstofzuiger

Bent u toe aan een nieuwe stofzuiger en twijfelt u tussen een klassieke stofzuiger en een steelstofzuiger? Bij de keuze tussen een sledestofzuiger of een steelstofzuiger zijn we u graag behulpzaam. Doe onze stofzuigertest en vindt direct de meest geschikte stofzuiger voor uw persoonlijke situatie.

Gaat u naar aanleiding van onze steelstofzuiger versus sledestofzuiger test toch voor een klassieke stofzuiger? Dan kunt u ons recente onderzoek naar de beste koop stofzuiger van 2020 gebruiken. Bent u uit de test en gaat u duidelijk voor een steelstofzuiger? Dit onderzoek over de beste steelstofzuiger is de meest betrouwbare en complete koopgids van dit moment.

De beste steelstofzuigers op een rijtje:

Afbeelding

Product


Xiaomi Roidmi F8 Storm

Onze beste koop!

Xiaomi Roidmi F8 Storm

Goedkoop, krachtig en veel accessoires

Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO

Bosch Unlimited Zoo 

Beste steelstofzuiger voor mensen met huisdieren

CONGA THUNDERBRUSH 620

Cecotec Tunderbrush 620

Beste steelstofzuiger voor mensen met allergieën

AEG CX7-1-30IW - Steelstofzuiger

AEG CX7-1-30IW

Beste lichtgewicht steelstofzuiger (voor erbij)

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904:01 voorkant

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

Beste steelstofzuiger met dweilfunctie 

Tristar SZ-1918 Steelstofzuiger

Tristar SZ-1918 

Beste steelstofzuiger onder de €50,-

Met snoer

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Xiaomi Roidmi F8 Storm

Goedkoop, krachtig en veel ​​​​accessoires

Xiaomi Roidmi F8 Storm

of

Bosch Unlimited Zoo 

Beste steelstofzuiger voor mensen met huisdieren

Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO

of

Cecotec Tunderbrush 620

Beste steelstofzuiger voor mensen met allergieën

Cecotec Tunderbrush 620

of

AEG CX&-1-30IW

Beste lichtgewicht steelstofzuiger (voor erbij)

AEG CX7-1-30IW - Steelstofzuiger

of

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

Beste steelstofzuiger met dweilfunctie 

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904:01 voorkant

of

Natuurlijk wilt u weten wat de beste steelstofzuiger is voor uw wensen, budget en situatie. Het onderzoeksteam van Klesto is de winkels ingedoken en heeft daarbij uit ruim 90 verschillende draadloze stofzuigers de beste koop steelstofzuiger van 2020 voor u geselecteerd.

Beste koop
Verbazingwekkend genoeg is de winnaar van de grote steelstofzuiger test geen dure Dyson of solide Philips. Een relatief onbekende, namelijk de Xiaomi Roidmi F8 Storm, is verkozen tot beste koop steelstofzuiger. 

We benoemen in dit artikel de voordelen maar zeker ook de nadelen van de door ons onderzochte steelstofzuigers en maken u de keuze gemakkelijk.

Allergieën
Bent u op zoek naar de beste steelstofzuiger voor dierenharen of heeft u last van allergieën? De Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO, de beste steelstofzuiger tegen honden- en kattenharen zowel de anti allergie steelstofzuiger Cecoclean Conga Thunderbrush 620 zijn verkozen uit vele concurrenten.

Dweilfunctie
Vindt u nu juist de dweilfunctie van een steelstofzuiger belangrijk? De Nederlandse fabrikant Philips valt toch nog in de prijzen met zijn Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 als beste 3 in 1 steelstofzuiger met dweilfunctie.

Lichtgewicht
Gaat u voor een lichtgewicht steelstofzuiger of wilt u maximaal € 50,- uitgeven? Als beste kleine steelstofzuigers voor erbij is de AEG CX7-1-30IW verkozen tot winnaar in zijn categorie en onder de € 50,- kunt u met de Tristar SZ-1918 Steelstofzuiger meteen aan de slag.

Genoeg te doen en te vertellen over de beste steelstofzuigers van 2020 maar toch weet u hier binnen 10 minuten alles wat u moet weten. Onze koopgids met nog meer handige, energiezuinige en geld besparende tips vindt u onderaan dit grote steelstofzuiger onderzoek. Gaan we meteen beginnen? 
Is een steelstofzuiger geschikt voor u? 

De allereerste vraag is natuurlijk wat voor uw woning of bedrijfsruimte het handigst is oftewel wat kiest u als nieuwe stofzuiger?

Keuze te over: een gewone stofzuiger zoals we die al generaties lang gebruiken of een moderne variant zoals de draadloze steelstofzuiger. Misschien wilt u één van beiden maar gaat u tegelijkertijd voor een combinatie met een robotstofzuiger of een kruimeldief. Met het beantwoorden van 5 simpele vragen wordt uw keuze duidelijk. Zullen we meteen de test doen zodat u weet waar u staat?

Steelstofzuiger versus sledestofzuiger test 

- Is uw huis kleiner dan 80 m²?
- Pakt u vaak de stofzuiger voor een snelle ronde tussendoor?
- Vindt u het belangrijk om snoerloos te stofzuigen?
- Vindt u een licht apparaat een pre?
- Heeft uw woning een harde vloerbedekking?

Heeft u de meeste van deze 5 toetsvragen positief beantwoord? 

Dan is een steelstofzuiger vrijwel zeker iets voor u. Heeft u twee of meer vragen negatief beantwoord dan kunt u waarschijnlijk beter voor een sledestofzuiger gaan. Zullen we ook nog gewoon alle voordelen en nadelen van de steelstofzuiger op een rijtje zetten? U kunt dan uw eigen conclusie trekken.

De voordelen van een steelstofzuiger:

Voordelen

 • Licht in het gebruik 
 • Makkelijk wendbaar 
 • Meestal 2 in 1 dus kruimeldief en stofzuiger in één 
 • Draadloos dus een onbeperkte actieradius
 • Makkelijk op te hangen aan zijn laadstation 
 • Neemt weinig ruimte in 
 • Geschikt voor kleine en middelgrote ruimtes

Nadelen

 • Iets duurder dan een klassieke stofzuiger 
 • Minder krachtig qua zuigkracht 
 • Relatief klein stofreservoir (regelmatig legen) 
 • Sommige modellen hebben een korte gebruiksduur (30 minuten) 
 • Lange oplaadtijd voordat de steelstofzuiger weer gebruiksklaar is

Heeft u deze informatie allemaal gelezen? Dan kunt u nu zelf uw conclusie trekken over de geschiktheid voor uw privé situatie. Alles op een rijtje dat vinden we bij Klesto, de grootste consumentensite voor huishoudelijke apparatuur, makkelijk en belangrijk.

Als extra opmerking wilden we wel even kwijt dat er ook steelstofzuigers zijn die krachtig zuigen en bijna een uur achter elkaar gebruikt kunnen worden. Ook de oplaadtijd is al een stuk verbeterd vergeleken met een aantal jaar geleden. Vaak bevinden deze draadloze modellen zich bij het topsegment van de markt. (lees € 300,- of duurder)

Beste koop steelstofzuiger - (Xiaomi Roidmi F8 Storm – Steelstofzuiger)

De Chinese fabrikant Xiaomi probeert al jaren voet aan de grond te krijgen in Europa op het gebied van elektronische apparatuur. Sinds 2017 zijn steelstofzuigers aanwezig in het assortiment van de Chinese multinational. 

Met rond de 10 verschillende modellen, waarvan de meesten in de prijsklasse tussen de 200 en 300 euro, lijkt er ondertussen voldoende keuze te zijn voor de kritische consument. Alle steelstofzuigers van Xiaomi hebben de 2 in 1 functionaliteit van een geïntegreerde kruimelzuiger en zien er, zo op het oog, professioneel uit.

Wilt u meer weten over het merk Xiaomi, de oprichting van dit bedrijf en de producten? Op onze merkenpagina, waar alle bekende en minder bekende merken worden uitgelicht, hebben we voor Xiaomi alvast een plekje vrijgemaakt.

Specificaties en uiterlijk 

De winnaar van de grote steelstofzuiger test, de Xiaomi Roidmi F8 Storm is wit en lijkt, qua uiterlijk althans, op een kruimeldief met een lange steel.

Het apparaat is voor het overgrote gedeelte gemaakt van kunststof waarbij de lange en de flexibele buis bestaan uit RVS.

Het motorgedeelte bevindt zich bij de Roidmi F8 Storm vlakbij het handvat met pal daaronder het opvangreservoir van doorzichtig kunststof. 

Xiaomi Roidmi F8 Storm lichtgewicht

Met een klein rood streepje over het motorgedeelte en een rood mondstuk heeft u het, qua opvallende details wel gehad.

Toch heeft de F8 Storm in 2018 tot onze verbazing zowel de Reddot als de IF design award gewonnen. Het zij zo, smaken verschillen maar wat ons betreft komt de Storm een beetje gewoontjes over. Pittig is het apparaat wel: de motor heeft een vermogen tot 100.000 RPM, de prestaties zijn prima en daar gaat het tenslotte om.

De steelstofzuiger is licht, namelijk maar 1,5 kg volgens de fabrikant. Klinkt goed maar bij die 1,5 kg moet u dan nog wel een kilo optellen vanwege de stang en het mondstuk. Ter vergelijking: een gemiddelde handtas weegt rond de 4 kg.

Door de zuigmond op de vloer te laten rusten tijdens het zuigen verplaatst u het gewicht vrij gemakkelijk. Ook inclusief stang blijft de F8 nog steeds een lichtgewicht. De Storm F8 wordt verkocht met flink wat accessoires. U kunt de accessoires via een kliksysteem verwisselen en zo de verschillende mogelijkheden van de Storm F8 optimaal benutten.

Als we het hele apparaat uit elkaar halen bestaat het, inclusief opvangreservoir van 0,4 liter maar liefst uit 14 onderdelen waarvan 7 los van elkaar te gebruiken onderdelen.

Het is dus zowel een complete steelstofzuiger als een kruimeldief.

Xiaomi Roidmi F8 Storm accessoires

Door de aanwezigheid van een Hepafilter is de F8 ook geschikt voor mensen met allergieën. Zullen we eens kijken hoe de F8 het doet in het gebruik? 

Werking en bediening

Over de Xiaomi Roidmi F8 Storm kunnen we kort en bondig zeggen dat het een vernieuwend apparaat is om mee te stofzuigen.

Met een ronde knop, die zich aan de bovenkant van het handvat bevindt, bedient u het apparaat. U kunt via deze knop met gewone kracht stofzuigen maar ook met de turbostand. Voor normale vervuiling was bij ons de gewone stand afdoende.

Xiaomi Roidmi F8 Storm handvat

In de normale stand kunt u de Storm bijna een uur lang gebruiken maar in de turbostand was de batterij al na 10 minuten leeg. Er zit trouwens nog een stand tussenin maar die kunt u alleen via de app instellen. Heeft u een smartphone en staat u open voor vernieuwing? 

Het lijkt omslachtig om een handmatig bedienbaar apparaat via de smartphone te volgen.

Via de app krijgt u op uw telefoon berichtjes door zoals een vol stofreservoir of het Hepa filter dat vervangen moet worden. 

Bovendien kunt u, weer via de app, handig zien hoe lang u de Storm nog kunt gebruiken in de huidige stand en hoe lang de F8 nog op de lader moet blijven om weer helemaal volledig opgeladen te zijn.

Xiaomi Roidmi F8 Storm app

Last but not least heeft de Storm F8 app een troubleshooter gelinkt aan het technisch gedeelte van uw steelstofzuiger. Knippert er een lampje op uw nieuwe Storm? De app zorgt dan dat u precies omschreven krijgt wat voor technische problemen uw steelstofzuiger zou kunnen hebben.

Vindt u het gedoe met een app overdreven, dubbelop of bent u al niets anders meer gewend? Het heeft het wel iets maar gelukkig kunt u ook zonder wifi de Storm steelstofzuiger gewoon bedienen. Bovendien wordt de Storm F8 verkocht met 2 jaar volledige fabrieksgarantie dus ook dat schept wel het nodige vertrouwen.

Technische mogelijkheden

Heeft u thuis tapijt, laminaat of een combinatie van verschillende vloerbedekkingen in bijvoorbeeld uw woonkamer en slaapkamer?

Voor harde vloeren, zachte vloerbedekking of tapijt zijn er respectievelijk de zachte zuigmond met led verlichting en de harde koolborstel.

Xiaomi Roidmi F8 Storm bank

Heeft u huisdieren? Voor het opzuigen van honden- of kattenharen gebruikt u de mini borstel die natuurlijk ook rechtstreeks als kruimelzuiger gebruikt kan worden.

Heeft uw appartement plintjes of hoge raamkozijnen? Dan kunt u de flexibele buis gebruiken voor moeilijke hoekjes. Als extra accessoire voor het stofzuigen van uw matras is er ook nog de speciale anti mijten borstel.

Is alles gedaan en bent u klaar met stofzuigen? U kunt de F8 verticaal aan de muur hangen met de bijgeleverde magneet en aansluiten aan de oplaad adapter.

Het is even wennen welke zuigmond ideaal is maar alle accessoires zijn simpel te vervangen en goed passend waardoor geen zuigkracht verloren gaat. De opbergtas, die u apart kunt kopen, zou eigenlijk erbij moeten zitten.

De zuigkracht van de Xiaomi F8 is goed. Met een zuigvermogen van 115 watt (airwatt) is zowel de zuigkracht als het geluid(78 dB) vergelijkbaar met een normale stofzuiger.

De oplader is niet geïntegreerd in het ophangsysteem en de bediening via de app is omslachtig.

Voordelen

 • Zeer goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Licht en wendbaar
 • Lange werking (55 minuten)
 • Veel accessoiresGeschikt voor alle vloertypes
 • Verlichting in de zuigmond voor goed zicht

Nadelen

 • 2,5 uur oplaadtijd
 • Middelste stand stofzuiger alleen via de app
 • Troubleshooting alleen via de App

Conclusie

Wilt u een veelzijdige steelstofzuiger voor een betaalbare prijs met alle moderne opties en accessoires? De 2 in 1 Xiaomi F8 Storm is de beste koop steelstofzuiger uit het hogere segment voor een middenklasse prijs. Qua prestaties absoluut vergelijkbaar met veel duurdere steelstofzuigers.

Beste steelstofzuiger voor dierenharen – (Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO)

Bent u dol op uw huisdieren en wilt u tegelijkertijd een woning die vrij is van stof en dierenharen? Bosch pakt de zaken grondig aan met de Bosch Unlimited

Zoo BBS1ZOO, speciaal ontworpen voor het opzuigen van dierenharen.

Specificaties en uiterlijk

Qua uiterlijk lijkt de steelstofzuiger eerder op een modern stuk gereedschap dan op een stofzuiger en oogt bijzonder imposant. 

Uitgevoerd in de kleuren rood met zwart en met een robuuste vormgeving heeft de 2 in 1 Bosch Unlimited Zoo wel iets weg van een bladblazer.

Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO zuigmond


Vergis u echter niet. De 2,9 kg zware BBS1ZOO is een optimaal werkende steelstofzuiger met alle moderne mogelijkheden. U kunt met de Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO een uur lang stofzuigen waarbij de elektrisch draaiende borstel in de zuigmond wel zeer grondig dierenharen opzuigt.


Volgens de fabrikant zuigt u met de Unlimited Zoo zelfs 30 % sneller dierenharen op dan met een gewone stofzuiger. Of dit werkelijk zo is? Het lijkt ons een beetje omslachtig te meten maar snel is de beste steelstofzuiger voor dierenharen absoluut. Zullen we de bediening eens checken?

Werking en bediening

De Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO is simpel in het gebruik en makkelijk te bedienen. De steelstofzuiger heeft 2 standen, de standaard zuigkracht of de turbo die u activeert met de turboknop boven het handvat.

Let op, want in de turbostand kunt u de stofzuiger maar 7 minuten gebruiken.

Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO kruimeldief

Tijdens het zuigen drukt u met uw wijsvinger een trekker knop in die zich aan de binnenkant van het handvat bevindt. De Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO is door zijn ergonomische vorm geschikt voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. 

De accessoires van de BBS1ZOO zijn te verwijderen en te bevestigen met een drukknop systeem. Dit wijst zich vanzelf door de opvallende grijze kleur en het klikgeluid van de drukknoppen. U kunt alle accessoires zowel met als zonder de lange stang gebruiken, handig om ook gelijk de mand of het bankstel mee te nemen.

De zakloze steelstofzuiger heeft een stofreservoir van 0,4 liter. De steelstofzuiger heeft een indicatielampje voor een vol reservoir en het legen gaat simpel en hygiënisch met één druk op de knop.

De beste koop steelstofzuiger voor dierenharen beschikt over twee filters. Het Cartridge filter inclusief Pure Air membraan heeft een zelfreinigend RotationClean systeem.

Ook heeft de Bosch Zoo een extra hygiënisch filter voor schone uitlaatlucht. De filters zijn dusdanig geplaatst dat ze ook werken terwijl u de winnaar tegen dierenharen als kruimelzuiger gebruikt.

Technische mogelijkheden

De motor heeft een vermogen van 850 watt waarbij het air watt vermogen niet helemaal duidelijk is. Een flinke zuigkracht heeft de Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO beslist wel. Een beetje luid is hij ook, de beste koop steelstofzuiger voor dierenharen produceert 76 decibel in de gewone stand en gaat in de turbostand zelfs over het wettelijk maximum van 80 decibel.

De accuduur bij normaal gebruik is ruim 55 minuten en de oplaadtijd bedraagt 5 uur. De wandhouder is tevens het oplaadstation en u kunt hier ook alle accessoires aan ophangen. Vindt u de oplaadtijd een beetje lang? Er bestaat wel een snellader die de job in een kleine 60 minuten klaart, maar deze moet u dan weer apart kopen. 

Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO oplader
Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO accu

De accu heeft trouwens nog wel een ander vermeldenswaardig feit. De accu maakt deel uit van het Power for ALL 18-volt-accu systeem van Bosch. Dit houdt in dat u deze accu in alle gereedschappen en apparatuur van Bosch kunt gebruiken en vice versa. Heeft u al een apparaat van Bosch in huis? Dan heeft u meteen de beschikking over een tweede accu om nog langer te kunnen stofzuigen.

De snellader moet apart gekocht worden en het apparaat moet 5 uur opladen.

Voordelen

 • Krachtige motor en goede zuigkracht
 • Ideaal voor het opzuigen van dierenharen
 • Zeer lange gebruiksduur
 • Simpel in de bediening
 • Universele Bosch accu
 • Stevig apparaat

Nadelen

 • Opladen duurt 5 uur
 • Maakt veel lawaai
 • Snellader moet apart gekocht worden
 • Geen goedkoop apparaat

Conclusie

Natuurlijk hebben we de beste koop steelstofzuiger voor dierenharen uitgekozen vanwege zijn prestaties. De Bosch Unlimited Zoo BBS1ZOO is voor het snel stofzuigen van dierenhaar ongeëvenaard en zijn prijs meer dan waard. Kwalitatief een echte winnaar.

Beste steelstofzuiger voor mensen met allergieën -(Cecotec Conga Thunderbrush 620)

De met een Hepa filter uitgeruste CONGA THUNDERBRUSH 620 is niet duur(lees goedkoop) en simpel in het gebruik. Het in Valencia gevestigde Cecotec is de verkoper van tientallen zoniet honderden elektronische artikelen.

Via wederverkopers in verschillende landen bediend het Spaanse bedrijf vooral het goedkopere segment van de elektronicamarkt. 

In de Conga serie bevinden zich robotstofzuigers, klassieke sledestofzuigers en stoomreinigers.

Een vrij grote selectie steelstofzuigers worden door Cecotec aangeboden met, buiten de verschillende typenummers, illustere namen. De steelstofzuigers heten onder andere Rockstar, Extreme en Immortal (onsterfelijk).

Specificaties en uiterlijk 

De luxe ogende Cecotec Conga ThunderBrush 620 Immortal zoals de volledige naam luidt, heeft qua model alle kenmerken van een klassieke stofzuiger maar dan kleiner en op een stok. Het feit dat de motor haaks geplaatst is op de zuigstang draagt daar nog aan bij.

De steelstofzuiger is gemaakt van harde kunststof en uitgevoerd in de kleuren wit met rode accenten en een rode zuigstang. Qua uiterlijk ziet de Cecotec Conga 620 uit de ThunderBrush serie er niet echt vernieuwend uit maar de kleurencombinatie is wel aansprekend op een vrolijke manier.

In de hele ThunderBrush serie is gekozen voor dergelijke contrasterende kleurencombinaties en sowieso zijn de prestaties natuurlijk belangrijker dan de looks. Zullen we aan de slag en uitproberen wat de Cecotec Conga ThunderBrush 620 Immortal voor ons kan betekenen?

Werking en bediening 

De Cecotec Conga ThunderBrush 620 Immortal is uitgerust met tiptoetsen en de steelstofzuiger kan zuigen in 2 verschillende standen. Tijdens het stofzuigen in de eco- of de turbo-stand hoeft u geen knop ingedrukt te houden.

U ziet op het LCD-display in welke stand u de ThunderBrush 620 gebruikt. Ook kunt u, tijdens het stofzuigen, op hetzelfde LCD-display zien hoeveel streepjes de 22,2 V batterij nog heeft. 

Cecotec Conga Tunderbrush handvat

Het onderste gedeelte van de elektrische borstel heeft led verlichting en de accessoires kunt u losmaken en bevestigen met een drukknop. De Cecotec ThunderBrush 620 is te gebruiken als steelstofzuiger maar, met de korte stang, ook als kruimeldief. 

De machine is relatief zwaar, bijna 4 kg en heeft een lekker ruim stofreservoir(0,7 liter) dat u via een drukknop hygiënisch rechtstreeks in de vuilnisbak kunt legen.

Technische mogelijkheden 

De beste koop steelstofzuiger voor mensen met allergieën kan in de eco-stand ruim 45 minuten non stop gebruikt worden. In de turbostand bent u al na 7 minuten klaar en is de accu leeg.

Het opladen duurt, vaag genoeg, volgens de fabrikant ‘niet lang’. Deze ‘korte oplaadtijd’, die nergens wordt uitgedrukt in cijfers is, alweer volgens de fabrikant, te wijten aan de hoogwaardige ‘Immortal batterij’. 

Dat zal allemaal wel zo zijn maar bij Klesto houden we van duidelijkheid en vinden het ontbreken van de oplaad gegevens een minpunt. Bij het opladen hebben we de 620 Immortal een kleine 3 uur moeten geven. 

De steelstofzuiger uit Spanje is, als een van weinigen in zijn prijsklasse, wel uitgerust met een Hepa filter. De motor is van het type Cyclonic Technology en de steel is 180 graden draaibaar. Het geluidsniveau van 78 dB is lawaaierig maar voor een steelstofzuiger niet extreem.

Er is geen opbergsysteem dus u moet zelf een haak ophangen en het apparaat is vrij basic 

Voordelen

 • Hepa filter aanwezig
 • Lange gebruiksduur (45 minuten)
 • Hygiënisch te legen met klepje
 • Voordelige koop
 • Simpel en makkelijk in het gebruik

Nadelen

 • Oplaadtijd van 3 uur (wordt nergens aangegeven)
 • Het apparaat is vrij zwaar (3,8 kg)

Conclusie

De beste steelstofzuiger voor mensen met allergieën is niet duur, simpel en compleet. Heeft u snel last van stof of mijten en wilt u een voordelige oplossing? Met de Cecotec Conga ThunderBrush 620 bent u in huis snel klaar.

Beste lichtgewicht steelstofzuiger (voor erbij) – (AEG CX7-1-30IW – Steelstofzuiger)

De beste koop lichtgewicht steelstofzuiger is in korte tijd al een klassieker geworden.


Specificaties en uiterlijk

Uitgevoerd in wit kunststof met een doorzichtig stofreservoir en dito zuigmond ziet de AEG CX7-1-30IW er precies uit als wat hij is: een no nonsense steelstofzuiger.
Bij dit 2 in 1 apparaat bevindt de kruimelzuiger zich op de steel aan de voorzijde, net boven de zuigmond.

Met een drukknop haalt u de kruimeldief los en qua model heeft deze veel weg van een kledingborstel. 

Met een drukknop haalt u de kruimeldief los en qua model heeft deze veel weg van een kledingborstel. De steelstofzuiger zelf kunt u gewoon rechtop laten staan, ook als u de kruimeldief losmaakt. Het totale gewicht van de CX7 is 2,3 kg en het apparaat is daarmee dus letterlijk een lichtgewicht.

Werking en bediening 

De bediening van de draadloze AEG CX7-1-30IW bestaat uit twee knoppen boven aan de steel. Als u op de bovenste knop(start) drukt begint de steelstofzuiger meteen in de hoogste stand. Dit kunt u door op de onderste knop te drukken aanpassen.

De 2 in 1 AEG CX7-1-30IW is licht en wendbaar. U kunt de machine die iets meer dan 2 kg weegt tijdens het zuigen over de vloer rollen, maar ook optillen. De steel met zuigmond kan links en rechts buigen, plat liggen maar ook rechtop blijven staan.

Heeft u eventjes behoefte aan alleen een kruimeldief? Deze is met één beweging los te koppelen en meteen klaar voor gebruik. Accessoires zijn in principe niet nodig. Er bestaat wel een autoset voor de AEG CX7-1-30IW met onder andere een mini zuigmond en een flexibele buis maar die moet u apart aanschaffen.

Technische mogelijkheden 

U kunt de lichtgewicht AEG in de normale stand 30 minuten gebruiken en in de turbostand ruim 10 minuten. Hierna moet de AEG CX7-1 wel voor 4 uur op de lader om weer helemaal gebruiksklaar te zijn. 

Tijdens het opladen brandt er een lampje. U kunt trouwens de machine gewoon op de lader laten als u die niet gebruikt. Is de batterij vol? Dan stopt de oplader uit zichzelf.

De AEG CX7-1-30IW heeft een accu indicatielampje met streepjes maar geen indicator voor een vol stofreservoir. Het reservoir van 0,5 liter is wel doorzichtig dus u kunt de stand van zaken makkelijk zelf bijhouden.

De steelstofzuiger is door zijn meebewegende zuigmond en zachte rubberen wieltjes geschikt voor zowel harde vloeren als parket. De zuigkracht is redelijk goed en de beste steelstofzuiger voor erbij heeft een volume van 76 dB. 

Wat zit er in de doos? 

De 2 in 1 AEG CX7-1-30IW heeft geen meegeleverde accessoires en wordt kant en klaar verkocht inclusief oplader. Uiteraard vindt u in de doos ook de gebruiksaanwijzing. De beste steelstofzuiger voor erbij heeft 2 jaar fabrieksgarantie van het type carry in.

Geen accessoires en een lange oplaadtijd (4 uur)

Voordelen

 • Licht en wendbaar
 • Voordelige koop
 • Kan rechtop blijven staan(parkeerstand)
 • Lader stopt automatisch

Nadelen

 • Niet erg geschikt voor tapijt
 • 4 uur oplaadtijd

Conclusie

Een steelstofzuiger zonder poespas. Licht, wendbaar, niet duur en doet wat ie moet doen. De rubberen wieltjes krassen niet op het parket en de 2 in 1 AEG CX7-1-30IW heeft ruim 30 minuten een goede zuigkracht.

Beste steelstofzuiger met dweilfunctie – (Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01)

Heeft u een tegelvloer, parket of laminaat? Dan weet u ongetwijfeld hoeveel werk erin zit om alles goed schoon te houden. Naast stofzuigen is regelmatig dweilen een must.

Zuigen en dweilen in één beweging lijkt dan ideaal en dat is het ook.

Het kost wel een paar centen, meer dan €500,- om precies te zijn, maar dan heeft u wel het paradepaardje van Philips in huis. Jawel, de beste koop 3 in 1 steelstofzuiger met dweilfunctie komt gewoon uit Nederland en is bijna volledig vervaardigd van gerecycled en recyclebaar materiaal.

Specificaties en uiterlijk 

Het uiterlijk van de Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 oogt mooi en modern. Door de kleuren, turquoise met zwart en doorzichtig kunststof, is de associatie met water snel gelegd. Het apparaat is maar iets groter dan een reguliere steelstofzuiger en weegt 2,7 kg.

Door de rubberen wieltjes onder de zuigmond is de SpeedPro Max Aqua op zowel harde als zachte vloeren zoals tapijt en matten te gebruiken. 

De dweilfunctie gebruikt u uiteraard alleen op harde vloeren. Zullen we meteen aan de slag?

Werking en bediening 

Met de beste steelstofzuiger met dweilfunctie kunt u natuurlijk ook gewoon stofzuigen. Zodra u het aqua mondstuk heeft gevuld met water en heeft bevestigd(met een magneetsysteem) is de dweilfunctie actief. 

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904:01Philips SpeedPro Max Aqua FC6904:01 waterreservoir

Zodra u het aqua mondstuk verwijderd, door in het midden erop te staan en de steelstofzuiger omhoog te bewegen, heeft u weer een reguliere steelstofzuiger. Het mondstuk is goed draaibaar en u kunt dus, tijdens het stofzuigen en dweilen praktisch overal bij. 

De Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 bediend u met één schuifknop. Deze zwarte schuifknop bevindt zich aan de bovenzijde van het apparaat net onder het LCD-display van de accu. De 3 in 1 SpeedPro Max Aqua heeft 3 standen: stand 1(eco), stand 2(normaal) en een turbostand. 

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904:01 kruimelzuiger

Is de fiber doek een beetje te droog naar uw zin of wilt u een bijzonder vieze plek wegwerken? Door met uw voet op het pedaal te drukken voegt u extra water toe. Het dweilen is trouwens wel eventjes wennen.

Bent u regelmatig actief geweest met de dweil en beweegt u deze van links naar rechts of gewoon alle kanten op? De beste steelstofzuiger met dweilfunctie beweegt u alleen naar voren en naar achteren. 

Technische mogelijkheden 

De Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 kan, dankzij de zware 25,2 V Lithium-Ion accu, ruim 60 minuten non-stop dweilen en stofzuigen in de eco-stand. Is dat net iets te zwakjes voor u? U kunt dan in de normale stand of in de turbostand toch nog steeds een half uur dweilen en stofzuigen. Dit komt neer op ongeveer 60 vierkante meter vloeroppervlak. 

De steelstofzuiger heeft een batterij indicatie display die het percentage van de accu weergeeft en waarschuwt bij een lege accu. De beste steelstofzuiger met dweilfunctie is na 5 uur opladen weer gebruiksklaar. Het opladen gebeurd hangend via een magneetlader en heeft een automatische oplaadstop. 

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904:01 oplader

Het zuigsysteem van de Max Aqua FC6904/01 is cyclonisch en het 360 graden roterende mondstuk heeft een ingebouwde LED-verlichting voor goed zicht. Het ontwerp van de stofzuiger, de stang en de motor heeft een hoge luchtstroom (1000 liter per minuut) waardoor vuil en stof aan alle kanten wordt opgezogen. 

​Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,6 liter en kan via een drukknop hygiënisch worden geleegd. Met 1 druk op de knop verandert u de SpeedPro Max Aqua in een kruimelzuiger en u kunt hiervoor een elektrisch roterende mini borstel of een uitschuifbare zuigmond gebruiken.

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904:01 stofbak

De beste steelstofzuiger met dweil maakt behoorlijk wat geluid, maar liefst 84 dB tijdens uw werkzaamheden. Het zij zo. Aan de filtering van de stofzuiger heeft Philips de nodige aandacht gegeven. Zowel de lucht bij de motor als de uitstoot wordt gefilterd. Door middel van deze geavanceerde en uitwasbare filters is de FC6904/01 geschikt voor mensen met allergie en het opzuigen van dierenharen.

Het autopakket (met flexibele stang) moet apart worden gekocht en het apparaat is duur.

Voordelen

 • Mooie vormgeving
 • Licht, wendbaar en makkelijk in het gebruik
 • Zuigt en dweilt prima
 • Makkelijk op de lader te hangen (magneet)
 • Lange gebruiksduur

Nadelen

 • Maakt veel geluid
 • Moet 5 uur opladen
 • Duur in aanschaf

Conclusie

De beste steelstofzuiger met dweilfunctie is een prachtig en functioneel apparaat. Hij is mooi, duur en langdurig te gebruiken. Het schoonmaakresultaat is prima, met de Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 gaat alles 2 keer zo snel.

Beste steelstofzuiger onder de € 50,- (Tristar SZ-1918 Steelstofzuiger)

De steelstofzuiger met snoer (jawel) is voor zijn prijs redelijk krachtig. Nu koopt u dus niet een draadloze steelstofzuiger zoals we gewend zijn en heeft u dus niet het gemak van snoerloos stofzuigen maar ala, voor de snelle actie tussendoor is de Tristar zeker geschikt. 

Specificaties en uiterlijk 

Lichtgroen met zwart en chroom is de kleurencombinatie van de Tristar SZ-1918, de beste steelstofzuiger onder de 50,- €. Wilt u liever toch een ‘echte’ draadloze steelstofzuiger? Dan bent u met een budget van rond de € 100,- zeker gered.

De beste lichtgewicht steelstofzuiger (voor erbij) en de beste steelstofzuiger voor mensen met allergieën zitten beide in dezelfde prijscategorie. Zullen we hier eens kijken wat u mag verwachten voor uw € 50,- met de Tristar SZ-1918?

Werking en bediening 

Over de bediening van de SZ-1918 kunnen we kort zijn: de aan-uit knop bevindt zich aan de bovenzijde van het apparaat. Wilt u de machine als kruimeldief gebruiken? Dan verwisselt u de lange steel voor de korte door middel van een drukknop bovenaan de stang. 

Is uw stofreservoir vol? Eerst de stekker eruit en dan houdt u de machine boven de prullenbak. Hierna drukt u het schuifknopje onder de steel naar beneden. Het klepje gaat open en dit duwt u als u klaar bent met de hand weer dicht.

Wilt u het apparaat zelf even schoonmaken? Voor het reinigen van het apparaat zelf gebruikt u de drukknop met open slot. U ontgrendelt zo het handvat en kunt dan overal goed bij.

Tristar SZ-1918 Steelstofzuiger stofbak

Technische mogelijkheden 

De 2 in 1 kruimeldief annex steelstofzuiger onder de € 50,- heeft een vermogen van 600 Watt en een cyclonisch motorsysteem. Onder andere door dit hoge vermogen is de zuigkracht goed en voldoet aan onze wensen. Met 80 dB tijdens het stofzuigen produceert de steelstofzuiger een behoorlijk geluid.

De SZ-1918 valt volgens de fabrikant in de zuinige energieklasse A. Energielabels voor stofzuigers zijn afgeschaft(19 januari 2019) dus deze A status is, wat Klesto betreft, een beetje nietszeggend.

Het stofreservoir is wel lekker ruim, met een volume 0,9 liter kunnen we behoorlijk doorgaan met stofzuigen. De Tristar SZ-1918 weegt 2,1 kg en is daarmee een lichtgewicht. Door zijn 5 meter lange snoer heeft de SZ-1918 een redelijke actieradius. 

De Tristar SZ-1918 heeft een snoer en maakt redelijk veel herrie.

Voordelen

 • Lichtgewicht van 2,1 kg
 • Bijzonder goedkoop
 • Simpel apparaat aan-uit klaar
 • Ruim stofreservoir(0,9 liter) met klepje

Nadelen

 • Steelstofzuiger is niet snoerloos
 • Maakt veel geluid(80 dB)

Conclusie

De Tristar SZ-1918 is wat ons betreft een gewone goedkope stofzuiger met het uiterlijk van een steelstofzuiger. Doet wat ie moet doen, heeft een snoer van 5 meter en is tegelijkertijd een kruimeldief.

Bekijk prijzen van de Tristar SZ-1918 bij verschillende winkels:


Koopgids met tips

We hebben het u beloofd aan het begin van ons grote steelstofzuiger onderzoek, de koopgids met tips en advies waarmee u nog extra kunt besparen.

De allereerste tip is meteen een waarschuwing: een heel enkele uitzondering daargelaten kunt u beter geen apparatuur kopen via onbekende buitenlandse websites. Vooral als er bijzonder lage prijzen voor dure merken gelden mag u sceptisch zijn.

Van onze lezers krijgen we steeds vaker mailtjes binnen met klachten over webwinkels met huishoudelijke apparatuur. Een lange wachttijd, extra of verborgen kosten en producten die niet voldoen aan de omschrijving zijn een paar van de klachten.

Het feit is dat de webwinkels waarover de meeste klachten binnenkomen zich niet in Nederland bevinden en zich ook niet aan de Nederlandse of Europese regelgeving houden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Is goedkoop altijd duurkoop? 

Is de prijs van een steelstofzuiger voor uw budget geen punt? Dan houden we u niet tegen, u kunt zich uitleven en mag ervoor gaan. Wilt u toch liever waar voor uw geld bij de beste koop steelstofzuiger?

U mag dan simpelweg onze aanbevelingen volgen, we hebben namelijk alle prijzen en mogelijkheden van steelstofzuigers uitgezocht, gecontroleerd en met elkaar vergeleken.

Het was een klus, maar zeker de moeite waard. We hebben in ons onderzoek wel degelijk goede en tegelijkertijd voordelige steelstofzuigers gevonden.

Top apparaten voor relatief lage bedragen hebben gewonnen in de verschillende categorieën beste steelstofzuiger van 2020. Doe uw voordeel bij het kopen van een steelstofzuiger. 

Weet u welke steelstofzuiger u wilt? 

Door van hetzelfde type en merk aanbiedingen en prijzen van 2 of 3 gerenommeerde webwinkels te vergelijken slaat u uw slag. Zo kunt u zonder inspanning vaak nog tientallen euro’s extra besparen.

Ondertussen zijn we alweer aan het einde van ons grote steelstofzuiger onderzoek. We hopen dat we u met onze selectie van de beste koop steelstofzuiger in verschillende categorieën tijd en hebben bespaart.

Bent u voldoende geïnformeerd?

Bent u eruit en weet u precies welke van de geselecteerde steelstofzuigers ook uw keuze is? Dan wensen we u alvast veel plezier met uw aankoop.

Wilt u er nog even een nachtje over slapen? Ook dat kunnen we best begrijpen. Morgen kunt u alles nog op uw gemak nalezen en een weloverwogen keuze maken.

Voor nu namens het Klesto team: bedankt voor uw tijd en aandacht. Heeft u nog vragen over steelstofzuigers en hun werking of wilt u misschien iets toevoegen aan de informatie?

U mag ons altijd een berichtje sturen. Bij klesto.nl, dé community voor huishoudelijke apparatuur, is uw mening belangrijk en stellen we uw reactie op prijs.