Smeg broodrooster

Smeg broodrooster TSF01 rood
Smeg broodrooster TSF01

Heeft u ze ook gezien, die design broodroosters in pasteltintjes met in groot reliëf de hoofdletters SMEG erop? Door de gedetailleerde afwerking en de gebruikte luxe materialen zijn de TSF01 en de TSF02 opvallende verschijningen. Ook de prijs valt op, want voor een SMEG toaster betaald u al snel het dubbele of zelfs drie keer zoveel als voor een doorsnee apparaat.

Zijn de broodroosters van het Italiaanse Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla, waar de 4 letters SMEG voor staan, dit nu wel waard? Geld uitgeven kan altijd nog en we willen er natuurlijk wel iets voor terug. Zijn deze broodroosters echt zo goed of hebben we hier te maken met een slimme marketingstrategie? Ook dat onderzoeken we bij Klesto natuurlijk graag.

Heeft u een voorkeur voor Italiaans design en wilt u weten of de SMEG broodroosters een goede koop zijn? Wilt u ook weten wat de verschillen zijn tussen de TSF01 en de TSF02? Bij ons onafhankelijk onderzoek naar de broodroosters van SMEG testen we uiteraard beide types. Hierbij letten we op de prijs-kwaliteitverhouding, de mogelijkheden en het bedieningsgemak. Ook geven we u handige kooptips, nuttige informatie en leuke wetenswaardigheden over het merk SMEG. Wilt u meer weten over de broodroosters van dit merk? Binnen 10 minuutjes weet u er alles van. Gaat u met ons mee om de testresultaten over de broodroosters van SMEG samen te bekijken?

Het ontwerp van de SMEG broodroosters

Sinds de introductie in 2015 heeft de fabrikant met dit broodrooster al meerdere internationale design awards gewonnen waaronder de IF en de prestigieuze Red Dot. Ook in Nederland worden de TSF01 en 02 toasters in meerdere kleuren aangeboden en zijn onder kenners zeer geliefd. Het ontwerp is door zijn simpelheid smaakvol en de designer is onopvallend maar toch zeer sterk aanwezig.

Heeft u oog voor detail?

Smeg broodrooster TSF01 rozeDan heeft u vast al het ronde uiteinde van de schuifhendel gezien. Het metalen hendeltje, wat normaliter meestal een plastic dopje heeft, is bij de TSF01 een massief stalen staafje met op het uiteinde een bolletje. Ook de zijkant waaruit deze metalen hendel uit het apparaat steekt heeft een glanzende metalen sierstrip. Hierdoor lijkt het alsof het broodrooster vanaf de zijkant gezien een soort staartje heeft.

Met het gebruik van hoogwaardig RVS metaal was de ontwerper niet zuinig. Ook de gehele onderkant van het apparaat heeft een metalen rand waarin de pootjes een naadloos geheel vormen met de gekleurde wand.

Met op de zijkant 2 tiptoetsen, de grote ronde draaiknop voor de temperatuur en de middelste stopknop is de toaster eenvoudig prachtig. Mooi bedacht, keurig afgewerkt en in zijn geheel oogstrelend maar… hoe functioneel is de TSF01? Wat de mooie toaster allemaal kan, of juist niet kan, willen we natuurlijk graag weten. Gaat u mee om dat eens eventjes samen te controleren?

De techniek en mogelijkheden van de TSF01

De toaster heeft 3 aparte functies. Uiteraard kunnen we ermee roosteren, in 6 verschillende bruiningsgraden, maar ook ontdooien en bagels roosteren(eenzijdig) hoort bij de mogelijkheden. De toaster heeft ook nog een warmhoudfunctie. Het broodrooster heeft een vermogen 950 Watt, is voorzien van een thermostaat en heeft een automatische afslag.

Houd u van veiligheid? Het broodrooster is voorzien van een dubbele geïsoleerde wand oftewel koele wand. Hierdoor heeft de buitenkant geen last van de hitte die voor het roosteren van brood nu eenmaal nodig is. Staat uw broodrooster op tafel? U hoeft dan dus niet bang te zijn dat u, of een van uw huisgenoten, zich per ongeluk brand aan de zijkant van de toaster.

De toaster beschikt over een automatische afslag en u kunt ook tussentijds op de stopknop drukken. De kruimellade voor het gemakkelijk schoonmaken is bij de toaster gemakkelijk te openen. De klik-sluiting bevindt zich aan de achterzijde van het apparaat. Wilt u de kruimellade reinigen? Dan drukt u er eventjes op en de lade komt naar buiten. Zullen we maar eens een broodje roosteren?

De bediening van de SMEG broodroosters

Smeg broodrooster TSF01Voordat we een broodje roosteren doen we eerst nog iets anders. Het duurt niet lang maar het is toch belangrijk. Wist u dat het eerste gebruik van een toaster altijd zonder brood is? Om hygiënische redenen is het beter om eerst zonder brood de toaster aan te doen. Hierdoor verbranden alle (mogelijk) aanwezige stofdeeltjes in het apparaat. Heeft u een rondje droog roosteren gedaan in de hoogste stand en even een doekje over de buitenkant gehaald? Dan kunnen nu uw boterhammen in het apparaat.

Zitten uw broodjes erin? Dan stelt u de bruiningsgraad (draaiknop) in op 2 of 3 om te beginnen en doet de hendel naar beneden. Het indicatielampje brandt zodat u precies kunt zien welk programma bezig is. Uw broodjes worden geroosterd en schieten automatisch naar buiten als ze klaar zijn. Wilt u ontdooien? Dan drukt u op de ronde linkerknop(met het sneeuwvlokje) en doet de hendel naar beneden. Ook in deze knop zit een indicatielampje.

Wilt u bagels, muffins of stokbrood roosteren? De toaster heeft ook hier een aparte knop voor. U herkent deze knop door het aangebrachte broodjes teken, de knop bevindt rechts van de draaiknop. Nadat u de sleuven heeft gevuld doet u weer de hendel naar beneden. Het apparaat heeft ook met de bagel-functie een automatische afslag.

Wilt u brood warm houden of alleen eventjes opwarmen? Dan gebruikt u hiervoor de draaiknop. Als u de draaiknop helemaal naar links draait, ziet u bovenaan de warmhoudfunctie. Ook deze functie is voorzien van een goed zichtbaar lampje. Dit was eigenlijk alles wat betreft de bediening van de TSF01 en de TSF02. De beide broodroosters hebben namelijk exact dezelfde bediening. Toch zijn er natuurlijk wel verschillen tussen beide apparaten. Zullen we deze verschillen ook nog even samen doornemen?

De verschillen tussen de TSF01 en de TSF02

De grootste verschillen tussen de toasters zitten hem in de afmetingen en het vermogen. Hoewel ze qua design niet te onderscheiden zijn is de 02 is iets groter (20,8 cm bij 21,5 cm met een lengte van 39,5 cm) dan de 01(19,5 cm bij 19,8 cm met een lengte van 31 cm).

De TSF02 is door zijn vermogen van 1500 Watt ook wat sneller dan de 01 die 950 Watt vermogen heeft. Roostert u regelmatig stukjes stokbrood of bagels? De sleuven van de 02 zijn extra lang en breed namelijk 11 cm bij 26 cm en 36 cm lang. Hiermee is de 02 dus beter geschikt voor de wat grotere brood formaten.

Maken bij u thuis meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van het broodrooster? U kunt in de TSF02 ook 4 (normale) boterhammen tegelijk roosteren. Ook het gewicht verschilt, de 02 is zo’n 1,1 kg zwaarder dan de 01. Laat u het broodrooster gewoon staan als u ermee klaar bent? Dan heeft u met het grotere gewicht natuurlijk niet zoveel te maken. Als laatste is er een verschil in de prijs. De 02 is wat duurder in aanschaf dan de 01.

Accessoires van de TSF01 en TSF02

Er zijn voor de beide broodroosters van SMEG accessoires te koop.
Deze zitten (helaas) niet bij de koop inbegrepen en moet u dus apart aanschaffen. U kunt kiezen uit tosti ijzers en een opzet rekje voor 10 boterhammen(sneetjes) of meerdere losse broodjes. Deze rekjes zijn op maat gemaakt en passen, aan de bovenzijde van het apparaat, precies op de hoekjes van de sleuven. Let u wel op dat u niet de verkeerde koopt? Zoals u weet zijn er verschillende maten wat betreft de sleuven van de 01 en de 02.

De broodroosters van SMEG komen uit de 50’s Retro Style Serie en zijn dan ook in typische jaren ‘50 kleuren te koop. Bent u meer voor strak en modern qua inrichting van uw keuken? U kunt bij een TSF01 of 02 kiezen voor zwart, chroom, wit en rood. Is lollipop helemaal uw ding of wilt u een contrasterende blikvanger op uw keukentafel of aanrecht? Beide toasters zijn ook verkrijgbaar in crème, roze, water groen (mint) en pastelblauw.

De broodroosters zijn duur in aanschaf
De TSF01 en 02 zijn prachtig ontworpen, kwalitatief uitstekend en door hun eenvoud in het gebruik vinden we ze zelfs nog mooier. Alle functies zijn aanwezig en werken ook nog eens perfect. De toasters zijn duur en dat is dan ook gelijk onze enige aanmerking erop. Voor liefhebbers van echt design zijn dit de ultieme broodroosters.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Prachtig design
  • Bijzonder functioneel
  • Gemakkelijke bediening
  • Koele buitenkant
Nadelen
  • Duur in aanschaf
  • Boven stand 5 snel bruin brood
  • Tosti ijzers en rekjes moeten apart worden aangeschaft

Het merk SMEG vanaf het begin tot nu

De naam SMEG is een acroniem voor Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla. Maar wat is nu eigenlijk een acroniem? Een acroniem is een afkorting van iets waarbij de letters gezamenlijk weer een nieuw woord vormen. Kent u de pepermuntjes van KING (Kwaliteit In Niets Geëvenaard) en koopt u ook wel eens iets lekkers bij de HEMA(Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam)? Zo ziet u maar, ongemerkt hebben we in Nederland ook zo onze acroniemen.

Het bedrijf SMEG is in 1948 opgericht door Vittorio Bertazzoni en is nog steeds in bezit van dezelfde familie. Ondertussen is alweer de derde generatie Bertazzoni’s actief en nog steeds bijzonder succesvol. In de beginjaren ‘50 verwierf het bedrijf vooral bekendheid met fornuizen. Hierna volgden vaatwassers in de 60er jaren en in de jaren ‘70 omvatte de productie voornamelijk inbouwapparatuur. De bestsellers zijn zonder twijfel de ijskasten in de retro 50er jaren uitvoering die in 1997 voor het eerst op de markt kwamen.De kleuren en het ontwerp van de FAB retro-style producten zorgden (en zorgen trouwens nog steeds) voor enthousiaste reacties.

De ijskasten werden gevolgd door de introductie van kleinere huishoudelijke apparatuur en hiermee brak SMEG echt door. In dezelfde retro stijl uitgevoerde blenders, waterkokers, staafmixers en natuurlijk de toasters vormen een compleet en aantrekkelijk assortiment. Met wereldwijde vestigingen en een eigen netwerk van wederverkopers is SMEG internationaal goed vertegenwoordigd. Het Italiaanse kwaliteit bedrijf is ook in veel Nederlandse huishoudens niet meer weg te denken. Zullen we weer terug gaan naar onze broodroosters?

Verschillende awards zijn gewonnen door de designers van SMEG en ook de broodroosters delen mee in de prijzen. De TSF01 won de IF Design Award in 2015 en in datzelfde jaar was het grotere broertje de TSF02 de beste koop van Best Buy(de grootste verkoper van huishoudelijke apparatuur in Amerika). Maar liefst 77% van de verkochte toasters was daar een echte SMEG. Ook de prestigieuze Red Dot Design Award werd binnengehaald door de TSF01.

Wat denkt u ervan?

De broodroosters zijn mooi, hoogwaardig uitgevoerd en duur. Het is denk ik maar net wat u ervoor over heeft. Wat denkt u er allemaal van? Gaat u voor Italiaans design in combinatie met een hoogwaardige afwerking van goede kwaliteit en kunt u het zich permitteren? Als dat het geval is hoeft u eigenlijk alleen nog maar uw lievelingskleur uit te kiezen. We wensen u dan alvast veel plezier met uw aankoop.

Wilt u er nog eventjes over nadenken en nog wat modellen van andere merken bekijken? Ook dat kunnen we best begrijpen. Mogen we u nog een laatste tip geven? In ons grote broodrooster onderzoek van 2018 hebben we namelijk tientallen verschillende merken en types onderzocht. Hierbij hebben we alvast beste koop broodroosters voor u uitgeprobeerd en geselecteerd. Zoekt u een broodrooster met 4 sleuven of wilt u graag stokbrood roosteren? In de meest gelezen broodrooster test van 2018 vindt u de beste toasters in 4 categorieën. Bent u toch meer een liefhebber van retro design? Dan kunt u ook nog een kijkje nemen bij ons artikel over de vintage broodroosters van Russel Hobbs.

Nu zijn we trouwens toch alweer aan het einde gekomen van ons onderzoek naar de broodroosters van SMEG. Mogen we u vriendelijk bedanken voor uw tijd en aandacht? U heeft het hele artikel gelezen en weet nu alles over het merk SMEG en de beide broodroosters, de TSF01 en de TSF02. Heeft u misschien een vraag, een opmerking of wilt u zelf een onderzoek aanvragen over mogelijk interessante huishoudelijke apparatuur? U mag dan altijd contact met ons opnemen.

Bij klesto.nl bent u belangrijk. We maken we ons graag sterk voor onafhankelijk onderzoek van huishoudelijke apparaten. Daarbij benoemen we de voordelen en zeker ook de nadelen van de verschillende types en merken. Hierdoor kunt u gemakkelijk kiezen en de beste aankoop doen afgestemd op uw persoonlijke situatie.