Princess slowjuicer

Princess Juice Center slowjuicerBent u zich aan het oriënteren voor een slowjuicer en viel uw oog op een van de voordelige Princess sapmachines? Begrijpelijk want normaliter kost een beetje slowjuicer al snel in de honderden euro’s. Daarbij komen er natuurlijk wel een aantal logische vragen bij u op. Is een Princess slowjuicer een koopje of weggegooid geld?

Die vraag beantwoorden we hier graag voor u. In de grote test van de Princess slowjuicer besteden we ruime aandacht aan de prijs-kwaliteitverhouding, de bediening en de mogelijkheden. Het hele assortiment slowjuicers van Princess gaat bij klesto.nl onder het vergrootglas. Is goedkoop nog steeds duurkoop of is dat in 2019 niet meer actueel? De uitslag van ons grote Princess slowjuicer onderzoek schept duidelijkheid en zal u wellicht verbazen.

Er is alvast zonder enige twijfel een gat in de markt wat goedkope slowjuicers betreft. Het Nederlandse merk Princess springt eruit, qua uiterlijk en absoluut qua prijs. Maar hoe goed of helemaal niet goed zijn de slowjuicers uit Tilburg? Wat kunnen we wel en niet doen met de Princess slowjuicers en hoe werkt het? Dat alles en nog veel meer leest u hier. Krijgen we bij een slowjuicer van rond de € 100,- wel of niet een keukenmachine waar we iets aan hebben?

Onafhankelijk onderzoek naar huishoudelijke apparatuur, daar kunt u bij Klesto.nl op rekenen. We bekijken, onderzoeken en vergelijken alle sapmachines, inclusief de nieuwste modellen uit de collectie slowjuicers van Princess. Daarbij benoemen we de voordelen maar ook de nadelen van de slowjuicers van Princess. Samen met een aantal leuke weetjes en handige kooptips maken we dit onderzoek naar de beste slowjuicer van Princess compleet. Wilt u alles weten over de slowjuicers van Princess? Binnen 10 minuten bent u helemaal op de hoogte. Zullen we meteen beginnen?

Slowjuicers en gezondheid, hoe zit dat?

U weet vermoedelijk al prima waarom u voor een slowjuicer kiest. Bent u al wat meer ervaren en heeft u al eerder een slowjuicer gehad? Dan weet u ongetwijfeld ook dat er over het slowjuicen best veel verhalen in omloop zijn. Bent u nog vrij nieuw op het gebied van gezonde fruit- en groentesappen of wilt u uw geheugen even opfrissen? Dan gaan we snel verder, want hoe gezond is slowjuicen eigenlijk en hoe werkt het?

Over de fijne details qua gezondheidsaspecten van het slowjuicen, zijn de meningen verdeeld. Wilt u hierover meer weten? Dan kunt u even een kijkje nemen bij ons grote slowjuicer onderzoek van 2019. Hierin bespreken we de mogelijkheden en de werking van de modernste en beste slowjuicers, met behoorlijk wat interessante details.

Frappant daarbij is dat in deze test over de beste slowjuicer van 2019, ook een Princess in de prijzen is gevallen. De Princess 202042 Juice Center is namelijk uitgekozen als de beste slowjuicer van 2019 onder de € 100,- Natuurlijk vindt u hierover meteen alle details. Om toch nog even terug te gaan naar het antwoord op de vraag: is een slowjuicer gezond? Alle antwoorden kunt u op uw gemak nu in onze gelijknamige blog terugvinden. In deze Slowjuicer & Gezondheid Special worden de voor en nadelen van het slowjuicen uitgebreid behandeld. Daarbij hebben we alle actuele feiten over het befaamde tarwegras voor u op een rijtje gezet.

In ieder geval is het een vaststaand feit dat u met de slowjuicer een puur en smaakvol sap kunt maken. Daarbij haalt u, door het langzame perssysteem, een maximale sapopbrengst. Slowjuicen biedt dus zeker goede opties bij een gezond dieet. Een goede en goedkope slowjuicer zou dus mooi uitkomen. Het assortiment van Princess heeft meerdere goedkope slowjuicers, die allemaal met prijzen tussen de € 80 en € 115,- worden verkocht. Zullen we beginnen met de meest recente, de Princess 202046?

De Princess 202046 slowjuicer

Princess 202046 slowjuicer Nog niet eens overal te koop, maar zeker interessant, dat is de nieuwste Princess 202046 onmiskenbaar. Het apparaat is namelijk al hard op weg om een klassieker te worden. Uitgebracht in 2018 past de uiterst goedkope 202046 qua uiterlijk en prijs goed in het assortiment. Een leuk en vrij klassiek ontwerp heeft de verticale slowjuicer alvast mee. Uitgevoerd in glanzend zilverkleurig kunststof afgewerkt met zwart lijkt de 202046 een echte no nonsense slowjuicer. Het doorzichtige sapreservoir geeft de Princess 202046 daarbij een strakke uitstraling.

De sapmachine is redelijk compact, met zijn 19 cm bij 15,5 cm omvang en hoogte van 42,1 cm past de jongste van Princess vrijwel in iedere keuken. Door zijn 2 schenktuiten, een voor sap(met druppelstop) en de andere voor pulp is de 202046 behoorlijk compleet. Een zwaargewicht is het apparaat bepaald niet, met een gewicht van 3,4 kg zelfs een beetje aan de lichte kant. Zullen we eens gaan kijken wat deze slowjuicer allemaal kan? Princess 202046 slowjuicer fruit

De mogelijkheden van de 202046

Eerst spoelen we alle onderdelen eventjes onder de kraan en halen een doekje over de motor basis. Het in elkaar zetten van de keukenmachine is redelijk snel gedaan, de volgorde staat duidelijk aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Als laatste draait u het deksel op het sapreservoir en vergrendelt dit met een duidelijke hoorbare klik. De 202046 heeft een dubbele beveiliging. Heeft u een van de onderdelen niet goed geplaatst of is het deksel niet juist vergrendeld? Dan gaat het apparaat niet aan.

Zullen we meteen een sapje maken? Vers fruit of verse groente is daarvoor het uiteraard het beste en u kunt uw ingrediënten alvast in passende blokjes snijden. Alles wat door de vulopening van de slowjuicer kan mag erin. Harde pitten of de schillen van citrusvruchten moet u wel eerst verwijderen. De pitten omdat de machine anders kapot gaat maar de schillen omdat ze uw sap bitter laten smaken.

Heeft u uw ingrediënten klaar en staan de meegeleverde bekers onder de sap- en pulp-tuitjes? Dan doet u de machine aan met de aan-uit knop aan de achterkant. U kunt nu uw ingrediënten aan de bovenkant in de vulopening doen en aanduwen met de speciale duwstok. De knop aan de achterkant heeft ook een terugdraai(reverse) functie. Zit er even iets vast in het apparaat? Dan drukt u de knop een paar seconden in de R-stand en hierna weer gewoon op on(vooruit).

De motor van 200 Watt geeft de juicer voldoende power om de meeste groentes en fruitsoorten moeiteloos te verwerken.

Sap met verschillende ingrediënten(en de schoonmaak)

Princess 202046 slowjuicer tapkraantjeWilt u een sapje maken met een smakelijke mix van verschillende fruitsoorten? Dan kunt u deze om en om in de machine stoppen met het schenkkraantje dicht. De sappen vermengen dan gewoon in het sapreservoir van de slowjuicer. Meer is er trouwens over de bediening van de 202046 niet te melden. Dit was eigenlijk alles dat u moet weten, sap maken met de allernieuwste Princess is gemakkelijk en eenvoudig.

Bent u alweer klaar met juicen? Dan mag meteen de stekker uit het apparaat. Heeft u uw verse sap geproefd en vindt u het lekker? Door het fijnmazige filter geeft de 202046 een vrij helder sap. Zullen we dan nu maar meteen aan de schoonmaak?

We vragen dat wel zo lief maar alle onderdelen die in aanraking zijn gekomen met eten moet u meteen na ieder gebruik schoonmaken. Dit om te voorkomen dat het gaat aankoeken en u het nogal lastig weer schoon krijgt. Om verkleuringen of beschadigingen te vermijden kunt u alles het beste afspoelen onder de kraan.

U kunt voor de moeilijke hoekjes de meegeleverde schoonmaakborstel(model tandenborstel) gebruiken. Sommige mensen doen alle losse onderdelen gewoon in de vaatwasser maar de fabrikant raadt dit af. Natuurlijk beslist u uiteindelijk zelf. Na het afdrogen kunt u het apparaat weer gelijk in elkaar zetten en is de slowjuicer weer helemaal klaar voor gebruik.

Wat zit er in de doos?

De Princess 202046 wordt compleet geleverd met 2 BPA-vrije schenkkannen van 600 milliliter. In de doos vindt u ook een duwer(aanduw stok) en een handige schoonmaakborstel. Ook de duidelijke gebruiksaanwijzing is aanwezig en de slowjuicer wordt verkocht met 2 jaar fabrieksgarantie van het type carry in.

Het schoonmaken is wel een beetje werk.
Conclusie:
De 202046 is bijzonder goedkoop en toch compleet. Voor beginners of als slowjuicer voor af en toe is de nieuwste Princess zeker geschikt. Als u niet al te hoge eisen stelt is dit een prima keukenmachine.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Bijzonder goedkoop
  • Mooi en strak ontwerp
  • Ruime vulopening
  • Fijnmazig filter voor helder sap
  • Simpele bediening met 1 knop
  • Twee kannen meegeleverd
  • Kan 15 minuten non stop juicen
Nadelen
  • Geheel van kunststof
  • Maakt vrij veel geluid
  • De schoonmaak is een beetje omslachtig

Slowjuicers van Princess, waar moet u op letten?

De Princess slowjuicers zijn te koop in zowel horizontale als verticale uitvoering. Weet u wat daarbij het verschil is? In het algemeen is een horizontale slowjuicer iets groter van formaat en meer geschikt voor het persen van tarwegras. In het geval van de horizontale Princess slowjuicer gaat dit helaas niet op: zowel de 202041 als de 202042 zijn niet of nauwelijks geschikt voor tarwegras sap.

Verticale slowjuicers zijn zelfvoerend. Dit houdt in dat u (in principe) niet steeds de ingrediënten hoeft aan te duwen. De verschillende uitvoeringen zetten we hieronder eventjes voor u op een rijtje. Daarbij benoemen we gelijk de meest belangrijke highlights.

Alle Princess slowjuicers die momenteel te koop zijn:

Princess VitaPure 202041: horizontaal, 150 Watt, 700 ml sapreservoir – bekijk op Bol.com
Princess 202042 Juice Center: horizontaal met citruspers,* beste onder de € 100,- uit de slowjuicer test 2019 – bekijk op Coolblue
Princess 202043: verticaal, 200 Watt, 600 ml sapreservoir – bekijk op Bol.com
Princess 202045 Easy Fill: verticaal, 200 watt, 900 ml sapreservoir, extra grote vulopening – bekijk op Coolblue 
Princess 202046: verticaal, vermogen 200 Watt, 600 ml sapreservoir, meest recente type – bekijk op Bol.com

Alle slowjuicers van Princess bevinden zich dan wel in het goedkoopste segment van de markt, er zijn zoals u ziet toch behoorlijke onderlinge verschillen. Uiteraard speelt uw smaak daarbij ook nog een rol. De leuke designs en afwerking van de verschillende modellen kunnen uw keuze beïnvloeden.

Gaat u voor een goedkope slowjuicer van Princess? Dan kunt u nu ook gewoon het model uitkiezen waarvan u het meeste profijt heeft. Qua prijs ontlopen de slowjuicers elkaar niet of nauwelijks. Wat betreft de mogelijkheden springen de nieuwe 202046, de 202042 met zijn citruspers en de Easy fill 202045 met zijn ruime vulopening er wel positief uit. Zullen we, voor u uw keuze bepaald, nog even de puntjes op de i zetten?

Wat betekent…(handige woordenlijst)

Doordat de wereld steeds kleiner wordt en de meeste fabrikanten van keukenmachines internationaal actief zijn worden bepaalde onderdelen en functies vaak (letterlijk)vertaald uit het Engels. Dat Princess Household Appliances zoals het bedrijf officieel heet behoorlijk internationaal gericht is, mag duidelijk zijn. In meer dan 60 landen worden de Tilburgse prinsesjes verkocht.

Bij het uitzoeken van keukenmachines gebruikt men vaak woorden die eigenlijk niet bestaan. Is het u ook al opgevallen en moet u ook even slikken van woorden als druppelstop, enzymen en DC-motor?

Omdat u deze woorden waarschijnlijk bij het kopen van een Princess(of ander merk) slowjuicer vaker zult tegenkomen hebben we ze even voor u verduidelijkt.

Druppelstop: het dopje, kraantje of afsluitknopje op de schenktuit

RPM: rotaties per minuut, het aantal omwentelingen dat de pers maakt tijdens het maken van sap. Voor een slowjuicer is tussen de 35 en 85 omwentelingen per minuut standaard. In plaats van RPM gebruikt men ook wel de Engelse term TPM (tours per minute), hiermee wordt hetzelfde bedoeld.

Watt: hiermee omschrijft men de kracht van de motor. Des te meer Watt, des te sterker(en sneller) het vermogen van de motor. Bij een slowjuicer is dit niet echt van belang. Door het langzame persproces kan een motorvermogen van bijvoorbeeld 200 of 150 watt al voldoende zijn. Bij een blender of sapcentrifuge is het aantal Watt veel belangrijker. Bij deze keukenmachines heeft u meer kracht en snelheid wel nodig.

Antislipvoetjes(of pootjes): om het verschuiven van de slowjuicer tijdens het gebruik tegen te gaan zijn de meeste modellen voorzien van geribbelde voetjes onder het apparaat. Soms heeft een keukenmachine ook zuignapjes aan de onderkant. In combinatie met het gewicht, houden deze zeer nuttige anti slip voorzieningen de slowjuicer op zijn plek.

DC-motor: Een DC-motor (Direct Current) is een type motor waarbij elektriciteit en magneten wordt gebruikt om de motor te laten functioneren. Het voordeel van dergelijke gelijkstroommotoren is dat u de snelheid en de richting van de motor simpel kunt bedienen. De tegenhanger van de DC-motor is een AC-motor (Alternating Current). Deze wisselstroommotoren worden vooral gebruikt voor zwaardere machines. Tenzij u nu juist bijzonder bent geïnteresseerd in techniek, heeft u met deze aanduidingen eigenlijk weinig te maken.

Enzymen: Een enzym is een eiwit dat zich onder andere in groenten en fruit bevindt. Deze enzymen zorgen, samen met uw spijsvertering, onder meer voor een goede opname van voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.
Doordat bij een slowjuicer geen hitte vrijkomt blijven, volgens de fabrikanten en voorstanders van het slowjuicen, de enzymen beter intact en behouden hun gezonde werking.

Weet u genoeg over Princess?

Nu zijn we toch wel aan het einde gekomen van ons onderzoek naar de goedkope slowjuicers van Princess. Bent u eruit en gaat u één van de voordelige keukenmachines van Princess kopen? Dan wensen we u alvast heel veel plezier met uw nieuwe slowjuicer. Het is fijn dat Princess, ook op de meest laaggeprijsde sapmachines, toch 2 jaar fabrieksgarantie geeft.

Mogen we u, namens Klesto.nl bedanken voor uw tijd en aandacht? U weet nu alles over de slowjuicers van Princess en kent de betekenis van enzymen, druppelstop en AC-motoren. Heeft u een vraag, een opmerking of wilt u een onderzoek aanvragen naar huishoudelijke apparatuur? Dat mag u altijd contact met ons opnemen. Bij Klesto.nl, de best gelezen site voor onafhankelijk consumentenonderzoek, bent u belangrijk.