Beste aromadiffuser

We hoeven u niet voor te houden hoe heerlijk het is om in een opgeruimd huis thuis te komen. Maar hoe is het met de lucht in uw huis, badkamer of kantoor gesteld? Zeg eens eerlijk, ruikt u bij binnenkomst nog de geur van het avondeten van de vorige dag? Ziet u uw hond of kat niet maar kunt u die wel ruiken? Of hangt er een andere, ondefinieerbare muffe lucht? Dan kan een aroma diffuser zeker verlichting, of moeten we zeggen, verluchting brengen. Met slechts één enkele handeling wordt direct een lekker geur verspreid. 

De beste aroma diffusers op een rijtje 

Afbeelding

Product


Seidon™ Aroma Diffuser - Afstandsbediening

Onze beste koop!

Seidon™ Aroma Diffuser

Beste koop aroma diffuser

Medisana AD 625 Aroma vernevelaar

MedisanaAD 625 Aroma vernevelaar

Beste aroma diffuser hout

Bloomm Pebble, Aroma Diffuser

BloommPebble

Beste draadloze aroma diffuser

Aroma diffuser Nature© ultrasonische vernevelaar van écht bamboe

Aroma diffuser Nature

Beste aroma diffuser van glas

O'dor® Aroma Cool Mist 400 ml Diffuser met Afstandsbediening

O'dor® Aroma Cool Mist 400 ml

Beste aroma diffuser met afstandsbediening

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Seidon™ Aroma Diffuser

Beste koop aroma diffuser

Seidon™ Aroma Diffuser - Afstandsbediening

MedisanaAD 625 Aroma vernevelaar

Beste aroma diffuser hout

Medisana AD 625 Aroma vernevelaar

BloommPebble

Beste draadloze aroma diffuser

Bloomm Pebble, Aroma Diffuser

Aroma diffuser Nature

Beste aroma diffuser van glas

Aroma diffuser Nature© ultrasonische vernevelaar van écht bamboe

O'dor® Aroma Cool Mist 400 ml

Beste aroma diffuser met afstandbediening

O'dor® Aroma Cool Mist 400 ml Diffuser met Afstandsbediening

Gun uzelf (en uw huisgenoten) daarom het genot van de rustgevende werking van een aroma diffuser. Het toestel is relatief goedkoop in de aanschaf, dus het proberen zeker waard. Niet alleen zal uw leefomgeving lekker ruiken, een diffuser biedt nog meer voordelen. Het apparaatje werkt tegelijkertijd ook als een soort mini luchtbevochtiger.

Uiteraard heeft Klesto onderzocht wat de beste aroma diffusers zijn. Behalve de beste koop aroma diffuser, dit is het apparaat waar wij het meest enthousiast over zijn geworden, beschrijven wij voor u nog vier andere beste aroma diffusers. Want zoveel mensen zoveel wensen. Daar waar de een van draadloos model houdt, wilt de ander er een met een stekker. Houdt u van een super strak en modern design of bent u meer het natuurlijke type?

Wilt u er misschien een met afstandsbediening? En wat zijn nou de verschillen, de voordelen en eventuele nadelen? Voor iedere doelgroep beschrijven wij daarom de beste aroma diffuser en delen met u de ervaringen van andere kopers. Wij hopen hiermee de lucht voor u geklaard te hebben. Tot slot kunt u onze koopgids raadplegen. Veel plezier met uw zoektocht. 

Beste koop aroma diffuser - Seidon Aroma diffuser

Deze diffuser is van hoogwaardige kwaliteit en is wereldwijd een van de best verkochte aroma diffusers.

Het merk Seidon past enkel kwalitatief hoogwaardige atomizers en elektronische componenten in haar diffusers toe. De kwaliteit van een diffuser wordt namelijk bepaald door de atomizer, die er voor zorgt dat een etherische olie in microdeeltjes wordt afgebroken. 

Pas dan kan de olie vermengd met water, als een zeer fijne nevel door ultrasone trillingen in de lucht worden verspreid. 

Behalve het verspreiden van een heerlijke lucht, kan het apparaat ook als luchtbevochtiger worden gebruikt en is dus aan te bevelen in droge ruimtes. Door de rustgevende LED-verlichting, die in verschillende kleuren is af te stellen, is het toestelletje ook als nachtlampje bruikbaar. Omdat het apparaatje super stil is, kunt u het overal plaatsen. Het ovale design is bijzonder mooi. Vanwege de geringe afmetingen kunt u het overal kwijt.  

Met de bijgevoegde afstandsbediening (batterijen bijgevoegd) kunt u vanaf elke gewenste plek het toestel in- en uitschakelen, uw favoriete kleur verlichting kiezen of een timer aanzetten. Is het water in het 500 ml grote reservoir op? Geen nood, het toestel schakelt automatisch uit wanneer het reservoir leeg is. Een volle tank is goed voor ongeveer 8 uur geurbeleving. Met slechts 12 Watt is het een energiezuinig toestel. 

Volgens enkele gebruikers maakt het apparaat teveel geluid.

Voordelen

 • Zeer stil 
 • Multifunctioneel 
 • Touch screen control 
 • Met afstandsbediening 
 • Uniek design 

Nadelen

 • Specificaties in gebruiksaanwijzing stemmen niet met werkelijkheid overeen 
 • Enig borrelend geluid te horen

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een mooi vorm gegeven aroma diffuser die lange tijd werkt, zelf uitschakelt, zeer stil is en de geur in huis uitstekend verspreid, is dit uw toestel! 

Beste aroma diffuser hout - MedisanaAD 625 Aroma vernevelaar


Wanneer u meer het natuurlijke type bent, of u heeft een voorkeur voor natuurlijke materialen, dan is de aroma diffuser Medisana AD 625 een goede keuze.

Bij  Medisana staat de gezondheid van de mens namelijk voorop. Het bedrijf is al ruim 30 jaar een van de meest toonaangevende gezondheidsspecialisten. 


Deze aroma diffuser van echt bamboe heeft geen zichtbare toetsen of knoppen. Door lichtjes op de bovenkant te drukken, activeert u het apparaat en begint het de gearomatiseerde lucht als een fijne mist door de ruimte te verspreiden. Na het inschakelen doorloopt deze vernevelaar automatisch alle zes verschillende kleuren. Ook door nu weer op de bovenkant te drukken, wordt de gekozen kleur bewaard. Uitschakelen is even eenvoudig als inschakelen.U raadt het al. Juist, door een lichte druk op de bovenkant. Het reservoir met een inhoud van 100 ml. is goed voor ongeveer 6 uur geurbeleving. Zodra de tank leeg is, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. 

De watertank van de Medisana AD 625 is niet erg groot en het product is niet op afstand bedienbaar.

Voordelen

 • Erg gebruiksvriendelijk 
 • Ingetogen design
 • Natuurlijk materiaal
 • Ultrasone technologie

Nadelen

 • Niet op afstand bedienbaar 
 • Geringe inhoud watertank 

Conclusie

Deze no nonsens aromadiffuser is erg gebruiksvriendelijk en heeft een natuurlijke uitstraling. Bovendien is het apparaat ook nog zeer stil en energiezuinig.  

Beste draadloze aroma diffuser - Bloomm Pebble

Klein is fijn, dat blijkt wel uit deze draadloze aroma diffuser in de kleur soft white. Het is een ideaal apparaatje voor kleine ruimtes die wel een boost met uw favoriete geur kunnen gebruiken. De afmetingen bedragen slechts 7,5 x 4 cm en het gewicht is maar 75 gram. De Bloomm Pebble werkt op een oplaadbare Lithium Ion batterij, die ongeveer 8 uur meegaat. 

Na een oplaadtijd van twee uur is de Bloom Pebble weer paraat. Daarmee is dit apparaatje ideaal voor op het werk, in de auto en andere kleine ruimtes zoals badkamer of toilet. Het past ook makkelijk in uw handtas of koffer, een ideale en heerlijk geurende reisgenoot die u door het geringe formaat makkelijk meeneemt en overal kunt plaatsen. 

De etherische oliën worden door middel van de geruisloze ventilator verspreid. De bediening is eenvoudig via soft touch. 

De Bloom Pebble is enkel voor kleine ruimtes.

Voordelen

 • Zeer compact
 • Strak design
 • Overal plaatsbaar
 • Niet duur

Nadelen

 • Niet geschikt voor grote ruimtes
 • Wachttijd 2 uur voor opladen

Conclusie

Op dit apparaatje is eigenlijk helemaal niets aan te merken indien u op zoek bent naar een compacte, draadloze aroma diffuser voor kleine ruimtes of voor onderweg. Gewoon een prima keuze. Ook verkrijgbaar in licht blauw en licht roze. 

Beste aroma diffuser van glas - Aroma diffuser Nature

HappyHaves heeft deze populiare aroma diffuser op de markt gebracht. Het ontwerp is gebaseerd op de Yucca bomen in Arizona (USA). Aan deze bomen worden wonderlijke natuurkrachten toegeschreven. Het model bestaat overwegend uit hoogwaardig, keramisch en ecovriendelijk glas met een voet van bamboe.

Door de inkeping aan de onderkant van de voet, staat deze aroma diffuser als een huis. Dit stijlvolle en strak vormgegeven model is dan ook overal in huis toepasbaar. 

Met de soft touch knop kunt u de verlichting in diverse kleuren heel gemakkelijk aan- en uitzetten. Daarmee is het ook een hele mooie nachtlamp. Omdat het een zeer stille aroma diffuser is, zult u probleemloos door kunnen slapen. De geurverdeling in de ruimte is perfect te noemen. Met de timer bepaalt u zelf wanneer het apparaat in werking moet worden gesteld. 

 Het is een zeer zuinig apparaat. Het reservoir van 300 ml. wordt, in tegenstelling tot  sommige andere aroma diffusers, helemaal opgebruikt. Pas dan schakelt het toestel vanzelf uit. Het schoonmaken is heel eenvoudig. Al met al een en erg  gebruiksvriendelijk apparaat. 

Het onderste gedeelte is niet van echt hout zoals de omschrijving doet vermoeden maar van plastic met houtmotief.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Mooie verlichtingsfunctie
 • Makkelijk schoon te maken
 • Perfect geurverdeling

Nadelen

 • Geen écht hout 
 • Onduidelijke handleiding

Conclusie

Gewoonweg een van de betere aroma diffusers. Aan te raden wanneer u op zoek bent naar een mooie, stevige, stille en goedwerkende aroma diffuser zonder afstandsbediening. 

Beste aroma diffuser met afstandsbediening - O dor Aroma Cool Mist 400 ml

Bent u op zoek naar het neusje van de zalm onder de aroma diffusers mét afstandsbediening? Dan is de O'dor® Aroma Cool Mist 400 ml Diffuser met Afstandsbediening voor u de beste keuze. Eigenlijk is alles aan dit apparaat groots. Neem bijvoorbeeld de afstandsbediening. Die heeft een bereik van maar liefst 6 meter!

Het grote reservoir van 400 ml (maatbeker wordt meegeleverd) is goed voor ruim 10 uur geurbeleving en ruimtes tot zo'n 20m2. En is het reservoir leeg? Geen nood, het toestel schakelt vanzelf na 5 seconden uit (auto-off functie). De vormgeving heeft nog het meest weg van een grote bloembol. Er zijn enkel BPA vrije materialen gebruikt. 

Qua verlichting en kleurbeleving zit u met de O'dor® Aroma Cool Mist eerste rang. U kunt kiezen uit liefst 7 kleuren. Elke kleur kan zowel helder als zwak worden weergegeven. Zo beschikt u over 14 verschillende mogelijkheden om de betreffende ruimte te verlichten. De mist is in twee standen instelbaar, namelijk standaard of krachtig. Daarmee is het apparaat voor elke stemming, sfeer of ruimte geschikt. 

Ook zonder etherische olie biedt dit toestelletje als luchtbevochtiger uitkomst bij droge hoest, een droge huid of sinus irritatie. 

Maar deze aroma diffuser heeft nog meer mogelijkheden. U kunt instellen hoe lang u het toestel wilt laten werken. U kunt kiezen uit een werkingstijd van 1 uur, 3 uur, 6 uur of de continue stand 

In tegenstelling tot andere aroma diffusers hoeft u niet gelijk een etherische olie bij te bestellen. Een flesje met 10 ml. O´Dor Lemongrass olie wordt bij deze aroma diffuser meegeleverd. Een heerlijk lichte, frisse, citroenachtige geur. Het apparaat is dus gelijk klaar voor gebruik. 

Met een geluidsniveau van 22 DB zal het apparaat niet van zich laten horen. 

De O'Dor aroma diffuser is een tikkeltje duurder dan gemiddeld. De geur wordt niet bij iedereen in de aangegeven 25m2 waargenomen en het apparaat is minder stil dan verwacht.

Voordelen

 •  Met afstandsbediening 
 • Geschikt voor grotere ruimtes
 • Keuze uit 14 lichtsoorten
 • Keuze uit 2 nevelsoorten

Nadelen

 • Tikkeltje duurder 
 • Minder stil dan verwacht

Conclusie

Een van de betere aroma diffusers. Aan te raden wanneer u op zoek bent naar een mooie, stille en goedwerkende aroma diffuser met afstandsbediening, uitgebreide mogelijkheden en geschikt voor 'grotere' ruimtes. 

Koopgids met tips

Misschien wilt u nog wat meer weten over de werking en de voordelen van een aroma diffuser. Wij hopen u met onderstaande aanvullingen voldoende inzicht en informatie te geven. 

Hoe werkt een aroma diffuser? 

Een aroma diffuser is een apparaatje met een reservoir of bakje met water. Hieraan kan een etherische olie naar keuze worden toegevoegd. Het meest gebruikte type diffuser is een ultrasone koude diffuser. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, wordt het water door middel van ultrasone golven omgezet in een nevel. De nevel wordt samen met de geur verspreid door de ruimte. De moleculen van de etherische olie blijven intact omdat de nevel en het water niet warm worden. 

Voor wat voor doeleinden is een aroma diffuser geschikt? 

Zoals de naam al impliceert, is het apparaat in de eerste plaats zeer geschikt voor de verspreiding van een aangename geur in de ruimte. Niet alleen de ruimte knapt er van op, etherische olie heeft ook een positieve werking op de gezondheid of op het humeur. Er is een ruime keuze aan geuren. Bij verkoudheid bieden geuren als eucalyptus of pepermunt verlichting doordat de lucht wordt gedesinfecteerd. Citroen zou de energie verhogen. Sinaasappel wekt de kooplust op (herkenbaar?). Ook een combinatie van geuren is mogelijk, bijvoorbeeld voor een betere slaap. Er bestaan hiervoor zelfs allerlei olierecepten. 

Handig om te weten 

Niet alleen is er een enorme keuze aan geuren in etherische olie, ook de tijd waarin de olie vervliegt verschillen enorm. 

 • Eucalyptus, pepermunt en lavendel -> vervliegen na 1 á 2 uur 
 • Kamille, rozemarijn en geranium -> vervliegen na 2 á 4 uur 
 • Cederhout, mirre en gember -> blijven minstens 5 uur tot enkele dagen waarneembaar 

Met een aroma diffuser glijden drukte en stress van u af. Hoofdpijn, migraine of andere problemen kunnen erdoor verlicht worden. Het kan ook bijdragen aan een hogere concentratie.

Daarnaast werkt de aroma diffuser in kleinere ruimtes ook als een soort mini-luchtbevochtiger. In de winter worden droge handen en droge lippen door de lucht bevochtigende functie tegengegaan. Uiteraard is een luchtbevochtiger in een grote ruimte niet door een aroma diffuser te vervangen. 

Voor nu namens het Klesto team: bedankt voor uw tijd en aandacht. Heeft u nog vragen over aroma diffusers en hun werking of wilt u misschien iets toevoegen aan de informatie? 

U mag ons altijd een berichtje sturen. Bij klesto.nl, dé community voor huishoudelijke apparatuur, is uw mening belangrijk en stellen we uw reactie op prijs.