Eufy robovac 11s

Eufy-Robovac-11s

De Eufy Robovac 11s is een simpele robotstofzuiger uit de basisklasse, en is daardoor best voordelig. Het heeft niet veel functies zoals dure robotstofzuigers, maar zorgt toch voor veel tevreden klanten. Dit komt door een combinatie van zijn goede prestaties, zijn voordelige prijs, en zijn eenvoud. Niet iedereen wil veel geld uitgeven aan een robotstofzuiger. Ook wil niet iedereen een gecompliceerd apparaat in huis. Voor zulke mensen is de Robovac 11S dan een goede uitkomst.


We bekijken in deze review de voor- en nadelen van de robot, reviews van andere gebruikers, en eventuele alternatieven zodat je zelf de conclusie kunt maken of deze robot bij je past of niet.

Voordelen

Alhoewel het een eenvoudig apparaat is, heeft het toch aardig wat voordelen.

Zorgt voor een schoon huis

Ook al is het een robotstofzuiger uit de basisklasse, hij levert toch erg goede prestaties. Hij zuigt vuil goed op, en zorgt voor een schoon huis als resultaat.

Ook al volgt de robot willekeurige routes door huis neemt hij toch al het vuil goed mee, en zal je je verbazen hoe vol het opvangbakje zit als hij eenmaal klaar is.

Eufy Robovac 11s hoogte

Rijdt zelf terug naar zijn laadstation

Hij weet zelf de weg terug naar zijn laadstation als hij eenmaal klaar is met schoonmaken, en heeft hier geen moeite mee. Er zijn duurdere robotstofzuigers op de markt die wel wat moeite hebben om hun laadstation terug te vinden, dus dat de Robovac dit kan zonder problemen is best knap.

Eufy Robovac 11s laag ontwerp

Laag model Eufy Robovac 11s

De robot is maar 7 cm hoog, en is daardoor één van de laagste stofzuigers op de markt.

Door zijn lage model past hij onder veel meubels door, en dat heeft als voordeel dat je niet meer zelf op de knieën hoeft om onder de bank of het bed schoon te maken.

Geschikt voor mensen met allergie

De stofzuiger heeft een HEPA-filter, en is daardoor geschikt voor mensen met een stofallergie.

Bedienbaar met afstandsbediening

Alhoewel het geen App heeft waarmee je het kan bedienen, kan je het wel taken toewijzen door middel van de bijgeleverde afstandsbediening. Dit is handig, want je hoeft hierdoor niet elke keer te bukken om de stofzuiger in te stellen, en het bespaart je dus de extra moeite.

Stil 

Het is een erg stille robotstofzuiger met een geluidsniveau van maar 55 dB. Daar je je zou storen aan het harde geluid bij andere robotstofzuigers die soms zelfs het geluidsniveau hebben van 68 dB, kan je de Robovac 11S gewoon aanzetten in de ruimte waar je op dat moment bent zonder dat het storend is.

Eufy Robovac 11s turbomodus

Turbomodus

De robot heeft ook een turbomodus voor wat extra kracht. Dit is handig voor vuilere plekken en tapijten. Door middel van de turbomodus kan hij hardnekkig vuil makkelijker loskrijgen en opzuigen.

Wel maakt hij extra geluid in de turbomodus, en gaat hij op deze manier ook sneller leeg.

Infraroodsensor

Door de infraroodsensor ontwijkt de robot objecten, en botst het hier niet tegenaan. Als hij bijna bij een object aankomt, remt hij wat af zodat hij er net niet tegenaan rijdt. Dit heeft als voordeel dat hij de randjes goed meeneemt, maar daarbij geen meubels of andere items in huis beschadigd.

Twee zijborstels en een brede borstel

Alhoewel het een voordelig apparaat is, heeft het twee zijborstels en een ronde brede borstel in het midden. Hierdoor neemt hij meer vuil mee, en maakt het dus beter schoon.

Er zijn robotstofzuigers die enkel twee zijborstels hebben, en zelfs duurdere apparaten die maar één zijborstel hebben (en een brede borstel). Dus met deze Robovac zit je qua borstelsysteem zeker goed.

Eufy Robovac 11s onderkant

Beschikbaar in twee kleuren

Vind je de zwarte kleur van robotstofzuigers maar niks? Dan zit je met de Robovac 11S goed, want hij is ook beschikbaar in wit. Dit staat beter in een lichter interieur, dus het is goed dat ze daar rekening mee hebben gehouden.

Nadelen 

Op zich heeft deze robot eigenlijk weinig nadelen. Voor deze klasse is het een top product. Wel kan het zijn dat je bepaalde functies mist die duurdere apparaten wel hebben, maar dat scheelt je natuurlijk wel aan kosten in de prijs.

Niet intuïtief

Het is geen slimme zelflerende robot. Hij weet dus niet waar hij al geweest is, waar hij nog schoon moet maken, en hij kan ook geen vuil detecteren. Het is niet bedienbaar via de App, en je kan het ook geen opdrachten geven via Alexa of Google Assistant. Wel kan je een tijd instellen wanneer de robot begint met zijn schoonmaakprogramma, en dit is dus handig als je naar het werk gaat en je graag ziet dat hij stofzuigt wanneer je niet thuis bent.

Willekeurige schoonmaakroute

Door zijn willekeurige schoonmaakroute maakt de robot wellicht minder efficiënt schoon. Hij zal vaker over dezelfde plek rijden, en gaat niet alle hoekjes en randjes netjes af. Toch is dit op zich niet een groot nadeel, want zoals gezegd is alles uiteindelijk wel goed schoon. Het brengt alleen wel met zich mee dat je langer het geluid van de stofzuiger zal horen als je thuis bent, en dat het apparaat wat minder zuinig is.

Ervaringen

Er zijn online erg veel reviews te vinden over dit apparaat, en het grootste gedeelte daarvan geeft deze Robovac vijf sterren. Natuurlijk omdat het een voordelige robotstofzuiger is, maar ook omdat hij eenvoudig is in gebruik, en goede resultaten levert. Wat veel geprezen wordt door gebruikers is zijn stille werking en zijn lage model. Ook de afstandsbediening en het feit dat de stofzuiger programmeerbaar is, wordt vaak genoemd.

Een nadeel aan deze robot is dat hij tapijten niet geweldig goed schoonmaakt. Ook geven veel gebruikers aan dat hij er lang over doet om schoon te maken. Dit ligt aan het feit dat het enkel willekeurige schoonmaakprogramma’s heeft, en niet zelf de ruimte kan analyseren.

Een ander minpuntje volgens gebruikers is dat hij snel vastloopt op kabels. Wel moet er bij gezegd worden dat zelfs duurdere robotstofzuigers dit probleem hebben. Door de kabels weg te werken, zal de Robovac zijn schoonmaakronde zonder problemen uit kunnen voeren.

Alternatieven

Als je toch niet helemaal overtuigd bent van de Robovac 11S, maar toch op zoek bent naar een soortgelijke robotstofzuiger, dan zijn de Robovac 35C van Eufy en de Ecovacs Deebot 605 goede alternatieven.

Eufy by Anker Robovac 35C

Eufy Robovac 35C


De Robovac 35C is iets duurder dan de 11S, maar heeft daardoor wel meer handige functies, en is dus gebruiksvriendelijker. Daar je de 11S enkel via een afstandsbediening of het paneel van de stofzuiger zelf kunt bedienen, kan je de 35C ook bedienen via de App, Google Home, of Alexa. Ook kan je met deze robot gebieden afbakenen door middel van magneet strips. Dit is erg handig als je bepaalde zones in huis hebt waarvan je niet wilt dat de robot daar komt, zoals voerbakjes van huisdieren of bepaalde ruimtes.


Ook zorgt hij automatisch voor extra zuigkracht als hij op tapijten komt. Verder komt de 35C precies overeen met de 11S. Als je dus graag je stofzuiger bedient via de App of spraakbesturing, en de functie gebiedsafbakening op prijs stelt, dan is deze robot wellicht een betere keuze.


Ecovacs Deebot 605

Ecovacs Deebot 605


De Ecovacs Deebot 605 is een soortgelijke robotstofzuiger, maar ook hier weer met wat extra functies die je misschien wel handig zult vinden. Hij is ietsjes duurder dan de Robovac 11S, maar heeft wel een dweilfunctie waarmee hij het huis voor je opfrist.


Grotere vlekken haalt hij niet weg, dus het is geen vervanging voor je eigen dweilkunsten. Een ander pluspunt aan deze robot is dat hij te bedienen is via de App, en dat je een schoonmaakschema in kunt stellen voor de rest van de week.

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken robotstofzuigers en over de beste robotstofzuiger. Overweegt u de aanschaf van een ander huishoudelijk apparaat? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs.