Eufy Robovac 35C

Eufy by Anker Robovac 35C

De perfecte robotstofzuiger voor beginners


De Eufy Robovac 35C is een robotstofzuiger die zichzelf goed bewezen heeft. Online vind je veel positieve reviews over dit apparaat. Dit komt onder andere door zijn goede prestaties, sterke zuigkracht, alsook zijn gebruiksgemak. 


Er zijn bij deze robot op aardig wat details gelet waardoor hij zo gebruiksvriendelijk is. De belangrijkste highlights, de voordelen, maar natuurlijk ook de nadelen van deze stofzuiger, bespreken we in dit artikel. Ook delen we een beknopte samenvatting van online reviews en eventuele alternatieven.

Voordelen

De Eufy Robovac 35C heeft een redelijk voordelige prijs. Deze prijs komt overeen met veel andere basisklasse robotstofzuigers. Toch zien we bij de Robovac veel functies terug die robotstofzuigers uit de basisklasse niet hebben.

Sterkere zuigkracht

Deze robot heeft een sterke zuigkracht, waardoor hij logischerwijs betere prestaties levert. Als het op tapijt komt, zal de stofzuiger automatisch harder gaan zuigen zodat het tapijt de juiste behandeling krijgt. Ook kun je zelf via de afstandsbediening of app voor nog meer kracht zorgen door de Boost IQ stand of MAX stand te gebruiken.

Eufy by Anker Robovac 35C vloeren

Stil in gebruik

Eén van de negatieve kanten aan basisklasse stofzuigers is dat ze veel tijd nodig hebben om schoon te maken (dit door hun inefficiënte schoonmaakroutes), en daarbij ook aardig wat lawaai maken. De Robovac 35 is daarentegen 75% stiller dan normale robotstofzuigers. Met een geluid van 55 decibel komt zijn geluid overeen met dat van een magnetron, en wordt dus als erg stil ervaren.

Laag ontwerp

Wat betreft robotstofzuigers zeggen we; hoe lager, hoe beter. Dit omdat een lage robotstofzuiger een grotere mogelijkheid heeft om onder meubels schoon te maken. Deze robot is maar 7,3 centimeter hoog, en is daarmee één van de laagste robotstofzuigers op de markt. 

Eufy by Anker Robovac 35C hoogte

Hierdoor kan hij stofzuigen onder alles wat een opening heeft van ongeveer 7,5 cm, en dat scheelt je dus veel schoonmaakwerk.

Afstandsbediening of app

Je kunt de Eufy Robovac 35C bedienen door middel van de knoppen die erop zitten, maar ook via een afstandsbediening of via een app. Dit betekent dat je vanuit je luie stoel de stofzuiger taken kunt geven, maar ook via je telefoon als je niet thuis bent. Verder is deze robot ook te bedienen via Google of Alexa.

Eufy by Anker Robovac 35C afstandsbediening

Eenvoudig te reinigen 

De Eufy Robovac 35C heeft een opvangbak voor het vuil van 0,6 liter. Dit is best veel gezien zijn compacte formaat. Door dit grotere formaat hoef je dus minder vaak de bak te legen, en heb je nog minder werk aan het schoon houden van je huis. Ook krijg je een handig schoonmaakborsteltje meegeleverd.

Robotstofzuigers hebben namelijk hetzelfde probleem als normale stofzuigers; haren en vuil komen soms klem te zitten in de borstels. Door middel van het schoonmaakborsteltje krijg je dit veel makkelijker weg, en is je robot snel weer klaar voor de start.

Eufy by Anker Robovac 35C reinigen

Gebiedsafbakening

Niet alleen kun je de robot sturen via de app of afstandsbediening, ook kun je gebieden afbakenen waar je niet wilt dat de stofzuiger komt. Dit doe je door middel van strips die je eenvoudig kunt plakken langs bijvoorbeeld drempels.

Zodra de robot hierbij aankomt, zal het automatisch denken dat daar een muur staat en daar niet verder gaan.

Eufy by Anker Robovac 35C gebiedsafbakening

Nadelen 

De technologie van robotstofzuigers is nog steeds in ontwikkeling. Hierdoor heeft ook deze robot een aantal nadelen die we bondig op zullen noemen.

Botst tegen objecten

Deze robot botst tegen objecten in huis als stoelpoten, tafelpoten, en meubels met dergelijke onderdelen. Er zijn ook robotstofzuigers verkrijgbaar die wel op tijd afremmen alvorens bij een object aan te komen, dus de Robovac heeft nog wat verbeteringen nodig op dit gebied.

Vindt moeilijk zijn laadstation terug

Het is erg fijn dat de robot zelf terug rijdt naar zijn laadstation als hij eenmaal leeg is. Wel heeft het hier soms aardig wat moeite mee, en kan er nogal een tijdje over doen om weer thuis te komen. Wel komt hij uiteindelijk altijd wel op zijn plekje terecht, dus erg lastig is het niet.

Is niet intuïtief 

Het weet niet waar het al schoongemaakt heeft, en waar nog niet. Het zal hierdoor dus enkel random schoonmaken, en geen efficiënte schoonmaakroutes volgen waardoor het eerder klaar is. Hierdoor duurt de schoonmaak langer. Wel is het zo dat het huis uiteindelijk erg schoon is, zoals gezegd: “schoner dan met een normale stofzuiger”. Ook heeft deze robot als nadeel dat hij zal blijven schoonmaken totdat hij leeg is, omdat hij zelf dus niet weet waar hij wel of niet geweest is.

Online reviews 

Het grootste gedeelte van gebruikers die online hun review gedeeld hebben, is erg positief. Velen vinden het een geweldige aankoop, en zijn erg tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak van de Robovac 35C.

Natuurlijk zijn er hier en daar wat minpuntjes. Daaronder vallen de bovengenoemde nadelen, maar ook hadden sommige gebruikers moeite met het gebruiken van de app. Alhoewel er veel gebruikers zijn die wel erg enthousiast zijn over de app, zeiden sommigen dat de app niet erg nuttig is, en dat het ook verplicht is om in te loggen via Wi-Fi. 

Alternatieven

Ecovacs Deebot 605

Ecovacs Deebot 605


Eén van de concurrenten van de Robovac 35C is de Ecovac Deebot 605. Het is een soortgelijke robotstofzuiger met veel overeenkomende functies als die van onze Robovac. Hij is even laag (7,9 cm), ook te bedienen via een app of afstandsbediening , en heeft ook verschillende schoonmaakroutes als opties, maar weet zelf niet waar het al heeft schoongemaakt en waar nog niet. Wat mist bij de Deebot 605 is dat het geen gebiedsafbakening heeft. Wel heeft het een dweilfunctie. Hiermee kun je dus de vloer ook vluchtig laten dweilen, maar het zal geen hardnekkige vlekken weghalen. 


Eufy Robovac 11s


Als je de Robovac 35C net iets te duur vindt, dan is de Robovac 11s een goed alternatief. Wat je hier mist is de mogelijkheid om het apparaat te besturen via de app. Je kunt het wel alsnog besturen met de afstandsbediening, dus deze versie is erg handig voor mensen die niet vaak van huis zijn. Deze 11s is even hoog als de 35C, heeft dezelfde grootte opvangbak (0,6l), en is even stil. Als je de app niet interessant vindt, is dit dus wellicht een betere en goedkopere optie.

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken robotstofzuigers en over de beste robotstofzuiger. Overweegt u de aanschaf van een ander huishoudelijk apparaat? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs.