Silvercrest slowjuicer

Heeft u interesse in een keukenmachine van Silvercrest? Met prijzen om van te dromen lijkt het wel alsof de glanzende staafmixers, foodprocessors en slowjuicers speciaal op ons staan te wachten. Er is duidelijk een markt voor goedkope huishoudelijke apparatuur, maar hoe goed is Silvercrest en wat kunnen we ervan verwachten? Het antwoord op deze vragen vindt u hier.

Hebben we met het kopen van een Silvercrest slowjuicer een buitenkansje te pakken of een echte miskoop? Voor een prijs waar we bij een doorsnee webwinkel nog niet eens een accessoire voor onze keukenmachines kopen vinden we bij, of all places Lidl, een complete slowjuicer. Het assortiment blenders, keukenmixers en citruspersen van Silvercrest breidt zich daarbij ook steeds verder uit.

Wilt u weten hoe dat zit? Zoals altijd houdt het team van klesto.nl de vinger aan de pols. Door onze onafhankelijke onderzoeken naar huishoudelijke apparatuur kennen we de markt redelijk goed. Met uitgebreide testen over onder andere slowjuicers, blenders en sapcentrifuges besparen we onze lezers al jarenlang tijd en geld.

De bizar goedkope slowjuicer van Silvercrest is ons dan ook niet ontgaan. Zullen we spijkers met koppen slaan en dit eens tot op de bodem uitzoeken? U bent namelijk niet de enige die zich afvraagt wat nu het verhaal is achter Silvercrest, Lidl en de verbazingwekkend lage prijzen voor keukenmachines.

Lidl, kent u die al?

Lidl logoToen ik, zo rond m’n 25e, voor het eerst de goedkoopste supermarkt van Nederland binnenstapte was ik meteen in de wolken. Bij binnenkomst viel het me direct op. De prijzen in deze, mij (toen nog) onbekende supermarkt, waren opvallend laag.

Verbijsterend goedkope schoonmaakmiddelen, rijen en schappen vol, de ene nog voordeliger dan de andere. Zulke koopjes houdt u toch ook niet alleen voor uzelf? Vrolijk en enthousiast heb ik zelfs nog een vriendin gebeld, om te vragen of ze ook een paar flessen Andy of Vim wilde. Haar reactie verbaasde me.

Wantrouwend vroeg ze: ‘Kijk nog eens even goed naar de merken? Is het wel echt Andy en hoe heet deze winkel eigenlijk?’ De naam van de winkel kon ik niet uitspreken. Bovendien bleken de Andy en de Vim bij nadere inspectie inderdaad Sandy en Rim te heten. U raadt het zeker al?

Dit was mijn eerste kennismaking met de Duitse winkelketen Lidl. Sinds die tijd ben ik nog tientallen zo niet honderden keren in de Lidl geweest, meestal met zeer veel plezier.

Vanaf de eerste winkelopening in Noord Brabant(1997) is de winkelketen een succes. Bent u ook klant van de Lidl? Met 10.000 winkels in Europa en Amerika waarvan ondertussen ruim 400 in Nederland hoeft u niet ver te zoeken. U hoeft bovendien ook de deur niet meer uit, Lidl is al een tijdje ook online actief.

Zullen we, na deze gratis rondleiding bij Lidl, even teruggaan naar ons onderwerp, de slowjuicer van Silvercrest? Oké, hier gaan we dan, want als uitbreiding op de levensmiddelen zijn er ook regelmatig aanbiedingen van huishoudelijke apparatuur. Van metaaldetector tot keukenmachine, ook elektronica ligt bij Lidl regelmatig in de schappen. Over het Lidl huismerk van A-kwaliteit Silvercrest, zoals ze het zelf noemen, is er best het een en ander te melden.

Wie of wat is Silvercrest?

Over Silvercrest als merk kunnen we lang of kort praten, bij Klesto.nl noemen we dingen bij de naam. SILVERCREST® is geen merk maar uitsluitend een geregistreerde merknaam. Daar zit dus een wezenlijk verschil in. Echte merken besteden namelijk een belangrijk deel van hun omzet aan onderzoek, het ontwerp en de innovatie van hun producten.

Een merknaam toevoegen aan bestaande producten, of deze (goedkoop) laten produceren is een kwestie van vraag en aanbod. Ook de reproductie van bestaande elektronische apparatuur gebeurt regelmatig. In hoeverre er hier sprake is van namaak laat ik in het midden.

Feit is wel dat Lidl als eigenaar en verkoper van Silvercrest in een kort geding door Philips is gedwongen om een scheerapparaat uit de winkels te halen. Dit Silvercrest scheerapparaat leek namelijk verdacht veel op de Philips SensoTouch 3D. (Rechtbank Den Haag 10-08-2016)

Met het opkopen of laten maken van (grote) partijen keukenapparatuur zoals blenders en eierkokers gooit Lidl hoge ogen. Hier hoeft niets mis aan te zijn, de apparaten zijn, hoewel soms verouderd qua model en mogelijkheden, toch prima te gebruiken. Dit verklaard trouwens ook meteen de opvallend uitgebreide variatie in het assortiment.

Was het u ook al opgevallen dat er tientallen Silvercrest artikelen in de aanbieding zijn? Van bluetooth box tot aan slowjuicer, scheerapparaten, usb hubs, thermometers en alles ertussenin. Onder de geregistreerde naam SILVERCREST® brengt Lidl elektronica op de markt voor echte bodemprijzen. Daar is vraag naar.

Snel uitverkocht(en wat nu?)

Zowel online als in de winkels van Lidl zelf zijn de apparaten niet aan te slepen. Daarbij is er helaas geen sprake van een constant aanbod. De slowjuicer uit de aanbieding van 2 maanden geleden is letterlijk nergens meer te krijgen.

Is dat voor u een extra reden om er snel eentje te gaan kopen? Let op, want daarmee kunt u wel eens lelijk bedrogen uitkomen. Want hoe zit het dan met eventuele reparatie en onderdelen? Voelt u hem al?

Stel u koopt zo’n mooie goedkope Silvercrest slowjuicer en na pak hem beet 7 maanden gaat er iets aan stuk. Dan neemt u natuurlijk contact op met de verkoper, Lidl in dit geval. Om vervolgens te horen dat dit model is uitverkocht en dat onderdelen dus ook niet worden verkocht.

Vervolgens krijgt u nog wel vriendelijk te horen dat u kunt proberen om rechtstreeks met de fabrikant(in China, Taiwan of Korea) contact op te nemen. Deze gegevens staan in de gebruiksaanwijzing.

Wat doet u? De meeste mensen denken dan: laat maar zitten. Laat u het ook erbij zitten en gaat u er niet verder achteraan? Voor 79,95 heeft u in dit voorbeeld dus maar een paar maanden plezier gehad van uw aankoop. Dan is 79,95 plotseling niet meer goedkoop maar echt duurkoop. Zullen we de garantie van Silvercrest er dan maar eens even bij pakken?

De garantie bij Silvercrest

Over de garantie van Silvercrest kan ik weer kort en bondig zijn. U krijgt bij de keukenmachines van Silvercrest geen fabrieksgarantie. Bent u hier verbaasd over? Nou, dat was ik ook hoor, maar het ontbreken van fabrieksgarantie geeft wel gelijk een andere en duidelijke kijk op de producten van Silvercrest.

Er is (volgens de website van Lidl) wel garantie maar dat is uitsluitend en alleen de wettelijke garantie, die voor alle in Nederland verkochte producten geldt. Deze wettelijke garantie is niet gebonden aan een bepaalde periode en zegt eigenlijk niets meer of minder dan dat u recht heeft op een goed product. Dit doet wat mij betreft de deur dicht.

Het is fijn dat de slowjuicer van Silvercrest goedkoop is. Het is ook fijn dat deze slowjuicer er leuk uitziet, maar zonder fabrieksgarantie zijn er voldoende andere fabrikanten van keukenmachines die wel 2 jaar of zelfs 3 jaar fabrieksgarantie geven op hun producten. Wilt u hier een paar voorbeelden van?

Slowjuicers zijn niet zeldzaam(ook de goedkope niet)

Fabrikanten van keukenmachines zoals het Nederlandse Princess en het Belgische Domo verkopen slowjuicers, blenders en sapcentrifuges die qua prijs niet of nauwelijks verschillen van de Silvercrest apparatuur. Slowjuicers zijn dus niet zeldzaam, u heeft keuze. Onder andere de Princess slowjuicer hebben we bij Klesto.nl recent onderzocht. U kunt als u wilt de resultaten van deze test op uw gemak bekijken.

Het extreem goedkope merk Tristar geeft trouwens ook 2 jaar fabrieksgarantie op hun slowjuicer en zelfs bij de Tristar staafmixers heeft u deze zekerheid.
Zo, dit was het alweer want wat het ‘merk’ Silvercrest betreft heb ik genoeg en misschien zelfs een beetje teveel gezegd.

Wilt u gezond eten en drinken? Dan kunt u de verse groenten, fruit en andere ingrediënten prima bij de Lidl kopen. Een slowjuicer, sapcentrifuge of blender kunt u daar, althans op dit moment, beter laten staan. Andere aanbieders van keukenmachines verkopen hun apparatuur voor vergelijkbare prijzen, met garantie waar u iets aan heeft.

Heeft u zelf al ervaring met Silvercrest en wilt u daarom iets toevoegen? Heeft u een vraag of wilt u gewoon een opmerking maken? Dan mag u altijd een reactie achterlaten. Wilt u anderen op deze blog wijzen? Delen op Facebook kan natuurlijk ook. Voordelen of nadelen van huishoudelijke apparatuur, bij Klesto.nl houden we nooit lang iets geheim.

3 gedachten over “Silvercrest slowjuicer”

Plaats een reactie