Vogelnestjes van zoete aardappel met een kakelvers eitje erin

We mochten dit recept van Mitchel van Paleo met je delen om te laten zien dat je meer dan alleen courgettes kunt omtoveren tot slierten met je spiraalsnijder.

Ideaal als snel ontbijtje.

Afhankelijk van je trek en de grootte van de zoete aardappel is dit recept geschikt voor 2 personen. Je kunt altijd een extra aardappel schillen.

Kijk ook eens naar onze blog over spiraalsnijder recepten.

Meer recepten van Mitch en andere Paleo liefhebbers vind je in de Paleo kookboeken bij bol.com.

Ingrediënten

• 1/2 tot 1 zoete aardappel

• 2 eieren

• Keltisch zeezout

• Versgemalen peper

• Chinees vijfkruidenpoeder (five spices)

Instructie

1. Schil de zoete aardappel met een aardappelschiller of schilmesje.

2. Gebruik jouw spiraalsnijder om de zoete aardappel om te toveren in slierten van de dikte die jij het lekkerst vindt.

Tip: Mitchel heeft zelf een tafelmodel spiraalsnijder in huis zoals de Lurch Spirali (ook wel de Spiralizer in Amerika).

3. Voeg zout, peper en vijfkruidenpoeder toe naar smaak.

Maak je dit recept voor de eerste keer of ben je nog niet zo'n keukenprins of -prinses? Hou je dan zeker met de vijfkruiden een beetje in. Je kunt altijd achteraf nog wat extra zout en peper toevoegen.

4. Verwarm je oven voor op 180 graden.

5. Vet twee ovenschaaltjes in. Bijvoorbeeld met een beetje organische kokosolie.

6. Vul elk schaaltje met je aardappelnoedels. Bonuspunten als je ze mooi rond in een nestje draait. Dat ziet er straks erg leuk uit!

7. Breek een lekker eitje boven elk schaaltje, bovenop jouw zoete aardappelnestje.

8. Plaats de schaaltjes in de oven en laat ze lekker gaar worden tot je blij bent met je eitje. Lekker zacht of door en door gaar. Wat jij wilt.

De zoete aardappel houdt op deze manier een lekkere bite.

Plan vooruit!

Als je toch je spiraalsnijder uit de kast haalt: draai er meteen een paar zoete aardappelen doorheen voor de rest van de week.

Je kunt de geschilde en verwerkte aardappelslierten prima bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast. En je kan ze in het bakje in water bewaren om ze nog verser te houden.

Dat gaat prima voor een paar dagen. Lekker makkelijk.

Over vijfkruidenpoeder

Sterk spul! Doe er niet te scheutig mee.

Het bestaat uit kaneel of kassia met steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Dit kruidenmengsel bevat alle vijf basissmaken:

1. zoet
2. zout
3. bitter
4. zuur
5. umami (“hartig”)

Over dit recept

Dit recept komt uit de receptenbundel “15 minuten Paleo” van Mitchel van Duuren en Sjanett de Geus.

Natuurlijk allemaal 100% Paleo: een levensstijl waarbij je heerlijk kunt eten met vlees, vis, groenten, noten, zaden en bessen.

Lang niet alle recepten maken gebruik van groentenslierten, maar bij Paleo vormen groenten een belangrijk onderdeel van alle maaltijden.

Dus bij elk recept kun je zelf kiezen of je lekker gaat spiraalsnijden als de groente er geschikt voor is. Probeer het maar.

Hetzelfde gerecht is net even anders wanneer de groenten – in plaats van in plakken of blokjes – in slierten gesneden zijn.

Maak het jezelf makkelijk met stap voor stap recepten uit een van de Paleo kookboeken die je vindt bij bol.com.

Een reactie plaatsen