Spiraalsnijder bij Blokker kopen? Dit zijn ze!

Uiteraard kun je voor een spiraalsnijder ook bij Blokker terecht. Echter heeft niet elk Blokker filiaal het volledige assortiment. Met name de kleinere winkels zullen de wat meer nicheproducten als een spiraalsnijder niet opnemen of kiezen voor één uitvoering.

Online op Blokker.nl vind je natuurlijk wel alle producten. Maar ze zijn niet even makkelijk te vinden met de zoekfunctie. Ik heb er vier gevonden en voor je op een rij gezet.

Update: hoera!

Ondertussen heeft Blokker.nl het veel makkelijker gemaakt om jouw nieuwe spiraalsnijder te vinden op hun website.

Je kunt online bestellen en de spiraalsnijder bij een plaatselijke Blokker klaar laten leggen zodat je hem kunt afhalen. Of je laat hem gewoon thuis bezorgen.

Hier volgen de modellen die ik in eerste instantie heb gevonden bij Blokker.

JML Veggetti 2.0

De Veggetti was de eerste spiraalsnijder die echt populair werd. Hij werd geïntroduceerd via infomercials op de Amerikaanse tv door As Seen On TV in 2013. En in 2015 verscheen de Veggetti Pro.

Deze JML Veggetti 2.0 heeft echter geen relatie met het origineel en maakt volgens mij zelfs een beetje heel erg inbreuk op het merkrecht van Veggetti.

Deze JML spiraalsnijder is geschikt voor kleinere groenten. Courgette en komkommer werken het beste. Hij heeft twee messen en je kunt er twee verschillende diktes slierten mee maken.

Hij is wel lekker handzaam en voorzien van een leuk ontwerp. De gebruikerservaringen zijn echter wisselend en Blokker zelf heeft op een klachtensite aangegeven dat ze dit product onder de loep gaan nemen om te kijken of het wel van voldoende kwaliteit is.

» meer info & prijs bij Blokker

Zoek je een spiraalsnijder die echt een beetje vergelijkbaar is met de originele Veggetti? Kies dan voor de zandloper spiraalsnijder Spirelli van GEFU.

Triangle Spiraalsnijder 5cm

De Triangle 5 cm is volgens mij de kleinste spiraalsnijder die je zult vinden.

Het is een soort uit de kluiten gewassen potloodslijper die één dikte slierten produceert van je groenten. Nou ja, slierten…. het is eigenlijk meer schaafsel. Dun en breed. Op zich een aparte structuur in je mond. Misschien lekkerder voor garnituur en salades dan als pastavervanger.

Zoals de naam aangeeft, kun je met deze snijder groenten van maximaal 5cm dik verwerken. Pak er eens een rolmaat of liniaal bij, want dit is relatief weinig. Prima voor wortelschaafsels. Maar een normale courgette of dikkere komkommer zal er al niet in passen. Let dus op dat je echt dunne groenten in slaat als je deze wil gebruiken.

» meer info & prijs bij Blokker

Triangle Spiraalsnijder 7cm

Deze versie van de Triangle spiraalsnijder kan iets grotere groenten aan. En die twee centimeter maken een flink verschil.

Zo zullen praktisch alle komkommers en courgettes erin passen zolang je de echte kanonnen een vermijdt. Hiermee is deze uitvoering veel praktischer dan de 5cm versie.

Daarnaast heeft deze spiraalsnijder een soort siliconen insert/vlies. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de groente goed contact maakt met de snijmessen. Ik vermoed dat dit gebeurt doordat de groenten door deze insert “rechter” wordt gehouden en je niet heel scheef kunt gaan, waardoor je sliert een vroeg einde tegemoet gaat.

Verder beschermt het ook je vingers en dat lijkt mij persoonlijk veel nuttiger dan de aangegeven reden voor het vlies.

Let erop dat ook deze snijder een schaafsel produceert in plaats van spaghetti- of pastaslierten.

» meer info & prijs bij Blokker

Westmark Spiromat

Dit is het serieuzere werk. Als je echt een goede spiraalsnijder wilt en van plan bent om er wekelijks gebruik van te maken dan moet je kiezen voor een tafelmodel spiraalsnijder als de Spiromat van Westmark.

Hij is niet heel goedkoop, maar daar krijg je vergeleken met de bovenstaande spiraalsnijders wel erg veel voor terug. Je moet er wel wat kastruimte voor inleveren.

Met drie verschillende en makkelijk verwisselbare snijbladen. Een voor schijfjes, een voor dunne slierten en een voor dikkere slierten.

Het is een echte groentenfabriek. En de beste keuze als je regelmatig grotere hoeveelheden groentenslierten wil produceren. En deze grotere uitvoeringen zijn veel geschikter voor iedereen die niet veel kracht kan zetten met zijn of haar handen. Bijvoorbeeld voor kinderen (uiteraard onder begeleiding), senioren of als je last hebt van reuma of fibromyalgie.

» meer info & prijs bij Blokker

De meeste courgetti liefhebbers zullen echter gegarandeerd teleurgesteld worden door de JML Veggetti 2.0 en de Triangle spiraalsnijders.

De Westmark Spiromat is wel een goed apparaat, maar ook flink aan de prijs. En dat schrikt de gemiddelde Nederlander dan weer te veel af. Zeker als ze het gewoon eens willen proberen.

Voor een paar euro meer dan de JML of Triangles koop je de populaire GEFU Spirelli die vergelijkbaar is met de originele Amerikaanse Veggetti. En als je daar nog een tientje bovenop doet dan heb je al een Lurch Spirali bij bol.com. Die de laatste tijd bovendien nog eens een tientjes goedkoper is dan de Spiromat van Westmark.

Zoals ik zei heeft Blokker.nl hun assortiment spiraalsnijders ondertussen uitgebreid met heel veel andere modellen. Dus het is een kijkje waard.

Plaats een reactie